Reiser til Kenya, Reiser til Tanzania

Dette er Kenya på sitt aller beste – og villeste!

En fantastisk reise som tar dere med til flere av Kenyas nasjonalparker!

Eventyret i Kenya starter i Nairobi, hvor det blir besøk på Elefantbarnehjemmet og i Nairobi nasjonalpark. Den er landets minste, men kan skryte av å være den eneste parken i Afrika hvor du kan ta bilder av ville dyr med skyskrapere i bakgrunnen.

Forsett så til herlige Lake Nakuru nasjonalpark, med flamingoer, neshorn, bøfler og giraffer.  Så videre til Lake Naivasha, hvor det blir en fottur opp en aktiv vulkan. Utsikten fra toppen er meget flott. Neste stopp er Hell’s Gate nasjonalpark, hvor dere skal sykle gjennom det vakre landskapet.

Reisen tar dere videre til verdensberømte Masai Mara. Her venter store flokker med sebraer og gnuer samt elefanter, løver, neshorn, leoparder, bavianer og antiloper. Lodgen ligger midt inne i parken, rett ved Mara-elven. Når mørket faller over Masai Mara og dyrene går til ro for natten, samles gjestene rundt leirbålet.

VARIGHET: 12 dager/11 netter.

DAG 1: Norge – Nairobi

Avreise fra Norge.

Reisen starter på nærmeste flyplass. Vi finner beste og rimeligste reiserute som er tilgjengelig på ønsket avreisedato. Vi tar selvfølgelig hensyn til spesielle ønsker og preferanser for din flytur.

DAG 2: Nairobi

I Nairobi blir dere møtt av en engelsktalende sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Enkelte steder fester seg i hjertet ditt, og forblir der. Elefantbarnehjemmet er nettopp et slikt sted. Her får dere se de grå elefantungene tumle rundt med hverandre, drikke melk fra store flasker og ta seg et gjørmebad.

Nairobi nasjonalpark er et paradis for besøkende. Til tross for at den er så liten, skyldes berømmelsen nettopp dette: størrelsen. Siden parken ikke er så stor, fører dette til at besøkende får se de fleste dyrene i større konsentrasjon enn i de store parkene. Parken er hjem til alle de kjente savannedyrene, med unntak av elefanter.

Overnatting: Karen Country House Inn

DAG 3: Nairobi – Lake Nakuru nasjonalpark
Lake Nakuru Sopa Resort 2

Frokost på hotellet.

Så går turen til Lake Nakuru nasjonalpark. Kjøreturen tar dere gjennom Rift Valley, som skjærer seg som en dyp, dramatisk kløft tvers gjennom Kenya, med et fotostopp underveis.

Vel fremme sjekker dere inn på lodgen. Resten av dagen til egen disposisjon.
Middag om kvelden.

Overnatting: Lake Nakuru Sopa Lodge

DAG 4: Lake Nakuru nasjonalpark

Nakuru betyr ”støvete sted” på Masai-språket – noe som absolutt ikke stemmer! Parken er nemlig frodig, fargerik og levende.  

Den praktfulle innsjøen Lake Nakuru er ubetinget en av de mest kjente sjøer i The Great Rift Valley. Ved ankomst er det nesten slik at du får flamingofeber. Her kan du se disse rosa skapningene vandre rundt som en flokk sukkerspinn på pinner i vannet. Det er en helt spesiell opplevelse å stige ut av bilen og komme tett på de kaklende rosa fuglene, samtidig som du skal holde øye med de observerende bøflene som ligger henslengt rundt.

Nakuru nasjonalpark er uten konkurranse det sted i Kenya med størst mulighet for å se neshorn i sine naturlige omgivelser. Parken er hjem til rundt 50 sorte neshorn og nesten dobbelt så mange hvite neshorn.

Lunsjen inntas i parken.

I akasieskogene rundt sjøen vandrer bøfler omkring sammen med den utrydningstruede Rotschild - giraffen, vannbukker, impalaer og andre elegante hjortedyr. Parken er hjem også hjem til bavianer, apekatter, geparder og løver. Under de vakre kandelabertrærne gjemmer leopardene seg. De er ikke lette å se, men når de først viser seg, er det et syn man sent glemmer.

