fbpx

Israel

Skreddersydde reiser til Midtøsten

Israel

Det skjedde i de dager …

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Det er mange grunner til at reisende tiltrekkes av Israel. Det solrike klimaet. Den rike variasjonen i steder og attraksjoner: historiske, religiøse, arkeologiske og naturen. For andre er det kontrastene mellom gammelt og moderne.
Israel er et moderne land som kombinerer en rik og illustrerende historie med en infrastruktur som passer reisende. Vakre strender, travle byer, naturområder, religiøse steder, markeder, butikker og spa.
Jerusalem, Dødehavet, Tel Aviv, Eilat og Negev-ørkenen. Arkeologiske og religiøse steder. Helse og skjønnhet. Festivaler. Aktiviteter av alle typer. Kamelridning, fotturer, sykkelturer og snorkeling.

Din neste reise bør absolutt bli til Israel!

Reiseforslag

Norske statsborgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er ikke nødvendig med forhåndsvisum. Israel krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. Passet blir ikke stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et ”Border Control Entry Permit” (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og må passes godt på.
Du kan få problemer ved innreise til Israel hvis du har stempler fra Syria, Libanon, Iran eller Irak i passet ditt. Vær også oppmerksom på at det både ved inn- og utreise er streng sikkerhetskontroll.
Unngå stempel fra Israel i passet ditt da dette kan føre til at du nektes innreise til en rekke land; Syria, Bahrain, De forente arabiske emirater og andre.

Reise fra Israel til nabolandene
Israel har fredsavtaler med Egypt og Jordan, og det er mulig å reise til Israel fra disse landene. Det er ikke mulig å krysse grensen fra Syria eller Libanon til Israel.
Ved utreise fra Israel gjennom Allenby Bridge må jordansk visum anskaffes på forhånd. De andre grenseovergangene utsteder visum på stedet.
Mange av våre reisende kombinerer Israel med besøk i Jordan og/eller Egypt.

Det er ingen krav om bestemte vaksiner for innreise til Israel.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den lokale myntenheten i Israel heter israelsk shekel (ILS).

I hele Israel er det uttak av lokal valuta fra minibank. I banksystemer er Israel kategorisert som Asia, og de som har en regionsperre for Asia må derfor huske å fjerne den for å kunne ta ut kontanter.

De vanligste vestlige kreditt- og bankkort kan benyttes i restauranter, butikker osv. I de største palestinske byene på Vestbredden er mulig å bruke kredittkort, men ellers anbefales det å medbringe kontanter. Vær obs på at taxier i Israel ikke aksepterer kredittkort, men kontanter.

I Israel kan du veksle alle kontante valutaer, men det er en fordel å ta med amerikanske dollar eller euro og veksle inn dette. Overalt kan du også betale med amerikanske dollar eller euro. Det er best med mindre sedler.

Norsk tid +1 time. Man skifter mellom sommer- og vintertid i Israel, men tidligere enn i Norge, slik at tidsforskjellen vil variere.

Ved ankomst i Israel blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Det er sikrest å drikke vann fra flaske da det kan ta litt tid å venne seg til det israelske vannet, som smaker klor. Noen restauranter serverer vann på kanne, så husk å bestill vann på flaske om du vil være på den sikre siden.

Israel er et lite land, som innebærer at du kan få med deg mye på kort tid. Selv med én ukes ferie kan du rekke over store deler av landet. Vi tilbyr private turer (med egen bil og engelsktalende sjåfør) eller en organisert gruppereise (med engelsktalende guide og deltagere fra hele verden).
Mange velger å kombinere rundreisen med én uke i Eilat for sol og bad, totalt 14 dager.
Oppholdet kan også kombineres med noen dager i Jordan.

Israel har et bredt spekter med aktiviteter; Fotturer, golf, rafting, sykling, vannsport, dykking, kur/spa- opphold, vinsmaking, ridning (hest og kamel), ATV, fiske og båtturer. Hvert år arrangeres det internasjonale konkurranser i maraton og sykling.
Israel er et paradis for hikere. Markerte ruter snor seg gjennom ørkenens elveleier og forbi brusende elver og fossefall blant fjellene i nord. Den 65 kilometer lange Jesus Trail går i Jesus’ fotspor med start i Nazareth og den verdenskjente Israel Trail strekker seg over hele 1000 kilometer fra nord til sør.

Stranden er barnas helligdom (både i Tel Aviv og Eilat), men rundt omkring i landet kan det suppleres med kameltur, tivolibesøk, vannland eller dyrepark.
Spesielt populært som strandferie er Eilat, med barnevennlige hoteller, basseng og barnemenyer. I Eilat er det også en rekke aktiviteter tilrettelagt for barn – og voksne.

Israel har hoteller i alle prisklasser og meget variert standard. Hotellprisene varierer etter årstid og standard.
Et populært valg er Kibbutzer. Selv om de fleste kibbutzer fortsatt fungerer som landbrukskollektiver, har mange involvert seg i turisme. Kibbutzerne har oppført hoteller og forsøker å gi interesserte innblikk i det daglige liv.

I Israel er ikke er tips inkludert i prisene. Her betales minst 12 prosent i tips, og det er å veldig viktig å huske på siden det som regel kun er tipsen som utgjør personalets lønn.
Taxisjåfører trenger ikke tips, selv om de gjerne vil ha det.
Det er vanlig å gi tips til sjåfør og guide. Driks kan gis direkte etter reisens slutt.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Israel er et land med rik natur og dermed ideelle campingmuligheter. Du kan campe ved Genesaretsjøens bredder, ved Dødehavet eller i Negev- ørkenen.
Kombiner gjerne reisen med hotell i byene og noen netter med camping under stjernene.

Lørdagen er den store hviledagen i Israel. Sabbaten og alle jødiske helligdager begynner ved solnedgang kvelden før helligdagen og er over ved solnedgang på helligdagen. Sabbatmiddagen holdes derfor hver fredag kveld. Det er mulig å være med å feire sabbaten hjemme hos en jødisk familie om ønskelig.
Merk at en del restauranter og butikker holder stengt, og det offentlige transporttilbudet er begrenset.

Fredag er muslimenes helligdag, og de fleste palestinske butikker lukker tidlig eller holder stengt hele dagen.

Israel er generelt et moderne, internasjonalt preget samfunn, og det er ikke noen bestemte regler eller retningslinjer for påkledning eller oppførsel.

Vær forberedt på at det er sikkerhetssjekk ved inngangen til alle store offentlige bygninger, kjøpesentre og ved større stasjoner. Politiet er svært synlig i gatene, og fra tid til annen stopper trafikken fordi et kjøretøy skal sjekkes. Bli ikke nervøs over disse sikkerhetsforanstaltningene; de blir gjennomført for å sikre at alle kan ferdes trygt og sikkert i byen, og ikke fordi det er fare på ferde.

Det er ingen adgang til hellige steder uten anstendig påkledning. Ved besøk til jødiske, muslimske og kristne helligdommer bes kvinner om å medbringe et stort tørkle til hurtig tildekning. Unngå lårkorte shorts/skjørt, dyp utringning og bare skuldre. Husk også anstendig påkledning ved reise til Palestina.
Menn kan ta lange bukser og skjorte utenpå shorts og t-skjorte. I synagoger og ved Klagemuren skal menn dekke hodet, eventuelt med en kalott. Ellers kan en serviett gå an. Ved inngang til moskeer stilles skoene utenfor, med sålene mot hverandre.

reiser til israel, israel reiser, tel aviv, jerusalem, Unike reiser, pakkereiser, gruppereiser, firmaturer, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, dødehavet

Klassiske Israel

Opplev Israels aller best besøkte attraksjoner og historiske steder. 8 dager med det aller beste Israel har å by på – og er en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

reiser til israel, israel reiser, tel aviv, jerusalem, Unike reiser, pakkereiser, gruppereiser, firmaturer, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Israels høydepunkter

Denne reisen gir dere det aller beste av hva Israel har å by på – en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

Reise til jordan, jordan reiser, petra, Unike reiser, pakkereiser, gruppereiser, firmaturer, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, dødehavet

Rundreise i Israel og Jordan

Denne reisen kombinerer to av verdens mest interessante land. Er du eventyrlysten, interessert i historie og kultur, ja da er denne reisen perfekt for deg!

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen