fbpx

Bli med på Den store vandringen

Et spektakulært dyrefenomen!

Det er verdens største dyrevandring, og ett av de mest spektakulære naturfenomener du kan oppleve. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker.

I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggete gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen, fra Serengeti (Tanzania) til Masai Mara (Kenya). De jakter på nye beitemarker, og det frodige, grønne gresset i Masai Mara lokker dem av sted på denne farefulle ferden.

For oss mennesker er dette et naturfenomen uten sidestykke. Det spektakulære høydepunktet er den dramatiske kryssingen av Mara-elven og dens sideelver, hvor et stort antall krokodiller ligger på lur.

Når regnet igjen flytter sørover fra Masai Mara til Serengeti i oktober, setter dyrene kursen tilbake til Serengeti, hvor nytt, friskt gress venter.

Som fenomen har Den store migrasjonen ingen start eller slutt. Det synes å være en evigvarende syklus. De sørlige slettene i Serengeti tørker inn, matfatet forsvinner og den evige jakten på grønt gress fortsetter. Støvskyene i kjølvannet av endeløse flokker med gnu, sebraer og antiloper beveger seg mot nord, til Masai Mara.

Det enorme opptoget av dyr på vandring går ikke upåaktet hen hos rovdyrene, og løver, hyener, leoparder, krokodiller og geparder får en servert buffé.

Men nye dyr kommer også til: I løpet av tre – fire uker fødes omkring 400 000 gnukalver i februar og mars.

Godt over én million gnuer, i følge med mange hundre tusen gaseller, sebraer og andre dyr, legger ut på ferden. Totalt er det snakk om over to millioner dyr. Naturlig nok blir det et øredøvende bråk med hylende sebraer, gnusnøfting og millioner av hover som tramper over savannen. Støvskyer pakker inn de tilsynelatende evigvarende dyreflokkene i et mystisk og vakkert slør. Det er et syn og et leven som tar pusten fra de aller fleste.

Den store vandringen går ikke upåaktete hen hos tobeinte med kamera eller firbeinte med sultne mager.

Dette bare MÅ oppleves!

Skroll til toppen