fbpx

Herlige India og Bhutan

En perfekt kombinasjon av to meget unike land!

Uforglemmelig mangfold

En reise i India byr på opplevelser av uforglemmelig mangfold. India er annerledeslandet, et land som tar pusten fra deg og vekker alle dine sanser og følelser.

Besøk Delhi med sin fantastiske historie, blandet sammen i gammelt og nytt. Det blir en velsignelse i tempelet, rickshaw tur gjennom Delhis gater, besøk på marked og de store severdighetene.

Agra er kjærlighetens by hvor Taj Mahal fascinerer tusenvis av reisende hvert år. Minst like imponerende er Agra Fort, også kjent som Det røde fort.

Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørt kledde munker vandrer langs stien. Mennesker med blomster i hendene følger etter i et behagelig tempo. Klosterveggene er opplyst av skinnet fra de mange lys som er tent i bønn.

Bhutan må være en av de mest spektakulære land i verden. Det føles som du reiser gjennom en eventyrbok.

Forslag til program

 • Avreise fra ønsket flyplass i Norge.
 • Mellomlanding og flybytte i Europa.
 • Fly videre til Delhi.

reiser india, delhi

I Delhi står en sjåfør og ønsker dere velkommen med den gjestfriheten som er så typisk for India.

Dere blir kjørt til hotellet for innsjekk og lunsj.

Guiden er klar til å ta dere med rundt i Delhi. Qutub Minar er Indias høyeste minaret. Dette fantastiske monumentet ble oppført av de første muslimske herskerne etter seieren over hindukongedømmet i Delhi.

Dere kjører fobi Indian Gate, selve symbolet på Delhi, Parlamentsbygningen og Presidentens hus.

Tilbake til hotellet og middag.

Overnatting: Vivanta by Taj Dwerka

reiser india, delhi

Frokost på hotellet.

Det er alltid fint å kunne starte dagen med en velsignelse av en prest i et lokalt tempel, som er første stopp.

Indias største moské, Jama Masjid, er kvadratisk med fire hjørnetårn og to minareter. Under fredagsbønnen benyttes den 99 meter brede plassen, som kan ta 25 000 mennesker.

Ingen tur til India er komplett uten en tur med rickshaw, og turen tar dere med rundt i Chandni Chowk, Indias mest berømte og historiske gate, bygd for rundt 300 år siden.

Deretter fortsetter til Spice Market, som er Asias største, og deretter lunsj.

Dagen avsluttes på Gurudwara Bangla Sahib hvor dere jobber som frivillig til sewa, som betyr uselvisk oppførsel. Dette er ett av verdens største kjøkkensamfunn og maten serveres av frivillige. Dere er sewadars i tretti minutter til en time.

Middag på hotellet.

Overnatting: Vivanta by Taj Dwerka

reiser india, delhi

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og dere blir kjørt til togstasjonen hvor dere går om bord toget som tar dere til Agra. På stasjonen ønskes dere velkommen av en sjåfør og guide som tar dere med til en lokal restaurant for lunsj.

Deretter går turen til Agra Fort, som ligger vakkert til ved Yamuna-elven. Denne enorme festningen utgjorde midtpunktet i livet for mogulfamilien og er bygget i rød sandstein. Fire generasjoner har bidratt til å reise dette imponerende byggverket. Her finner du Moti Masjid, Perlemoskeen, en av verdens vakreste moskeer.

Agra Fort var også stedet hvor Shah Jahan ble satt i husarrest av sin sønn. Se rommet hvor han tilbrakte sine siste dager, med utsikt mot sitt elskede Taj Mahal.

Innsjekk på hotellet og middag.

reiser india, skreddersydde reiser, agra

Det blir et tidlig besøk til Taj Mahal, et symbol på både India og kjærligheten.

Foruten å være usedvanlig vakkert har bygningen også en fascinerende kjærlighetshistorie knyttet til seg. Taj Mahal er et mausoleum, som stormogulen Shah Jahan bygde til ære for sin yndlingskone Mumtaz Mahal.

Tilbake til hotellet for frokost, og så kjører dere tilbake til Delhi. Lunsj underveis.

Resten av dagen til egen disposisjon og middag på hotellet.

reiser india, skreddersydde reiser, agra, taj mahal

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly til Paro i Bhutan. Her ønskes dere velkommen av en guide som setter kursen mot Thimphu.

Bhutans hovedstad imponerer alle besøkende. Thimpu, med en beliggenhet på 2247 meter over havet, er omkranset av grønne, frodige dalsider og gjennom byen renner den livlige elven Wang Chhu.

Resten av dagen til å utforske Thimphu.

Middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Guiden er klar til å ta dere med på en omvisning i Thimphu.

Bare en kort kjøretur utenfor byen ligger Buddha Point, med flott utsikt over Thimphu-dalen. Dette er den største Buddha-statuen i landet, og det er vanlig å be en liten bønn før dere rusler rundt for å nyte utsikten.

Stupaen Memorial Chorten, bygd i 1974, er til minne om Bhutans tredje konge, Jigme Dorji Wangchuk, som anses som det moderne Bhutans far. Maleriene og statuene inne i monumentet gir et godt innblikk i buddhistisk filosofi.

The Folk Heritage Museum gir et innblikk i livet på landet. Museet holder til i en restaurert tradisjonell bygning, laget av leire og treverk.

Omvisningen avsluttes på Handicraft Emporium hvor dere kan handle alle typer håndverkskunst fra Bhutan.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Dere besøker Motithang Takin Preserve hvor dere får se takin, Bhutans nasjonaldyr. Takin er et meget stort antilopelignende klovdyr som lever i bratte og ulendte fjellskråninger.

I dag blir det en fottur til Tango Monastery. Klosteret dateres til 1300-tallet, og underveis får dere flott utsikt over dalen.

Neste stopp er Pangri Zampa Lhakhang, en skole for buddhistisk astrologi.

Tilbake i Thimphu besøker dere Centenary Market, bøndenes marked. På Jungshi Paper Factory fremstilles papir, Deh-sho, fortsatt på den tradisjonelle måten.

Dagen avsluttes på Changlimithang Stadium hvor det spilles fotballturneringer og nasjonale samt kulturelle feiringer.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

I dag går turen til Punakha. Byen var hovedstad i Bhutan i mer enn 300 år, og her ble landets første konge kronet i 1907.

Fra Dochula Pass (3050 meter) er det utmerket utsikt mot Himalaya-fjellene. Besøk tempelet Druk Wangyel Chhorten, bygd av dronningmoren for å skape fred og stabilitet i landet.

Punakha Dzong er den andre som ble bygd i Bhutan (1637) og fungerer i dag som det religiøse og administrative senter i regionen.

Chimi Lkakhang ligger på en bakketopp midt i dalen. Turen tar rundt 30 minutter til fots og tar dere over rismarker før dere begynner turen opp til tempelet, som er dedikert til Lama Drukpa Kuenley.
Sent på 1500-tallet brukte han humor, sanger og skandaløs oppførsel for å dramatisere sin undervisning. Han ble kjent som The Divine Madman.

Tempelet er også kjent som «Fruktbarhetens tempel». Det er velkjent at par som har problemer med å få barn, og som ønsker et, kommer hit til tempelet for å be. Svært ofte blir de velsignet med et barn kort tid etter.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Eventyret fortsetter til Paro, en sjarmerende by med veldekorerte hus, restauranter og koselige butikker. Byen (og dalen) er utrolig vakker og innkapslet med kultur, scenisk skjønnhet og hundrevis av myter og legender. Den er hjem til flere av Bhutans eldste templer og klostre og National Museum. Dalen er også en av de mest fruktbare i landet, og produserer en stor andel av Bhutans røde ris i terrassefeltene.

Ankomst til Rinpung Dzong (1646) skjer via en tradisjonell, overdekket bro med navn Nemi Zam. Spaserturen over broen byr på flott utsikt over det arkitektoniske vidunderet dzong’en er, og livet rundt.

Ta Dzong ble bygd for å forsvare Rupung Dzong på 1700-tallet. Siden 1967 har den fungert som landets nasjonale museum. Det sirkelrunde museet er hjem til en fascinerende samling kunst, relikvier, religiøse thangkha-malerier og Bhutans utsøkte frimerker.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Om morgenen kjører dere nordover for å besøke ruinene av Drukgyal Dzong (1649), bygd til ære for seieren over Tibet i 1644.

Fortsett til Satsam Chorten for å vandre til Paro Taktsang (Tiger’s Nest), et av de helligste stedene i Bhutan. Tempelet nærmest klamrer seg fast i fjellsiden nesten 900 meter over dalen. Det ble bygget i 1692, ved grotten der Guru Rimpoche mediterte rundt det 7. århundre. Legenden sier at Guru Rimpoche fløy opp ridende på ryggen til en tiger og mediterte i grotten i tre år, tre måneder, tre dager og tre timer for å jage vekk de onde åndene som holdt til der.
Tempelet ligger på 3120 meters høyde og turen opp tar rundt to timer.

På vei tilbake til Paro besøker dere Kyichu Lhakang (år 659), ett av de eldste og vakreste templene i Bhutan. Legenden sier at det ble bygd for å holde fast venstre foten til en kjempe.

Lunsj på en lokal restaurant og middag på hotellet.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly tilbake til Delhi. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Lunsj på egen hånd og middag på hotellet.

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

reiser bhutan, skreddersydde reiser, pakkereiser

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Delhi – Norge
 • Fly Delhi – Paro - Delhi
 • Flyskatter
 • 4 netter på Vivanta by Taj Dwerka, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Crystal Sarovar Premier, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 3 netter på Hotel Amodhara, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Hotel Pema Karpo, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Kichu Resort, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 9 lunsj
 • Sightseeing med engelsktalende, lokale guider i India i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter i India i henhold til program
 • 1 rickshaw tur i Old Delhi
 • Togbillett Delhi – Agra
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør i India i henhold til program
 • Sightseeing med engelsktalende guide i Bhutan i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner og museer i Bhutan i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende guide i Bhutan i henhold til program
 • USD 10,- skatt til Tourism Development Fund i Bhutan
 • Flyplassavgift (utreiseavgift) i Bhutan
 • Visum til Bhutan
 • Lokale skatter og avgifter i India og Bhutan
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i India og Bhutan

Dette er ikke inkludert:

 • Visum til India (dere må ha double entry visum)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeovervekt på flyreisene
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Inngang til museer og/eller attraksjoner ikke nevnt i program
 • Kamera og/eller videoavgifter ved severdighetene
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører og/eller guider

Du kan kun fly til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, Bangkok i Thailand og Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig.

Centenary Market er stengt på onsdager så programmet tilpasses deretter.

Taj Mahal er stengt på fredager og programmet vil bli tilpasset slik at besøket ikke faller på fredag.

Reiseperiode: 1.oktober til 30.juni
I perioden januar til mars er det vinter og det kan bli kaldt om kvelden i Bhutan.
I perioden juni til september er det ekstremt varmt i India, med dagtemperturener opptil 40 grader.

Skroll til toppen