Etter endt safari er det tilbake til lodgen. Middag om kvelden.

Overnatting: Lake Nakuru Sopa Lodge

DAG 5: Lake Nakuru – Lake Naivasha
Reiser til Kenya

Frokost på hotellet.

Deretter kjører dere til Lake Naivasha og sjekker inn på lodgen.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Vi anbefaler en tur Crescent Island. Halvøya ligger på Naivasha-sjøens østlige bredde og er et nesten uforstyrret stykke natur. Her lever ingen rovdyr så du kan vandre rundt i det knehøye gresset og se giraffer, sebraer, impala og andre hjortedyr. En fottur her gir deg følelsen av en oppdagelsesreisende blant Afrikas ville dyr.

Middag om kvelden.

Overnatting: Lake Naivasha Sopa Lodge

DAG 6: Lake Naivasha
Mount Longonot

Frokost på lodgen.

Så blir dere kjørt til Mount Longonot, en tur som tar rundt én time. Foran dere ruver Mount Longonot, en sovende vulkan som stikker skarpt opp over landskapet og Rift Valley. For de som ønsker å vandre opp til krateret, tar turen rundt 2,5 time opp og ned. De som vil gå rundt hele kanten må beregne 5,5 timer.

Lunsj og deretter transport til Hell’s Gate nasjonalpark hvor syklene venter dere. Dette er forøvrig den eneste nasjonalparken i Kenya hvor dere kan sykle! Ønsker dere heller å kjøre, vil sjåføren ta dere med bil rundt i parken. Det er en ganske unik følelse å se sebraer, antiloper og giraffer fra sykkelsetet!

Middag om kvelden

Overnatting: Lake Naivasha Sopa Lodge

DAG 7: Lake Naivasha – Masai Mara nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Etter frokost setter dere kursen mot verdensberømte Masai Mara, kjent for sitt spektakulære dyreliv. Lodgen dere skal bo på ligger flott til inne i selve parken, så safarien starter allerede når dere kjører inn gjennom portene til Masai Mara. Innsjekk på lodgen og så lunsj. Om ettermiddagen venter dere første safari i den verdensberømte parken. Middag om kvelden.

Overnatting: Ashnil Mara Camp

DAG 8-10: Masai Mara nasjonalpark

Safari - safari - safari står på programmet de neste dagene. Karen Blixen beskrev nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Det stemmer på en prikk. Det er helt sikkert at safarilivet raskt går i blodet og kan være sterkt vanedannende.

Masai Mara er lyden av hundretusenvis av hover som dundrer over savannen. Gnuer og sebraer som spiser seg gjennom bølgende gress. En leopard som hviler i et tre. En stor flokk elefanter som er i godmodig vandring på den tilsynelatende endeløse sletten.
Ved Mara-elven lurer også krokodiller med åpne gap og flodhester dukker opp for å vise seg frem.

Masai Mara er hjemsted til alle de klassiske savannedyrene, inkludert De Fem Store, og byr på et antall og en tetthet som få steder i Afrika kan konkurrere med. Giraffer, elefanter, sebraer, leoparder, hyener, bøfler, krokodiller, flodhester, bavianer og vortesvin. Det er heller ikke mangel på grasiøse og vakre antiloper, vannbukker, impalaer, gaseller og kuduer.

Vi anbefaler også en tur med varmluftballong, hvor dere svever over savannen. Når dere lander blir det champagnefrokost (ikke inkludert).

Lunsj og middag på lodgen.

Overnatting: Ashnil Mara Camp

DAG 11: Masai Mara nasjonalpark – Nairobi
Reiser til Kenya

En siste morgensafari før frokost.

Deretter sjekker dere ut og blir kjørt tilbake til Nairobi.

I Nairobi venter et besøk på Kazuri Beads, et program starter for å sette kvinner i arbeid slik at de kan tjene til livets opphold. Kvinnene lager flotte smykker og figurer, som de selger.

Innsjekk på hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Karen Country House Inn

DAG 12: Nairobi – Norge

Frokost på hotellet.

