fbpx

Jordan

Skreddersydde reiser til Midtøsten

Jordan

Et lite land med stor historie!

Er du eventyrlysten, interessert i historie og kultur, og vil ha sol og bad – ja da reiser du til Jordan!
Her finner du en overdådige og imponerende by, skjult i en dal i ørkenen. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f.Kr., og den fascinerer fortsatt.
Gjennom hele Jordan lyder et ekko av svunnen tid. På toppen av fjellet Nebo stod Moses og skuet ut mot Israel – Det hellige land. Følg i Lawrence av Arabias fotspor og utforsk den spektakulære Wadi Rum- ørkenen, med sine dramatiske sandsteinsklipper og myke daler.
En annen av Jordans severdigheter er god for både hud, ledd og underholdning – nemlig Dødehavet. I Rødehavet, ved Aqaba-bukten er det flotte muligheter til å utforske livet under havoverflaten.

Kongeriket Jordan venter på deg – uansett om du vil utforske det med bil, til fots, på kamel eller sykkel.
Jordan vet virkelig hvordan!

Reiseforslag

Nordmenn trenger visum for opphold i Jordan. Man kan kjøpe én- måneds single entry- visum ved ankomst til flyplassene i Amman og Aqaba, og ved alle grenseovergangene utenom King Hussein Bridge/ Allenby Bridge mot Vestbredden. Visum må betales kontant i jordanske dinarer (JOD 40). På flyplassene finnes det minibanker, med ved mindre grenseoverganger anbefales det å ha med betalingen i kontanter. Dersom man ønsker multi- entry visum må man imidlertid søke om visum på forhånd på den jordanske ambassaden i Belgia. Dersom man har ervervet norsk statsborgerskap relativt nylig, må man også søke om visum på forhånd hos ambassaden.
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Jordan.

Skal du være mer enn to netter i Jordan, vil Unike Reiser hjelpe deg med visum. Da må du sende følgende informasjon til oss i god tid før avreise: Fullt navn (slik det står i passet), passnummer, fødselsdato, nasjonalitet, passet utstedelsesdato og utløpsdato. Visum vil bli ordnet gjennom vår samarbeidspartner i Jordan og er gratis. Merk at dette gjelder norske statsborgere.

Ved utreise fra Jordan over land må det betales en utreiseskatt på JOD 8 per person. Dette gjelder ikke ved utreise fra flyplass.

Ingen vaksinasjoner er obligatoriske. Ta gjerne Hepatitt A, Polio, stivkrampe og tyfoid.
Unike Reiser anbefaler å ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for råd og informasjon.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Rundt 90 prosent av Jordan består av ørken eller ørkenlignende terreng. Særlig mot øst er landskapet tørt, flatt og ubebodd, med endeløse vidder av sand og små bergknauser, bare sjelden avbrutt av en oase her og der. Lenger mot vest begynner høylandet med 1600-1700 meter høye tinder som faller bratt ned mot Jordan- elven. Denne elven, som er så viktig for kristne pilegrimer, utgjør grensen til Israel og Vestbredden. Den munner ut i verdens mest lavtliggende og mest saltinnholdige innsjø, Dødehavet, som ligger 408 meter under havoverflaten.
Klimaet er tørt ørkenklima, men de vestlige områdene har regntid fra november til april. Somrene er stekende varme, med 30 grader som termometerets yndlingstall. Vintrene har temperaturer på rundt 15 grader, med til tider isende kalde vinder, og til og med snø i de vestlige delene av landet. Byen Aqaba ved Rødehavet er likevel lun og behagelig hele året rundt.

Valutaen i Jordan er jordansk dinar (JOD) og fils, 1 jordansk dinar (JOD) = 1000 fils.

Ta med enten USD eller EUR som valuta, for man får ikke kjøpt jordanske dinarer hjemme.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa, MasterCard og American Express aksepteres de fleste steder i storbyer, turiststeder og hoteller, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse, må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk. Bussene har ikke helt samme standard som vi er vant til i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med aircondition der det er mulig.

Ved ankomst i Jordan blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Jordan varierer alt etter som Norge har sommer – eller vintertid.
Tidsforskjell i forhold til Norge + 1 time ved sommertid og +2 timer ved vintertid.
Jordan stiller ikke klokken fra sommertid til vintertid.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Jordan ikke er den samme som i Nord-Europa.

Unngå å drikke vann fra springen og kjøp heller flaskevann.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toaletter. Ute i byen kan du komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan også forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt desinfeksjonsgel (fås på apoteket hjemme). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

I Jordan har man en forholdsvis avslappet holdning til påkledningen. I nærheten av moskeer og andre hellige steder skal man vise respekt – også med påkledningen. Vi anbefaler at du er kledd slik at knær og skuldrer er dekket. Ta gjerne med et sjal eller en lett jakke som er tilgjengelig i vesken for sikkerhetsskyld.

Jordan er primært et muslimsk land, selv om det er religionsfrihet for alle religioner. Muslimske kvinner dekker ofte armer, ben og hår. Vestlige kvinner er ikke vant til det, men svært avslørende antrekk anses ikke som anstendig og konservativ påkledning er anbefalt for både menn og kvinner i den gamle delen av Amman (downtown) og utenfor byene. Shorts er sjelden brukt blant både menn og kvinner og vil passe dårlig i områden rundt «downtown» i Amman. I Aqaba virker det noe mindre strengt da de har mange vestlige turister og mange er blitt vant til å se noe mer lettkledde mennesker. Toppløs soling er imidlertid forbudt og badedrakt er foretrukket, men det er akseptert med bikini ved hotellbassengene.

På reisene våre kommer du i kontakt med stedets hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan forekomme forhold du ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips.
I mange land er tipssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det kan være en forventning om at lokalguider, sjåfører og andre som hjelper underveis på tuen mottar en viss sum i tips som takk for hjelpen. Reisens pris inkluderer ikke personlige tips, da det er en individuell og frivillig sak. Tipssystemet er samtidig en del av den kulturen man velger å besøke, og som vi derfor oppfordrer til at man følger og respekterer.

Regn med å legge til 10 % i tips på den samlede regningen ved restaurantbesøk.

Reise til jordan, jordan reiser, petra, Unike reiser, pakkereiser, gruppereiser, firmaturer, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, dødehavet

Fantastiske Jordan

Tenk deg tilbake til en tid da begivenhetene i verdens mest leste bok, fant sted. Denne turen lar deg oppleve Jordans historie fra første rad!

Reise til jordan, jordan reiser, petra, Unike reiser, pakkereiser, gruppereiser, firmaturer, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, dødehavet

Rundreise i Israel og Jordan

Denne reisen kombinerer to av verdens mest interessante land. Er du eventyrlysten, interessert i historie og kultur, ja da er denne reisen perfekt for deg!

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen