Vintur fra San Francisco til Portland

12

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Elegante vingårder langs landlige veier med rekker av vinranker? Kryss av.
Sjarmerende låver omgjort til vingårder? Kryss også av.
Urbane vinruter med hippe smaksrom? Ja da, det også.

Californias vinland er like variert som delstaten selv. Med mer enn 400 vingårder er Napa Valley kjent for vin i verdensklasse, kombinert med vakker natur og perfekt vær, er dette ideelt for vinentusiaster.

Napa Valley er ikke så stort, og dermed rekker dere å besøke flere vingårder i løpet av noen dager. Dalen er også hjem til fem byer, hver med sin personlighet og karakter.

For nordmenn er kanskje ikke delstaten Oregon forbundet med vin, men også her produseres vin av ypperste klasse. Legg så til den sceniske og fantastiske naturen, så blir vinsmakingen en utmerket opplevelse.

Oregons eldste vinområde er Willamette Valley, hjem til rundt 500 vingårder, kjent for sine utmerkede pinot noir.

Denne velsmakende turen inkluderer også noen dager i San Francisco og Portland samt en tur innom naturunderverket Crater Lake.

SKÅL! 

Dag 1:

Norge – San Francisco

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller USA (avhengig av flyselskap).

I San Francisco henter dere leiebilen og kjører til hotellet.

Ettermiddagen tilbringes på Fisherman’s Wharf, med sine restauranter, butikker, museer og gateunderholdning.

Overnatting: Hilton Parc 55

Dag 2:

San Francisco

Herlige San Francisco rommer en del klassiske attraksjoner som er verdenskjent gjennom utallige filmer og bilder.

Du har ikke vært i San Francisco om du ikke har tatt kabeltrikken opp og ned byens bratte bakker. Gått eller syklet over Golden Gate Bridge eller tatt båten til Alcatraz og utforsket verdens mest kjente fengsel. Glem ikke å hils på sjøløvene på Pier 39 eller ta et bilde av «verdens mest svingete gate».

Morgenfugler anbefales en tur til Chinatown for å se kineserne utfolde seg med tai chi, enten på St. Mary’s Square eller Portsmouth Square. Ellers syder Chinatown over av aktivitet om kvelden.

Når alt dette er gjort, er det fortsatt mye igjen å utforske i den meget spennende byen.

Overnatting: Hilton Parc 55

Dag 3:

San Francisco – Napa Valley

Kjør over den berømte Golden Gate Bridge og til Napa Valley, hvor krokete vinstokker, tunge drueklaser og vingårder venter.

Byen Napa, i hjertet av vindistriktet, har en rekke fine restauranter og butikker som selger kunst.

Begynn vineventyret i Yountsville, med et besøk på Domaine Chandon. Dette er et av de vakreste stedene å drikke vin i hele dalen.

Fortsett til St. Helena og vingården V. Sattui Winery. Her er det tre rom for smaking, en deli som serverer lekre retter samt 200 ostetyper. Kombiner disse lokale delikatessene med den utmerkede vinen på en piknik i det vakre området. Før dere forlater utforsker dere vingårdens vinkjellere og museum.

Neste stopp er Opus One Winery i Oaksville. Omvisning og vinsmaking må forhåndsbestilles på denne vingården.

Overnatting: Napa Winery Inn
Kjøredistanse: 107 km

Dag 4:

Napa Valley

Start dagen med et besøk på en av Napa Valleys landemerker, det berømte Domaine Carneros. Vingården er inspirert av Château de la Marquetterie i Champagne-regionen i Frankrike.

Nyt en brunsj med kaviar, røkelaks og musserende vin på terrassen.

Følg deretter Silverado Trail for mer vinsmaking på Luna Vineyards. Besøket må også forhåndsbestilles.

