fbpx

Bhutan – et lite kongerike

Bhutan er reisen til lykke!

Som å reise i en eventyrbok

Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørte munker vandrer langs stien. Mennesker med blomster i hendene følger etter i et behagelig tempo. Klosterveggene er opplyst av skinnet fra de mange lys som er tent i bønn.

Bhutan er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. Lokalbefolkningen lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bhutanerne tar deg imot med gjestfrihet og varme. De deler smil og gode historier. Her lever man på optimisme og tro på framtiden.

Allerede under innflyvningen til landet føles det som Vår Herre har delt en bit av paradiset med deg. Bhutan må være en av de mest spektakulære land i verden. Det føles som du reiser gjennom en eventyrbok.

Etter å ha opplevd høydepunktene i dette landet, er du enig i at Bhutan er reisen til lykke!

Forslag til program

 • Avreise fra ønsket flyplass i Norge.
 • Mellomlanding og flybytte i Europa.
 • Fly Kathmandu i Nepal

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

 

På flyplassen i Kathmandu (Nepal) blir dere ønsket velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Nepals hovedstad. Byen ble grunnlagt i år 723 og oppstod rundt den kongelige plassen Durbar Square.

Kathmandus gamle bydel er et abstrakt mønster av smale, mørke gater og plasser med arkitektoniske perler.

Dere bør også få med dere Swayambhunath-stupaen, Budhanilkhantha, med den store, vakre Vishnu sovende i en «vannseng» samt Pashupatinath, et av hinduismens viktigste Shiva-templer og samtidig Nepals viktigste likbrenningssted.

Lunsj og middag på egen hånd.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen for fly til Paro i Bhutan. Her blir dere møtt av guiden, som setter kursen mot Thimphu.

Bhutans hovedstad imponerer alle besøkende. Thimpu, med en beliggenhet på 2247 meter over havet, er omkranset av grønne, frodige dalsider og gjennom byen renner den livlige elven Wang Chhu.

Resten av dagen til å utforske Thimphu.

Middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Guiden er klar til å ta dere med på en omvisning i Thimphu.

Bare en kort kjøretur utenfor byen ligger Buddha Point, med flott utsikt over Thimphu-dalen. Dette er den største Buddha-statuen i landet, og det er vanlig å be en liten bønn før dere rusler rundt for å nyte utsikten.

Stupaen Memorial Chorten, bygd i 1974, er til minne om Bhutans tredje konge, Jigme Dorji Wangchuk, som anses som det moderne Bhutans far. Maleriene og statuene inne i monumentet gir et godt innblikk i buddhistisk filosofi.

The Folk Heritage Museum gir et innblikk i livet på landet. Museet holder til i en restaurert tradisjonell bygning, laget av leire og treverk.

Omvisningen avsluttes på Handicraft Emporium hvor dere kan handle alle typer håndverkskunst fra Bhutan.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Dere besøker Motithang Takin Preserve hvor dere får se takin, Bhutans nasjonaldyr. Takin er et meget stort antilopelignende klovdyr som lever i bratte og ulendte fjellskråninger.

Så blir det en fottur til Tango Monastery. Klosteret dateres til 1300-tallet, og underveis får dere flott utsikt over dalen.

Neste stopp er Pangri Zampa Lhakhang, en skole for buddhistisk astrologi.

Tilbake i Thimphu besøker dere Centenary Market, bøndenes marked. På Jungshi Paper Factory fremstilles papir, Deh-sho, fortsatt på den tradisjonelle måten.

Dagen avsluttes på Changlimithang Stadium hvor det spilles fotballturneringer og nasjonale samt kulturelle feiringer.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

I dag går turen til Punakha. Byen var hovedstad i Bhutan i mer enn 300 år, og her ble landets første konge kronet i 1907.

Fra Dochula Pass (3050 meter) er det utmerket utsikt mot Himalaya-fjellene. Besøk tempelet Druk Wangyel Chhorten, bygd av dronningmoren for å skape fred og stabilitet i landet.

Punakha Dzong (1637) fungerer i dag som det religiøse og administrative senter i regionen.

