fbpx

Bhutan

Skreddersydde reiser til Asia

Bhutan

Tordendragens land!

En reise til Bhutan er en reise til «Tordendragens land». Det er et kongerike ved foten av Himalaya, omspunnet av myter og legender.
Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørte munker vandrer langs stien. En konge som reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonalt produkt.
Bhutan må være en av de mest spektakulære land i verden, og de som kommer sitter igjen med minner om en uforglemmelig reise.
Å reise til Bhutan er å reise til lykken – bli med du også!

Reiseforslag

Norske statsborgere trenger visum for å kunne reise til Bhutan. Visum til Bhutan vil bli ordnet av Unike Reisers samarbeidspartner i Bhutan. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreisedato fra Bhutan. Visum til Bhutan koster USD 40,- per person.
Ved bestilling av reise til Bhutan, må vi få en kopi av fotosiden i passet ditt. Visum vil bli utstedt når hele reisen er betalt.
I mange tilfeller kombineres en reise til Bhutan med India. Det er viktig at den reisende selv søker om visum til India i god tid før avreise.

Det er foreløpig ingen obligatoriske vaksinasjoner som gjelder for reisende til Bhutan. Men vaksinering for gulfeber kreves for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Turister kan kun ankomme Bhutan med buss eller bil via de indiske grenseovergangene Phuentsholing, Samdrup Jongkhar og Gelephu eller med fly til Paro fra Thailand, Nepal eller India.
Du kan bare fly inn til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, fra Bangkok i Thailand og fra Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Flyturen til Bhutan byr på fantastisk utsikt over fjellkjeden Himalaya og innflygningen gir deg en følelse av nesten å berøre fjellet før du lander i Paro, som ligger på 2200 meters høyde.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig. Den daglige taksen ligger på 200 eller 250 dollar, avhengig av sesong.

Den lokale myntenheten i Bhutan heter ngultrum (BTN). Den er bundet til den indiske rupien (INR), som også er gyldig betalingsmiddel i Bhutan.

Det lønner seg best å veksle til den lokale valutaen når du er i Bhutan. Det vil være mulighet for dette på hotellene. Vi anbefaler at du tar med kontanter i USD – gjerne større sedler som 50 eller 100 dollar. Mange steder benytter man fremdeles en langsommelig prosedyre, der nummeret på hver enkelt seddel noteres i kassererens regnskapsbok. Jo større sedler, desto mindre tid tar det.  Indiske rupier kan bare veksles tilbake til utenlandsk valuta ved fremvisning av en gyldig kvittering fra opprinnelig offisiell veksling. Ta derfor alltid vare på kvitteringen når du har vekslet fra USD til INR i tilfelle av at du skulle få bruk for å veksle tilbake igjen. Dette kan bare skje i lufthavnen ved utreise fra Bhutan.

Bankkort (Visa, MasterCard, Diners og American Express) kan brukes som betalingskort på de fleste store hoteller og i visse større butikker. Mange offentlige kontorer aksepterer kun kontant betaling. Kun et fåtall av hovedstadens minibanker aksepterer internasjonale kort. Det anbefales å medbringe indiske rupi, amerikanske dollar, britiske pund eller euro i form av kontanter

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Ved ankomst i Bhutan blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Bhutan varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommertid: +4 timer.
Vintertid: +5 timer.

Flere steder vil det være mindre avgifter (NOK 5-25,-) for kamera og videokamera ved severdighetene. Beløpet går til bevaring av stedet. Under reisen i Bhutan vil du også støte på fotomuligheter der det forventes at man gir et mindre beløp (NOK 1-2,-) per bilde.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek).

På mange hoteller, restauranter, kafeer og lignende i Bhutan blir det ofte lagt til 10-15 prosent i serviceavgift på de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen. Er det tillagt serviceavgift på regningen, behøver man ikke gi ytterlige tips.

Bhutanerne er et fantastisk søtt, hjertevarmt og smilende folkeferd, som tar imot turister med varme og store, gjestfrie smil. Selv om bhutanerne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene og skikkene deres med ærbødighet og korrekt oppførsel og påkledning.

Det er visse gylne regler for besøk i templer og moskeer. Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, en moské eller et privat hjem. Husk også at man skal holde fotsålene vekk fra helligdommer og andre mennesker når og hvis man setter seg. Det er ikke velsett å peke, hverken på gudestatuer eller på andre mennesker. Korte shorts og T-skjorter uten ermer er ikke velsett – dette gjelder spesielt for kvinner. Skal man besøke templer eller andre helligdommer, tilrådes det (og noen ganger forlanges det) at klærne dekker både skuldrer og knær, slik at man ikke støter den lokale befolkningen. Ved visse muslimske helligdommer skal håret tildekkes. Skaut blir utdelt ved inngangen.

Tiggere kan oppleves mange steder, og det kan være hardt å stå ansikt til ansikt med dem. Lytt til de rådene reiselederen gir, og gi aldri penger til barna.

De fleste reiser i Himalaya medfører naturligvis opphold i store høyder. Dette kan føre til risiko for høydesyke eller AMS (Acute Mountain Sickness).
Turene våre er planlagt med nødvendig tid til akklimatisering, som man kaller det. Men det er alltid et par stykker som føler de lette symptomene som hodepine, appetittmangel og søvnløshet. Det går ofte likevel raskt over. Sørg alltid for å snakke med guiden før det blir alvorlig. Hodepine er vanlig, og de litt hardere symptomene inkluderer tretthet, tung hodepine, svimmelhet og oppkast. Årsaken til disse symptomene er blant annet ødemdannelser (vannansamling i kroppen; spesielt i lungene og hjernen). Det finnes et medikament (Diamox) som du kan få på resept og som kan forebygge høydesyke.

Den tynne og tørre fjelluften kan forårsake dehydrering. Drikk derfor rikelig med vann.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Bhutan – et lite kongerike

Bhutan er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. Etter å ha opplevd høydepunktene i dette landet, er du enig i at Bhutan er reisen til lykke!

reiser india, skreddersydde reiser,

Herlige India og Bhutan

En perfekt kombinasjon av to meget unike land! India byr på opplevelser av uforglemmelig mangfold. Bhutan må være en av de mest spektakulære land i verden.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Den store Bhutan-reisen

Tordensdragens land er ikke noe vanlig sted! Dette er en storslått reise som gir deg det beste av hva det lille landet har å by på – og det er ikke så rent lite!

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen