12 DAGER/11 NETTER

Kontakt oss i dag!

Opplev det beste av Afrika, med safari i både Kenya og Tanzania! En uslåelig kombinasjon som byr på dyremøter i verdenskjente parker som Masai Mara og Serengeti. Reisen inkluderer også besøk på Elefantbarnehjemmet i Nairobi, båttur på Lake Naivasha og det spektakulære Ngorongoro-krateret, som anses som Edens Paradis.

Dette er turen for deg som drømmer om den ultimate safariopplevelsen!

DAG 1: Norge – Nairobi, Kenya

Avreise fra Norge. Vel fremme i Nairobi blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Overnatting: Nairobi

DAG 2: Nairobi

Enkelte steder i verden fester seg i hjertet ditt og forblir der. Elefantbarnehjemmet utenfor Nairobi er et slik sted. Krypskyteri er hovedårsaken til at elefantungene kommer hit, hvor de rehabiliteres og settes ut i nasjonalparken Tsavo etterpå. Her møter du elefantene mens de tumler rundt i gjørma, får melk fra store tåteflasker og får et støvbad.

Resten av dagen til egen disposisjon. Det er også mulig å legge inn safari i Nairobi nasjonalpark (mot tillegg).

Overnatting: Nairobi

Lake Naivasha Sopa Resort 5

DAG 3: Nairobi – Lake Naivasha

I dag kjører dere gjennom vakre Rift Valley og ankommer Lake Naivasha, den største og høyest beliggende ferskvannsjøen i Rift Valley. Her venter frisk luft og et fargespekket fugleliv.

Det blir en båttur på innsjøen. En goliathegre med sine lange, sorte bein, som ligner glinsende lakrisstenger, slapper av på en påle ute i sjøen. Det er verdens største hegre, så den ruver høyt over pelikanene, som skvulper rundt i vannet. Lenger ute åpne er flodhest opp gapet, som om den venter på en tannsjekk.

Overnatting: Lake Naivasha

DAG 4: Lake Naivasha – Masai Mara nasjonalpark

Så setter dere kursen mot verdensberømte Masai Mara nasjonalpark, et spektakulært naturfenomen. Parken er hjem til hundretusenvis av sebraer og gnuer, flokker med elefanter, løver, bøfler, neshorn og leoparder. Her er giraffer, antiloper, vortesvin og bavianer. Om ettermiddagen venter deres første safari.

Overnatting: Masai Mara

Reiser til Kenya, Reiser til Tanzania

DAG 5: Masai Mara nasjonalpark

Safari – safari og atter safari! Det er det som står på programmet i dag. Parken strekker seg utover så langt øyet kan se. Den majestetiske Mara-elven bukter seg gjennom landskapet, og skjuler krokodiller på flere meter og enorme flodhester.

Overnatting: Masai Mara

Ajabu Adventures on safari

DAG 6: St. Masai Mara – Isebania, Tanzania

I dag blir dere kjørt til grenseovergangen Isebania, hvor dere passer passkontrollen og bytter bil. Så kjører dere til lodgen i Serengeti nasjonalpark, med safari underveis.

Overnatting: Serengeti

Serengeti nasjonalpark 3

DAG 7: Serengeti nasjonalpark

Et flimmer av tusenvis av sebraer fyller savannen som en sitrende varmedis. Ingen steder i verden kan du oppleve større flokker med sebraer enn her i Serengeti. Det samme gjelder de herlige gnuene. Her og der rager giraffer opp som kraner på en øde havnekai. Løvefamilier er spredt over hele parken. Det samme er savannens ultimate sprinter, geoparden, som i motsetning til leoparden, jakter om dagen. Hannstrutsen spankulerer rundt på sine lyserosa bein og bruser med fjærene. Store flokker med elefanter trasker over savannen, neshorn lusker rundt og apekattene leker i trærne mens antilopene gresser rolig ved siden av bilen. Her er alle stjernene samlet!

Det er også mulig å bli med på ballongsafari (ikke inkludert).

