fbpx

Vinlandet

På druen i Sør-Afrika!

Det produseres vin i store deler av Sør-Afrika, men det er Kapplandets jorder som gir de beste vinene og har den vakreste beliggenheten mellom fjellene og havet. Mange av vingårdene har vakre bygninger i Cape Dutch-stil.

Stellenbosch Wine Route er den eldste vinruten, etablert i 1971.  Denne uoffisielle vinhovedstaden som er berømt for sine mange kvalitets- og prisvinnende viner, ligger bare 40 kilometer fra Cape Town.

Vinruten har over hundre vingårder som medlemmer, så her er det noe for enhver smak, enten du liker rødt, hvit eller rosa.

Byen Stellenbosch er i seg selv verdt et besøk med den historiske Drop Street, mange vakre gamle bygninger og både vin- og brandymuseum.

Start gjerne dagen i den lekre ostebutikken Simonsberg og utforsk byen til fots. Bli deretter med på en organisert tur til et utvalg vingårder – det kan være lurt å la bilen stå denne dagen…

Alternativt kan dere også legge inn Franschhoek Wine Route og Paarl Wine Route.

Bakenfor fjellene ved Stellenbosch ligger Franschhoek (det franske hjørnet). Her er det massevis av vin å smake på, underjordiske vinkjellere, deilige pannekaker på fortauskafeer, flotte restauranter og piknik ved elvebredden.

Her kan du fint la bilen stå, og i stedet begi deg til fots fra den ene vingården til den neste. I sentrum er det et storslått minnesmerke og museum over de første hugenottene som ankom i 1688 med kunnskaper om vindyrking i bagasjen.

Absolutt verdt å få med seg er en tur med vintrikken. Da hopper du av og på slik at du kan besøke noen av de mange vingårdene som ligger langs ruten.

Paarl ligger svært idyllisk til, omgitt av fjell på alle kanter, mens elven Berg snor seg muntert gjennom hele Paarl-dalen. Vinruten byr på 30 små vingårder.

En av de mest fotograferte bygningene er geitetårnet hos Fairview. Tårnets beboere er geiter som leverer melk til de fremragende ostene som produseres på stedet.

Her finner du også et av verdens største vinlagre med plass til i alt 120 millioner liter samt fem av verdens største vintønner under samme tak.

Ved foten av det dominerende Afrikaans Taal-monumentet ligger Zandwijk, den eneste vingården i landet som produserer kosher-viner.

En meget populær kombinasjon er golf og vin. Området er kjent for sine mange fantastiske golfbaner, så her kan du spille golf om dagen og besøke vingårder om ettermiddagen.

Vinlandet er også hjem til en rekke sjarmerende gjestehus og lekre lodger – både på vingårdene, i byene og ute på landet.

Skroll til toppen