Marokkos kongebyer

10

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Bli med på en eventyrlig reise i Marokko!

Denne reisen tar dere med til landets fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og Rabat. Gjennom århundrer har konger og sultaner hersket, bygd og satt sitt preg på byene. Dere hensettes til svunne tider når dere besøker palasser, moskeer og andre severdigheter fra gamle tidsepoker.

Gå på oppdagelsesferd i livlige souker, hvor duften av krydder og myntete virvler i luften. Beveg dere gjennom labyrintlignende medinaer hvor selgerne har ropt ut prisen på varene sine i over tusen år. Nyt en kopp te på en gatekafé og innta velsmakende måltider og ri inn i solnedgangen på kameler.

Dag 1:

Norge – Marrakech

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Marrakech ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til riaden hvor dere sjekker inn.

Denne flotte riaden holder til i et tidligere herskapshus, og er akkurat det du forventer av en riad; en vakker gårdshage, et lite basseng, spisesal med peis og avslappet atmosfære. Fra takterrassen kan dere nyte utsikten over byen og Atlasfjellene.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på riaden.

Overnatting: Riad Imilchil

Dag 2:

Marrakech

Frokost på riaden.

Dere blir hentet på riaden av en engelsktalende guide som tar dere med på en omvisning i Marrakech, den eksotiske byen som vekker alle dine sanser. Det Marokko som besøkende kommer for å oppleve, eksisterer enda her i Marrakech.

Turen rundt i Marrakech inkluderer medinaen, soukene, Bahia-palasset og Koutoubia-moskeen.

Lunsj på egen hånd og ettermiddagen til egen disposisjon.

Tidlig kveld blir det hest og vogn til det berømte torget Djemaa el Fna og middag på den tradisjonelle restauranten Dar Es Salaam. Det blir marokkansk show under middagen.

Overnatting: Riad Imilchil

Dag 3:

Marrakech – Casablanca – Rabat

Frokost på riaden.

Sjåføren står klar og setter kursen mot Casablanca, Marokkos største by. Mange assosierer byen med filmen av samme navn, og lunsjen inntas på Rick’s Cafe, en kopi av baren som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman gjorde verdenskjent i filmen.

Neste stopp er Hassan II-moskeen, som står helt ute ved Atlanterhavet. Moskeen domineres av den 213 meter høye minareten.

Fortsett turen nordover til Rabat, Marokkos hovedstad. Byens lange historie viser seg frem i form av mausoleer, moskeer, basarer, koloniarkitektur og kongepalasser.

Det blir et besøk i Kasbah Oudaya (den befestede bydelen). Porten Bab Oudaia, fra slutten av 1100-tallet, viser vei inn i kasbah’en. Langs gaten ligger butikker og små gallerier.

Innsjekk på hotellet og middag om kvelden.

Overnatting: Villa Mandarine

Dag 4:

Rabat – Meknes – Fez

Frokost på hotellet.

Hassan-tårnet er selve symbolet på Rabat og står på en plattform over elven. Den uferdige moskeen er likevel imponerende, spesielt den 44 meter høye minareten som er vakkert dekorert.

Da Marokko ble selvstendig i 1956 stod kong Mohammed 5. på dette stedet og takket Gud for at landet var fritt. Nå ligger han begravet i mausoleet, som hans sønn fikk bygd og som bærer hans navn.

Meknes var landets hovedstad i rundt 50 år, men den gamle bydelen er full av palasser og praktvillaer. Moulay Ismail Mausoleum er en av de mest imponerende bygningene i byen. Så følger et besøk til Bou Inania Medersa, en koranskole fra 1350 og deretter Dar el Makhzen, et gammelt sultanpalass som nå benyttes av kongen.

Fortsett til Fez for innsjekk og middag på hotellet.

Overnatting: Fez Riad – Relais & Châteaux

Dag 5:

Fez

Frokost på riaden.

Fez er den eldste av de fire kongebyene og en eksplosjon av lukter, farger og lyder. Dere skal utforske byen – fra de myldrende medinagatene til palasser og herskapshus.

En flere kilometer lang mur bukter seg rundt den gamle bydelen (medinaen) og dere trer inn gjennom porten Bab Boujeloud som ble oppført på 1700-tallet, og renovert i 1913. Mosaikkflisene er i andalusisk stil. Utvendig er de blå, fargen i Fez’ tradisjonelle keramikk, men innvendig er de grønne, islams farger.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på riaden.

Overnatting: Fez Riad – Relais & Châteaux

Dag 6:

Fez – Merzouga

Frokost på riaden.

Turen går sørover, gjennom eike- og sederskogen ved Azrou. Underveis er det sjanse for å se de søte berberapene. Landskapet går over til grønne daler og flotte fjellpartier.

Lunsjen inntas i berberlandsbyen Zaida før dere fortsetter til sanddynene ved Merzouga. Her står kamelene klare og tar dere med på en times lang ridetur gjennom ørkenen.

Dere ankommer nomadecampen hvor dere skal overnatte.

Etter middagen blir det sang og musikk rundt bålet.

Overnatting: Nomadetelt med eget bad

Dag 7:

Merzouga – Gorge Dades

Rett etter at solen har stått opp tar kamelene dere tilbake til Merzouga hvor dere kan dusje og så spise frokost.

Eventyret fortsetter med bil ut i ørkenen, nærmere bestemt Rissani hvor dere besøker et gammelt palass og en kasbah.

Todrakløften er som hugget ut av landskapet med en kjempeøks med et blad på 600 meters lengde. På det smaleste er kløften kun ti meter bred, og fra bunnen og opp til det høyeste er det 300 meter.

Lyserøde kasbah’er (festninger) ligger langs veien gjennom Dades Gorge, som er siste stopp for dagen.

Dere bor på et sjarmerende gjestgiveri ved elven.

Middag om kvelden.

Overnatting: Gjestgiveri

Dag 8:

Gorges Dades – Ouarzazate

Frokost på gjestgiveriet.

I dag skal dere hilse på lokalbefolkningen og stifte nærmere bekjentskap med berberne. Dere nyter en kopp te med dem, i typisk marokkansk stil.

Fortsett så til oasen Skoura og følger så "Kabash-ruten" på vei mot Ouarzazate, hvor mektige bygninger ligger på rekke og rad. Dere følger veien langs den store elven Dadés, som gir vann til en blomstrende rosekultur. Av bladene utvinnes en ekstrakt til rosenvann, en kostbar parfyme.

Ouarzazate er kjent som Marokkos Hollywood da en rekke berømte filmer er spilt inn her.

Middag på hotellet.

Overnatting: Le Petit Riad

Dag 9:

Ouarzazate – Aït Ben Haddou – Marrakech

Frokost på hotellet.

Borgbyen Aït Ben Haddou er første stopp. Her har det blitt spilt inn på romantiske dramaer, bibelske actionfilmer og hesblesende heltefortellinger. Den gamle berberhøvdingens borg Kasbah Taourirt byr på god utsikt over det gylne landskapet og har fått en fortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.

Kjøreturen gjennom fjellpasset Tiz’n Tiscka (2160 meter) byr på fantastisk utsikt over daler, flotte fjellformasjoner og Atlasfjellene.

Sent på ettermiddagen ankommer dere Marrakech.

Middag på riaden.

Overnatting: Riad Imilchil

Dag 10:

Marrakech – Norge

Frokost på riaden.

Dere blir hentet på riaden og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Marrakech – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på Riad Imilchil, inkludert frokost
 • 1 natt på Villa Mandarine, inkludert frokost
 • 2 netter på Fez Riad – Relais & Châteaux, inkludert frokost
 • 1 natt i Nomadetelt, inkludert frokost
 • 1 natt på gjestgiveri, inkludert frokost
 • 1 natt på Le Petit Riad, inkludert frokost
 • 9 middager
 • 8 lunsj
 • Aktiviteter/utflukter med engelsktalende guide i henhold til program
 • Transport i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Marokko

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Reiseperiode: Hele året.
Det er store variasjoner i klimaet fra region til region og fra årstid til årstid.
Om sommeren kan det være meget varmt inne i landet. Marrakech og Fés kan ha dagtemperaturer på over 40 grader i skyggen.
Vår og høst er ideelle reisetidspunkt, spesielt om du vil oppleve flere regioner på samme reise.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg i maksimalt tre måneder i landet. Marokkanske myndigheter krever at passet er gyldig i minst seks måneder etter innreise. Man må påse at passet stemples ved innreise.

Uansett reisens mål og lengde bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe og hepatitt A. Skal man reise lenge og under mer primitive forhold bør det overveies vaksinasjon mot hepatitt B, tuberkulose og tyfus.
I provinsen Chefchaouen er det en veldig liten risiko for malaria. Det er ikke nødvendig å ta forebyggende malariamedisin, men bruk myggspray etter mørkets frembrudd.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Marokko er en helårsdestinasjon, men det er meget store variasjoner i klimaet fra region til region og fra årstid til årstid.
Om vinteren er det ideelt mot sør, hvor dagene er typisk klare og nettene kjølige. Det kan være så mye snø i Atlasfjellene at selv de største veiene er stengt i timevis eller dager, mens det samtidig er solskinn og 20o i Marrakech like nord for fjellene. I det sentrale Marokko nord for fjellene er været om vinteren skiftende med regnfulle perioder. Agadir er lun om vinteren, og også i Essaouira er været som regel behagelig, men det kan blåse sterkt.
Om sommeren er brisen langs Atlanterhavskysten med på å legge en demper på heten, men det kan være meget varmt inne i landet. I Marrakech og Fés kan dagstemperaturen nå over 40o i skyggen, mens temperaturen i Atlasfjellene er behageligere. Selv i juli og august kan man oppleve voldsomme regnskyll og hagl eller snø.
Vår og høst er optimale reisetidspunkt, spesielt om man vil oppleve flere av landets regioner på samme reise. Været nordpå kan dog være temmelig ustabilt, vått og kjølig langt inn i vårmånedene.

Valutaen i Marokko heter marokkanske dirham (MAD). Det blir mer og mer utbredt å bruke elektroniske betalingskort/kredittkort i Marokko. Det er minibanker i alle større byer. De fleste større butikker, hoteller og restauranter tar også imot betalingskort/kredittkort.
VISA og MasterCard er de mest vanlige kortene.
Vi anbefaler allikevel at du tar med deg litt kontanter enten i amerikanske dollar (USD) eller Euro. De større bankene i Marokko veksler også norske kroner.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Busser i Marokko har ikke den helt samme standarden som man er vant til fra Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategori med aircondition der det er mulig.

Ved ankomst i Marokko blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Marokko kan variere alt etter som Norge har sommer- eller vintertid:
Sommertid: - 2 timer
Vintertid: - 1 time

I motsetning til mange andre muslimske land har ikke- muslimer – med ganske få unntak – ikke adgang til moskeer og mausoleer i Marokko. Til gjengjeld kan man få lov til å besøke gravplasser, koranskoler (medersa’er) og andre islamske bygningsverk. På noen av disse er det kutyme å ta av seg skoene og som kvinne dekke til håret med et sjal, skjerf eller hodeplagg. Følg de lokales eksempel.

Det frarådes å drikke vann fra kranen, så kjøp flasker med vann og påse at korken ikke har vært åpnet. Pass på at grønnsaker som er skyldt i vann og unngå gjerne isbiter.

Marokko er et muslimsk land, hvor religionen for de fleste spiller en stor rolle i hverdagen. Tradisjoner og religiøse normer betyr at de fleste marokkanere – især på landet – går kledd i tøy som dekker det meste av kroppen. Marokkanske menn går sjelden i shorts, og kvinner dekker typisk til både armer og ben. En del går også med forskjellige skjerf eller hodeplagg som dekker hår/hode.
For turister er påkledningen ganske så uformell, men man bør vise hensyn til lokalebefolkningen.
Som hovedregel kan man si at i byen er man kledd for bylivet, og på stranden er man kledd for stranden.

De fleste marokkanere har vokst opp i barnerike familier, og møter reisende med barn med åpenhet og interesse. For noen barn kan oppmerksomheten virke voldsom, men de fleste barnefamilier opplever at det gir en ekstra positiv dimensjon å reise med barn til Marokko. Barn er velkomne de fleste steder, selv om marokkanerne selv sjelden tar med barn på finere restauranter. Barnemenyer og barnestoler hører til unntaket, men viljen til å finne alternative løsninger er som regel stor. Noen restauranter har også et lite lekeområde, og lekeplasser finnes i mange byer. Dessuten har en del hoteller et lite basseng, hvilket kan være et pluss etter en lang, varm dag i medinaen.
Utpregede barneattraksjoner er det få av, men hestevognsturer, kamelridning, folkloreshow og besøk i medinaen er som regel en hit.
Restauranter gir ofte rabatt til barn.
De høye varmegradene og risikoen for solbrenthet, dehydrering og diarré bør tas alvorlig når man reiser med barn. Medbring solkrem med høy faktor hjemmefra. Bleier og våtservietter kan kjøpes til omtrent samme pris som i Norge. Babymat på glass kan være vanskelig å oppdrive.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks.
I prinsippet er det service inkludert i prisen, men det er vanlig å gi et par marokkanske dirham (MAD) i tips til stuepiker, koffertbærere, taxisjåfører og lignende. På restauranter bør man legge på 10 prosent av regningen.
Lokalguider og sjåfører bør få litt mer (cirka 5 MAD) per person per dag.
Ved severdigheter vil billettselgere og andre ofte prøve å tilby en service slik at de kan få litt tips. Si klart ifra om du ikke er interessert i deres hjelp.
Husk at lønnen er lav, og for marokkanerne er tips en del av lønnen. Man bør derfor alltid ha litt småpenger på seg.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top