fbpx

Seychellene

Seychellene - slående vakkert!

Den vakre og relativt uberørte øygruppen ligger i Det indiske hav, øst for Afrika. Denne lille nasjonen består av 115 større og mindre øyer (atoller), med kritthvite sandstrender, turkisblått hav og eksotisk tropisk natur.

Seychellene er hjem til noen av verdens mest berømte strender, men øyparadiset tilbyr mer enn sol, strand og hav. Det er også en rekke aktiviteter og utflukter for de som ønsker en mer aktiv ferie.

De fleste overnattingsstedene ligger på de tre hovedøyene Mahé, Praslin og La Digue.
Overnatting inkluderer alt fra koselige familiedrevne gjestehus til store luksuriøse hoteller.

På de små øyene Fregate Island, Bird Island, Denis Island, North Island, Silhoutte, St. Anne og Desroches finnes det kun 1 hotell. Disse øyene kalles «One Island – One Resort».

Vi anbefaler en øykombinasjon slik at dere får oppleve mangfoldet i natur og topografi.

Naturen og dyelivet er særegent på land og i vann. På Seychellene kan du se en rekke arter, både dyr og planter, som ikke finnes andre steder i verden.

Nasjonalparken Vallee de Mai på Praslin har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes blant annet palmen som har verdens største nøtt, Coco de Mer, samt en rekke endemiske arter.

Blant favorittene i dyreriket er de store landskilpaddene og havskilpaddene. Seychellene er også kjent for sine svarte papegøyer og store fruktflaggermus.

Seychellene egner seg utmerket for både par, venner og familier.

MAHÉ
Dette er den største av øyene på Seychellene, og Mahé blir ditt første møte med øyparadiset da den internasjonale flyplassen ligger her.

På Mahé finner du en av verdens minste hovedsteder, Victoria. En sjarmerende by et godt utvalg restauranter og butikker. Besøk Nasjonalmuseet og Naturhistorisk Museum eller ta turen til det lokale markedet (stengt søndager) hvor det selges eksotiske frukter, krydder, grønnsaker og fersk fisk.

Du kan også komme deg ut i naturen og opp i høyden. Det er en rekke muligheter for fotturer i Morne nasjonalpark, og du kan bestige Mount Morne Blanc (667 meter) eller Morne Seychellois (905 meter). Fra begge toppen får du spektakulær utsikt over Seychellene.

Ønsker du å utforske hele øya, kan du beregne 2,5 time (med bil). Husk å sette av god tid slik at du kan oppleve severdighetene underveis.

Mahé er 28 km lang og 8 km bred, og det kulturelle og økonomiske midtpunktet på Seychellene. Øya er hjem til nesten 90 prosent av befolkningen, som gjenspeiler Seychellenes varierte etnisitet. Kulturen er en herlig blanding av afrikansk, indisk, kinesisk og europeisk innflytelse.

Fra Mahé er det lett tilgang for å komme seg videre, spesielt til de nærliggende øyene Praslin og La Digue. Øyhoppingen skjer med enten fly eller båt.

PRASLIN
Praslin er, med sine 6500 innbyggere, den nest største øya på Seychellene. Det er rundt en time med båt eller en 15 minutter flytur fra Mahé.

Praslin er en perle, som fint kan utforskes på egen hånd. Blant øyas mest berømte attraksjoner er strendene Anse Lazio og Anse Georgette.

Denne øya er også hjem til den fantastiske Vallée de Mai, ett av to steder på Seychellene som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er også stedet hvor de legendariske Coco de Mer (verdens største kokosnøtt) vokser. Du kan også se sort papegøye, som er endemisk på øya.

På Praslin ligger også Seychellenes eneste golfbane, som holder championship-standard. Den snirkler seg opp og ned åssidene rundt Hotel Constance Lemuria.

Øya har en sterk tradisjon for gjestfrihet, og det er en rekke overnattingsmuligheter.

Praslin er også et utmerket utgangspunkt for utflukter til naboøyene. Ønsker du å utforske øya, tar det rundt 2 timer med bil.

LA DIGUE
Denne øya anses av mange som den vakreste av alle øyene og er hjem til noen av flotteste strendene i verden. Mellom store granittformasjoner dukker den ene strandperlen etter hverandre opp. Finn din egen lille strand, senk skuldrene og la livet gå sin gang.

Dette er en øy hvor tiden står stille og tradisjonen med å komme seg rundt med oksekjerre eller sykkel holdes ved like. Utforsk øya fra sykkelsetet, enten ved å sykle til nasjonalparken L’Union Estate hvor du kan mate skilpadder eller til de vakre strendene ved Anse Source d’Argent.

Begi deg til fots og kom deg på toppen av øyas høyeste fjell, Belle Vue (333 meter). Herfra er det ingenting å si på utsikten!

La Digue ligger rundt 30 minutter med båt fra Praslin.

Skroll til toppen