Klassiske Israel

8

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Opplev Israels aller best besøkte attraksjoner og historiske steder.

Tre inn i Bibelens kulisser, de monoteistiske verdensreligioners sentrum, Jerusalem. Den hellige by, hvor muslimene kneler i deres aller helligste moskeer, jøder gråter over 2000 års ulykke ved Klagemuren, og kristne går i Jesus sandaler i Via Dolorosa.

Golanhøydene tar dere med tilbake til tiden i Det Nye Testamentet, og byr samtidig på flotte naturopplevelser. Opplev verdensmetropolen Tel Aviv, og de historiske byene Nazareth, Haifa, Caesarea og Bethlehem.

I Qumran opplever dere grottene der Dødehavsrullene ble funnet og så står dere på toppen av Israels største attraksjon – Masada. I Dødehavet kan dere flyte som en kork.

Denne reisen gir deg det aller beste av hva Israel har å by på – og er en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

Dag 1:

Norge – Tel Aviv - Jerusalem

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Tel Aviv ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til Jerusalem, en tur på rundt en time.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske denne spennende og historiske byen.

Overnatting: Jerusalem

Dag 2:

Jerusalem – Bethlehem – Jerusalem

Frokost på hotellet.

Dagen starter på det imponerende Israel Museum, som stiller ut moderne kunstperler og eldgamle oldtidsverker, inkludert et av verdenshistoriens viktigste arkeologiske funn: Dødehavsrullene.

Ein Karem er en pittoresk liten landsby utenfor Jerusalem, og hjem til Church of Visitation, bygd til ære for Jomfru Marias besøk til Døperen Johannes’ mor.

Så følger et besøk på Yad Vashem, hvor ubegripelige øyenvitneforklaringer fra Holocausts overlevende slår imot de glatte, grå betongveggene i museets lange tunnel.

Reisen forsetter med en kort kjøretur til Bethlehem, kjent verden over som Jesu fødested. Her blir det besøk i Fødselskirken, en av de eldste kirker i verden. Dere går gjennom Manger Square, en livlig plass med restauranter og kafeer.

Transport tilbake til hotellet og middag på hotellet.

Overnatting: Jerusalem

Dag 3:

Jerusalem

Frokost på hotellet.

Den gamle bydelen har vært bebodd i snart 3000 år, og få steder i verden har hatt så mange herskere, og ved hvert skifte er det blitt bygd ovenpå ruinene fra de foregående herskerne.

Rundturen starter med et stopp på Oljeberget, hvor dere får panoramautsikt over Jerusalem. I Getsemane-hagen ble Jesus forrådt av Judas.

Deretter trer dere gjennom porten til Gamlebyen, og til det jødiske kvarteret. Turen inkluderer et stopp ved Klagemuren, hvor jøder har sørget og grått over det hellige tempels ødeleggelse i snart 2000 år.

Følg deretter Via Dolorosa (Smertens eller Korsets Vei), som er den ruten en forslått Jesus bar det tunge trekorset mot henrettelsesstedet på Golgata. Pilegrimsruten ble fastlagt i 1850 med 14 merkede stasjoner.

Den Hellige Gravs Kirke er stedet hvor Jesus skal ha blitt korsfestet (Golgata), død og gjenoppstått.

Turen avsluttes på Mahane Yehuda, det største åpne marked i Israel.

Transport tilbake til hotellet og middag.

Overnatting: Jerusalem

Dag 4:

Jerusalem – Nazareth – Safed

Frokost på hotellet.

Turen tar dere gjennom Jordan Valley, til Beit Shean, Israels Pompeii. Det er Israels største arkeologiske område, og den største attraksjonen er utvilsomt det restaurerte romerske teateret.

Fortsett så til Nazareth, Israels største arabiske by. Her blir det et besøk i Bebudelseskirken. I galleriet er det en rekke portretter av Jomfru Maria med Jesusbarnet. I den nedre kirken ligger selve bebudelsesgrotten. Ved Marias Brønn skal erkeengelen Gabriel har vist seg for Jomfru Maria og fortalt at hun skal bære frem Guds sønn. Legenden sier at vannet har helbredende kraft.

Turen avsluttes i Safed, en av de fire hellige byene i jødedommen, og sentrum for kabbala (jødisk mystikk). I dag er Safed en liten, brosteinsbelagt og malerisk by. Dere rusler gjennom Kunstnernes kvartal, som ligger i det tidligere arabiske området.

Overnatting i en kibbutz, et geografisk avgrenset samfunn bygd etter kollektivistiske prinsipper. Samfunnene er basert på likhet og solidaritet.

Innsjekk på kibbutzen og middag.

Overnatting: Kibbutz

Dag 5:

Safed – Golanhøydene – Genesaretsjøen

Frokost på kibbutzen.

I dag kjører dere opp mot Golanhøydene. Underveis passerer dere Banias, kilden til elven Jordan, gamle syriske fort og drus-landsbyer.

Det blir en omvisning på en israelsk vingård, hvor dere blir kjent med et stort utvalg av velsmakende viner og får en introduksjon om produksjonsprosessen. Besøket avsluttes med vinsmaking.

Fortsett så til Genesaretsjøen og Kapernaum. Her blir det et besøk i ruinene av den eldgamle synagogen.

Tagba er stedet hvor Jesus skal ha mettet 5000 mennesker med fem brød og to fisker. Besøk Church of Multiplication, og se det vakre mosaikkgulvet som viser de to fiskene, men kun fire brød.

Kjør videre til Tiberias, også en av de fire hellige byer innen jødedommen. Her har dere mulighet til å bli med på en båttur på innsjøen.

Transport tilbake til kibbutzen og middag.

Overnatting: Kibbutz

Dag 6:

Safed – Akko – Haifa – Caesarea – Tel Aviv

Frokost på kibbutzen.

I dag går turen til Akko, som på 1100- tallet var befestet av tempelridderne. Her blir det et besøk i Korsridderborgen, som setter fantasien i sving om historiene om tapre korsridder vekkes til live.

Haifa brer seg utover Karmel-fjellet, og kun Bahai-hagens skjønnhet får lov til å innta hele fjellsiden. 1700 trappetrinn er hugget inn i fjellet som knytter 19 himmelske terrasser sammen.

Så kjører dere langs kysten til Ceasarea, som har romerske ruiner i første rekke. Det blir et besøk i Amfiteateret og Hippodromen, som fortsatt vitner om voldsom og blodig underholdning.

Avslutte dagen med en kort omvisning i Tel Aviv og Jaffa.

Innsjekk på hotellet og middag.

Overnatting: Tel Aviv

Dag 7:

Tel Aviv – Masada – Dødehavet – Tel Aviv

Frokost på hotellet.

Dagen starter med et besøk på Qumeran, hvor de verdensberømte Dødehavsrullene ble funnet. I alt 972 skriftruller ble funnet i de 12 grottene, og de er blitt kalt det største funn i det jødiske folks historie og et av de viktigste for arkeologene i det 19.århundre.

Kjør videre til Masada, Israels mest besøkte turistattraksjon. Kabelbanen tar deg med opp på toppen hvor du ser Herodes den stores luksuseksil med en slående utsikt over Dødehavet. Dette var også den siste destinasjonen for en gruppe jødiske opprørere innen deres tragiske massemord.

Dagen avsluttes med et bad i Dødehavet, hvor du flyter som en kork i det salte vannet.

Transport tilbake til hotellet og middag.

Overnatting: Tel Aviv

Dag 8:

Tel Aviv – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Tel Aviv – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på hotell i Jerusalem, inkludert frokost
 • 2 netter på Kibbutz, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i Tel Aviv, inkludert frokost
 • 6 middager (med unntak av dag 1)
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til severdigheter i henhold til program
 • Transport i henhold til program
 • Delt transport flyplass – hotell i Jerusalem – flyplass
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Israel

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Turen har faste avreisedatoer og er en gruppetur med deltagere fra andre land og engelsktalende guide. Det er fire hotellkategorier å velge mellom.

Turen kan også arrangeres med privat transport og guide.

Besøk i Bethlehem er med forbehold om adgang til byen.

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er ikke nødvendig med forhåndsvisum. Israel krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. Passet blir ikke stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et ”Border Control Entry Permit” (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og må passes godt på.
Du kan få problemer ved innreise til Israel hvis du har stempler fra Syria, Libanon, Iran eller Irak i passet ditt. Vær også oppmerksom på at det både ved inn- og utreise er streng sikkerhetskontroll.
Unngå stempel fra Israel i passet ditt da dette kan føre til at du nektes innreise til en rekke land; Syria, Bahrain, De forente arabiske emirater og andre.

Reise fra Israel til nabolandene
Israel har fredsavtaler med Egypt og Jordan, og det er mulig å reise til Israel fra disse landene. Det er ikke mulig å krysse grensen fra Syria eller Libanon til Israel.
Ved utreise fra Israel gjennom Allenby Bridge må jordansk visum anskaffes på forhånd. De andre grenseovergangene utsteder visum på stedet.
Mange av våre reisende kombinerer Israel med besøk i Jordan og/eller Egypt.

Det er ingen krav om bestemte vaksiner for innreise til Israel.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den lokale myntenheten i Israel heter israelsk shekel (ILS).

I hele Israel er det uttak av lokal valuta fra minibank. I banksystemer er Israel kategorisert som Asia, og de som har en regionsperre for Asia må derfor huske å fjerne den for å kunne ta ut kontanter.

De vanligste vestlige kreditt- og bankkort kan benyttes i restauranter, butikker osv. I de største palestinske byene på Vestbredden er mulig å bruke kredittkort, men ellers anbefales det å medbringe kontanter. Vær obs på at taxier i Israel ikke aksepterer kredittkort, men kontanter.

I Israel kan du veksle alle kontante valutaer, men det er en fordel å ta med amerikanske dollar eller euro og veksle inn dette. Overalt kan du også betale med amerikanske dollar eller euro. Det er best med mindre sedler.

Norsk tid +1 time. Man skifter mellom sommer- og vintertid i Israel, men tidligere enn i Norge, slik at tidsforskjellen vil variere.

Ved ankomst i Israel blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Det er sikrest å drikke vann fra flaske da det kan ta litt tid å venne seg til det israelske vannet, som smaker klor. Noen restauranter serverer vann på kanne, så husk å bestill vann på flaske om du vil være på den sikre siden.

Israel er et lite land, som innebærer at du kan få med deg mye på kort tid. Selv med én ukes ferie kan du rekke over store deler av landet. Vi tilbyr private turer (med egen bil og engelsktalende sjåfør) eller en organisert gruppereise (med engelsktalende guide og deltagere fra hele verden).
Mange velger å kombinere rundreisen med én uke i Eilat for sol og bad, totalt 14 dager.
Oppholdet kan også kombineres med noen dager i Jordan.

Israel har et bredt spekter med aktiviteter; Fotturer, golf, rafting, sykling, vannsport, dykking, kur/spa- opphold, vinsmaking, ridning (hest og kamel), ATV, fiske og båtturer. Hvert år arrangeres det internasjonale konkurranser i maraton og sykling.
Israel er et paradis for hikere. Markerte ruter snor seg gjennom ørkenens elveleier og forbi brusende elver og fossefall blant fjellene i nord. Den 65 kilometer lange Jesus Trail går i Jesus’ fotspor med start i Nazareth og den verdenskjente Israel Trail strekker seg over hele 1000 kilometer fra nord til sør.

Stranden er barnas helligdom (både i Tel Aviv og Eilat), men rundt omkring i landet kan det suppleres med kameltur, tivolibesøk, vannland eller dyrepark.
Spesielt populært som strandferie er Eilat, med barnevennlige hoteller, basseng og barnemenyer. I Eilat er det også en rekke aktiviteter tilrettelagt for barn – og voksne.

Israel har hoteller i alle prisklasser og meget variert standard. Hotellprisene varierer etter årstid og standard.
Et populært valg er Kibbutzer. Selv om de fleste kibbutzer fortsatt fungerer som landbrukskollektiver, har mange involvert seg i turisme. Kibbutzerne har oppført hoteller og forsøker å gi interesserte innblikk i det daglige liv.

I Israel er ikke er tips inkludert i prisene. Her betales minst 12 prosent i tips, og det er å veldig viktig å huske på siden det som regel kun er tipsen som utgjør personalets lønn.
Taxisjåfører trenger ikke tips, selv om de gjerne vil ha det.
Det er vanlig å gi tips til sjåfør og guide. Driks kan gis direkte etter reisens slutt.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Israel er et land med rik natur og dermed ideelle campingmuligheter. Du kan campe ved Genesaretsjøens bredder, ved Dødehavet eller i Negev- ørkenen.
Kombiner gjerne reisen med hotell i byene og noen netter med camping under stjernene.

Lørdagen er den store hviledagen i Israel. Sabbaten og alle jødiske helligdager begynner ved solnedgang kvelden før helligdagen og er over ved solnedgang på helligdagen. Sabbatmiddagen holdes derfor hver fredag kveld. Det er mulig å være med å feire sabbaten hjemme hos en jødisk familie om ønskelig.
Merk at en del restauranter og butikker holder stengt, og det offentlige transporttilbudet er begrenset.

Fredag er muslimenes helligdag, og de fleste palestinske butikker lukker tidlig eller holder stengt hele dagen.

Israel er generelt et moderne, internasjonalt preget samfunn, og det er ikke noen bestemte regler eller retningslinjer for påkledning eller oppførsel.

Vær forberedt på at det er sikkerhetssjekk ved inngangen til alle store offentlige bygninger, kjøpesentre og ved større stasjoner. Politiet er svært synlig i gatene, og fra tid til annen stopper trafikken fordi et kjøretøy skal sjekkes. Bli ikke nervøs over disse sikkerhetsforanstaltningene; de blir gjennomført for å sikre at alle kan ferdes trygt og sikkert i byen, og ikke fordi det er fare på ferde.

Det er ingen adgang til hellige steder uten anstendig påkledning. Ved besøk til jødiske, muslimske og kristne helligdommer bes kvinner om å medbringe et stort tørkle til hurtig tildekning. Unngå lårkorte shorts/skjørt, dyp utringning og bare skuldre. Husk også anstendig påkledning ved reise til Palestina.
Menn kan ta lange bukser og skjorte utenpå shorts og t-skjorte. I synagoger og ved Klagemuren skal menn dekke hodet, eventuelt med en kalott. Ellers kan en serviett gå an. Ved inngang til moskeer stilles skoene utenfor, med sålene mot hverandre.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top