fbpx

Lanai

Sjarmerende, privat og helt ananas!

Lanai var en gang kjent som Ananas-øya, ettersom den ble kjøpt opp av ananasdyrkeren James Dole i 1922. Dermed ble Lanai gjort om til verdens største plantasje for dyrking av ananas. Dole grunnla også øyas største by, Lanai City.

I dag er det ikke så mye ananas som dyrkes, selv om 98 prosent av øya fortsatt eies av selskapet.  I stedet er Lanai en forlokkende øy, med følelsen av totalt privatliv og uforstyrrede områder.

Lanai ligger rett utenfor Maui, som byr på flotte kombinasjonsmuligheter av to unike og forskjellige øyer. Det bor ikke mer enn rundt 3000 mennesker på Lanai, og de trives i et litt gammeldags miljø. Øya huser ikke mer enn tre hoteller, hvorav to holder meget høy standard og har fine golfbaner.

Den viktigste regelen på øya er å ikke stresse eller haste av sted.

Utenom golf og lekre strender, er det havet som gjelder. Rull ut håndkle på stranden, legg deg godt til rette og la klokken tikke…

Hulopoe er den desidert vakreste stranden, og du kan tilbringe dager her under palmene og bare la kropp og sjel hvile.

I tillegg er det utmerkede muligheter for snorkeling og dykking.

Ønsker du å være litt aktiv under ferien, kan du utforske Munro Trail, enten til fots eller på sykkel. Stien tar deg gjennom regnskogen og frem til øyas høyeste punkt, Lana’ihale.

Andre steder å utforske er Garden of the Gods og spøkelsesbyen Keomuku, en gang en blomstrende sukkerplantasje. Shipwreck Beach byr på et skipsvrak fra andre verdenskrig, og er utmerket for strandutforskning.

Om vinteren kan du se hval komme opp langs kysten og året rundt kan du titte på eldgamle helleristninger, ansett for å være de best bevarte i hele Hawaii.

Lanai regnes utelukkende som et ferieresort, men noen dager på den sjarmerende øyen er absolutt å anbefale for den som vil ha strand og golf.

Øya mottar mindre enn 100 000 besøkende i året, og du kan tilbringe hele dagen med avslapning på stranden, på fotturer eller spille golf uten å se et annet menneske!

Skroll til toppen