Besøket i Napa Valley avsluttes i stil, med middag og vin om bord på Napa Valley Wine Train.
Turen foregår i hundre år gamle vogner på en 58 kilometer lang tur fra sentrum av Napa til St. Helena og tilbake.
For å virkelige toppe opplevelsen, anbefales å bestille plasser i vognen Vista Dome, som har spesiallaget vinduer slik at dere virkelig kan nyte utsikten.

Overnatting: Napa Winery Inn

Dag 5:

Napa Valley – Redding

Følg Silverado Trail, som snor seg gjennom landskapet nordvest, til Calistoga, kjent for sine varme kilder og gjørmebad.

Besøk Californias Old Faith Geyser eller Castello di Amorosa, et slott og vingård inspirert av Toscana.
Ønsker dere en mer aktiv start på dagen, anbefales Robert Louis Stevenson State Park. Begi dere ut på en 16 kilometer (tur/retur) lang gåtur til toppen av St. Helena. Herfra har dere spektakulær utsikt over Napa Valley og San Francisco-bukten.

New Clairvaux Vineyard er en historisk vingård, og helt unik. Den er hjem til munker av Cistercienserordenen, som har produsert vin i mer enn tusen år. Vinsmaking her er et must. Gården huser også en kirke og et kapell.

Fortsett så til Redding hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Best Western Plus Hilltop Inn
Kjøredistanse: 284 km

Dag 6:

Redding – Rogue Valley

Vineventyret fortsetter, og i dag kjører dere inn i delstaten Oregon og vakre Rogue Valley.

Første stopp er byen Ashland, som ligger ved foten av fjellkjedene Cascade og Siskiyou. Byen er verdenskjent for den årlige Oregon Shakespeare Festival.

En kort tur utenfor byen ligger Irvine & Robert Vineyards (åpen onsdag til søndag). Slapp av på terrassen og nyt både pinot noir og chardonnay.

Rett utenfor byen Gold Hill ligger Del Rio Vineyard Estate, hvor smaksrommet ligger i et historisk hotell.

Ikke glem å besøk House of Mystery på Oregon Vortex. Huset sies å ha mystiske krefter og under besøket begynner du å stille spørsmål om alt du ser, inkludert din egen høyde.

På Scmidt Family Vineyards blir det lunsj, etterfulgt av vinsmaking med ød, hvit, rosé og dessertviner.

Avslutt på Wooldridge Creek Vineyard, Winery, Creamery & Charcuterie. Dette er en økologisk vingård som frister med vin og smaking av ost og kjøtt – alt produsert på gården.

Innsjekk på lodgen og nyt solnedgangen over elven fra hytta.

Overnatting: Weasku Inn Lodge
Kjøredistanse: 257 km

Dag 7:

Rogue Valley – Eugene

Intet besøk i Oregon er komplett uten en tur til Crater Lake nasjonalpark. Innsjøen ble dannet etter et vulkanutbrudd for 7700 år siden, og er den dypeste innsjøen i USA. Det knallblå vannet er omringet av bratte, skogkledde skråninger. Midt i innsjøen ligger Wizzard Lake, som det båter ut til om sommeren.

Gjenoppta vinturen i Umpqua Valley, og stopp på Abacela Winery i Roseburg. Her tilbys unik vin som tempranillo og albarino.

Fortsett til Eugene, som ligger i den sørlige delen av Willamette Valley, rett ved elven. En livlig by med en blanding av kunst, kultur, restauranter og friluftsaktiviteter.

Ta turen til Silvan Ridge Winery, kjent for sin pinot noir og pinot gris, klokketårn og amfiteater.

Ønsker dere et kulturelt innslag, går turen til Museum of Natural and Cultural History i Eugene.

Middagen bør inntas på King Estate Winery (30 minutter med bil fra Eugene). Dette er en av verdens største organiske vingårder. Legg gjerne inn en omvisning og smaking før middag.

Overnatting: Homes2 Suites by Hilton Eugene Downtown
Kjøredistanse: 262 km

Dag 8:

Eugene – Willamette Valley

Ikke noe er bedre enn å starte dagen på en vingård, og Pfeiffer Winery er første stopp. De produserer pinot noir og pinot gris som kun selges på gården.

I Dundee er det flere vingårder dere velge mellom. Erath Winery har produsert pinot noir i mer enn 40 år.

Etter lunsj på Red Hills Market, kan dere besøke Argyle Tasting Room (som ligger tvers over gaten) eller kjøre til The Four Graces, oppkalt etter grunnleggeres døtre, som også gjenspeiles i navnene på vinene.

For middag anbefales å kjøre til Dayton for å spise på Joel Palmer House. Restauranten er oppkalt etter Joe Palmer, en av byens grunnleggere (1848) og restauranten holder til i hans tidligere hjem.
De spesialiserer seg på sopp og trøfler, smakfullt innlemmet i familiens egne oppskrifter. Det serveres naturligvis vin fra Oregon til måltidet.

Overnatting: Best Western Newberg Inn
Kjøredistanse: 107 km

Dag 9:

Willamette Valley – Portland

Siste etappe av vineventyret starter på Sokol Blosser Winery, rett utenfor Dayton. Dette er også ett av Oregons pionergårder, som plantet sine første vinranker i 1971.

Siste vingård er Clubhouse at Domaine Serene, kjent for sin pinot noir og charadonnay.

Etter lunsj fortsetter dere til Oregons hovedstad, Portland.

Dette er en sjarmerende by som i amerikansk sammenheng nesten er litt København-aktig. Innbyggerne er glad i å sykle, har fokus på økologi og alternativ livsstil, men de verdsetter også godt brygget øl, kaffe og fotball.

Middag bør inntas på Olympia Provisions Southeast, som holder til i en restaurert industribygning. Dette var Portlands første delikatesse, men har utviklet seg til å bli en kjent restaurant, med fokus på spansk- og middelhavsretter.

Overnatting: Hotel Lucia
Kjøredistanse: 76 km

Dag 10:

Portland

Helt spesielt for Portland er de over 700 matbodene som selger fersklaget mat fra vinduet. Maten er laget på oppskrifter fra hele verden, og hver bod har sin spesialitet.

Lyst på en unik smultring? Ta turen til Voodoo Doughnut som frister med tusenvis av forskjellige smaker og glasurer som M&M-sjokolade, bacon, karamell og farget popcorn.

I Portland har man også smaken for øl. Med 68 mikrobryggerier er det mange ulike spesialiteter. Ganske unik er Hopworks Urban Brewery med sin bikerbar, med sykkelparkering og sykkeltema i baren. Mens du venter på din økologiske øl og mat, kan du tråkke i vei på noen exercycles, som produserer strøm til bryggeriet.

Overnatting: Hotel Lucia

Dag 11:

Portland – Norge

Formiddagen til egen disposisjon.

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 12:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Dere ankommer Norge med flotte minner om en velsmakende reise i California og Oregon.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – San Francisco/Portland – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Hilton Parc 55
 • 2 netter på Napa Winery Inn, inkludert amerikansk frokost
 • 1 natt på Best Western Plus Hilltopp Inn, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Weasku Inn Lodge (hytte ved elven), inkludert amerikansk frokost
 • 1 natt på Homes2 Suites by Hilton Eugene Downtown, inkludert amerikansk frokost
 • 1 natt på Best Western Newberg Inn, inkludert amerikansk frokost
 • 2 netter på Hotel Lucia,
 • Middag om bord på Napa Valley Wine Train
 • Leiebil i 11 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til nasjonalparker/attraksjoner/severdigheter
 • Parkering
 • Bensin
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Transport ikke nevnt i program

Anbefales for reisende over 21 år da dette er aldersgrensen for alkohol i USA.

Merk at noen av vingårdene krever forhåndsbestilling, og må bestilles sammen med reisen.

Turen opp Mount St. Helenas er anstrengende. Dere må beregne 2,5 time opp og 1,5 time ned.

Reiseperiode: August til oktober og mars til mai.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top