Reisetype:
Safari i Afrika
Reis trygt med oss!
Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.
FORSLAGET INKLUDERER
- Fly Norge – Entebbe/Nairobi – Norge i økonomiklasse
- Innenlandsfly Entebbe – Kihihi – Entebbe i økonomiklasse
- Fly Entebbe – Nairobi i økonomiklasse
- Flyskatter
- 1 natt på The Boma, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
- 2 netter på Buhoma Haven Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
- 1 natt på Emara Hotel Ole Sereni, inkludert frokost
- 3 netter på Ashnil Mara Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
- Tillatelse til gorillatrekking
- Inngang til nasjonalparkene Bwindi og Masai Mara
- Besøk på Elefantbarnehjemmet
- Safari med privat bil i Masai Mara
- Transport med privat bil og engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
- Vannflasker i bilene (Uganda og Kenya)
- Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i Uganda og Kenya
FORSLAGET INKLUDERER IKKE
- Visum til Uganda (USD 50,- per person)
- Visum til Kenya (USD 50,- per person)
- Reise- og avbestillingsforsikring
- Drikke
- Måltider ikke nevnt i program
- Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
- Transport ikke nevnt i program
- Tips til sjåfører/guider (USD 5,- per person per dag)
Det utstedes et begrenset antall tillatelser for gorilla- og sjimpansetrekking per dag. Det anbefales å bestille reisen minst 6 måneder før avreise.
Reiseperiode: Hele året. Gorilla- og sjimpansetrekking er mer utfordrende i regntiden (oktober til november og april til mai). Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen. Safari og gorilla/sjimpansetrekking oppfattes av mange som best i regnperiodene. I denne perioden er kostnaden for gorillatrekking lavere enn resten av året.
REIS TRYGT MED OSS!
Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.
Uganda
Norske statsborgere trenger visum for opphold i Uganda. Det er obligatorisk å søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System minst syv dager før innreise til Uganda.
Søknaden kan leveres her: https://visas.immigration.go.ug/
Etter å ha fylt ut og sendt inn skjema får søker en bekreftelse på portalen og tilsendt per e-post. Denne bekreftelsen må skrives ut og tas med ved innreise til Uganda. Bekreftelsen er ikke et visum, men en autorisasjon for å få visum ved ankomst til Uganda. Mottatt bekreftelse betyr ikke at man er sikret visum ved ankomst Uganda.
Merk at om man sender en søknad samtidig, kan det variere når hver mottager får bekreftelse/godkjenning på visum.
Visum blir gitt for én måned og koster USD 50,- per person. Visum betales på nettet når søknaden fylles ut, og betales med kort (Visa eller Master Card). Du må også legge ved passbilde (kan tas med mobilen så lenge det er portrett), kopi av passet og kopi av gulfebervaksinen.
Det er også mulig å søke om East Africa Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Dette visumet koster USD 100,- per person.
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Uganda.
Myndighetene krever at man fremviser gyldig attest på gulfebervaksine ved innreise til Uganda.
Av obligatoriske vaksinasjoner er nå gulfeber det eneste som kreves. Myndighetene krever at man fremviser gyldig attest på gulfebervaksine ved innreise til Uganda.
Malaria forekommer over hele landet, også i Kampala om enn i noe mindre grad.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.
Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!
Uganda kan besøkes året rundt.
Selv om Uganda ligger nær ekvator, er landets høye beliggenhet over havets overflate med på å stabilisere temperaturen, så det aldri blir alt for varmt. Gjennomsnittstemperaturen er på cirka 26 grader om dagen og cirka 17 grader om natten.
Fotturer i fjellet, gorilla- trekking og andre gåturer i skogen er mer utfordrende i regnperiodene (oktober til november og april til mai). Det er ikke andre grunner til å frykte regnperiodene, da solen stort sett skinner. Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen. Safari og sjimpanse- trekking oppfattes av mange som best i regnperiodene.
Den lokale valutaen i Uganda heter Shillings (UGX). Valutaer som amerikanske dollar, euro og engelske pund er også brukbare i Uganda. Det er mulig å veksle i bankene og vekslingskontorer. Dollarsedler fra før 2006 aksepteres ikke i Uganda. Det er også lurt å ha små sedler (1-5 i USD) med seg for betaling på markeder, tips og lignende.
Kredittkort kan brukes på de større hotellene. De fleste minibanker aksepterer Visa og Mastercard. Det anbefales å ha kontanter da det kun er få restauranter og butikker som tar kredittkort. I de fleste tilfeller legges det på et gebyr på opptil fem prosent. Utenfor Kampala kan det være problematisk å få tatt ut kontanter, og mange turisthoteller utenom byene tar ikke kredittkort.
Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.
Ved ankomst i Uganda blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.
Tidsforskjellen mellom Uganda og Norge er to timer om vinterhalvåret og en time om sommerhalvåret.
Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Uganda, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.
For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.
I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.
Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Uganda.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.
Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inngår i pakken. Drikkevarer er for egen regning.
Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Uganda ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.
På safariene brukes firehjulstrekkere. Taket på safaribilen kan åpnes under safarien.
Det er ikke utbredt å tipse i Uganda. Men ønsker du å vise at du har satt pris på god service, kan du selvsagt gi litt i tips. Hvor mye du ønsker å tipse, er helt opp til deg selv. Det forventes heller ikke tips på restauranter og barer.
Normalt er det vanlig å gi tips til guiden, med en tommelfingerregel på USD 5,- per person per dag. Vi anbefaler at du gir tips på slutten av turen.
For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.
Et møte med de utrydningstruede gorillaene er nok noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen. Gorillatrekking er intens, men en uforglemmelig opplevelse. Den koster, men det er en investering for livet. Gorillatrekking må planlegges i god tid før avreise (minst tre måneder) da det kun utstedes 32 tillatelser per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på gorillatrekking.
Vandreturen gjennom tett regnskog tar mellom 3-8 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg. En slik vandretur krever energi og rimelig god form.
Det er dette som kalles det perfekte samspill mellom dyr og mennesker!
Husk at det er ingen garanti for at du får se gorillaene. Gorillalisensen kan ikke endres til andre datoer enn de opprinnelig er utstedt på. De refunderes heller ikke om man er uheldig å ikke ser dem.
Ved sykdom er det heller ikke tillatt å dra ut for å se gorillaene. Det er rangers (viltvokterne) som har det siste ordet om en reisende er frisk nok til å kunne være med på trekkingen. Utgifter til tillatelse, kost og losji refunderes ikke ved sykdom.
I Kibale nasjonalpark bor det hele 1450 sjimpanser, som utgjør den største konsentrasjonen av menneskets nærmeste slektning i Uganda. Et møte med gruppen er ganske så unikt.
Sjimpansesafari skjer i den delen av Kibale som heter Kanyanchu, med to turer per dag. Det er kun tillatt tre grupper med seks personer i hver gruppe. Turen varer rundt 3 timer. Det er sjimpansesafari hver morgen og ettermiddag.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på sjimpansesafari.
Husk at dette er ville dyr, og det gis ingen løfter om et møte med sjimpansene. Du skal være riktig så uheldig om du ikke kommer tett på flokken under disse turene.
Uganda har 12 store nasjonalparker og 14 reservater. Queen Elizabeth nasjonalpark er den mest besøkte og kjente safariparken. Her kan du virkelig oppleve det villeste Afrika, omgitt av en spektakulær natur og fantastiske dyreopplevelser. Parkens mest berømte beboere er de treklatrende løvene, men også elefanter, flodhester, leoparder, sebraer, bøfler, bavianer og antiloper.
Når man møter en ugander, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilserituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter man har utvekslet hilsefrasene. Folk som er eldre enn en selv blir tiltalt som madam (nyabo på luganda) og mister (ssebo på luganda). Det er viktig å takke for tjenester.
Kenya
Det er visumplikt for norske statsborgere til Kenya. Visum får du ved ankomst i Kenya og koster USD 50,-per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig minst 6 måneder ved innreise.
Gulfebervaksine og anti – malaria profylakse anbefales i Kenya.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
Malariamedisin er nødvendig i store deler av Kenya, med unntak av Nairobi og høylandet.
Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.
Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!
Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.
For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.
På småflyene fra Nairobi til nasjonalparker, og fra nasjonalparker til Mombasa, er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.
Om du skal på safari og deretter fly via Nairobi til Mombasa, vil vår lokale samarbeidspartner oppbevare ekstra bagasje for dere mens dere er på safari.
I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.
Siste halvdel av mai og juni
Gode safarimåneder. Regnet har etterlatt et grønt og frodig landskap. I slutten av juni har sebraene begynt å trekke nordover fra Tanzania og inn i Kenya. De kommer rundt en måned før gnuene.
Juli, august, september og oktober
Mot slutten av juli ankommer gnuene fra Serengeti, på vandring nordover. De krysser elvene Grumeti og Mara, på jakt etter grønne beitemarker. I elven venter krokodiller. I halen av de vel 1,5 millioner gnuene følger rovdyrene. Denne årlige vandringen anses som verdens største dyrevandring, og er et spektakulært syn.
November og desember
Savannen faller til ro. Normalt er det en liten regntid i denne perioden.
Tidsforskjellen mellom Norge og Kenya kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer
Ved ankomst i Kenya blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.
Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk. På safari har dere privat bil og sjåfør/guide, som gjør at dere selv kan bestemme hvordan safaridagen skal legges opp. Om ønskelig kan dere tilbringe hele dagen i parken (med piknikkurv) eller dele safarietappen i to: Morgen- og ettermiddagssafari.
Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Kenya ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.
På alle våre safarier i Kenya har du privat bil og sjåfør/guide. Det vil si at du kan styre din egen safaridag, og du deler ikke bil med andre reisende. Bilens tak kan åpnes så det er meget god utsikt over savannen og de fascinerende dyrene.
I Kenya bruker man kenyanske shilling (KES) á 100 cent. De fleste valutaer kan veksles overalt i Kenya, men mange steder gir man dårlig kurs for norske kroner. Det er derfor bedre å veksle penger hjemme eller ta med amerikanske dollar. Vær oppmerksom på at amerikanske dollarsedler fra før 2000 ikke blir godtatt i Kenya. Det samme gjelder sedler som er revet i eller teipet sammen.
Det finnes minibanker i Nairobi, og det pleier å være uproblematisk å ta ut penger i disse. De fleste steder aksepterer også betaling med amerikanske dollar. Sørg for å ha mindre sedler (USD 1-5) på deg, som kan benyttes på marked, betaling av tips og lignende.
Bankkort (VISA og Mastercard) aksepteres på de fleste større lodger og i suvenirbutikker.
På safarilodgene er helpensjon (frokost, lunsj og middag) inkludert. Ønsker dere å tilbringe hele dagen i parken, vil guiden arrangere en piknikkurv for dere, som er inkludert.
Drikkevarer er for egen regning.
Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. På våre safariturer er det én flaske vann per person inkludert per dag. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Kenya.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.
På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. Kenyanerne gir ikke hverandre driks, så på lokale steder forventes normalt ikke tips. Det er ganske annerledes i de mer turistpregede hotellene, hvor bagasjebærere og andre hjelper til. Her forventes alt fra 50-150 kenyanske shilling (KES), som er rundt 10 kroner, avhengig av ytelsen.
På restauranter forventes som regel ikke tips, men da lønnen er ekstremt lav, vil for eksempel 10 prosent av den samlede regningen bli godt mottatt.
På safaritur er tips kutyme og utgjør den helt avgjørende del av den ansattes lønn. Om du er fornøyd med servicen forventes tips til sjåfør, guide, kokk og hvem som ellers måtte være med. Regn med 20-30 kroner per person per dag for hver reisende. Noe mer til guiden, litt mindre til bærerne på fotturene.
De fleste lodgene har en boks hvor du kan legge inn tips ved avreise. Dette fordeles da direkte på alle ansatte. Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.
Gorillatrekking i Bwindi og Safari i Masai Mara
Vi sender vi deg gjerne et tilbud på denne reisen.
Fyller du inn informasjon under, så tar vi kontakt med deg så snart vi kan. Vi gleder oss til å hjelpe deg med din reise!
Fortell gjerne mer om din reiseønsker. Ønsker du noen endringer ift. reiseforslaget? Hva slags hotellkategori ser du for deg? Ønsker du et bestemt flyselskap? Er det noen annen relevant informasjon vi trenger å vite om?