fbpx

Smaken av Israel

Vi overlevde! La oss spise!

Overskriften stammer fra en jødisk spøk, som har opphav i en morbid sannhet. De fleste jødiske helligdager minnes ødeleggelse og forfølgelse. Men vi døde ikke, så la oss feire det – med mat, masser av mat!

Israel er en etnisk og kulturell smeltedigel, markedet er mikrokosmos. Hvert folkeslag bringer så og si sine spesialiteter til bordet, i en matkultur som hører hjemme overalt og ingen steder. Det er en herlig fusjon av tendenser fra hele verden. Israelerne elsker sin mat, ikke minst mamma sin.

For et besøk i Israel er mer enn bare historie. Landet har også lange tradisjoner på den kulinariske siden, og her får du muligheten til å smake og erfare dette selv.
Bli gjerne med et kokkekurs i ekte israelsk matlaging og koscher kunst – det smaker mmm så godt!

Familiemiddag
Velkommen!

Du er herved invitert på middag hos en lokal familie hvor du virkelig får ett inntrykk av husmanskost i Israel. Duften av krydder fyller hele huset med lukter som får smaksløkene til å løpe i vann, og hedersgjesten i selskapet er deg.

Det er hjemmelaget mat som gjelder, og familiemiddagene er viktig i Israel. Hele familien samles rundt bordet og du får muligheten til å oppleve noe helt genuint – og meget smakfullt.

Velbekomne!

Beduinfest i ørkenen
Ørkenens rødglødende sand virvler rundt deg. Du rir på kamel ut til beduinenes hjem, og her er det pitabrødbaking og grilling på menyen.

Beduinene har sine helt spesielle tradisjoner og matretter, og ofte blir festen avsluttet med både magedans og trommespill. Du nyter maten akkompagnert til lyden av allsang og knitringen fra leirbålet. Det hele nytes under en stjerneklar nattehimmel i ørkenen.

Shuk and Cook
En helt spesiell kulinarisk opplevelse som starter med en guidet tur til Jerusalems travle marked, Mahane Yehuda. Markedet blir ofte referert til som bare shuk og har over 250 utsalgssteder.

Fjell av fargerikt krydder ligger side om side med bakevarer, grønnsaker, fisk og kjøttvarer, og lukten skifter for hvert skritt. Det er med andre ord ikke noe problem å få tak i det du trenger.
Larmen er konstant. Det ropes. Det fektes. Det handles. Kjøpere kappes om en blendende variasjon av alskens råvarer, som imøtekommer alle sjangre innen kokekunsten – og det er mange.

Måltidet lager du sammen med en lokal kokk i hans kjøkken, og det er bare å velge mellom alle de ferske matvarene du selv var med å handle inn.

Med denne workshopen og en stødig kokk, lærer du fort å lage ett riktig israelsk måltid!

Skroll til toppen