fbpx

Verdenscup i hopp – Zakopane

4

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Hvert år samles verdens beste skihopper i Zakopane for verdenscuprenn i individuell og laghopp. Det medfører også en folkefest uten sidestykke, hvor skientusiaster fra hele verden samles for å heie frem sine favoritter. På tribunen er det herlig stemning og full jubel.

Legg så til værbitte høylenderne i folkedrakt som dyrker tradisjonell musikk, korsang, matvaner og kultur med stor entusiasme og et vakkert vinterlandskap, så er reisen komplett.

HEIA NORGE!

Dag 1:

Norge – Krakow – Zakopane

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Krakow ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til Zakopane, en kjøretur på rundt 2,5 time.

I hovedgaten Krupówski sørger værbitte góraler i tradisjonelle filtbukser og saueskinnsvester for fylte muleposer til hestene mens de venter på å ta besøkende med på tur i byen med hest og vogn.
Husene er i tradisjonell Zakopane-stil, med detaljer i utskåret tre. Restauranter og butikker ligger side om side med boder som selger ost, tøfler, saueskinn og suvenirer.

Overnatting: Hotel Wersal Zakopane

Dag 2:

Zakopane

Frokost på hotellet.

Formiddagen til egen disposisjon. Ta gjerne kabelbanen til Gubalówka. Dalen og Zakopane brer seg ut under dere mens banen trekker dere til toppen. Her venter spektakulær utsikt og en miniversjon av Zakopane, med restauranter og suvenirbutikker. Bli med på en hestetrukket kanetur under dynger med saueskinn. Om det ikke får varmen i kroppen, ta turen til en av fjellkneipene og ta en polsk gløgg eller honningvodka.

Om ettermiddagen går turen til arenaen for å se verdens beste skihoppere i aksjon i lagkonkurranse.

Overnatting: Hotel Wersal Zakopane

Dag 3:

Zakopane

Frokost på hotellet.

Formiddagen til egen disposisjon. Det er en rekke aktiviteter dere kan bli med på.

Skiheisene kjører fra tidlig morgen til sent på kvelden. Det er mulighet for langrenn, slalåm og snowboarding.

Dere kan stå på skøyter, kjøre snøscooter eller bli med på tur med hest og slede eller hundeslede.

Om ettermiddagen går turen til arenaen for å se verdens beste skihoppere i aksjon i individuell konkurranse.

Overnatting: Hotel Wersal Zakopane

Dag 4:

Zakopane – Krakow – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Krakow hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Krakow – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på Hotel Wersal Zakopane, inkludert frokost
 • Billetter til lagkonkurransen og individuell konkurranse i verdenscup skihopp
 • Transport Krakow – Zakopane – Krakow
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Polen

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Utflukter/aktiviteter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program

Verdenscup i skihopp arrangeres i midten av januar hvert år.

Det er begrenset med hoteller/overnattingsmuligheter, og turen bør bestilles tidlig (seks måneder eller mer).

Billettene er meget etterspurt og bør bestilles sammen med reisen.

Reiseperiode: Januar (datoer varierer fra år til år).  

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er ikke visumplikt for norske statsborgere i Polen for opphold under 90 dager. Passet må være gyldig under hele oppholdet. Pass er også det eneste gyldige identifikasjonsdokument for norske statsborgere.

Det er normalt ikke krav om vaksinasjoner ved reiser til Polen.
Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi anbefaler derfor at du kontakter din lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Polens klima er skiftende. I Nord- og Vest-Polen er det kystklima, men i Sentral-, Sør- og Øst-Polen er det fastlandsklima. Det betyr varme somre og kalde vintre. Våren kommer som regel tidligere enn i Norge. Sommeren kan være svært varm, med temperaturer over 30 grader, spesielt i juli og august. Polakkene lovpriser sin ”gylne høst”, med varme og sol til et stykke inn i oktober.

Minibanker er utbredt i byer og tettsteder. Det er også minibanker på flyplassen.
De store kredittkortene som VISA, MasterCard og American Express kan brukes som betaling stort sett over hele Polen. Det kan være steder hvor kort ikke kan brukes, så det er alltid greit å ha med litt kontanter.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.
Det er også mulig å leie bil og kjøre selv i Polen om dette er ønskelig. Du må ha fylt 21 år og ha hatt førerkort i minst 1 år for å kunne leie bil i Polen.

Ved ankomst i Polen blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Polen har samme tid som Norge, både sommer og vinter.

Polens landskaper beveger seg fra den lavtliggende kystsonen ved Østersjøen i nord over det sentrale Polens myke åser og skinnende innsjøer til fjellmassiver som Sudetene og Karpatene sørpå. 70 av landets fjell hever seg opp i over 2000 meters høyde, og gir mulighet for både skigåing, fjellvandring og kanoturer på de mange fjellvannene. Lange, brede elver som Oder, Warta og Wisla forbinder mange av landets innsjøer og har vært brukt som transportveier siden vikingene stevnet ut med langskipene sine.

Vannet fra kranen er ikke direkte farlig, men det smaker klor, og polakkene koker vannet før de drikker det. Gjør som polakkene og kjøp drikkevannet ditt på flaske.

Malawi er en innlandsstat sørøst i Afrika. Det meste av landarealet ligger 1000 – 1500 meter over havet og består av fjell og platåer. Den østafrikanske Riftdalen går gjennom landet fra nord til sør. Her ligger Malawisjøen, som er den tredje største innsjøen i Afrika. Innsjøen utgjør 20 prosent av landarealet. I lavlandet finner man viltreservater, og omfatter nesten 200 arter av pattedyr. Mesteparten av Malawis befolkning driver jordbruk og i takt med befolkningsøkningen har dette ført til massiv avskogning. Fiskebestanden i Malawi trues av forurensing, overfiske og synkende vannstand.

Polen er på mange måter et konservativt land som hyller de klassiske dydene. Man vil ofte oppleve at menn reiser seg for kvinner på trikken eller bussen, holder opp døren for dem og kysser dem på hånden – alt sammen for å vise respekt, ikke for å gjøre tilnærmelser. En stor del av befolkningen har god kjennskap til de klassiske, nasjonale verkene, både innen litteratur, musikk og kunst. Polakkene viser dessuten stor respekt for kunstnere og intellektuelle. Polens turbulente historie og kampen for selvstendighet har naturligvis også innflytelse på fokuset på det som blir ansett som klassiske, polske dyder. Man ser sjelden barn løpe hoiende og skrikende rundt på offentlige steder.
Nasjonal stolthet, landets historie og religion spiller en større rolle i polakkers bevissthet enn hos de fleste nordmenn.

Den polske myntenheten heter zloty (PLN). Det er alltid greit å ha noen mynter og mindre sedler på seg til betaling i butikker, restauranter og til tips da det kan være problemer å bruke store sedler. Du kan veksle penger i bankene eller på steder der det står kantor.

Det er kutyme å gi driks på restauranter og lignende i Polen. Du kan runde regningen opp til nærmeste 10 zloty eller legge på 10 prosent. I taxier kan du runde beløpet oppover om du har vært fornøyd.
På rundreiser vil sjåfør og guider forvente et viss beløp i driks. Dette vil dere bli informert om i programmet.

Skroll til toppen