fbpx

Marokko

Skreddersydde reiser til Afrika

Marokko

Eventyrlig og kontrastfylt!

En reise til Marokko er som en vandring gjennom Tusen og én natt.
Landet byr på en rekke kontraster, som vekker alle dine sanser. Du reiser mellom pulserende storbyer til sjarmerende, uberørte landsbyer. Her finner du frodige oaser, dramatiske fjellkjeder, shopping, eksotiske matretter og strandliv.
Ri på kamel over sanddynene og se fantastiske soloppganger. Begi deg ut på fottur i Atlasfjellene, finn ro med meditasjon og yoga eller skjem deg bort på et hamam. Gjør som Humprey Bogart og besøk Casablanca eller utforsk kongebyene Rabat og Fez.

Opplev Marokko – kontrastenes land – du også!

Reiseforslag

Norske statsborgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg i maksimalt tre måneder i landet. Marokkanske myndigheter krever at passet er gyldig i minst seks måneder etter innreise. Man må påse at passet stemples ved innreise.

Uansett reisens mål og lengde bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe og hepatitt A. Skal man reise lenge og under mer primitive forhold bør det overveies vaksinasjon mot hepatitt B, tuberkulose og tyfus.
I provinsen Chefchaouen er det en veldig liten risiko for malaria. Det er ikke nødvendig å ta forebyggende malariamedisin, men bruk myggspray etter mørkets frembrudd.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Marokko er en helårsdestinasjon, men det er meget store variasjoner i klimaet fra region til region og fra årstid til årstid.
Om vinteren er det ideelt mot sør, hvor dagene er typisk klare og nettene kjølige. Det kan være så mye snø i Atlasfjellene at selv de største veiene er stengt i timevis eller dager, mens det samtidig er solskinn og 20o i Marrakech like nord for fjellene. I det sentrale Marokko nord for fjellene er været om vinteren skiftende med regnfulle perioder. Agadir er lun om vinteren, og også i Essaouira er været som regel behagelig, men det kan blåse sterkt.
Om sommeren er brisen langs Atlanterhavskysten med på å legge en demper på heten, men det kan være meget varmt inne i landet. I Marrakech og Fés kan dagstemperaturen nå over 40o i skyggen, mens temperaturen i Atlasfjellene er behageligere. Selv i juli og august kan man oppleve voldsomme regnskyll og hagl eller snø.
Vår og høst er optimale reisetidspunkt, spesielt om man vil oppleve flere av landets regioner på samme reise. Været nordpå kan dog være temmelig ustabilt, vått og kjølig langt inn i vårmånedene.

Valutaen i Marokko heter marokkanske dirham (MAD). Det blir mer og mer utbredt å bruke elektroniske betalingskort/kredittkort i Marokko. Det er minibanker i alle større byer. De fleste større butikker, hoteller og restauranter tar også imot betalingskort/kredittkort.
VISA og MasterCard er de mest vanlige kortene.
Vi anbefaler allikevel at du tar med deg litt kontanter enten i amerikanske dollar (USD) eller Euro. De større bankene i Marokko veksler også norske kroner.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Busser i Marokko har ikke den helt samme standarden som man er vant til fra Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategori med aircondition der det er mulig.

Ved ankomst i Marokko blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Marokko kan variere alt etter som Norge har sommer- eller vintertid:
Sommertid: - 2 timer
Vintertid: - 1 time

I motsetning til mange andre muslimske land har ikke- muslimer – med ganske få unntak – ikke adgang til moskeer og mausoleer i Marokko. Til gjengjeld kan man få lov til å besøke gravplasser, koranskoler (medersa’er) og andre islamske bygningsverk. På noen av disse er det kutyme å ta av seg skoene og som kvinne dekke til håret med et sjal, skjerf eller hodeplagg. Følg de lokales eksempel.

Det frarådes å drikke vann fra kranen, så kjøp flasker med vann og påse at korken ikke har vært åpnet. Pass på at grønnsaker som er skyldt i vann og unngå gjerne isbiter.

Marokko er et muslimsk land, hvor religionen for de fleste spiller en stor rolle i hverdagen. Tradisjoner og religiøse normer betyr at de fleste marokkanere – især på landet – går kledd i tøy som dekker det meste av kroppen. Marokkanske menn går sjelden i shorts, og kvinner dekker typisk til både armer og ben. En del går også med forskjellige skjerf eller hodeplagg som dekker hår/hode.
For turister er påkledningen ganske så uformell, men man bør vise hensyn til lokalebefolkningen.
Som hovedregel kan man si at i byen er man kledd for bylivet, og på stranden er man kledd for stranden.

De fleste marokkanere har vokst opp i barnerike familier, og møter reisende med barn med åpenhet og interesse. For noen barn kan oppmerksomheten virke voldsom, men de fleste barnefamilier opplever at det gir en ekstra positiv dimensjon å reise med barn til Marokko. Barn er velkomne de fleste steder, selv om marokkanerne selv sjelden tar med barn på finere restauranter. Barnemenyer og barnestoler hører til unntaket, men viljen til å finne alternative løsninger er som regel stor. Noen restauranter har også et lite lekeområde, og lekeplasser finnes i mange byer. Dessuten har en del hoteller et lite basseng, hvilket kan være et pluss etter en lang, varm dag i medinaen.
Utpregede barneattraksjoner er det få av, men hestevognsturer, kamelridning, folkloreshow og besøk i medinaen er som regel en hit.
Restauranter gir ofte rabatt til barn.
De høye varmegradene og risikoen for solbrenthet, dehydrering og diarré bør tas alvorlig når man reiser med barn. Medbring solkrem med høy faktor hjemmefra. Bleier og våtservietter kan kjøpes til omtrent samme pris som i Norge. Babymat på glass kan være vanskelig å oppdrive.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks.
I prinsippet er det service inkludert i prisen, men det er vanlig å gi et par marokkanske dirham (MAD) i tips til stuepiker, koffertbærere, taxisjåfører og lignende. På restauranter bør man legge på 10 prosent av regningen.
Lokalguider og sjåfører bør få litt mer (cirka 5 MAD) per person per dag.
Ved severdigheter vil billettselgere og andre ofte prøve å tilby en service slik at de kan få litt tips. Si klart ifra om du ikke er interessert i deres hjelp.
Husk at lønnen er lav, og for marokkanerne er tips en del av lønnen. Man bør derfor alltid ha litt småpenger på seg.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

reiser til marokko, marokko reise, marokko reiser, reiser marokko, reis til marokko, tur til marokko, ferie marokko, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Magiske Marokko

En reise til Marokko er som en reise gjennom Tusen og én natt. For Marokko er en helt annen verden, og du hensettes til en svunnen tid.

reiser til marokko, marokko reise, marokko reiser, reiser marokko, reis til marokko, tur til marokko, ferie marokko, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Marokkos kongebyer

Denne reisen tar dere med til landets fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og Rabat. Bli med på en eventyrlig reise i Marokko!

reiser til marokko, marokko reise, marokko reiser, reiser marokko, reis til marokko, tur til marokko, ferie marokko, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Tusen og fire netter i Marokko

En himmel full av stjerner. Ørkenen så langt du ser. Du trenger ingen magisk lampe for å bli hensatt til Tusen og fire netter i Marokko!

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen