Den store Bhutan-reisen

18

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Tordensdragens land er ikke noe vanlig sted!

Bhutan er et lite kongerike ved foten av Himalaya, omspunnet av myter og legender. Landet har åpnet for besøkende, og de som kommer sitter igjen med minner om en uforglemmelig reise.

Bli med på en eventyrlig reise i et unikt land, hvor kongen reklamerer med brutto nasjonal lykke.

Fargerike bønneflagg, safrankulørte munker, vakre klostre og templer i mangfold. Smilende mennesker, terrassemarker med ris, spektakulær natur og spennende legender.

En storslått reise som gir deg det beste av hva det lille landet har å by på – og det er ikke så rent lite!

Dag 1:

Norge – Kathmandu

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Fly til Kathmandu i Nepal.

Dag 2:

Kathmandu

På flyplassen i Kathmandu (Nepal) blir dere ønsket velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Nepals hovedstad. Byen ble grunnlagt i år 723 og oppstod rundt den kongelige plassen Durbar Square.

Kathmandus gamle bydel er et abstrakt mønster av smale, mørke gater og plasser med arkitektoniske perler.

Dere bør også få med dere Swayambhunath-stupaen, Budhanilkhantha, med den store, vakre Vishnu sovende i en «vannseng» samt Pashupatinath, et av hinduismens viktigste Shiva-templer og samtidig Nepals viktigste likbrenningssted.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Ghangri Boutique Hotel

Dag 3:

Kathmandu – Paro – Thimphu

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen for fly til Paro i Bhutan. Her blir dere møtt av guiden, som setter kursen mot hovedstaden Thimphu.

Innsjekk på hotellet og lunsj.

Nå venter et besøk på The Folk Heritage Museum gir et innblikk i livet på landet. Museet holder til i en restaurert tradisjonell bygning, laget av leire og treverk.

Fortsett så til National Institute of Traditional Medicine for å se hvordan de fremstiller medisiner av urter. Dere kan til og med få en gratis konsultasjon.

På National Library vises tradisjonelle bøker og historiske manuskripter frem.

Middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Amodhara

Dag 4:

Thimphu

Frokost på hotellet.

Dere besøker Motithang Takin Preserve hvor dere får se takin, Bhutans nasjonaldyr. Takin er et meget stort antilopelignende klovdyr som lever i bratte og ulendte fjellskråninger.

Fra Buddha Point får dere flott utsikt over Thimphu-dalen. Dette er den største Buddha-statuen i landet, og det er vanlig å be en liten bønn før dere rusler rundt for å nyte utsikten.

Stupaen Memorial Chorten, bygd i 1974, er til minne om Bhutans tredje konge, Jigme Dorji Wangchuk, som anses som det moderne Bhutans far. Maleriene og statuene inne i monumentet gir et godt innblikk i buddhistisk filosofi.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Amodhara

Dag 5:

Thimphu

Frokost på hotellet.

I dag blir det en fottur til Tango Monastery. Klosteret dateres til 1300-tallet, og underveis får dere flott utsikt over dalen.

Neste stopp er Pangri Zampa Lhakhang, en skole for buddhistisk astrologi.

Tilbake i Thimphu besøker dere Centenary Market, bøndenes marked. På Jungshi Paper Factory fremstilles papir, Deh-sho, fortsatt på den tradisjonelle måten.

Dagen avsluttes på Changlimithang Stadium hvor det spilles fotballturneringer og nasjonale samt kulturelle feiringer.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Amodhara

Dag 6:

Thimphu – Punakha

Frokost på hotellet.

I dag går turen til Punakha. Byen var hovedstad i Bhutan i mer enn 300 år, og her ble landets første konge kronet i 1907.

Fra Dochula Pass (3050 meter) er det utmerket utsikt mot Himalaya-fjellene. Besøk tempelet Druk Wangyel Chhorten, bygd av dronningmoren for å skape fred og stabilitet i landet.

Chimi Lkakhang ligger på en bakketopp midt i dalen. Turen tar rundt 30 minutter til fots. Tempelet er dedikert til Lama Drukpa Kuenley. Sent på 1500-tallet brukte han humor, sanger og skandaløs oppførsel for å dramatisere sin undervisning. Han ble kjent som The Divine Madman.

Tempelet er også kjent som «Fruktbarhetens tempel». Det er velkjent at par som har problemer med å få barn, og som ønsker et, kommer hit til tempelet for å be. Svært ofte blir de velsignet med et barn kort tid etter.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Pema Karpo

Dag 7:

Punakha

Frokost på hotellet.

Kjøreturen tar dere gjennom byen Khuruthang og langs elven Mo Chu. Underveis passerer dere Phuntsho Pelri Palace, vinterboligen til kongefamilien.

Den tretti meter høye Khamsum Yulley Namgyal Chorten ligger på en klippe og tok åtte år å bygge. Den er dedikert til den femte kongen og skal beskytte landet. Spaserturen opp tar rundt 45 minutter.

Punakha Dzong (1637) er den vakreste av Bhutans dzong’er. Dette er den andre dzong’en som ble bygd i landet og fungerte som sete for regjeringen frem til Thimphu ble hovedstad på 1950-tallet. I dag fungerer den som det religiøse og administrative senter i regionen.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Pema Karpo

Dag 8:

Punakha – Trongsa

Frokost på hotellet.

Turen fortsetter til Trongsa (seks timer), og underveis kjører dere via The Pele La Pass før dere krysser Black Mountains. Hold utkikk for store flokker jakokser som er et artig skue.

Etter å ha krysset Nicarchu-broen ankommer dere Trongsa-distriktet.

I dag blir det besøk i Chendebji Chorten, som ifølge legenden dekker kroppen til en ond ånd. Stupaen er bygd i nepalsk stil.

Vakttårnet Ta Dzong våker fortsatt over byen. Det ble bygd i 1652 og har fire tårn som representerer tiger, løve, drage og garuda (halvt fugl og halvt menneske). Her er også en helligdom dedikert til kong Gesar the Lion. Ta Dzong anses som det mest fascinerende museet i Bhutan.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Yangkhil Resort

Dag 9:

Trongsa – Bumthang

Frokost på hotellet.

Bhumthang regnes som det kulturelle hjertet i Bhutan og er hjem til noen av landets eldste buddhist templer og klostre.

Palasset Wangdichholing Palace ble bygd i 1857 og er det første palasset i landet som ikke er bygd som et fort. Her kan dere se fem vanndrevne bønnehjul.

Tempelet Kurjey Lhakhang er et av de helligste stedene i landet og består av tre templer. Oppkalt etter Guru Rinpoche, som ligger bevart i en hule inne i det eldste tempelet.

En kort spasertur tar dere til Tamshing Temple og er hjem til flere interessante malerier.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Ugyen Ling

Dag 10:

Bumthang – Ura – Bumthang

Frokost på hotellet.

Ura ligger i den vakre Tang-dalen og store deler av dagens kjøretur tar dere gjennom skogkledd landskap med store saueflokker. Turen tar dere over et fjellpass i 3600 meters høyde. Herfra er det vakker utsikt over Mount Gangkar Puensum.

Ura er en av de mest interessante landsbyene i Bhutan og består av rundt 40 hus som står tett i tett langs den brosteinsbelagte gaten. Ura Lkakhang dominerer byen, som gir byen en middelalderlignende atmosfære.

Ovenfor Ura ligger nok et tempel dedikert til Guru Rimpoche, og dette viser frem tegninger om hans lære.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Ugyen Ling

Dag 11:

Bumthang – Gangtey

Frokost på hotellet.

Om vinteren (oktober til april) er Gangtey tilholdssted for de sjeldne svarthalstranene som kommer fra Tibet, Kina og Sibir. Det er kun rundt 6000 igjen av denne vakre fuglen. Lokalbefolkningen sier at tranene sirkler over Goemba-klostret for å vise respekt før de lander. Når de forlater hekkeplassen, sirkler de nok en gang over klostret.

Gangtey er et fredet naturområde og grenser til Black Mountain nasjonalpark, hjem til hjortedyr, svartbjørn, leopard, villsvin og rødrev.

Besøk på informasjons- og observasjonssenteret for traner.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Gangtey Lodge

Dag 12:

Gangtey – Thimphu

Frokost på hotellet.

Dere setter kursen tilbake til Thimphu. I Lamperi blir det besøk i The Royal Botanical Park, et naturreservat rik på flora og fauna. I parken finnes mer enn 45 sorter rhododendron. Mens dere rusler i det vakre området, kan dere også se en rekke fugler.

I Thimphu sjekker dere inn på hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Hotel Amodhara

Dag 13:

Thimphu – Paro

Frokost på hotellet.

Første stopp er Simtokha Dzong, bygd i 1629 av Zhabdrung Ngawang Namgyal, som forente Bhutan.
Dette er den første av sitt slag i landet og er et viktig historisk monument og tidligere buddhist-kloster.

Legenden forteller at dzong’en sørger for beskyttelse mot en demon som har bosatt seg i en stein i nærheten.

Innsjekk på hotellet og resten av dagen til å utforske Paro.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Kichu Resort

Dag 14:

Paro

Frokost på hotellet.

Rinpung Dzong (1646) ble bygd for å beskytte dalen mot tibetanske inntrengere. Dere ankommer dzong’en via en tradisjonell, overdekket bro med navn Nemi Zam. Spaserturen over broen byr på flott utsikt over det arkitektoniske vidunderet dzong’en er, og livet rundt.

Dzong’en er i dag et administrasjonssenter og skole for munker.

På Sangay Wood Turning Factory får dere en demonstrasjon i shagzo, treskjæring med eldgamle metoder. Teknikkene som brukes er ganske så annerledes enn hva du har forestilt deg. Hvert produkt er unikt i form, størrelse og farger. Se hvordan treskjærerne lager elegante og funksjonelle produkter som boller, skåler, kopper og tallerkener med vakre mønstre.
Du kan også prøve selv.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Kichu Resort

Dag 15:

Paro – Haa Valley – Paro

Frokost på hotellet.

Dagens utflukt går til Haa Valley, et av de minst besøkte områdene i Bhutan. Her får dere et godt innblikk i hverdagslivet til befolkningen, som bor omgitt av vakker skog og høye fjelltopper.

Kila Goemba er et kvinnekloster som har brukt til meditasjon siden det 9.århundre. Få en velsignelse og en kopp te av nonnene før dere eventuelt mediterer sammen med dem.

Fortsett til landsbyen Lungshukha hvor det blir et kvarters spasertur til et lite kapell som er hjem til en munk og en lama.

Fra Shelkar Drak kan dere gå ned via den Chimey Dingkha, som er dekorert med bønneflagg.

Nistelunsj og middag på hotellet.

Overnatting: Kichu Resort

Dag 16:

Paro

Frokost på hotellet.

Turen går til Satsam Chorten for å vandre til Paro Taktsang (Tiger’s Nest), et av de helligste stedene i Bhutan. Tempelet nærmest klamrer seg fast i fjellsiden nesten 900 meter over dalen. Det ble bygget i 1692, ved grotten der Guru Rimpoche mediterte rundt det 7. århundre. Legenden sier at Guru Rimpoche fløy opp ridende på ryggen til en tiger og mediterte i grotten i tre år, tre måneder, tre dager og tre timer for å jage vekk de onde åndene som holdt til der.
Tempelet ligger på 3120 meters høyde og turen opp tar rundt to timer.

Videre blir det et besøk til et gårdshus som viser hvordan bhutanerne bor. Husene er ofte dekorative og i tre etasjer. I underetasjen bor husdyrene, i andre bor familien og i tredje tørkes høyet.

Dagen avsluttes ved Dotsho, et bad med varme steiner. Et bad her skal være helsebringende for kropp og sjel.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

Overnatting: Kichu Resort

Dag 17:

Paro – Kathmandu

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly tilbake til Kathmandu. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Ghangri Boutique Hotel

Dag 18:

Kathmandu – Norge

Tidlig avreise fra hotellet og dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Ankomst Norge med uforglemmelige minner om en reise til lykkens land, Bhutan.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Kathmandu – Norge
 • Fly Kathmandu – Paro – Kathmandu
 • Flyskatter
 • 2 netter på Ghangri Boutique Hotel, inkludert frokost
 • 4 netter på Hotel Amodhara, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Hotel Pema Karpo, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Yangkhil Resort, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Hotel Ugyen Ling, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Gangtey Lodge, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 4 netter på Kichu Resort, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 14 lunsj
 • Sightseeing med engelsktalende guide i Bhutan i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner og museer i Bhutan i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende guide i Bhutan i henhold til program
 • USD 10,- skatt til Tourism Development Fund i Bhutan
 • Flyplassavgift (utreiseavgift) i Bhutan
 • Visum til Bhutan
 • Lokale skatter og avgifter i Bhutan
 • Privat transport flyplass – hotell – flyplass i Nepal
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i Nepal og Bhutan

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Nepal (USD 25,- per person). Må betales ved hver innreise til landet.
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeovervekt på flyreisene
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Inngang til museer og/eller attraksjoner ikke nevnt i program
 • Kamera og/eller videoavgifter ved severdighetene
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører og/eller guider

Du kan kun fly til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, Bangkok i Thailand og Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig.

Centenary Market er stengt på onsdager så programmet tilpasses deretter.

Reiseperiode: Hele året.
I perioden januar til mars er det vinter og det kan bli kaldt om kvelden.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger visum for å kunne reise til Bhutan. Visum til Bhutan vil bli ordnet av Unike Reisers samarbeidspartner i Bhutan. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreisedato fra Bhutan. Visum til Bhutan koster USD 40,- per person.
Ved bestilling av reise til Bhutan, må vi få en kopi av fotosiden i passet ditt. Visum vil bli utstedt når hele reisen er betalt.
I mange tilfeller kombineres en reise til Bhutan med India. Det er viktig at den reisende selv søker om visum til India i god tid før avreise.

Det er foreløpig ingen obligatoriske vaksinasjoner som gjelder for reisende til Bhutan. Men vaksinering for gulfeber kreves for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Turister kan kun ankomme Bhutan med buss eller bil via de indiske grenseovergangene Phuentsholing, Samdrup Jongkhar og Gelephu eller med fly til Paro fra Thailand, Nepal eller India.
Du kan bare fly inn til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, fra Bangkok i Thailand og fra Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Flyturen til Bhutan byr på fantastisk utsikt over fjellkjeden Himalaya og innflygningen gir deg en følelse av nesten å berøre fjellet før du lander i Paro, som ligger på 2200 meters høyde.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig. Den daglige taksen ligger på 200 eller 250 dollar, avhengig av sesong.

Den lokale myntenheten i Bhutan heter ngultrum (BTN). Den er bundet til den indiske rupien (INR), som også er gyldig betalingsmiddel i Bhutan.

Det lønner seg best å veksle til den lokale valutaen når du er i Bhutan. Det vil være mulighet for dette på hotellene. Vi anbefaler at du tar med kontanter i USD – gjerne større sedler som 50 eller 100 dollar. Mange steder benytter man fremdeles en langsommelig prosedyre, der nummeret på hver enkelt seddel noteres i kassererens regnskapsbok. Jo større sedler, desto mindre tid tar det.  Indiske rupier kan bare veksles tilbake til utenlandsk valuta ved fremvisning av en gyldig kvittering fra opprinnelig offisiell veksling. Ta derfor alltid vare på kvitteringen når du har vekslet fra USD til INR i tilfelle av at du skulle få bruk for å veksle tilbake igjen. Dette kan bare skje i lufthavnen ved utreise fra Bhutan.

Bankkort (Visa, MasterCard, Diners og American Express) kan brukes som betalingskort på de fleste store hoteller og i visse større butikker. Mange offentlige kontorer aksepterer kun kontant betaling. Kun et fåtall av hovedstadens minibanker aksepterer internasjonale kort. Det anbefales å medbringe indiske rupi, amerikanske dollar, britiske pund eller euro i form av kontanter

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Ved ankomst i Bhutan blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Bhutan varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommertid: +4 timer.
Vintertid: +5 timer.

Flere steder vil det være mindre avgifter (NOK 5-25,-) for kamera og videokamera ved severdighetene. Beløpet går til bevaring av stedet. Under reisen i Bhutan vil du også støte på fotomuligheter der det forventes at man gir et mindre beløp (NOK 1-2,-) per bilde.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek).

På mange hoteller, restauranter, kafeer og lignende i Bhutan blir det ofte lagt til 10-15 prosent i serviceavgift på de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen. Er det tillagt serviceavgift på regningen, behøver man ikke gi ytterlige tips.

Bhutanerne er et fantastisk søtt, hjertevarmt og smilende folkeferd, som tar imot turister med varme og store, gjestfrie smil. Selv om bhutanerne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene og skikkene deres med ærbødighet og korrekt oppførsel og påkledning.

Det er visse gylne regler for besøk i templer og moskeer. Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, en moské eller et privat hjem. Husk også at man skal holde fotsålene vekk fra helligdommer og andre mennesker når og hvis man setter seg. Det er ikke velsett å peke, hverken på gudestatuer eller på andre mennesker. Korte shorts og T-skjorter uten ermer er ikke velsett – dette gjelder spesielt for kvinner. Skal man besøke templer eller andre helligdommer, tilrådes det (og noen ganger forlanges det) at klærne dekker både skuldrer og knær, slik at man ikke støter den lokale befolkningen. Ved visse muslimske helligdommer skal håret tildekkes. Skaut blir utdelt ved inngangen.

Tiggere kan oppleves mange steder, og det kan være hardt å stå ansikt til ansikt med dem. Lytt til de rådene reiselederen gir, og gi aldri penger til barna.

De fleste reiser i Himalaya medfører naturligvis opphold i store høyder. Dette kan føre til risiko for høydesyke eller AMS (Acute Mountain Sickness).
Turene våre er planlagt med nødvendig tid til akklimatisering, som man kaller det. Men det er alltid et par stykker som føler de lette symptomene som hodepine, appetittmangel og søvnløshet. Det går ofte likevel raskt over. Sørg alltid for å snakke med guiden før det blir alvorlig. Hodepine er vanlig, og de litt hardere symptomene inkluderer tretthet, tung hodepine, svimmelhet og oppkast. Årsaken til disse symptomene er blant annet ødemdannelser (vannansamling i kroppen; spesielt i lungene og hjernen). Det finnes et medikament (Diamox) som du kan få på resept og som kan forebygge høydesyke.

Den tynne og tørre fjelluften kan forårsake dehydrering. Drikk derfor rikelig med vann.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen