LANAI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Sjarmerende, privat og helt ananas!

Lanai var en gang kjent som Ananasøya, ettersom den ble kjøpt opp av ananasdyrkeren James Dole i 1922. Dermed ble Lanai gjort om til verdens største plantasje for dyrking av ananas. Dole grunnla også øyas største by, Lanai City. I dag er det ikke så mye ananas som dyrkes, selv om 98 prosent av øya fortsatt eies av selskapet.  I stedet er Lanai en forlokkende øy, med følelsen av totalt privatliv og uforstyrrede områder.

Med sin beliggenhet rett utenfor Maui, byr det på flotte kombinasjonsmuligheter av to unike og forskjellige øyer. Det bor ikke mer enn rundt 3000 mennesker på Lanai, og de trives i et litt gammeldags miljø. Øya huser ikke mer enn tre hoteller, hvor av to holder meget høy standard og har fine golfbaner.
For ikke å snakke om strender! Hulopoe er den desidert vakreste, og du kan tilbringe dager her under palmene og bare la kropp og sjel hvile.

Den viktigste regelen på øya er å ikke stresse eller haste av sted. Utenom golf og lekre strender, er det havet som gjelder. Rull ut håndkle på strande, legg deg godt til rette og la klokken tikke… Så er det utmerkede muligheter for snorkling og dykking.
Ønsker du å være litt aktiv under ferien, kan du utforske Munro Trail, enten til fots eller på sykkel. Stien tar deg gjennom regnskogen og frem til øyas høyeste punkt, Lana’ihale.

Andre steder å utforske er Garden of the Gods og spøkelsesbyen Keomuku, en gang en blomstrende sukkerplantasje. Shipwreck Beach byr på et skipsvrak fra andre verdenskrig, og er utmerket for strandutforskning.
Om vinteren kan du se hval komme opp langs kysten og året rundt kan du titte på eldgamle helleristninger, ansett for å være de best bevarte i hele Hawaii.

Lanai regnes utelukkende som et ferieresort, men noen dager på den sjarmerende øyen er absolutt å anbefale for den som vil ha strand og golf. Du kan også bli med på en dagsutflukt fra Maui.

Lanai mottar mindre enn 100 000 besøkende i året, og du kan tilbringe hele dagen med avslapning på stranden, på fotturer eller spille golf uten å se et annet menneske!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV HAWAII

Maui

Maui er den nest største av Hawaiis øyer, og desidert den mest populære blant besøkende. Øya lokker med mil etter mil med forlokkende strender, en kulinarisk reise som er like fargerike som de beste tropiske cocktailene, flotte hoteller, spennende opplevelser, shopping, aktiviteter og vulkanen Haleakala.

Les mer

Bryllupsreise på Hawaii

Med sine kritthvite strender flankert av palmetrær, asurblå hav, spektakulære natur, brusende fossefall, slående vakre solnedganger og følelsen av Aloha: Hawaii var skapt for romantikk! Hawaii er ikke bare perfekt for en bryllupsreise, dere kan også gifte dere, feire bryllupsdagen eller fornye løftene. Eller kanskje tenker du å fri til din hjertes utvalgte?

Les mer

Molokai

Molokai er den øya som er minst påvirket av turisme. Flertallet av befolkningen nedstammer fra polynesierne og bebyggelsen likeså. Den vestlige kulturen har enda til gode å utdanke (og konkurrere) med den lokale, og det sies at huladansen ble oppfunnet på nettopp Molokai. I følge legenden skal lærestedet for den første timen i huladans ha funnet sted i fjellene på vestsiden av øya. Du trår med andre ord på hellig mark, og hvert år er øya vert for den store festivalen Molokai Hula Piko.

Les mer

Lanai

Lanai var en gang kjent som Ananasøya, ettersom den ble kjøpt opp av ananasdyrkeren James Dole i 1922. Dermed ble Lanai gjort om til verdens største plantasje for dyrking av ananas. Dole grunnla også øyas største by, Lanai City. I dag er det ikke så mye ananas som dyrkes, selv om 98 prosent av øya fortsatt eies av selskapet. I stedet er Lanai en forlokkende øy, med følelsen av totalt privatliv og uforstyrrede områder.

Les mer

Kauai

Kauai er den fjerde største øya og den nordligste. Den er også den eldste av øyene og den første som ble bebodd. Hit ankom folk flere hundre år før de slo seg ned på øyene omkring. Det var også her James Cook først gikk i land da han landet i Waimea i 1778.

Les mer

Big Island

Som navnet tilsier er dette den største av øyene. Større enn alle de andre øyene til sammen, faktisk på samme størrelse som Wales. Øya hevdes å være oppkalt etter den polynesiske navigatøren Hawai’iloa, som skal ha oppdaget øya. Den lokale historien sier at navnet ble gitt av kong Kamehameha I da han forente alle øyene. For å unngå misforståelser mellom delstaten Hawaii og øya Hawaii, refererer befolkningen til sistnevnte som Big Island.

Les mer