Fantastiske Jordan

8

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Gjennom hele Jordan lyder et ekko av svunnen tid.

Under Bibelens tid var begge sider av Jordan-elven verdens navle. Tenk deg tilbake til en tid da begivenhetene i verdens mest leste bok, fant sted. På toppen av fjellet Nebo stod Moses og skuet ut over Israel - Det hellige land.

En annen av Jordans severdigheter er god for både hud, ledd og underholdning: Dødehavet. Verdens mest lavtliggende og saltinnholdige innsjø er å finne nettopp her. Ta deg en dukkert hvor det er garantert at du ikke synker, så du kan lese avisen mens du slapper av i vannet.

I Jordan finner du en overdådig og imponerende by, skjult i en dal i ørkenen. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka 400 år f.Kr., og den fascinerer fortsatt.

Følg i Lawrence of Arabias fotspor og utforsk den spektakulære Wadi Rum-ørkenen, med sine dramatiske sandsteinklipper og myke daler. Her lever fortsatt beduinene, og hvor er det vel bedre enn å utforske området fra kamelryggen og beundre stjernehimmelen enn nettopp her?

I Aqaba og Rødehavet derimot, er det flotte muligheter til å utforske livet under havoverflaten.

Det er sant som de sier: Jordan vet hvordan!

Dag 1:

Norge – Amman

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Amman ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til avslapning.

Middag på hotellet.

Overnatting: Grand Palace Amman

Dag 2:

Amman – Jerash – Ajlun – Amman

Frokost på hotellet.

Første stopp er Jerash, som ble ødelagt av et kraftig jordskjelv i år 749. Det er ikke uten grunn Jerash nå er kjent som «Østens Pompeii». Hovedattraksjonene fra oldtidsbyen inkluderer Hadrian-buen, Hippodromen og Zeus-tempelet. Det er også to romerske bad, flere små templer og en bortimot fullstendig bymur å beundre.

Fortsett videre til Ajlun, et sjeldent godt eksempel på et arabisk slott, med beliggenhet på høyde som også gir flott utsikt over området.

Tilbake i Amman venter en spennende byrundtur. Omvisningen tar dere med på museer, til det romerske teater, Hercules-tempel og Citadellet. Underveis får dere også et godt innblikk av Amman som en levende og historisk by.

Middag på hotellet.

Overnatting: Grand Palace Amman

Dag 3:

Amman – Madaba – Mount Nebo - Petra

Frokost på hotellet.

Kjøreturen tar dere langs The King’s Higway, og dere passerer bibelske steder, korsridderes templer og romerske byer. Innimellom stuper veien ned fra det høye platået og inn i spektakulære daler.

Første stopp er Madaba, hjem til en bysantinsk kirke med et vakkert mosaikkgulv. På gulvet er det et gammelt kart over Det hellige land og ruinene av historiske steder.

På Mount Nebo skal Moses ha stått og speidet utover landet Gud hadde lovet israelerne. Dette var det siste stedet Moses ble sett i live, og anses som stedet hvor Moses døde. Atmosfæren her er rolig og fredfull. Utsikten er upåklagelig!

Umm Ar-Rasaas er en gammel bysantinsk bosetning. I to av de 15 kirkene, St. Stephen (fra år 785) og Bishop Sergius (fra år 587) kan dere beundre noen flotte mosaikker, med en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.

Siste stopp er Petra, byen som har fascinert besøkende siden år 400 f.Kr.

Middag på hotellet.

Overnatting: Mövenpick Nabatean Castle Hotel

Dag 4:

Petra – Wadi Rum

Frokost på hotellet.

Eventyret i Petra begynner med en ridetur til Sig’en, hvor gigantiske vegger omringer dere når dere vandrer gjennom den trange inngangspassasjen. Så åpenbarer et av verdens mest fantastiske byggverk seg foran dere: Skattekammeret Al Khaznen. Fra Skattekammeret fortsetter dere ut i dalen, hvor rødfiolette klippevegger bryter det golde landskapet. Gravene, klippehulene og kongepalassene vitner om at dette var sentrum av Petra.

Fortsett så til Wadi Rum, med ørken så langt du kan se. Dramatiske klippefremspring og topper stikker opp av myke, sandete daler.

Overnatting i beduinleir med all komfort dere trenger – og suset av den legendarisk Wadi Rum rundt dere. Samt en himmel full av stjerner om natten.

Overnatting: Sun City Camp

Dag 5:

Wadi Rum

Frokost i leiren.

Wadi Rum er akkurat som i Lawrence of Arabia, med rustfrie sandsteinsfjell som reiser seg 1700 meter mot himmelen.

En ørken må oppdages – ikke bare sees. Dere begir dere ut på en to timer lang tur Jeep-safari. I førerseter en beduin. Bytt så ut motordur og fart med ørkenens skip – kameler. I én time tar disse sjarmerende og vakre skapningene dere med på en rolig og minneverdig ridetur gjennom det storslåtte landskapet, hvor alt dikteres av sollyset.

Lunsj i leiren før dere kjører til Aqaba.

Overnatting: Marina Plaza Hotel

Dag 6:

Aqaba

Frokost på hotellet.

Aqaba er hvite sandstrender, palmesus og bølgebrus.

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan slappe av på stranden eller delta på vannaktiviteter.

Strandpromenaden er tettpakket med restauranter, butikker og kafeer. Vannpiperøyken ligger som et teppe over det hele og duften av lokale retter pirrer i nesen.

Overnatting: Marina Plaza Hotel

Dag 7:

Aqaba – Dødehavet

Frokost på hotellet.

I dag går turen til Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel. Dere har nå ankommet jordens laveste punkt, 400 meter under havoverflaten.

Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derav navnet Dødehavet.

Her flyter dere som en kork i vannet – gjerne mens dere leser avisen eller en bok. Smør på med svart leire, få dere en god massasje og trekk inn den rene luften.

Middag på hotellet.

Overnatting: Dead Sea Spa Hotel

Dag 8:

Dødehavet – Amman – Norge

Frokost på hotellet.

På vei til Amman stopper dere på Baptismal Site, stedet hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes.

Dere blir kjørt til flyplassen i Amman hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Amman – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Grand Amman Hotel, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Mövenpick Nabatean Castle Hotel, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Sun City Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Marina Plaza Hotel, inkludert frokost
 • 1 natt på Dead Sea Spa Hotel, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 6 lunsjer
 • 1 jeep-safari (to timer) i Wadi Rum
 • 1 ridetur på kamel (en time) i Wadi Rum
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til severdigheter/attraksjoner i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Visum til Jordan
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Jordan

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Middag (dag 6 og 7)
 • Lunsj (dag 1 og 7)
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører/guider

Visum til Jordan er inkludert når man reiser to eller flere personer sammen og bor mer enn to netter i Jordan. Ellers koster visum JOD 40,- per person).

Reiseperiode: Hele året.
Merk at det kan bli kaldt om nettene fra desember til februar, med gjennomsnittstemperatur på 4 grader i Wadi Rum. I juli kan temperaturen være på rundt 40 grader ved Dødehavet.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn trenger visum for opphold i Jordan. Man kan kjøpe én- måneds single entry- visum ved ankomst til flyplassene i Amman og Aqaba, og ved alle grenseovergangene utenom King Hussein Bridge/ Allenby Bridge mot Vestbredden. Visum må betales kontant i jordanske dinarer (JOD 40). På flyplassene finnes det minibanker, med ved mindre grenseoverganger anbefales det å ha med betalingen i kontanter. Dersom man ønsker multi- entry visum må man imidlertid søke om visum på forhånd på den jordanske ambassaden i Belgia. Dersom man har ervervet norsk statsborgerskap relativt nylig, må man også søke om visum på forhånd hos ambassaden.
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Jordan.

Skal du være mer enn to netter i Jordan, vil Unike Reiser hjelpe deg med visum. Da må du sende følgende informasjon til oss i god tid før avreise: Fullt navn (slik det står i passet), passnummer, fødselsdato, nasjonalitet, passet utstedelsesdato og utløpsdato. Visum vil bli ordnet gjennom vår samarbeidspartner i Jordan og er gratis. Merk at dette gjelder norske statsborgere.

