fbpx

Kamelsafari i Sahara

Ørken, nomadeliv og stjernehimmel!

Vil du oppleve ørken, det ekte Marokko og eldgamle tradisjoner – samtidig som du får en opplevelse utenom det vanlige? Lyst til å komme deg av bussen og virkelig bruke alle sansene dine?

Da skal du ri som en arabisk prins eller dronning over sanddynene, sove under stjernene og garantert få sand i skoene!

Tidlig morgen og du har akkurat blitt introdusert til din nye bestevenn, kamelen. Underkjeven kjører sirkelbevegelser under tyggingen mens han tålmodig venter på at du skal komme deg opp på ryggen. Med litt hjelp fra guiden sitter du snart i ekte beduinstil, høyt til værs på denne vakre skapningen, som skal ta deg med på ditt livs eventyr over sanddynene.

Solen henger som en stor, gul tallerken på himmelen. Ørkenen åpenbarer seg foran deg der du sakte vugger behagelig frem på kamelryggen. Det drøvtyggende klovdyret med den lange halsen og de lange beina lunter av sted i passgang.

De neste dagene tilbringer du i ørkenen, rir forbi grønne oaser og nyter det hele fra kamelryggen. Overnattingene skjer i telt på fine leirplasser. Dusj og toaletter ligger rundt hundre meter fra selve leiren så det er ikke noe problem å få skylt av seg sanden før du kryper inn under teppet.

Få ting kan måle seg med den stjerneklare nattehimmelen og stillheten ute i ørkenen. Knitringen fra leirbålet som lyser opp i den mørke ørkennatten bidrar til en magisk stemning. Du sovner til snorkingen fra kamelene.

Et fantastisk sollys, som sprer seg over sanddynene, venter deg når du våkner. En velsmakende frokost og kaffe gir fornyet energi, før du nok en gang stiger opp på kamelen, som tar deg videre på eventyret.

I en av de grønne oasene som dukker opp som et forfriskende og innbringende sted ute i dette havet av sand, inntas en pikniklunsj.

Det er på tide å ta farvel med kamelen og guiden, før du tømmer skoene for sand en siste gang.

Snipp, snapp, snute- så var kameleventyret ute!

Skroll til toppen