fbpx

Aktiv i Marokko

Bølger, pudder, fjell, sand og fart!

Marokko er et eksotisk land med et bredt og spennende utvalg aktiviteter. Det afrikanske landet har vakre strender, høye fjell, ørken, dype daler, store bølger, snø og flotte golfbaner.

Dermed er det mange muligheter for å skreddersy en annerledes ferie – hvor du attpåtil kommer i form!

Sykkelturer
Det finnes ingen bedre måte å komme i kontakt med natur og lokalbefolkning enn på sykkel.

Velg mellom fartsfylte og spennende turer i Atlasfjellene eller en rolig tur i den flatere delen av Atlasfjellene. Her er terrenget nemlig perfekt for sykkelturer turer mellom vakre berberlandsbyer.

Turene varer fra en dag til flere dager.

Velg mellom å sykle i fjellet, gjennom landsbyer, i ørkenen eller en kombinasjon av alle tre. Uansett hva du velger blir det en uforglemmelig reise.

Du kan velge mellom Mountain Bike, vanlig sykkel, E-Bike eller Fat Bike.

Fotturer
Marokko har fantastiske muligheter for fotturer, ikke minst i Høy- Atlas, hvor du kan bestige Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 meter). Solens stråler treffer Atlasfjellene når du legger ut på en minneverdig vandring sammen med den lokale guiden, noen muldyr og en kokk.

Antall dager kan du stort sett velge selv, og du behøver ikke være altfor godt trent for å oppleve Atlasfjellene til fots.

Den beste perioden for fotturer i Atlasfjellene er juni til oktober. I juli og august er dagtemperaturen høy og da bør fjellturen legges de øverste delene av fjellet.

Det er også gode muligheter for å ha med barn, da de kan foreta deler av turen på muldyr eller esel.

Kamelturer
I Zagora og Merzouga arrangeres kamelturer med overnatting i ørkenen. Tilbring noen dager omgitt av ørkenen, bo i beduinleir og når mørket faller på kan du se den fantastiske stjernehimmelen mens det knitrer fra leirbålet.

Det er også mulig med kortere turer med kameler utenfor Marrakech og Agadir.

Golf
Den første golfbanen ble anlagt i Marokko av britene for 100 år siden. I dag er det utallige golfbaner, spesielt i områdene rundt Marrakech og Agadir.

Slalåm og snowboard
Snø og ski er nok ikke det første du tenker på når du hører Marokko. Skisesongen er kort og snøforholdene variable, men det er mulig å stå slalåm i Oukaimeden i Atlasfjellene.

Selv om bakkene ikke konkurrerer med Alpene, er det ikke ofte du kan skryte av å ha kjørt slalåm eller stått på snowboard i Afrika!

Skiheisene operer i perioden desember til mars.

Vannaktiviteter
For de som er glad i vann, passer Marokko utmerket da det er flotte muligheter for rafting, surfing og windsurfing.

Rafting skjer i Atlasfjellene, windsurferne flokkes ved Essaouira og surferne har skapt sitt eget lille paradis i Taghazout. Den lille fiskerlandsbyen er blitt landets surfehovedstad, og flere surferskoler tilbyr kurs.

Surfesesongen varer fra oktober til april.

Fjellklatring
Fjellklatring er populært i Marokko, og i Todra-kløften flokkes klatreentusiaster fra hele verden. Todra-kløften er som hugget ut av landskapet med en stor øks med et blad på 600 meters lengde. Klippesidene er opptil 300 meter høye, og kløften er 10 meter på det smaleste.

Dette er et populært sted for fotturer og ikke minst klatrere som kommer for å utfordre seg selv i et av Marokkos mest dramatiske klippelandskaper.

Andre aktiviteter
ATV-kjøring i ørkenen, turer med varmluftballong, yoga og besøk på en hammam.

Mange steder er det mulighet for kortere ridetur på hest. For de som er meget glad i å ri arrangeres det lengre rideferier. Et av disse er ved den sjarmerende byen Essaouira.

Opplev Marokkos aktive side, og velg mellom bølger og pudder, til fots, på brett, sykkelsete eller dromedarrygg. Eller kombiner alt sammen!

Skroll til toppen