fbpx
ROVOS RAIL:

Pretoria – Durban

3

DAGER

rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne tre dager lange turen med luksustoget Rovos Rail inkluderer safari, en fortelling om Slaget ved Spion Kop fortalt av en anerkjent historier og en titt på uvanlig afrikansk keramikk. Mellom utfluktene blir det en komfortabel reise, med velsmakende retter og mye godt i glasset.

Togreisen tar dere med til Nambiti Conservancy, et privateid reservat hvor elefanter, løver, bøfler, neshorn og leopard hersker. KwaZulu-Natal kalles ofte Sør-Afrikas hage. Ikke så rart med tanke på det bølgende landskapet, store sukkerplantasjer og afrikanske landsbyer med tradisjonelle, runde, stråtekte hytter.

Spion Kop Lodge åpner dørene og en anerkjent historiker forteller om slaget mellom britene og boerne i 1900.

Hos Ardmore Ceramics Gallery finner lokale kunstnere inspirasjon til vakre keramikkgjenstander hos Zuluene, hvis rytmer, farger, danser og sang er påvirket av andre kontinenters innflytelse.

Toget tøffer gjennom sceniske Valley of a Thousand Hills før det ankommer Durban.

Dag 1:

Pretoria – Elandslaagte

Dere ankommer Rovos Rail Station i Pretoria og sjekker inn på toget. Bagasjen blir levert til kupeen og dere har tid til å bli kjent med toget før det tøffer ut fra stasjonen.

Toget kjører sørøstover, over Highveld og de gylne markene i Witwatersrand. Det suser forbi Heidelberg, åsted for den første gullstreiken og videre mot den lille gruvebyen Balfur.

Lunsjen inntas mens toget ankommer de mektige Dragensberg-fjellene. På afrikaans betyr drakensberg drage, et navn gitt av Voortrekkers (nybyggerne). De synes fjelltoppene minnet om ryggraden til en drage.

Toget klatrer oppover i Mahuba Hills, åsted for det avgjørende slaget som avsluttet den første boerkrigen. Så forbi Newcastle, som visstnok er hjem til det største kuppelformede Hindu-tempelet på den sørlige halvkule.

Middagen serveres mens toget kjører mot Elandslaagte. Underveis passerer dere også Glencoe, hvor det første slaget i Boer-krigen falt sted.

10:00: Avreise fra Rovos Rail Station i Pretoria.
13:00: Lunsj serveres i spisevognene.
16:30: Te serveres i lounge- og observasjonsvognene.
19:30: Middag serveres i spisevognene (formelt antrekk).

Dag 2:

Nambiti viltreservat og Spion Kop

Dyrene er mest aktive i de tidlige morgentimer så det blir tidlig frokost.

Safarien skjer i Nambiti viltreservat, som ligger i et malariafritt område. Parkens store stjerner er De fem store (elefant, bøffel, løve, leopard og neshorn) samt det biologiske mangfoldet. Landskapet er en herlig blanding av savanne, bush og gressletter. Nambiti er også hjem til en rekke antilopearter, sebra, sjiraff, bavianer og den vakre geparden.

Tilbake på toget venter en velsmakende brunsj.

Så går turen til Spion Kop Lodge, hvor dere kan velge mellom to aktiviteter: Enten møte en historiker som forteller om Slaget ved Spion Kop under Den store Boer-krigen (1899-1902) eller bli med på en ny safari.

Tidlig på toget for avslapning før middagen. Mens dere nyter nok et velsmakende måltid, kjører toget mot Estcourt.

Rett etter at toget passer Chieveley, på høyre side av jernbanesporet, står et minnesmerke for Winston Churchill. Han ble fanget her i 1899 da han prøvde å frigjøre et panseret tog som fanget i et bakholdsangrep fra Boerne.

05:45: Frokost serveres i spisevognene.
Safari i Nambiti viltreservat
11:00: Brunsj serveres i spisevognene.
Transport (±30 min) til Spion Kop Lodge for enten et møte med en historiker ELLER safari.
19:30: Middag serveres i spisevognene (formelt antrekk).

Dag 3:

Ardmore Ceramics Gallery - Durban

Frokost om bord mens toget kjører langs fjellskråningene mot Lions River.

I dag blir det et besøk på Ardmore Ceramics Gallery, hvor lokale kunstnere oppfordres til å bruke kunst til å uttrykke seg. De finner inspirasjon i naturen og Zulu-kulturen. Galleriet ble startet i 1985 av Fèe Halstead-Berning, som har en brenndende lidenskap for keramikk. I dag er kunsten hennes verdenskjent og blir solgt på verdensberømte auksjonshus som Christie’s i London og er utstilt på gallerier i New York og Sør-Afrika.

Lunsjen om bord mens toget tar dere gjennom den vakre Valley of a Thousand Hills.

Den fantastiske togturen ender i Durban – hvor nye og spennende opplevelser venter!

07:00: Frokost serveres i spisevognene.
Besøk Ardmore Ceramics Gallery.
13:00: Lunsj serveres i spisevognene.
16:00: Toget ankommer stasjonen i Durban.

reiser til sør-afrika, reiser til sør afrika, sør afrika reiser, sør-afrika reiser, sør afrika reise, sør-afrika reise, safari i afrika, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Pretoria/Durban – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Rovos Rail i Pullman suite
 • Måltider (frokost, lunsj og middag) og te i henhold til program
 • Drikke om bord på Rovos Rail (med unntak av internasjonal/fransk champagne)
 • Room service om bord på Rovos Rail
 • Utflukter med kvalifiserte, engelsktalende guider i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner og severdigheter i henhold til program
 • Begrenset vask av tøy på Rovos Rail
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Sør-Afrika

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Overnatting før og etter togreisen
 • Transport før og etter togreisen
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Personlige utgifter
 • Tips til sjåfører guider og betjeningen på Rovos Rail

Reiseperiode: Togreisen kjøres i januar til april og august til november på fastsatte datoer.
Det er sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.

Togreisen kjøres også i motsatt retning: Durban – Pretoria.

Togreisen passer ypperlig i kombinasjon med safari i Kruger nasjonalpark, kjøretur langs Garden Route og noen dager i Cape Town.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er ingen krav til visum for norske statsborgere for besøk inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minst tre måneder etter at besøket er avsluttet, og må inneholde minst to ledige sider. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes for reiser til Sør-Afrika.
Fra 1.juni 2015 kreves det fødselsattest med apostille for alle barn under 18 år uansett nasjonalitet ved reiser til og fra Sør-Afrika. Det er også andre spesielle krav for reise med barn (se eget vedlegg).
Dersom du ankommer Sør-Afrika fra et annet afrikansk land, kan du bli avkrevet bevis for at du har gulfebervaksine.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi anbefaler at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert oversikt vedrørende nødvendige vaksiner.
Malariapiller anbefales dersom reisen omfatter besøk i den nordlige og østlige delen av landet (Kruger nasjonalpark, Mpumalanga, Limpopo og det nordøstlige KwaZulu- Natal og det nordligste North- West), især hvis man er der i sommerhalvåret (november til juni). I resten av landet er det normalt ingen risiko for malaria.
Reisende til Swaziland bør ta malariapiller uansett årstid. Lesotho er malariafritt.
Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN) og anvendelse av impregnert myggnett.  Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.
Helsestasjonens smittevernavdeling anbefaler følgende vaksinasjoner: difteri, smittsom leverbetennelse (gammaglobin eller hepatitt A) og stivkrampe (tetanus).

Gulfeber- vaksinasjonssertifikat kan kreves av reisende som kommer fra andre afrikanske land.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sør-Afrika, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

På småflyene er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Sør-Afrika ligger på den sørlige halvkule. Derfor er det sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.
Det kan være en smakssak når man foretrekker å reise. Det kan også avhenge av reisens formål. I nord og nordøst er den subtropiske sommeren kvelende het. Ved kysten virker kjølige vinder fra havene svalende. Mange steder kan varme sommerdager bli avløst av voldsomme subtropiske regnskyll og noen ganger haglbyger.
Vinteren i nord er behagelig mild med kjølige netter. Dagene er solfylte, og det er sjelden det regner. I Johannesburg og andre høytliggende steder kan det bli ubehagelig kaldt med frost og risiko for snø fordi sørafrikanske hus som regel ikke er isolert. Likevel er vinterdagene normalt solfylte og regnfrie.

Den sørafrikanske myntenheten heter rand (ZAR). Én rand består av 100 cents.
Det er ingen problemer med å veksle utenlandsk valuta på de internasjonale flyplassene eller i større banker i byene. I mindre byer kan det være vrient å få vekslet norske kroner. Her er det bedre med dollar, euro eller pund. Vekslingskursen er som regel gunstigere i Sør-Afrika enn i en bank i Norge.
De mest brukte kredittkortene (Visa, Master Card og Diners) kan brukes overalt, bortsett fra i mindre byer på landet og i tidligere hjemland. Noen ganger tar det litt tid fordi kortet må sjekkes via et sentralt system. Man kan ta ut penger på de fleste kort. Det er minibanker på flyplasser og i de store byene.
Bensin kan vanligvis bare betales kontant eller med bensinkort som turister normalt ikke har.
Det er alltid greit å ha med seg amerikanske dollar eller euro som en reservere når man reiser til Sør-Afrika. Disse kan veksles inn ved ankomst.

Ved ankomst i Sør-Afrika blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Sør-Afrika er også en populær destinasjon for Kjør-Selv-Ferie. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen. Du blir ikke mottatt på flyplassen når du har leiebil.

Sør-Afrika har venstrekjøring. Veinettet er fremragende. De store riksveiene og motorveiene er minst like gode som i Europa. Husk at veiene (også hovedveiene) deles med dyr, fotgjengere, syklister, busser og lastebiler. Det er relativt greit å kjøre selv i Sør-Afrika, og gir en fantastisk frihet slik at dere selv kan bestemme hvor og når dere vil stoppe.

Når du henter leiebilen må du vise pass og førerkort. Det reserveres et depositum på kredittkortet ditt. Det blir tilbakeført når du leverer bilen.

Når du leier bil gjennom Unike Reiser, får du også tilsendt mer informasjon om bilkjøring i Sør-Afrika.

Sør-Afrika ligger en time foran Norge om vinteren. Når det er sommertid i Skandinavia, er det ingen forskjell.

De fastlagte turene tilpasses været og andre omstendigheter. Disse turene kan prinsipielt ikke byttes i noe annet eller refunderes. Safariturene foregår i åpne kjøretøyer, og fastlegges etter lodgens egne regler. Alle annen transport foregår i minibuss eller privat kjøretøy med aircondition.

Barn er hjertelig velkommen på de aller fleste lodger i Sør-Afrika og safariturene våre er meget barnevennlige. Unike Reiser tilbyr lodger som har egne aktiviteter og programmer for barn.
Merk at det er 12 års aldersgrense for å delta på safari til fots (bush walk). Kun barn over 6 år kan delta på kveldssafari i åpen bil.

De aller fleste steder – særlig i de store byene – kan man drikke vann rett fra kranen. Ofte smaker det klor. Ute på landet, og spesielt i de tidligere hjemlandene, bør man være mer forsiktig og ta med flaskevann.
Under alle omstendigheter: Husk å ta med vann på lengre utflukter, særlig i nasjonalparkene. I den stekende sola er det helt avgjørende å få i seg nok veske.
Maten er godt tilbredt på lodger og hoteller, og magetrøbbel er derfor sjeldent.

Sørafrikanske lønninger er generelt lave. Drikkepenger er derfor mer enn velkomne. Gi 10-15 prosent av beløpet på regningen på hotellet og restauranter, eller rundt av opp til et rimelig beløp.
Også på bensinstasjonen runder man oppover hvis frontruten blir vasket og servicen ellers er god. Taxisjåfører og pikkoloer på hotellet kan man gi cirka 10 rand.

På safaritur er det vanlig å gi tips til game ranger/ tracker og øvrige ansatte (rengjøringspersonale og de som jobber i ”kulissene”). Dere tipser dagen dere drar. I lodgens informasjonshefte vil det noen ganger være oppført hvor mye tips som forventes av gjestene.

Skroll til toppen