Kongeriket Jordan venter på dere!

OPPLEV FANTASTISKE JORDAN


Gjennom hele Jordan lyder et ekko av svunnen tid. Under Bibelens tid var begge sider av Jordan-elven verdens navle. Tenk deg tilbake til en tid da begivenhetene i verdens mest leste bok, angivelig fant sted. På toppen av fjellet Nebo stod Moses og skuet ut over Israel- Det hellige land.

En annen av Jordans severdigheter er god for både hud, ledd og underholdning: Dødehavet. Verdens mest lavtliggende og saltinnholdige innsjø er å finne nettopp her. Ta deg en dukkert hvor det er garantert at du ikke synker, så du kan lese avisen mens du slapper av i vannet.

I Jordan finner du en overdådig og imponerende by, skjult i en dal i ørkenen. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka 400 år f.Kr., og den fascinerer fortsatt.

Følg i Lawrence of Arabias fotspor og utforsk den spektakulære Wadi Rum- ørkenen, med sine dramatiske sandsteinklipper og myke daler. Her lever fortsatt beduinene, og hvor er det vel bedre enn og utforske området fra kamelryggen å beundre stjernehimmelen enn nettopp her?

I Rødehavet, ved Aqaba- bukten derimot, er det flotte muligheter til og utforske livet under havoverflaten.

Jordan 12

DAG 1: Norge – Amman

Avreise fra Norge. Vel fremme i Amman blir dere møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner som hjelper dere gjennom passkontrollen. En sjåfør kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Overnatting: Amman

Jordan 10

DAG 2: Amman – Jerash – Ajlun – Amman

Etter frokost kjører dere til Jerash, som ligger på en høyde av rundt 600 meter over havet. Et kraftig jordskjelv i år 749 ødela store deler av Jerash, og la deler av byen i ruiner. Arkeologer har gjenoppdaget ruinene, som i dag trekker turister fra hele verden. Det er ikke uten grunn at Jerash nå er kjent som ”Østens Pompeii”. Hovedattraksjonene fra oldtidsbyen inkluderer Hadrian- buen, Hippodromen og Zeus- tempelet. Det er også to romerske bad, flere små templer og en bortimot fullstendig bymur å beundre.

Fortsett videre til Ajlun og Qalaat Ar- Rabadh. Dette er et sjeldent godt eksempel på et arabisk slott, med beliggenhet på høyde som også gir flott utsikt over området.

Tilbake i Amman venter en spennende byrundtur. Omvisningen tar dere med på museer, til det romerske teater, Temple of Hercules og Citadellet, og gir dere også et nærmere inntrykk av Amman som en levende og historisk by.

Overnatting: Amman

Aktiv i Jordan 6

DAG 3: Amman – Baptismal Site – Dødehavet – Amman

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjører mot Dødehavet. Underveis blir det en stopp på Baptismal Site, hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes.  Reisen fortsetter så til Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel. Dere har nå ankommet jordens laveste punkt, 400 meter under havoverflaten. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derav navnet Dødehavet. Her flyter dere som en kork i vannet – gjerne mens dere leser avisen eller en bok. Smør på med svart leire, få dere en god massasje og trekk inn den rene luften.

Overnatting: Amman

Petra 2

DAG 4: Amman – Madaba – Mount Nebo – Umm Ar Rasaas – Petra

I dag kjører dere langs foten av fjellene øst for Dødehavet, langs ruten som er kjent som ”The King’s Highway”. Den passerer bibelske steder, korsridders templer og romerske byer, og innimellom stuper den ned fra det høye platået og ned i spektakulære daler. Landskapet er variert og historisk, og byr på flotte naturopplevelser underveis.

Første stopp er Madaba, en av de mest minneverdige stedene i Det hellige land. Madaba er også kjent som ”Mosaikkens by”, og tilbyr besøkende mange spennende opplevelser. Hovedattraksjonen er St. George’s Church, kirken med mosaikk golv, som ligger i sentrum av byen.

Neste stopp er Mount Nebo. Det var her Moses skal ha stått å skuet utover det forjettede land – dit han selv aldri kom. Dette var det siste stedet Moses ble sett i live, og derfor regnes Mount Nebo som stedet Moses døde. Atmosfæren her er rolig og fredfull. Utsikten er upåklagelig!

Deretter går turen til Umm Ar- Rasaas, en gammel bysantinsk bosetning. I to av de 15 kirkene, St. Stephen (fra år 785) og Bishop Sergius (fra år 587) kan dere beundre noen flotte kirke- mosaikker.  Disse mosaikkene er de største og mest fullstendige i Jordan, og er å finne på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Fortsett videre langs ”The King’s Highway” til byen som har fascinert besøkende fra år 400 f.Kr. Vi snakker naturligvis om Petra!

Overnatting: Petra

Petra 1-min

DAG 5: Petra – Wadi Rum

Klippeveggene reiser seg mot himmelen og stenger solen ute. Gigantiske vegger omringer dere når dere vandrer inn gjennom den trange inngangspassasjen (Siq). Tidvis opplyses stien av solstråler. Veggene har rester av hellige skrifter og de opprinnelige vannkanalene. Så åpenbarer et av verdens mest fantastiske byggverk seg foran dere: Skattekammeret Al Khaznen.

Eventyret i oldtidens tapte by, Petra, begynner med en ridetur ned til Siq. Akkurat slik Indiana Jones gjorde. Fra Skattekammeret fortsetter dere ut i dalen, hvor rødfiolette klippevegger bryter det golde landskapet med integrerte gravkamre. De mange grottene, klippehulene og kongepalassene vitner også om at dette er sentrum av Petra.

Etter endt omvisning i fantastiske Petra kjører dere til Wadi Rum for innsjekk og middag.
Overnatting i en beduinleir med all komfort dere trenger – og suset av den legendarisk Wadi Rum rundt dere. Samt en himmel full av stjerner over dere om natten.

Overnatting: Wadi Rum

Wadi Rum 4

DAG 6: Wadi Rum – Aqaba

Etter frokost skal dere utforske Wadi Rum nærmere. Her er det ørken så langt øye kan se, og de rustrøde sandsteinsfjellene (jabals) reiser seg nesten 1700 meter mot himmelen. Dramatiske klippefremspring og topper stikker opp av myke, sandelte daler. Wadi Rum er akkurat det du forbinder med Lawrence of Arabia.

En ørken må oppdages – ikke bare sees. Dere begir dere derfor ut på en to timer lang tur Jeep- safari med firehjulsdrevne jeeper. I førerseter sitter ørkenens vokter, beduinene, som deres sjåfør og guide. Så bytter dere ut motordur og fart med ørkenens skip – kameler. I én time tar disse sjarmerende og vakre skapningene med de sørgmodige øynene dere med på en rolig og minneverdig ridetur gjennom det storslåtte landskapet, hvor alt dikteres av sollyset.

Lunsj inntas i Wadi Rum og så kjører dere til Aqaba hvor dere sjekker inn på hotellet. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon.

Aqaba 5

DAG 7: Aqaba

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan slappe av ved Rødehavet på en solseng eller delta på en utflukt.

Overnatting: Aqaba

Aqaba 2

DAG Aqaba – Norge

Etter frokost sjekker dere ut og blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Aqaba for innsjekk på fly hjem til Norge. Deres jordanske eventyr er over for denne gang.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo Amman/ Aqaba – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • Meet & Assist på flyplassen i Amman for assistanse gjennom passkontroll
 • 3 netter på hotell i Amman, inkludert frokost og 2 middager
 • 1 natt på hotell i Petra, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt i beduinleir i Wadi Rum, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på hotell i Aqaba, inkludert frokost
 • Utflukter, inkludert inngangspenger til attraksjoner i henhold til program
 • Rideturen til Siq i Petra
 • Jeep- tur med 4X4 hjulstrekker (2 timer) i Wadi Rum
 • Kameltur (1 time) i Wadi Rum
 • Privat transport i henhold til program
 • Engelsktalende guide (fra dag 2 til 6)
 • 5 lunsjer
 • Bagasjeassistanse på flyplass og hoteller
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Jordan

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Jordan (JOD 40,- per person)*
 • Reise – og avbestillingsforsikring
 • Lunsj (dag 1,7 og 8)
 • Middag (dag 6 og 7)
 • Guide (dag 1,7 og 8)
 • Drikke
 • Tips til sjåfør, guide og guider på kameltur, hesteridning i Petra og Jeep-tur
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program

*Visum er gratis for norske statsborgere om man har 2 eller flere netter i Jordan.

Prisen er basert på at to personer reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint forlenges med noen dager i Aqaba.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

Wadi Rum

I et ørkenland som Jordan kan det selvfølgelig ikke bare dreie seg om badeferie, selv om de fleste besøkende tilbringer store deler av oppholdet i badebyen Aqaba. I Wadi Rum er det ørken så langt øyet kan se, og de rustrøde sandsteinsfjellene Jabals reiser seg nesten 1700 meter mot himmelen. Dramatiske klippefremspring og topper stikker opp av myke, sandete daler.
Wadi Rum er akkurat det du forbinder med Lawrence of Arabia. De fleste utflukter inkluderer et besøk i en mindre dal, hvor ansiktet av datidens største arabiske frihetskjemper, Thomas Edward Lawrence, er hugget ut i klippen.

Petra

Klippeveggene reiser seg mot himmelen og stenger solen ute. Gigantiske vegger omringer deg når du vandrer inn gjennom den trange inngangspassasjen. Tidvis opplyses stien av solstråler. Veggene har rester av hellige skrifter og de opprinnelige vannkanalene. Det tar vel en halvtime å spaserere den spektakulære veien, som ender ved et av verdens mest fantastiske byggverk: skattekammeret Al Khaznen. Petra en en oldtidsby som var nabateernes hovedstad og senter for karavanehandel. Byen hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f. Kr. til cirka år 300 e. Kr.

Dødehavet (Jordan)

ødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften.

Aqaba

Jordans milde klima og Aqababuktens tempererte badevann gjør Aqaba til en perfekt feriedestinasjon. Her ligger flotte hotell som perler på en snor, enten du velger å bo i Tala Bay eller i Aqaba. Hvite sandstrender, palmesus og bølgebrus. Servicen er ypperlig, enten du snakker med hotellets personale eller han som jobber i nærbutikken, og jordanerne er gjestfrie og vennlige mot alle som besøker deres vakre land. Dette er ingen badeby i den formen du er vant til fra syden. Strandpromenaden ved selve byen er tettpakket med kafeer hvor vannpiperøyken ligger som et teppe over det hele.

Aktiv i Jordan

Velkommen til kongeriket Jordan. For deg som vil virkelig ta og føle på landet, hva er vel bedre enn å gjøre det fra sykkelsetet og kamelryggen? Du ankommer Amman og setter kursen rett til Jerash, en av verdens best bevarte gamle romerske byer. Fortidens sus sniker seg innpå deg fra søylegangene , pilarene, den gamle triumfbuen og inn i tempelet bygget til Afrodites ære. I det romerske teateret hører du fortsatt gjenklangen av gammel underholdning og fester. Følg veien gjennom fjellene, på vei til Ajluon og citadellet som har stått siden korsfarernes tid. Du tar en stopp i Pella og ser de gamle ruinene etter byen.