Chimi Lkakhang ligger på en bakketopp midt i dalen. Turen tar rundt 30 minutter til fots og tar dere over rismarker før dere begynner turen opp til tempelet, som er dedikert til Lama Drukpa Kuenley. Sent på 1500-tallet brukte han humor, sanger og skandaløs oppførsel for å dramatisere sin undervisning. Han ble kjent som The Divine Madman.

Tempelet er også kjent som «Fruktbarhetens tempel». Det er velkjent at par som har problemer med å få barn kommer hit for å be. Svært ofte blir de velsignet med et barn kort tid etter.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Eventyret fortsetter til Paro, en sjarmerende by med veldekorerte hus, restauranter og koselige butikker. Byen (og dalen) er utrolig vakker og innkapslet med kultur, scenisk skjønnhet og hundrevis av myter og legender. Den er hjem til flere av Bhutans eldste templer og klostre og National Museum. Dalen er også en av de mest fruktbare i landet, og produserer en stor andel av Bhutans røde ris i terrassefeltene.

Ankomst til Rinpung Dzong (1646) skjer via en tradisjonell, overdekket bro med navn Nemi Zam. Spaserturen over broen byr på flott utsikt over det arkitektoniske vidunderet dzong’en er, og livet rundt.

Ta Dzong ble bygd for å forsvare Rupung Dzong på 1700-tallet. Siden 1967 har den fungert som landets nasjonale museum. Det sirkelrunde museet er hjem til en fascinerende samling kunst, relikvier, religiøse thangkha-malerier og Bhutans utsøkte frimerker.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Om morgenen kjører dere nordover for å besøke ruinene av Drukgyal Dzong (1649). Den er bygd til ære for seieren over Tibet i 1644.

Fortsett til Satsam Chorten for å vandre til Paro Taktsang (Tiger’s Nest), et av de helligste stedene i Bhutan. Tempelet nærmest klamrer seg fast i fjellsiden nesten 900 meter over dalen. Det ble bygget i 1692, ved grotten der Guru Rimpoche mediterte rundt det 7. århundre. Legenden sier at Guru Rimpoche fløy opp ridende på ryggen til en tiger og mediterte i grotten i tre år, tre måneder, tre dager og tre timer for å jage vekk de onde åndene som holdt til der.
Tempelet ligger på 3120 meters høyde og turen opp tar rundt to timer.

På vei tilbake til Paro besøker dere Kyichu Lhakang (år 659), ett av de eldste og vakreste templene i Bhutan. Legenden sier at det ble bygd for å holde fast venstre foten til en kjempe.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly tilbake til Kathmandu. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Lunsj og middag på egen hånd.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Tidlig avreise fra hotellet og dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Ankomst Norge med uforglemmelige minner om en reise til lykkens land, Bhutan.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Kathmandu – Norge
 • Fly Kathmandu – Paro – Kathmandu
 • Flyskatter
 • 2 netter på Ghangri Boutique Hotel, inkludert frokost
 • 3 netter på Hotel Amodhara, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Hotel Pema Karpo, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Kichu Resort, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 6 lunsj
 • Sightseeing med engelsktalende guide i Bhutan i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner og museer i Bhutan i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende guide i Bhutan i henhold til program
 • USD 10,- skatt til Tourism Development Fund i Bhutan
 • Flyplassavgift (utreiseavgift) i Bhutan
 • Visum til Bhutan
 • Lokale skatter og avgifter i Bhutan
 • Privat transport flyplass – hotell – flyplass i Nepal
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i Nepal og Bhutan

Dette er ikke inkludert:

 • Visum til Nepal (USD 25,- per person). Må betales ved hver innreise til landet.
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeovervekt på flyreisene
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Inngang til museer og/eller attraksjoner ikke nevnt i program
 • Kamera og/eller videoavgifter ved severdighetene
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører og/eller guider

Du kan kun fly til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, Bangkok i Thailand og Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig.

Centenary Market er stengt på onsdager så programmet tilpasses deretter.

Reiseperiode: Hele året.
I perioden januar til mars er det vinter og det kan bli kaldt om kvelden.

Skroll til toppen