Overnatting: Serengeti

NgoroNgoro 10

DAG 8: Serengeti – Ngorongoro

I dag kjører dere til delstatens hovedstad, Oklahoma City. Underveis bør dere stoppe i Chandler, en av mest behagelige, gamle Route 66- byene i Oklahoma. Her er det fine Route 66 Interpretive Center.
Motorsykkelentusiaster vil like Seaba Station Motorcycle Museum i Warwick.
I Arcadia er det et herlig landemerke, Pops. Bensinstasjonen og den lille kafeen frontes med et enormt 20 meter høyt brusflaske-skilt (ikke neon, men flerfarget og energibesparende LED-lys). Her selges over 500 ulike typer brus samt hamburgere og milkshake.
I Oklahoma City bør dere besøk Stockyard City, som er en flott sjanse til å oppleve det autentiske western som fortsatt lever i en moderne metropol. The National Cowboy Western & Heritage Museum er USAs desidert beste institusjon for western historie, kunst og kultur. Også populært blant besøkende er The Myriad Botanical Gardens.

Overnatting: Oklahoma City

Ngorongoro-krateret 2

DAG 9: Ngorongoro – Karatu

En siste safari i Ngrorongoro før dere setter kursen til Karatu, hvor dere sjekker inn på lodgen.

Overnatting: Karatu

Tarangire nasjonalpark 3

DAG 10: Karatu – Tarangire nasjonalpark

Etter frokost kjører dere til Tarangire nasjonalaprk, med safari underveis.

Overnatting: Tarangire

Tarangire Sopa Lodge 2

DAG 11: Tarangire nasjonalpark

Hele dagen er satt av til safari i parken. Flokker på over 300 elefanter er ikke usedvanlig å se her. Parken er også berømt for en annen beboer, som er mye vanskeligere å se: Den treklatrende pytonslagen, som kan bli flere meter lang. Parken er også hjem til løver, hyener, vortesvin, fugler, neshorn, sebraer og antiloper. Overalt i parken vokser de imponerende baobabtrærne, som masaiene anser som tilholdssted for åndene til høyt ansette forfedre.
Det blir pikniklunsj i parken.

Overnatting: Tarangire

Tanzania Tarangire-olifanten

DAG 12: Tarangire – Kilimanjaro – Norge

Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge. En magisk reise gjennom dyrenes verden i Kenya og Tanzania er over.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Nairobi/ Kilimanjaro – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 2 netter på hotell i Nairobi, inkludert frokost
 • 1 natt på lodge i Lake Naivasha, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på lodge i Masai Mara nasjonalpark, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på lodge i Serengeti nasjonalpark, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på lodge ved Ngorongoro-krateret, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på lodge i Karatu, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på lodge i Tranagire nasjonalpark, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 besøk på Elefantbarnehjemmet i Nairobi
 • 1 båttur på Lake Naivasha
 • Safari i privat bil (4x4) med engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene
 • Kaffe, te og vannflasker i bilen under safari
 • Transport flyplass – hotell – flyplass
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • AMREF Flying Doctors, turist evakuering
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i Kenya og Tanzania

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Kenya (USD 50,- per person) og visum til Tanzania (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide (anbefalt USD 20-25,- per bil per safaridag)

Prisen er basert på at to personer reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint forlenges med noen dager på Zanzibar.

Reiseperiode: 1.april til 31.mai (lavsesong)

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

BRYLLUPSREISE TIL KENYA

13 Dager

Kenya passer utmerket for en bryllupsreise, og mulighetene er nesten uendelige!
Denne romantiske bryllupsreisen tar dere med på safari i spektakulære Masai Mara, hvor lyden av løvebrøl, hyenesang og gnuenes brumming høres over savannen. Her bor dere på en flott lodge midt i parken, med Mara-elven som nærmeste nabo.

SPEKTAKULÆRE MASAI MARA

12 Dager

En fantastisk reise som tar dere med til flere av Kenyas nasjonalparker! Eventyret i Kenya starter i Nairobi, hvor det blir besøk på Elefantbarnehjemmet og i Nairobi nasjonalpark. Forsett så til herlige Lake Nakuru nasjonalpark, med flamingoer, neshorn, bøfler og giraffer. Så videre til Lake Naivasha, hvor det blir en fottur opp en aktiv vulkan. Reisen tar dere videre til verdensberømte Masai Mara. Dette er Kenya på sitt aller beste – og villeste!

SELOUS VILTRESERVAT OG ZANZIBAR

12 Dager

Denne turen er den perfekte kombinasjonen av safari og late dager i sol og varme. I Selous viltreservat kan du oppleve Afrika fra sin mest øde og utemmede side og på Zanzibar er det er langstrakte, kritthvite strender, bølgebrus og vakre korallrev med varmt og solrikt klima året rundt. Her sniker duften av krydder seg opp i nesen og du opplever historiens sus i herlige Stonetown.

GOLF, SAFARI OG ZANZIBAR

18 Dager

Dette er den ultimate reisen til Tanzania – i hvert fall om du er en golfentusiast med en god dose safarifeber og lengsel etter late dager på kritthvite strender! Spill noen runder med golf på Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate, Tanzanias første 18-hulls Championship-bane. Så utforsker du Tanzanias ville side med safari og flyr videre til Zanzibar for mer golf og late dager på stranda.

TANZANIAS VILLE SIDE

9 Dager

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskoger og utdødde vulkaner. Verdens største flokker av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. Fantastiske Tanzania er hjem til noen av Afrikas største og mest spektakulære nasjonalparker og naturreservater. Hver og en av dem har noe spesielt å by på.

PÅ TOPPEN AV AFRIKA

12 Dager

Akkurat som de hvite skyene som for det meste dekker toppen, er Kilimanjaro innhyllet i mystikk og omgitt av myter. Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell (5892 meter) – og vi inviterer deg til å bestige den sagnomsuste toppen! Ingen reise til Tanzania er komplett uten safari, så eventyret avsluttes med noen dager på safari i Tarangire nasjonalpark.

GOLF OG SAFARI I TANZANIA

14 Dager

Denne reisen er den perfekte kombinasjon av golf og safari. Spill noen runder på en av Tanzanias vakreste baner og begi deg ut på safari i noen av Afrikas mest spektakulære nasjonalparker!

DET BESTE AV KENYA OG TANZANIA

12 Dager

Opplev det beste av Afrika, med safari i både Kenya og Tanzania! En uslåelig kombinasjon som byr på dyremøter i verdenskjente parker som Masai Mara og Serengeti. Reisen inkluderer også besøk på Elefantbarnehjemmet i Nairobi, båttur på Lake Naivasha og det spektakulære Ngorongoro-krateret, som anses som Edens Paradis.

SAFARI OG LATE DAGER PÅ ZANZIBAR

12 Dager

Fantastiske Tanzania er hjem til noen av Afrikas største og mest spektakulære nasjonalparker og naturreservater. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. På programmet står verdenskjente Serengeti og Ngorongoro-krateret, hjem til De fem store (elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard). Afrikas ville dyr viser seg gjerne frem, og det er lett å bli bitt av safaribasillen når du ser dyrene i sine naturlige omgivelser.

MAGISKE SAFARI-OPPLEVELSER

6 Dager

En magisk reise i Kenya med safariopplevelser du aldri glemmer! Besøk nasjonalparkene Masai Mara, Samburu og Elefantbarnehjemmet i Nairobi.

MOUNT KENYA MED SAFARI

13 Dager

Denne reisen kombinerer Lake Naivasha, fottur opp den aktive vulkanen Mount Longonot, fem dagers tur på Mount Kenya og safari i verdensberømte Masai Mara nasjonalpark.

MOUNT KENYA

5 Dager

Det føles som du befinner deg i ”Ringenes Herre”. Eller som om du har landet på Mars. Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden.

DEN STORE VANDRINGEN

6 Dager

Dette er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener du kan oppleve. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker.