Israels høydepunkter

13

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne reisen tar dere med gjennom Israels aller best besøkte attraksjoner og historiske steder.

Opplev verdensmetropolen Tel Aviv, den hellige byen Jerusalem og samt historiske steder som Nazareth, Safed og Bethlehem.

Programmet byr også på vinsmaking, kamelridning, besøk hos beduinene og naturfenomener av ypperste klasse.

I Dødehavet kan dere flyte som en kork og så gå under havoverflaten i Rødehavet hvor fargerike fisk, korallrev og delfiner venter på dere. Det er også mulig med en dagstur til oldtidsbyen Petra i Jordan.

Denne reisen gir dere det aller beste av hva Israel har å by på – en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

Dag 1:

Norge – Tel Aviv

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Tel Aviv ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Tel Aviv kåres ofte som en av verdens hotteste storbyer, og er en dynamisk by med et bredt underholdningstilbud, en lang strand og utmerkede shoppingmuligheter.

Byen egner seg perfekt for kombinasjon av storby og strandliv, og med sitt store utvalg av restauranter, kafeer og barer, er alt duket for en innholdsrik dag.

Overnatting: Tel Aviv

Dag 2:

Tel Aviv

Frokost på hotellet.

Tel Aviv utforskes og oppleves best til fots. Bak hvert gatehjørne venter en ny opplevelse.

Kulturelt sett tilbyr byen den ene juvelen etter den andre, og det er en rekke museer dere kan utforske. Den gamle byen er sjarmerende og avslappet og egner seg utmerket for de som bare vil rusle rundt.

Alternativet er å slappe av på den lange og flotte stranden, med en rekke restauranter langs promenaden.

Overnatting: Tel Aviv

Dag 3:

Tel Aviv – Ceasarea – Megiddo – Haifa

Frokost på hotellet.

I dag tar kjøreturen dere langs kysten og til Ceasarea, en gang den romerske hovedstaden i området. Her blir det et interessant og fascinerende besøk i Amfiteateret, akvadukten og Hippodromen.

Fortsett så til Megiddo, identifisert som stedet for jordens undergang, hvor det blir et besøk ved de arkeologiske utgravningene.

Neste stopp er Daliat-el-Carmel, en druserlandsby. Lunsjen inntas på en lokal restaurant.

Fortsett videre Karmel-fjellet til Haifa, hvor dere ser byen, kaien og området fra toppen av de vakre Bahai-hagene.

Overnatting: Kibbutz

Dag 4:

Haifa – Safed – Golanhøydene

Frokost på kibbutzen.

Safed er en gammel by med graver i fjellsidene og arkeologiske funn fra jernalderen og korstogene. Dette er én av Israels fire hellige byer og sentrum for kabbala (den spirituelle siden av jødedommen).

Det blir en fottur gjennom de små smugene, besøk i en synagoge og i kunstnerkolonien.

Reisen tar dere videre til Golanhøydene, med stopp på en tidligere syriske bunker, Kuneitra, og i den nye israelske byen Katzrin.

På Golan Winery blir det omvisning og vinsmaking.

Dagen avsluttes med Golan Magic, en multimediapresentasjon av området og dets historie.

Overnatting: Kibbutz

Dag 5:

Galileasjøen – Nazareth – Jerusalem

Frokost på kibbutzen.

Start dagen med i Nazareth, Israels største arabiske by. Her blir det et besøk i Bebudelseskirken. Overalt i kirken er det portretter av Jomfru Maria med Jesusbarnet. Det var her erkeengelen Gabriel fortalte Maria at hun skulle nedkomme med Jesus.

Fortsett videre til Tiberias og Kapernaum. Sistnevnte var i fordums tider en stor grense- og handelsby, hvor to av verdens eldste synagoger har blitt oppdaget. Det blir et besøk i en av disse, samt en stopp i Peters Hus. Besøk også Lovprisningens Kirke hvor Jesus holdt sin bergpreken.

Kjør videre til Beit Alpha for å se restene av det vakre mosaikkgolvet i den gamle synagogen.

Turen forsetter til Jerusalem.

Overnatting: Jerusalem

Dag 6:

Jerusalem - Bethlehem - Jerusalem

Frokost på hotellet.

Den gamle bydelen har vært bebodd i snart 3000 år. Rundturen starter på Oljeberget, hvor dere får panoramautsikt over Jerusalem. Fortsett videre til Zions fjell, med besøk i Kong Davids grav og rommet hvor Jesus inntok den siste nattverd sammen med disiplene sine.

Tre gjennom porten til Gamlebyen, og til det jødiske kvarteret. Turen inkluderer et stopp ved Klagemuren, hvor jøder har sørget og grått over det hellige tempels ødeleggelse i snart 2000 år.

Følg deretter Via Dolorosa (Smertens eller Korsets Vei), som er den ruten en forslått Jesus bar det tunge trekorset mot henrettelsesstedet på Golgata.

Vandringen ender i Den Hellige Gravs Kirke. Dette er ikke en hvilken som helst kirke, men stedet hvor Jesus skal ha blitt korsfestet (Golgata), død og gjenoppstått.

Reisen forsetter med en kort kjøretur til Bethlehem, Jesu fødested. Her blir det besøk i Fødselskirken, en av de eldste kirker i verden. Så følger et stopp ved Rakels Grav, et lite religiøst sted som er hellig for både kristne, muslimer og jøder. Krybbeplassen er en livlig plass med restauranter og kafeer.

Transport tilbake til Jerusalem.

Overnatting: Jerusalem

Dag 7:

Jerusalem

Frokost på hotellet.

Start dagen på det imponerende Israel Museum, som stiller ut moderne kunstperler og eldgamle oldtidsverker, inkludert Dødehavsrullene.

Fortsett videre til Knesset, Israels parlament, og så kirkegården Mount Hertzel. Så følger et besøk på Yad Vashem, hvor ubegripelige øyenvitneforklaringer fra overlevende slår imot de glatte, grå betongveggene i museets lange tunnel. Kronologisk organisert tar hvert rom dystre skritt gjennom Holocausts uhyggelige utvikling.

Kjør så gjennom det ortodokse nabolaget Mea Shearim hvor dere får høre mer om deres unike levemåte.

Om kvelden blir det middag etterfulgt av det spektakulære Sound & Light Show på Tower of David Museum.

Overnatting: Jerusalem

Dag 8:

Jerusalem – Qumran – Masada – Dødehavet - Jerusalem

Frokost på hotellet.

Turen går sørover, og første stopp er Qumran, hvor de verdensberømte Dødehavsrullene ble funnet.

Kjør videre langs Dødehavet til Masada, som setter fantasien flere århundrer tilbake og gjør det 400 meter høye fjellplatået til Israels mest besøkte turistattraksjon. Kabelbanen tar dere med til toppen hvor du ser Herodes den stores luksuseksil med en slående utsikt over Dødehavet. Dette var også den siste destinasjonen for en gruppe jødiske opprørere innen deres tragiske massemord.

Dagen avsluttes med et bad i Dødehavet, hvor dere flyter som en kork i det salte vannet.
Med silkemyk hud kjører dere tilbake til Jerusalem.

Overnatting: Jerusalem

Dag 9:

Jerusalem

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan utforske Jerusalem nærmere.

Begi dere opp på bymuren for en vandring eller gå ned i underjordiske ganger som avslører de resterende delene av Tempelhøyden.

Jerusalem har også en rekke andre museer som er verdt å få med seg.

Glem ikke å ta turen til det livlige Machane Yehuda-markedet, hvor selgerne tilbyr alt fra frukt, grønnsaker, mat, suvenirer og klær.

Overnatting: Jerusalem

Dag 10:

Jerusalem – Timna Park – Eilat

Frokost på hotellet.

I Negev hvor ørkenenes rødglødende støv suser rundt bildekkene. Et gyllent landskap så langt øyet rekker. Det blir et stopp i Timna Park, hvor vind og vær har skapt imponerende steinformasjoner. Blant de mest fengslende er Salomons Søyler, som ruver femti meter mot himmelen. Parken har også en rekke eldgamle kobbergruver, som hører til verdens eldste.

Fortsett så til Eilat, den sørligste feriebyen ved Rødehavet. Her blir det et besøk på Coral World. Trapper leder ned under vannoverflaten til magen av verdens første undervannsakvarium fra 1975, hvorfra dere kan speide direkte inn i korallrevets villmark. Komplekset har også mating av haier, er hjem til flere flokker med havskilpadder og har mange akvarium med sjeldne fisker.

Overnatting: Eilat

Dag 11:

Eilat eller Petra

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon i Eilat. Tilbring dagen på stranden eller legg turen til Dolphin Reef hvor dere kan dykke med ville delfiner. Her blir ikke delfinene trent opp og det er ingen show. Delfinene er riktignok vant til menneskelig kontakt, men de er i prinsippet ville og dørene åpnes ofte slik at de får fritt leide til å dra på eventyr i havet.

Alternativt kan dere bli med på en tur til oldtidsbyen Petra i Jordan. Den imponerende byen hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f.Kr., men fascinerer fortsatt. Klippeveggene reiser seg mot himmelen og gigantiske vegger omringer deg når du vandrer inn gjennom den trange passasjen.
Utflukten inkluderer også lunsj og et kort besøk i byen Aqaba.

Overnatting: Eilat

Dag 12:

Eilat – Mitzpe Ramon – Sde Boker – Tel Aviv

Frokost på hotellet.

Forlat Eilat via Mitzpe Ramon, som ligger på kanten av verdens største naturlige krater. Utsikten over det enorme krateret tar pusten fra enhver førstegangsbesøkende. Dette er et unikt naturfenomen som det ikke finnes maken til andre steder i verden.

Reisen går videre til Sde Boker og se Ben Gurions hjem, i en av Israels best kjente kibbutzer.

Det blir også en ridetur på kamel og besøk i et beduintelt hvor dere lærer mer om beduinenes kultur, tradisjoner og skikker og nyter en god lunsj.

I Hatzerim blir det et besøk på Israels Airforce Museum hvor dere kan se en rekke ulike jagerfly og høre historier om disse tøffe og barske flyverne.

Dagens siste stopp er Tel Aviv.

Overnatting: Tel Aviv

Dag 13:

Tel Aviv – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Tel Aviv – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på hotell i Tel Aviv, inkludert frokost
 • 2 netter på kibbutz, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 5 netter på hotell i Jerusalem, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i Eilat, inkludert frokost
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til severdigheter i henhold til program
 • 1 middag i Jerusalem (dag 7)
 • Billett til Sound & Light Show ved David Citadellet
 • 1 lunsj i druserlandsby
 • 1 lunsj i beduinlandsby (dag 12)
 • 1 kameltur
 • Transport i henhold til program
 • Delt transport flyplass – hotell i Jerusalem – flyplass
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Israel

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Dagsutflukt til Petra (Jordan)
 • Visum til Jordan (gjelder for dagsutflukt til Petra)
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Turen har faste avreisedatoer og er en gruppetur med deltagere fra andre land og engelsktalende guide. Det er fire hotellkategorier å velge mellom.

Turen kan også arrangeres med privat transport og guide.

Besøk i Bethlehem er med forbehold om adgang til byen.

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er ikke nødvendig med forhåndsvisum. Israel krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. Passet blir ikke stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et ”Border Control Entry Permit” (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og må passes godt på.
Du kan få problemer ved innreise til Israel hvis du har stempler fra Syria, Libanon, Iran eller Irak i passet ditt. Vær også oppmerksom på at det både ved inn- og utreise er streng sikkerhetskontroll.
Unngå stempel fra Israel i passet ditt da dette kan føre til at du nektes innreise til en rekke land; Syria, Bahrain, De forente arabiske emirater og andre.

Reise fra Israel til nabolandene
Israel har fredsavtaler med Egypt og Jordan, og det er mulig å reise til Israel fra disse landene. Det er ikke mulig å krysse grensen fra Syria eller Libanon til Israel.
Ved utreise fra Israel gjennom Allenby Bridge må jordansk visum anskaffes på forhånd. De andre grenseovergangene utsteder visum på stedet.
Mange av våre reisende kombinerer Israel med besøk i Jordan og/eller Egypt.

Det er ingen krav om bestemte vaksiner for innreise til Israel.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den lokale myntenheten i Israel heter israelsk shekel (ILS).

I hele Israel er det uttak av lokal valuta fra minibank. I banksystemer er Israel kategorisert som Asia, og de som har en regionsperre for Asia må derfor huske å fjerne den for å kunne ta ut kontanter.

De vanligste vestlige kreditt- og bankkort kan benyttes i restauranter, butikker osv. I de største palestinske byene på Vestbredden er mulig å bruke kredittkort, men ellers anbefales det å medbringe kontanter. Vær obs på at taxier i Israel ikke aksepterer kredittkort, men kontanter.

I Israel kan du veksle alle kontante valutaer, men det er en fordel å ta med amerikanske dollar eller euro og veksle inn dette. Overalt kan du også betale med amerikanske dollar eller euro. Det er best med mindre sedler.

Norsk tid +1 time. Man skifter mellom sommer- og vintertid i Israel, men tidligere enn i Norge, slik at tidsforskjellen vil variere.

Ved ankomst i Israel blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Det er sikrest å drikke vann fra flaske da det kan ta litt tid å venne seg til det israelske vannet, som smaker klor. Noen restauranter serverer vann på kanne, så husk å bestill vann på flaske om du vil være på den sikre siden.

Israel er et lite land, som innebærer at du kan få med deg mye på kort tid. Selv med én ukes ferie kan du rekke over store deler av landet. Vi tilbyr private turer (med egen bil og engelsktalende sjåfør) eller en organisert gruppereise (med engelsktalende guide og deltagere fra hele verden).
Mange velger å kombinere rundreisen med én uke i Eilat for sol og bad, totalt 14 dager.
Oppholdet kan også kombineres med noen dager i Jordan.

Israel har et bredt spekter med aktiviteter; Fotturer, golf, rafting, sykling, vannsport, dykking, kur/spa- opphold, vinsmaking, ridning (hest og kamel), ATV, fiske og båtturer. Hvert år arrangeres det internasjonale konkurranser i maraton og sykling.
Israel er et paradis for hikere. Markerte ruter snor seg gjennom ørkenens elveleier og forbi brusende elver og fossefall blant fjellene i nord. Den 65 kilometer lange Jesus Trail går i Jesus’ fotspor med start i Nazareth og den verdenskjente Israel Trail strekker seg over hele 1000 kilometer fra nord til sør.

Stranden er barnas helligdom (både i Tel Aviv og Eilat), men rundt omkring i landet kan det suppleres med kameltur, tivolibesøk, vannland eller dyrepark.
Spesielt populært som strandferie er Eilat, med barnevennlige hoteller, basseng og barnemenyer. I Eilat er det også en rekke aktiviteter tilrettelagt for barn – og voksne.

Israel har hoteller i alle prisklasser og meget variert standard. Hotellprisene varierer etter årstid og standard.
Et populært valg er Kibbutzer. Selv om de fleste kibbutzer fortsatt fungerer som landbrukskollektiver, har mange involvert seg i turisme. Kibbutzerne har oppført hoteller og forsøker å gi interesserte innblikk i det daglige liv.

I Israel er ikke er tips inkludert i prisene. Her betales minst 12 prosent i tips, og det er å veldig viktig å huske på siden det som regel kun er tipsen som utgjør personalets lønn.
Taxisjåfører trenger ikke tips, selv om de gjerne vil ha det.
Det er vanlig å gi tips til sjåfør og guide. Driks kan gis direkte etter reisens slutt.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Israel er et land med rik natur og dermed ideelle campingmuligheter. Du kan campe ved Genesaretsjøens bredder, ved Dødehavet eller i Negev- ørkenen.
Kombiner gjerne reisen med hotell i byene og noen netter med camping under stjernene.

Lørdagen er den store hviledagen i Israel. Sabbaten og alle jødiske helligdager begynner ved solnedgang kvelden før helligdagen og er over ved solnedgang på helligdagen. Sabbatmiddagen holdes derfor hver fredag kveld. Det er mulig å være med å feire sabbaten hjemme hos en jødisk familie om ønskelig.
Merk at en del restauranter og butikker holder stengt, og det offentlige transporttilbudet er begrenset.

Fredag er muslimenes helligdag, og de fleste palestinske butikker lukker tidlig eller holder stengt hele dagen.

Israel er generelt et moderne, internasjonalt preget samfunn, og det er ikke noen bestemte regler eller retningslinjer for påkledning eller oppførsel.

Vær forberedt på at det er sikkerhetssjekk ved inngangen til alle store offentlige bygninger, kjøpesentre og ved større stasjoner. Politiet er svært synlig i gatene, og fra tid til annen stopper trafikken fordi et kjøretøy skal sjekkes. Bli ikke nervøs over disse sikkerhetsforanstaltningene; de blir gjennomført for å sikre at alle kan ferdes trygt og sikkert i byen, og ikke fordi det er fare på ferde.

Det er ingen adgang til hellige steder uten anstendig påkledning. Ved besøk til jødiske, muslimske og kristne helligdommer bes kvinner om å medbringe et stort tørkle til hurtig tildekning. Unngå lårkorte shorts/skjørt, dyp utringning og bare skuldre. Husk også anstendig påkledning ved reise til Palestina.
Menn kan ta lange bukser og skjorte utenpå shorts og t-skjorte. I synagoger og ved Klagemuren skal menn dekke hodet, eventuelt med en kalott. Ellers kan en serviett gå an. Ved inngang til moskeer stilles skoene utenfor, med sålene mot hverandre.

Scroll to Top