Ved utreise fra Jordan over land må det betales en utreiseskatt på JOD 8 per person. Dette gjelder ikke ved utreise fra flyplass.

Ingen vaksinasjoner er obligatoriske. Ta gjerne Hepatitt A, Polio, stivkrampe og tyfoid.
Unike Reiser anbefaler å ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for råd og informasjon.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Rundt 90 prosent av Jordan består av ørken eller ørkenlignende terreng. Særlig mot øst er landskapet tørt, flatt og ubebodd, med endeløse vidder av sand og små bergknauser, bare sjelden avbrutt av en oase her og der. Lenger mot vest begynner høylandet med 1600-1700 meter høye tinder som faller bratt ned mot Jordan- elven. Denne elven, som er så viktig for kristne pilegrimer, utgjør grensen til Israel og Vestbredden. Den munner ut i verdens mest lavtliggende og mest saltinnholdige innsjø, Dødehavet, som ligger 408 meter under havoverflaten.
Klimaet er tørt ørkenklima, men de vestlige områdene har regntid fra november til april. Somrene er stekende varme, med 30 grader som termometerets yndlingstall. Vintrene har temperaturer på rundt 15 grader, med til tider isende kalde vinder, og til og med snø i de vestlige delene av landet. Byen Aqaba ved Rødehavet er likevel lun og behagelig hele året rundt.

Valutaen i Jordan er jordansk dinar (JOD) og fils, 1 jordansk dinar (JOD) = 1000 fils.

Ta med enten USD eller EUR som valuta, for man får ikke kjøpt jordanske dinarer hjemme.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa, MasterCard og American Express aksepteres de fleste steder i storbyer, turiststeder og hoteller, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse, må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk. Bussene har ikke helt samme standard som vi er vant til i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med aircondition der det er mulig.

Ved ankomst i Jordan blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Jordan varierer alt etter som Norge har sommer – eller vintertid.
Tidsforskjell i forhold til Norge + 1 time ved sommertid og +2 timer ved vintertid.
Jordan stiller ikke klokken fra sommertid til vintertid.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Jordan ikke er den samme som i Nord-Europa.

Unngå å drikke vann fra springen og kjøp heller flaskevann.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toaletter. Ute i byen kan du komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan også forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt desinfeksjonsgel (fås på apoteket hjemme). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

I Jordan har man en forholdsvis avslappet holdning til påkledningen. I nærheten av moskeer og andre hellige steder skal man vise respekt – også med påkledningen. Vi anbefaler at du er kledd slik at knær og skuldrer er dekket. Ta gjerne med et sjal eller en lett jakke som er tilgjengelig i vesken for sikkerhetsskyld.

Jordan er primært et muslimsk land, selv om det er religionsfrihet for alle religioner. Muslimske kvinner dekker ofte armer, ben og hår. Vestlige kvinner er ikke vant til det, men svært avslørende antrekk anses ikke som anstendig og konservativ påkledning er anbefalt for både menn og kvinner i den gamle delen av Amman (downtown) og utenfor byene. Shorts er sjelden brukt blant både menn og kvinner og vil passe dårlig i områden rundt «downtown» i Amman. I Aqaba virker det noe mindre strengt da de har mange vestlige turister og mange er blitt vant til å se noe mer lettkledde mennesker. Toppløs soling er imidlertid forbudt og badedrakt er foretrukket, men det er akseptert med bikini ved hotellbassengene.

På reisene våre kommer du i kontakt med stedets hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan forekomme forhold du ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips.
I mange land er tipssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det kan være en forventning om at lokalguider, sjåfører og andre som hjelper underveis på tuen mottar en viss sum i tips som takk for hjelpen. Reisens pris inkluderer ikke personlige tips, da det er en individuell og frivillig sak. Tipssystemet er samtidig en del av den kulturen man velger å besøke, og som vi derfor oppfordrer til at man følger og respekterer.

Regn med å legge til 10 % i tips på den samlede regningen ved restaurantbesøk.

Kontakt oss for et tilbud!

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen