fbpx
ROVOS RAIL:

Cape Town – Pretoria

3

DAGER

rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne 1600 kilometer lange reisen er en perfekt illustrasjon av Sør-Afrika, som én verden i ett land.

Reisen med luksustoget Rovos Rail starter i Cape Town, en kosmopolitisk storby som ingen afrikansk storby kan måle seg mot. Over Cape Town ruver byens landemerke – Table Mountain.

Togturen tar deg gjennom det vakre vinlandet i Kapp-området og spektakulære fjellkjeder. Tøff over vidstrakte sletter i den sentrale delen av landet, det såkalte Highveld, og gjennom de utfruktbare områdene i Great Karoo. Endestasjonen er Pretoria, grunnlagt i 1860, og Sør-Afrikas hovedstad.

Høydepunktene på denne eventyrlige reisen inkluderer et besøk til den historiske byen Matjiesfontein: En autentisk og velbevart viktoriansk landsby som ble grunnlagt av Mr. Logan som et forfriskningsstopp i 1890. Her er det et imponerende lite museum på plattformen. I Kimberly blir du med på en rundtur i byen samt avlegger et besøk i Diamond Mine Museum og verdens største menneskelagde hule – The Big Hole.

Rovos Rail er et elegant luksustog, trukket av damplokomotiver.
På en togreise med Rovos Rail er det meste inkludert. Bortsett fra hummer og champagne. Kelnere kledd i skjorte og vest glir lydløst mellom gjestene med digre vinlister og påkostede menyer. Vinen serveres selvfølgelig i krystallglass. Servicen er like perfekt som maten. Kupeene mangler ingenting, og du er omgitt av komfort – hele veien.

Dag 1:

Cape Town – Matjiesfontein

Dere ankommer togstasjonen i Cape Town og sjekker inn for en eventyrlig reise med Rovos Rail.

De neste dagene er dere på sporet av luksus, en reise på 1600 kilometer. Toget tar dere gjennom Sør-Afrikas vakre landskap, mens dere nyter utsøkte måltider og god vin. Alt mens dere vartes opp av en gjestfri og serviceinnstilt betjening.

Mens dere spiser lunsj har toget satt fart og beveger seg mot Hex River Valley før det klatrer oppover i fjellskråningen. Her suser det gjennom fire tunneler, hvorav den siste er 13,5 km lang.

I Matjiesfontein går dere av toget og utforsker den lille, historiske byen til fots. På plattformen er det et interessant museum samt en samling med gamle togvogner.

Nyt en velsmakende middag, hvor krystallglassene er fylt med god vin. Gode og metter finner dere en plass i salongen og lener dere tilbake og omfavner øyeblikket. Dere befinner dere tross alt i Sør-Afrika – på et av verdens mest luksuriøse tog.

Overnatting: Rovos Rail

11:00: Avreise fra togstasjonen i Cape Town.
13:00: Lunsj serveres i spisevognene.
16:30: Te serveres i lounge- og observasjonsvognene.
Stopp i Matjiesfontein slik at dere kan utforske museet.
19:30: Middag serveres i spisevognene (formelt antrekk).

Dag 2:

Rovos Rail: Kimberley

Dere spiser frokost mens landskapet suser forbi vinduet.

Dagens etappe tar dere gjennom Karoo, et stort halvørkenaktig platå mellom fjellkjedene mot havet og Oranje-elven.

Etter lunsj ankommer dere byen Kimberley, kjent som Diamantbyen. De første funnene ble gjort i 1869, og det var her det verdensomspennende De Beers diamantimperium ble grunnlagt. Selv om det fortsatt utvinnes diamanter i Kimberley, er det byens historie og minnene fra en svunnen tid som interesserer.

Dere går om bord i bussen som kjører dere til Kimberley Mine Museum, et friluftsmuseum som viser Kimberley i 1880-årene. Neste stopp er The Big Hole, hvor de første diamantene ble funnet. Omkretsen er omkring 1,5 kilometer og dybden er rundt 240 meter. Siden hullet er fylt opp med vann, får dere ikke den rette fornemmelsen av dybden og hvilken fare arbeiderne i bunnen av hullet utsatte seg for.

Tilbake om bord serveres middagen mens toget fortsetter til Klersdorp.

Overnatting: Rovos Rail

07:00: Frokost serveres i spisevognene.
12:30: Lunsj serveres i spisevognene.
Besøk Kimberley Mine Museum og The Big Hole.
16:30: Te serveres i lounge- og observasjonsvognene.
19:30: Middag serveres i spisevognene (formelt antrekk).

Dag 3:

Rovos Rail: Pretoria

En siste frokost om bord mens toget tøffer gjennom de gylne markene i Witwatersrand. Er dere riktig så heldige får dere se antiloper om gresser eller bykser av sted mens dere slapper av ute på togets «balkong».

Under den siste etappen serveres det lunsj.

Om ettermiddagen ankommer toget Pretoria.

07:00: Frokost serveres i spisevognene.
13:00: Lunsj serveres i spisevognene.
17:00: Ankomst Rovos Rail Station i Pretoria

Kart

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Cape Town/Johannesburg – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Rovos Rail i Pullman suite
 • Måltider (frokost, lunsj og middag) og te i henhold til program
 • Drikke om bord på Rovos Rail (med unntak av internasjonal/fransk champagne)
 • Room service om bord på Rovos Rail
 • Utflukter med kvalifiserte, engelsktalende guider i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner og severdigheter i henhold til program
 • Begrenset vask av tøy på Rovos Rail
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Sør-Afrika

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Overnatting før og etter togreisen
 • Transport før og etter togreisen
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Personlige utgifter
 • Tips til sjåfører guider og betjeningen på Rovos Rail

Reiseperiode: Hele året på fastsatte datoer.
Det er sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.

Togreisen kjøres også i motsatt retning: Pretoria – Cape Town.

Togreisen passer ypperlig i kombinasjon med noen dager i Cape Town, kjøretur langs Garden Route og noen dager med safari.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er ingen krav til visum for norske statsborgere for besøk inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minst tre måneder etter at besøket er avsluttet, og må inneholde minst to ledige sider. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes for reiser til Sør-Afrika.
Fra 1.juni 2015 kreves det fødselsattest med apostille for alle barn under 18 år uansett nasjonalitet ved reiser til og fra Sør-Afrika. Det er også andre spesielle krav for reise med barn (se eget vedlegg).
Dersom du ankommer Sør-Afrika fra et annet afrikansk land, kan du bli avkrevet bevis for at du har gulfebervaksine.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi anbefaler at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert oversikt vedrørende nødvendige vaksiner.
Malariapiller anbefales dersom reisen omfatter besøk i den nordlige og østlige delen av landet (Kruger nasjonalpark, Mpumalanga, Limpopo og det nordøstlige KwaZulu- Natal og det nordligste North- West), især hvis man er der i sommerhalvåret (november til juni). I resten av landet er det normalt ingen risiko for malaria.
Reisende til Swaziland bør ta malariapiller uansett årstid. Lesotho er malariafritt.
Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN) og anvendelse av impregnert myggnett.  Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.
Helsestasjonens smittevernavdeling anbefaler følgende vaksinasjoner: difteri, smittsom leverbetennelse (gammaglobin eller hepatitt A) og stivkrampe (tetanus).

Gulfeber- vaksinasjonssertifikat kan kreves av reisende som kommer fra andre afrikanske land.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sør-Afrika, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

På småflyene er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Sør-Afrika ligger på den sørlige halvkule. Derfor er det sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.
Det kan være en smakssak når man foretrekker å reise. Det kan også avhenge av reisens formål. I nord og nordøst er den subtropiske sommeren kvelende het. Ved kysten virker kjølige vinder fra havene svalende. Mange steder kan varme sommerdager bli avløst av voldsomme subtropiske regnskyll og noen ganger haglbyger.
Vinteren i nord er behagelig mild med kjølige netter. Dagene er solfylte, og det er sjelden det regner. I Johannesburg og andre høytliggende steder kan det bli ubehagelig kaldt med frost og risiko for snø fordi sørafrikanske hus som regel ikke er isolert. Likevel er vinterdagene normalt solfylte og regnfrie.

Den sørafrikanske myntenheten heter rand (ZAR). Én rand består av 100 cents.
Det er ingen problemer med å veksle utenlandsk valuta på de internasjonale flyplassene eller i større banker i byene. I mindre byer kan det være vrient å få vekslet norske kroner. Her er det bedre med dollar, euro eller pund. Vekslingskursen er som regel gunstigere i Sør-Afrika enn i en bank i Norge.
De mest brukte kredittkortene (Visa, Master Card og Diners) kan brukes overalt, bortsett fra i mindre byer på landet og i tidligere hjemland. Noen ganger tar det litt tid fordi kortet må sjekkes via et sentralt system. Man kan ta ut penger på de fleste kort. Det er minibanker på flyplasser og i de store byene.
Bensin kan vanligvis bare betales kontant eller med bensinkort som turister normalt ikke har.
Det er alltid greit å ha med seg amerikanske dollar eller euro som en reservere når man reiser til Sør-Afrika. Disse kan veksles inn ved ankomst.

Ved ankomst i Sør-Afrika blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Sør-Afrika er også en populær destinasjon for Kjør-Selv-Ferie. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen. Du blir ikke mottatt på flyplassen når du har leiebil.

Sør-Afrika har venstrekjøring. Veinettet er fremragende. De store riksveiene og motorveiene er minst like gode som i Europa. Husk at veiene (også hovedveiene) deles med dyr, fotgjengere, syklister, busser og lastebiler. Det er relativt greit å kjøre selv i Sør-Afrika, og gir en fantastisk frihet slik at dere selv kan bestemme hvor og når dere vil stoppe.

Når du henter leiebilen må du vise pass og førerkort. Det reserveres et depositum på kredittkortet ditt. Det blir tilbakeført når du leverer bilen.

Når du leier bil gjennom Unike Reiser, får du også tilsendt mer informasjon om bilkjøring i Sør-Afrika.

Sør-Afrika ligger en time foran Norge om vinteren. Når det er sommertid i Skandinavia, er det ingen forskjell.

De fastlagte turene tilpasses været og andre omstendigheter. Disse turene kan prinsipielt ikke byttes i noe annet eller refunderes. Safariturene foregår i åpne kjøretøyer, og fastlegges etter lodgens egne regler. Alle annen transport foregår i minibuss eller privat kjøretøy med aircondition.

Barn er hjertelig velkommen på de aller fleste lodger i Sør-Afrika og safariturene våre er meget barnevennlige. Unike Reiser tilbyr lodger som har egne aktiviteter og programmer for barn.
Merk at det er 12 års aldersgrense for å delta på safari til fots (bush walk). Kun barn over 6 år kan delta på kveldssafari i åpen bil.

De aller fleste steder – særlig i de store byene – kan man drikke vann rett fra kranen. Ofte smaker det klor. Ute på landet, og spesielt i de tidligere hjemlandene, bør man være mer forsiktig og ta med flaskevann.
Under alle omstendigheter: Husk å ta med vann på lengre utflukter, særlig i nasjonalparkene. I den stekende sola er det helt avgjørende å få i seg nok veske.
Maten er godt tilbredt på lodger og hoteller, og magetrøbbel er derfor sjeldent.

Sørafrikanske lønninger er generelt lave. Drikkepenger er derfor mer enn velkomne. Gi 10-15 prosent av beløpet på regningen på hotellet og restauranter, eller rundt av opp til et rimelig beløp.
Også på bensinstasjonen runder man oppover hvis frontruten blir vasket og servicen ellers er god. Taxisjåfører og pikkoloer på hotellet kan man gi cirka 10 rand.

På safaritur er det vanlig å gi tips til game ranger/ tracker og øvrige ansatte (rengjøringspersonale og de som jobber i ”kulissene”). Dere tipser dagen dere drar. I lodgens informasjonshefte vil det noen ganger være oppført hvor mye tips som forventes av gjestene.

Skroll til toppen