fbpx

Smittevernstiltak for påmeldingsturer

På tur med Unike Reiser – smitteverntiltak

Unike Reiser og våre samarbeidspartnere gjør det vi kan for at våre gjester skal få en spennende tur og samtidig begrense risikoen for spredning av Covid-19. Vi henviser til myndighetenes tre grunnpilarer for å begrense/bremse smittespredningen:

  • Syke personer skal ikke legge ut på tur, men holde seg hjemme
  • God hånd- og hostehygiene
  • Redusert kontakthyppighet mellom personer

Smittevern hos våre leverandører
Unike Reiser er i tett dialog med våre leverandører for å forsikre oss om at de kan ta imot våre grupper på en trygg og god måte, og samtidig begrense smittespredning. Flyselskaper, skip, overnattingssteder, spisesteder og attraksjoner må følge myndighetenes retningslinjer for hygiene, avstand og sikker drift.

Endringer som følge av smittevern
For å kunne holde tilstrekkelig avstand mellom gjester, vil man i enkelte tilfeller kunne oppleve å bruke noe lenger tid ved museumsbesøk, måltider, innsjekk etc. enn det man er vant til. Vi må utvise fleksibilitet i denne situasjonen, og ber om forståelse for dette.

Gruppe
Våre reiseledere har oversikt over hvilke gjester som er med på turen, i tilfelle smittesporing skulle være nødvendig. Dersom en deltaker ikke følger reiselederens anmodninger, kan deltakeren bli bedt om å forlate gruppen.

Ved sykdom eller symptomer
Dersom du har symptomer på Covid-19 ved avreise, må du fremvise en negativ Covid-19 test som ikke er eldre enn 48 timer for å kunne bli med på turen. Du kan dessverre ikke bli med dersom du er i karantene eller i hjemme-isolering. Vi ber deg varsle oss dersom du ikke kan bli med på tur. Har du reiseforsikring, kan du ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å søke om å få dekket kostnadene for turen.

Dersom du får symptomer på Covid-19 i løpet av turen, vil vi måtte isolere deg fra gruppen, og du vil ikke kunne reise videre før en negativ Covid-19 test er bekreftet. Eventuelle kostnader knyttet til testing/hjemreise/karantene ved symptomer dekkes av den enkelte reisende.

Deltakelse på eget ansvar
Unike Reiser og våre leverandører vil ta vare på våre gjester under reisen, men deltakelse skjer på eget ansvar. Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til sine medreisende og følge FHI sine smittevernregler og lokale regler som vil bli belyst under reisen. Det er hver deltakers ansvar å si ifra til reiseleder, dersom man opplever symptomer på Covid-19. Sett deg inn i FHIs seneste oppdateringer før reisen. https://www.fhi.no/

Forbehold
Vi tar forbehold om eventuell oppblussing av smitte, kansellering av fly, seilingsforhold eller andre forhold utenfor vår kontroll som kan føre til programendringer. Unike Reiser forbeholder seg i slike tilfeller retten til å foreta endringer som f.eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel og overnattingssted i samarbeid med våre lokale samarbeidspartnere uten at erstatning eller prisavslag kan kreves. Dersom turen i sin helhet ikke vil kunne gjennomføres og må kanselleres før avreise, vil alle gjester få tilbake sitt tilgodebeløp.

Om du skal på reise utenfor Norge ber vi deg lese gjennom denne sjekklisten i god tid før avreise: Sjekkliste før reisen

Om vi alle gjør en felles innsats, vil alle gjester få en hyggelig tur med Unike Reiser.

Skroll til toppen