OPPLEV EDINBURGH

Kontakt oss i dag!

Edinburgh er en fantastisk by – og det er ikke rart den får toppoeng av de fleste. Byen er elegant, sjarmerende, dynamisk og romantisk. Det er en by som oser av historie og skotsk kultur.

Gatebildet domineres av Edinburgh Castle, som ruver på den 134 meter høye vulkanske klippen. Du har mer enn nok av kulturelle attraksjoner og severdigheter til å holde deg travelt opptatt en langhelg. Siden sentrum er forholdsvis kompakt, er det aller meste av severdigheter og attraksjoner innen gangavstand fra hverandre.

Herlige Edinburgh mangler heller ikke restauranter, puber og butikker – så alt ligger til rette for besøkende.

Utforsk byens historie mens du vandrer gjennom byen, avbrutt av en ekte skotsk publunsj. Dra til toppen av Carlton Hill og nyt den flotte utsikten over byen. Gå på oppdagelsesferd i byens gamle gater under bakken og nyt smaken av skotsk whisky. Legg gjerne turen til Edinburgh Beer Factory, et besøk det skummer av.

Etter endt reise kommer Edinburgh til å stå veldig høyt på favorittlisten!

Edinburgh 1

DAG 1: Norge – Edinburgh

Avreise fra Norge. Vel fremme i Edinburgh blir det privat transport til hotellet og innsjekk. Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Edinburgh

drink-3108435_1920

DAG 2: Edinburgh

Frokost på hotellet.

Enhver oppdagelsesferd i Edinburgh starter med Edinburgh Castle, der man fort kan tilbringe 2-3 timer. Bli gjerne med en kunnskapsrik guide som forteller om slottets historie og gir deg større utbytte av besøket.

Etter endt besøk på slottet bør du ta turen til Scotch Whisky Heritage Center, som tar for seg alt som har med skotsk whisky å gjøre. Her venter omvisning og naturligvis smaking av flere typer av Skottlands nasjonaldrink.

Fortsett så med å utforske The Royal Mile, som strekker seg 2 km fra Edinburgh Castle til kongepalasset Holyroodhouse. Få steder får man et så godt innblikk i Skottlands gripende historie som på denne strekningen med gamle hus, trange smug og mørke bakgårder.
Blir du sliten av å gå, kan du trøste deg med at det finnes et tjuetalls puber her, som også serverer mat.

Overnatting: Edinburgh

Edinburgh 4

DAG 3: Edinburgh

Frokost på hotellet.

Hva med å se Edinburgh fra toppen av en utdødd vulkan? Arthur’s Seat rager 251 meter opp i Holyrood Park, midt i byen. Vandreturen opp tar rundt 30 minutter, og du belønnes med en praktfull utsikt over byen.

Edinburghs mest sentimentale attraksjon er gravstedet til en liten, trofast skye-terrier, Greyfriars Bobby. Han voktet sin herres grav i 14 år inntil han selv døde i 1827. Gravstedet finner du ved Greyfriars Kirk, men bronsestatuen hvor du kan gni ham på nesen, er i Candlemaker Row.

Attraksjonen The Real Mary Kong’s Close tar deg med under bakken, til noen 400 år gamle gater. Du befinner deg plutselig på 1600-tallet, hvor kostymekledde skuespillere tar deg med på en bloddryppende tur gjennom Edinburghs historie.

Alternativt kan du besøke noen av Edinburghs flotte museer, som National Gallery of Scotland, shoppe i Princes Street eller se kafeen der Harry Potter ble ”født”. Edinburgh har til og med en egen Harry Potter-tur for de som ønsker enda litt mer magi på reisen.

Med en ”Scottish night”, som består av tradisjonell skotsk mat og gælisk underholdning sikrer du deg en uforglemmelig kveld.

Overnatting: Edinburgh

Edinburgh 2

DAG 4: Edinburgh – Norge

Frokost på hotellet.

Deretter privat transport til flyplassen og innsjekk for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo – Edinburgh – Oslo i økonomiklasse
  • Flyskatter
  • 3 netter på hotell (3*) med sentral beliggenhet
  • Privat transport flyplass – hotell – flypass

Prisen inkluderer ikke:

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Måltider ikke nevnt i program
  • Drikke
  • Attraksjoner/severdigheter
  • Transport ikke nevnt i program

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

GUTTETUR TIL SKOTTLAND

VARIGHET: 4 Dager

Denne reisen har utgangspunkt i Edinburgh, som brisker seg med dramatisk og storslagen fortid som er intimt bevart i byens hovedattraksjon, Edinburgh Castle, og middelalderbyens skjeve hus og kuppelsteiner. Utforsk byen til fots, og start med den legendariske Royal Mile som strekker seg 2 kilometer fra Edinburgh Castle. Blir dere lei av å gå, er det en trøst å vite at det finnes et tjuetalls puber bare her. På programmet står Off Roading i Perthshire – en kjøreopplevelse for livet! Pakken inkluderer kjøring med Land Rover, quad bikes og ATV. Kjøring skjer gjennom leire, søle, dypt vann og opp bakker. Samt en stor dose med adrenalin og moro.

LANGHELG I EDINBURGH

VARIGHET: 4 Dager

Edinburgh er en fantastisk by – og det er ikke rart den får toppoeng av de fleste. Byen er elegant, sjarmerende, dynamisk og romantisk. Det er en by som oser av historie og skotsk kultur. Gatebildet domineres av Edinburgh Castle, som ruver på den 134 meter høye vulkanske klippen. Du har mer enn nok av kulturelle attraksjoner og severdigheter til å holde deg travelt opptatt en langhelg. Siden sentrum er forholdsvis kompakt, er det aller meste av severdigheter og attraksjoner innen gangavstand fra hverandre. Herlige Edinburgh mangler heller ikke restauranter, puber og butikker – så alt ligger til rette for besøkende.