Eventyret i Kenya er slutt, og dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

SPØR OSS OM PRIS

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Det er fint mulig å kombinere reisen med sol og bad i Mombasa etter endt safari.

Reiseperiode: Januar – juni / september – midten av desember

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Nairobi – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • Meet & Greet i Nairobi
 • 2 netter på Karen Country House Inn, inkludert frokost
 • 2 netter på Lake Nakuru Sopa Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Lake Naivasha Sopa Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 4 netter på Ashnil Mara Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Safari i henhold til program med privat bil og engelsktalende sjåfør/guide
 • Besøk på Elefantbarnehjemmet i Nairobi
 • 1 vandretur opp Mount Longonot
 • 1 sykkeltur i Hell’s Gate nasjonalpark, inkludert sykkelleie
 • 1 pikniklunsj i Lake Nakuru nasjonalpark
 • Inngang til nasjonalparkene Nairobi, Lake Nakuru, Hell’s Gate, Mount Longonot og Masai Mara
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Vann i bilen (1 flaske per person per dag)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Kenya

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Kenya (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Transport ikke nevnt i program
 • Inngang til Crescent Island (USD 30,- per person)
 • Varmluftballongtur
 • Utflukter/aktiviteter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide
Slik bestiller du hos oss 2

KONTAKT OSS

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og fortell oss hva du vil oppleve. Vi setter sammen reisen slik du vil ha den. Du kan også ringe til oss på tlf. 40458517.

VI SKREDDERSYR REISEN

Hos Unike Reiser får du din egen reisekonsulent. Sammen avklarer dere alle spørsmål og sjekker muligheter så reisen blir som du ønsker.

REISEN BLIR BOOKET

Når planen er godkjent av deg så booker vi reisen hos flyselskaper og samarbeidspartnere, slik at alt er klart for avreise. Nå kan du kjenne reisefeberen!

AVREISE

Verden er herlig og du skal ut på tur. Unike Reiser og våre samarbeidspartnere står klare til å hjelpe deg før, under og etter reisen. God tur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SVAR PÅ HENVENDELSER

Vi forsøker å svare på alle henvendelser så fort som mulig. Fortvil ikke dersom du ikke får svar med en gang – vi har bare mye å gjøre og du vil få svar innen kort tid! Send oss en gjerne en melding fra denne siden eller en mail direkte til post@unikereiser.no.

RING OSS GJERNE

Vi forsøker å besvare alle henvendelser innen 48 timer. Dersom du trenger raskere svar så er det bare å ringe oss.

TILGJENGELIG ALLE HVERDAGER, 09:00 - 17:00

(+47) 404 58 517

Ut på tur

OPPLEV KENYA

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

Bryllup i Kenya

Drømmer dere om et litt annerledes bryllup enn det tradisjonelle? Da er Kenya den perfekte destinasjon. Savannen i nasjonalparken Masai Mara er det perfekte sted for en romantisk og spesiell vielse. Ikke bare er parken hjem til et spektakulært dyreliv, men det er også noen av de vakreste naturomgivelsene dere kan tenke dere. Bedre bakgrunn for både vielse og brudebilder skal dere lete lenge etter!

Les mer

Nasjonalparker i Kenya

Tenk på et landskap – og Kenya har det. Fra knasende tørr ørken til frodig regnskog og fra tropiske sandstrender til snøkledde vulkaner. For ikke å snakke om savanne, høylandsslette og frodige daler med friske avlinger, fete kuer og geiter. Legger man til en 480 kilometer lang kyststrekning og en stor del av Afrikas største innsjø, Victoriasjøen, er det ikke en overdrivelse å kalle Kenyas natur for avvekslende. Og fantastisk!

Les mer

Mombasa

Det er ved Kenyas kyst mange velger å vaske støvet av seg etter fantastiske safariopplevelser inne i landet. Kokospalmene og mangotrærnes skygge i Mombasa eller en av de andre kystbyene ved Det indiske hav er gode steder å avslutte den spennende reisen i Kenya.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer

Opplev Mount Kenya

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystikk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur.

Les mer

Den store vandringen

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden. Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.

Les mer