BHUTAN – ET LITE KONGERIKE


Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørte munker vandrer langs stien. Mennesker med blomster i hendene vandrer etter i et behagelig tempo. Klosterveggene er opplyst av skinnet fra de mange lys som er tent i bønn.

Landet er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. De lokale lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bare innflyvningen til landet føles som Vår Herre har delt en del av paradiset med deg. Dette må være en av de mest spektakulære land i verden. Deretter er resten av reisen gjennom eventyrboken.

Bhutanerne tar deg derfor i mot med gjestfrihet og varme. De deler mat, smil og gode historier. Her lever man på optimisme og tro på framtiden.

Thimpu 2

DAG 1: Norge - Paro – Thimphu

Vel fremme i Paro går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til Thimphu. Innsjekk på hotellet og resten av dagen til egen disposisjon. Den flotte hovedstaden vil imponere deg straks du ankommer byen. Thimpu, med en beliggenhet på 2247 meter over havet, er omkranset av grønne, frodige dalsider og gjennom byen renner den livlige elven Wang Chhu. I byen bor det rundt 55 000 blide og gjestfrie mennesker, og mange av disse kan du møte dersom dere tar turen til de livlige markedene som arrangeres hver helg ved elven.

Overnatting: Thimphu

Thimpu 1

DAG 2: Thimphu

Etter frokost venter en sightseeingtur i Thimphu. Det blir besøk på Buddha Point, som byr på flott utsikt over Thimphu-dalen. Her kan besøkende be til Buddha, den største statuen i landet, for så å rusle rundt og nyte utsikten. Memorial Chorten, en stupa bygd i 1974 til minne om Bhutans tredje konge, som anses som det moderne Bhutans far.
The Folk Heritage Museum er dedikert til å knytte besøkende til Bhutans landlige og bondske fortiden. På Handicraft Emporium kan man handle alle typer håndverkskunst fra Bhutan.

Overnatting: Thimphu

SONY DSC

DAG 3: Thimphu – Punakha

Etter frokost kjører dere til Punakha, som var hovedstad i Bhutan i mer enn 300 år. Her ble Bhutans første konge kronet i 1907. Byen er også kjent for sitt behagelige klima, og sine to elver, Pho Chhu (mann) og Mo Chhu (kvinne). Punakha Valley produserer rikelig med avlinger og frukt. Det er utmerket utsikt mot Himalaya-fjellene fra Dochula Pass (3050 meter).
Verdt å få med seg er Punakha Dzong og Chimi Lkanhang, også kjent som ”Fruktbarhetens tempel”.

Overnatting: Punakha

Punakha 5

DAG 4: Punakha – Paro

Etter frokost kjører dere til Paro, innsjekk på hotellet og så etterfulgt av en sightseeing i byen. Paro-dalen er utrolig vakker og innkapslet med kultur, scenisk skjønnhet og hundrevis av myter og legender. Den er hjem til flere av Bhutans eldste templer og klostre, National Museum og landets eneste flyplass. Mount Chomolhari (7314 meter), med sin hvite glans, ruver i den nordlige enden av dalen.

Paro er en utrolig sjarmerende by med sine veldekorerte hus, mange restauranter og koselige butikker. Livet her går i et rolig tempo, og det tar ikke lang tid før dette smitter over til deg.
Verdt å få med seg er Rinpung Dzong, hvor ankomst til dzong’en skjer via en tradisjonell, overdekket bro, og Ta Dzong, som fungerer som landets nasjonale museum.

Overnatting: Paro

Paro 6

DAG 5: Paro

Om morgenen kjører dere nordover, til Paro Valley for å besøke ruinene av Drukgyal Dzong. Lokalisasjonen ble valgt på grunn av kontrollen over veien til Tibet. Den fikk navnet Druk for Bhutan og gyel for seier, alt til ære for seieren over Tibet i 1644.

Kjør så til Satsam Chorten for å vandre til Paro Taktsang (Tiger’s Nest). Dette er et av de helligste stedene du kan besøke i Bhutan, og tempelet nærmest klamrer seg fast i fjellsiden nesten 900 meter over dalen. Det ble bygget i 169, ved grotten der Guru Rimpoche mediterte rundt det 7. århundre.

På returen til Paro besøker dere Kyichu Lhakang, ett av de eldste templene og vakreste templene i Bhutan.

Turen avsluttes med en spasertur gjennom Paros handlegater.

Overnatting: Paro

Paro 3

DAG 6: Paro – Norge

Frokost på hotellet og utsjekk. Så blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly tilbake til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Aktiviteter/utflukter i henhold til program
 • 2 netter på hotell i Thimphu
 • 1 natt på hotell i Punakha
 • 2 netter på hotell i Paro
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag + minervann)
 • Transport i henhold til program
 • Engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til museer og attraksjoner i henhold til program
 • USD 10,- skatt til Tourism Development Fund
 • Flyplassavgift (utreiseavgift)
 • Lokale skatter og avgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly Norge – Bhutan – Norge
 • Visum til Bhutan (USD 40,- per person)*
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Importerte drikkevarer
 • Kameraavgift
 • Tips til sjåfør og guide

Prisen er basert på at to personer reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint kombineres med India og/eller Nepal.

Du kan bare fly inn til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyreisen fra Norge vil derfor gå via New Delhi (India), Bangkok (Thailand) eller Kathmandu (Nepal).

*Visum til Bhutan må kjøpes via et autorisert reisebyrå i Bhutan. Visum ordnes av Unike Reisers lokale samarbeidspartner ved kjøp av reise hos oss.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Det er et begrenset antall besøkende per dag til Bhutan.

Bhutan byr også på en rekke fargerike festivaler og oppvisning og konkurranser i Bhutans nasjonalsport, bueskyting. Om ønskelig kan reisen og programmet tilpasses slik at du får med deg én eller flere av festivalene.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

Thimpu

Den flotte hovedstaden vil imponere deg straks du ankommer byen. Thimpu, med en beliggenhet på 2247 meter over havet, er omkranset av grønne, frodige dalsider og gjennom byen renner den livlige elven Wang Chhu. I byen bor det rundt 55 000 blide og gjestfrie mennesker, og mange av disse kan du møte dersom du tar turen til de livlige markedene som arrangeres hver helg ved elven. Vareutvalget strekker seg mellom kjøtt og grønnsaker, klær og selvfølgelig suvenirer.

Takin

Den klatrer som en geit, men går på bakken som en støl elefant. Så ser den ut som en blanding av elg, geit, vannbøffel og gnu. Takin, Bhutans nasjonaldyr er en merkelig skapning. Så da passer den rett inn i det unike landet. Legenden sier at dyret ble skapt ved et mirakel av lama Drukpa Kunley på 1400 – tallet. Siden den tid har den beitet fornøyd i vill tilstand i fjellskråningene i Bhutan.
Takinene tilhører arten geite – antilope og har vanligvis en skulderhøyde på 110-120 centimeter. En fullvoksen hann kan veie opptil et tonn. De har stor mule og øyne, og påfallende små ører.

Punakha

Det første som slår deg når du ankommer Punakha er omgivelsene. Byen ligger midt i en frodig og grønn dal, omslynget av de to elevene Mo Chhu (Mor) og Pho Chhu (Far). De mange risåkrene gir to avlinger hvert år, det dyrkes bananer og duften fra appelsintrærne følger deg hvor du enn går. Byen var hovedstad i dette unike landet i mer enn 300 år, og i dag er det hvilestedet til Shabdrung Ngawang Namgyal, landets grunnlegger. Bhutans flotteste, nest største og nest eldste dzong finner du i Punakha, og ikke uten grunn fungerte den som vinterresidens for kongen i mange år.

Paro

Kommer du med fly fra Europa til Bhutan, er dette inngangsporten til landet. Her finner du den eneste internasjonale flyplassen, kjent som «den vanskeligste offentlige flyplassen på jord». Den har ikke fått dette tilnavnet grunnet dårlig service og bagasje som forsvinner, men på grunn av sin beliggenhet. Flyplassen ligger mellom Himalayas fjelltopper, lufttettheten er skyhøy og den har bare én rullebane som igjen bare er 1980 meter lang. Av denne grunn er det bare noen få piloter som får lande her.

En eventyrlig rundreise

Det lille kongedømmet ligger i østre Himalaya mellom Kina, Tibet og India. Bortgjemt fra resten av verden frem til 1961, men nå finner flere og flere turister frem til det flotte lille landet. Bhutan er fargerikt, kupert og robust, med sine og dype daler og majestetiske fjell. Det et vakkert, magisk og fortryllende. Lykke! Slik føler du det allerede ved ankomst i Paro, hvor du har utsikt over store deler av Himalaya, inkludert Mount Everest, på veien mot Thimpu, Bhutans hovedstad. Det er en velstående og fortryllende by, med de travle gatene, museene og de mange historiske stedene.