fbpx

Niagara Falls

Imponerende og brusende fossefall!

Vannet fosser ut over klippekanten. Som en hvit masse faller det 52 meter ned i Niagara-elven mens en kolossal dampsky gjør det umulig å se hvor vannet slutter.

Hvis du står helt borte ved Horseshoe Falls kan du følge det marineblå vannet strømme av sted i bølgende bevegelser. Når vannet nærmer seg kanten, forvandler det seg til mintgrønt før det kritthvitt velter ned med en enorm kraft som buldrer i ørene mens du rammes av en byge av fine, bløte støvregndråper.

Hele 2000 milliarder liter vann suser ned i den dype Niagara-elven hver time. Vannet kommer fra fire av de fem Great Lakes, og kraftverket ved fossen er den største strømprodusenten i verden.

Vannfallene består av det som vi vanligvis forbinder med Niagara, nemlig Horseshoe Falls, med sine 52 høydemeter og 792 meter i bredden ligger på den kanadiske siden.
De mindre American Falls har «bare» 21 meter fritt fall og befinner seg på den amerikanske siden. Bridal Veil Falls er nærmest ubetydelige, men fortsatt vakkert å se på.

Kom helt innpå Niagara Falls og kjenn kreftene etter at du har stått og betraktet den ovenfra.

Ikle deg den blå regnfrakken og dra med en av Maid of the Mist-båtene, som siden 1846 har seilt helt inn til fossefallene. Her føler du vannets krefter, og det er både morsomt og storslagent. Båten vipper og strømmen tar tak i den mens du blir bombardert av vanndampen som daler ned over deg som heftige regnbyger.

Bytt så ut den blå regnfrakken med en gul regnfrakk, gå ned og gjennom fjellet og til fots bort til fallene. Turen Cave of the Winds er helt unik. Det pumper litt ekstra adrenalin rundt i kroppen når du beveger deg mot kjempekreftene som dundrer ned klippekanten. Her blir du garantert våt. Men fy, så artig det er!

Når mørket senker seg, flombelyses fallene i et fargerikt og spektakulært spekter, hvor belysningen skifter mellom ulike farger. Drønnet fra fallene høres enda bedre, og synet av de opplyste Niagara Falls er så absolutt spektakulært.

Fallene bør sees fra den kanadiske siden, og det går fint an å krysse grensen mellom USA og Canada via den broen.

Skal du krysse over broen må du søke om ETA-innreise til Canada før avreise fra Norge. Husk å ta med pass.

Skroll til toppen