fbpx

Sjekkliste før reisen

 Sjekkliste før avreise i koronatider

Når du skal ut å reise, er det ditt eget ansvar å holde deg oppdatert på de til enhver tid gjeldende innreiseregler, både for landet du skal til, og tilbake til Norge. Det er derfor litt mer å tenke på når du skal ut på reise i disse tider. Her har vi laget en oversikt med lenker til relevante nettsider så du lettere kan holde deg oppdatert.

Dersom du er fullvaksinert eller har hatt korona de siste 6 månedene, og har et gyldig koronasertifikat, er du per i dag unntatt regler om innreisekarantene når du kommer tilbake til Norge etter din reise. Du slipper også per i dag krav om attest på negativ Covid-19 test, innreiseregistrering og test på grensen. Disse reglene kan endre seg på kort varsel, så du er til enhver tid pliktig til å oppdatere deg på reglene som gjelder for akkurat deg i din situasjon.

Vi har et ønske om at alle gjester på våre gruppeturer skal føle seg trygge, både innad i gruppen og ellers på reisen. Derfor må du ha et gyldig koronasertifikat for å kunne kjøpe en utenlandsreise hos oss fra 1.oktober 2021. Du finner mer informasjon om dette her.

Har du bestilt tur med oss, vil du senest 2 uker før avreise motta avreisebrevet for din tur. Dette brevet inneholder informasjon spesifikt knyttet til din reise.

Vi forholder oss for øvrig alltid til UD sine reiseråd. Disse finner du her. Skulle UD mot formodning utstede et reiseråd i landet eller regionen du skal reise til, vil vi avlyse turen og ditt tilgodehavende vil bli tilbakebetalt.

De viktigste tingene å tenke på når du skal ut på reise i Europa:

✔️Pass og reiseforsikring: For mange av oss har det blitt en stund siden vi har vært på reisefot. Sjekk at passet ditt er gyldig, og bestill nytt i god tid dersom du trenger det. Vi minner om at mange land krever at pass er gyldig i 6 måneder etter hjemkomst, spesielt utenfor Schengen.

Gyldig reiseforsikring er helt avgjørende hvis du blir syk, utsatt for en ulykke eller noe annet uventet - både i forkant og under reisen. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt i god tid før avreise for å sjekke at du har gyldig forsikring og hva den dekker.

✔️Reglene dit du skal - bruk appen Reiseklar: Sett deg grundig inn i hvilke regler som gjelder for innreise i landet du skal reise til. Hvis du skal i transitt bør du undersøke om det gjelder egne regler der. Vi anbefaler alle våre gjester å laste ned appen Reiseklar (du finner den på App Store eller Google Play). Her finner du reiseinformasjon til alle land Norge har utenriksstasjoner i. Du kan også ta en kikk på landets egne offisielle informasjonssider eller på EU sine sider.

✔️Koronasertifikat: Finn ditt koronasertifikat på Koronasertifikat - helsenorge.no. Koronasertifikatet har to kontrollsider, en for Norge og en for EU/EØS. Kontrollsiden for Norge er grønn eller rød. Kontrollsiden for EU/EØS er blå. Husk å bruke den blå kontrollsiden for EU/EØS på reise, også når du skal inn til Norge. For en illustrert guide til koronasertifikatet for deg som skal ut på reise, klikk her.

Dersom du har fått to ulike vaksinedoser, oppfordrer vi deg til å sjekke innreisekrav til landet du skal til ekstra nøye. Enkelte land anser koronapass som gyldig dersom det inneholder to vaksiner av samme merke/type.

✔️Sjekk karantenekrav eller karantenehotell: Sett deg inn i hvilke karanteneregler som gjelder dit du skal. Sjekk også hva som gjelder når du kommer tilbake til Norge fra det landet du har tenkt å reise til. Folkehelseinstituttet (FHI) vurderer hver uke hvilke land som har så lavt smittetrykk at det ikke er krav om karantene ved innreise til Norge.

✔️Sjekk om du trenger koronatest: Sjekk om landet du reiser til krever attest for negativ koronatest før innreise og tidspunkt for når en slik test eventuelt må være tatt. Undersøk om du ved returen må ha attest for negativ koronatest som er tatt i løpet av de siste 24 timer før ankomst til Norge.

✔️Krav om innreiseregistrering retur til Norge: De fleste må registrere seg i innreiseregisteret entrynorway.no før ankomst til Norge. Vi oppfordrer også alle på reise til å registrere seg på http://www.reiseregistrering.no.

Du kan lese en mer utfyllende versjon av denne huskelisten på regjeringens side Til utlandet i sommer?

Vær obs på at informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt. Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over gjeldende råd og regler om koronaviruset.

Skroll til toppen