Kjærlighet på Nilen

12

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Egypt - bare navnet er magisk, mytisk og romantisk. Fra veggene i de gamle templene kommer hieroglyfene til live, pyramidene vitner om en svunnen tid og Nilen forfører deg med sitt rolige tempo.

Faraoenes land kombinerer historie, myter, kultur og avslappende dager på Nilen.

Denne reisen tar dere mange tusen år tilbake i tid, og byr på fantastiske opplevelser i pyramider, kongegraver, templer og museer.

Det er lagt inn en rekke unike opplevelser, seiltur med felukka, matlagingskurs, ridetur på kamel, vinsmaking og pikniklunsj i parken.

Dere bor på historiske hoteller, med beliggenhet rett ved pyramidene og Nilen og cruiseskipet er av ypperste klasse, med utvendig lugar.

Egypt er unikt – akkurat som denne reisen!

Dag 1:

Norge – Kairo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Kairo blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn. Hotellet ligger i området ved pyramidene.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Mena House Hotel

Dag 2:

Kairo

Dere reiser 4500 år tilbake i tid, og befinner dere på Giza-platået. Det egyptiske eventyret starter med et besøk til pyramidene på Giza. Tre mektige, trekantede spisser strekker seg mot himmelen. Tre gravkamre til ære for faraoene Kheops, Khefren og Mykerinos.

Sfinksen vokter fortsatt over pyramidene, og den har sett og opplevd mye i løpet av sine 4000 år.

Det blir også et besøk på Solbåt-museet.

Lunsj (piknik) inntas om bord på en tradisjonell felukka mens dere seiler på Nilen.

Dagen avsluttes på Det egyptiske museet kommer dere ansikt til ansikt med mumiene til faraoer som Ramses den store og Seti I. Gullmasken til den unge Tutankhamon tar pusten fra de fleste besøkende. Her vandrer dere i ganger, haller og gallerier fylt av skatter fra oldtiden.

Overnatting: Mena House Hotel

Dag 3:

Kairo

Det blir en bytur gjennom i Kairo, som starter i Shari'a al-Muizz li-Deen Lllah, en av de eldste gatene i Kairo. Gaten ligger i den islamske delen av Kairo, en gang byens religiøse midtpunkt - med strittende minareter, overdådige mausoleer, markeder og fargerikt folkeliv.

Så følger et besøk i Ibn Tulun-moskeen, et mønstereksempel på islamsk enkelhet og har som en av få moskeer i Egypt fått bevare sitt utseende og unngått en rekke ødeleggende ombygninger.

Utenfor ligger en liten kuriositet: To små osmanske hus som tilhørte borgerskapet fra 1500- og 1700- tallet, forbundet med en smal korridor. Den engelske majoren og legen Robert Gayer-Anderson bodde her til sin død i 1945. Skjeve trapper leder opp til kunstsamlingen hans, og det er som å gå i et støvet dødsbo.

Lunsj inntas i parken Al-Azhar med utsikt over Kairo. Det blir tid på egen hånd til å utforske parken nærmere.

Om kvelden skal dere oppleve det fantastiske Sound & Light Show ved pyramidene. Historien fortelles av sfinksen, som forklarer deg de dypeste hemmelighetene fra oldtiden.

Overnatting: Mena House Hotel

Dag 4:

Kairo – Luxor

Formiddagen til egen disposisjon slik at dere kan slappe av på hotellet.

Deretter følger et kokkekurs i egyptisk matlaging. Dere vil lære å lage noen kjente og typisk egyptiske retter som dere nyter etterpå.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly til Luxor. Her venter en sjåfør, som kjører dere til hotellet, som ligger rett ved Nilen.

Vinproduksjon er kanskje ikke det første du tenker på når du hører Egypt, men egypterne har laget vin i mer enn 5000 år. Om kvelden blir det vinsmaking i baren på dette vakre og historiske hotellet. Tre typer egyptisk vin serveres, sammen med snacks. Baren ser nøyaktig ut som den gjorde for hundre år siden.

Overnatting: Winter Palace Pavillon

Dag 5:

Luxor

Formiddagen til egen disposisjon slik at dere kan slappe av ved bassenget og i den flotte hagen.

Rundt klokken 12 blir dere hentet på hotellet og kjørt til cruiseskipet.

Etter lunsj blir det besøk i det majestetiske og mystiske Karnak-tempelet. Her tilba faraoer og yppersteprestene guden Amon for 3000 år siden.

Om kvelden går turen til Luxor-tempel. Det har blitt tussmørkt, og et øyeblikk ligger tempelet der nesten mørklagt, helt til lampene tennes. Bløtt, gult lys farger veggene, søylene, relieffene og hieroglyfene. Skygger danser i hjørner og kroker. Foran tempelet står og sitter Ramses 2.

Middagen inntas om bord på skipet.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 6:

Luxor – Esna – Edfu

På avstand virker Memnon-kolossene ensomme der de står og skuer mot øst. Helt alene, merket av vær og vind og uten et tempel å lene seg mot, ønsker de velkommen til vestbredden.

Oldtidens egyptiske konger ble stedt til hvile i dype klippevegger i Kongenes dal. Fra det mørke gravkammeret dypt inne i fjellet, kunne kongen nå ta fatt på reisen mot det evige livet etter døden. På den farefulle reisen kunne han konsultere de religiøse formlene og bildene som ble malt og hugd inn i veggene. Det blir besøk i tre graver, avhengig av hvilke som er åpne.

Tett inntil klippeveggen ligger det et tempel bygget i tre terrasser. Dette er dronning Hatshepsuts terrassetempel (Deir el-Bahri), reist av henne selv som et minne om tiden hun regjerte Egypt som farao.

Avslutt dagen i Deir el-Median, byen som huset håndverkere og arbeidere som hugde ut og utsmykket de kongelige gravene. Med såpass mye ekspertise på et sted, er det ikke rart at håndverkerne bygde graver til seg selv på fritiden. Gravene er bitte små, ligger dypt inne i fjellveggen og er utsmykket med de fineste og fargerike gravmalerier.

Lunsj om bord på skipet, som kaster loss og seiler langsomt nedover Nilen.

Om kvelden ankommer dere Edfu hvor skipet ankrer opp for natten.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 7:

Edfu – Kom Ombo – Aswan

Etter frokost går dere i land og det blir hest og vogn til Edfu, det best bevarte tempelet i Egypt. Dere ønskes velkommen av en imponerende pylon med bilder av farao som holder en gruppe fiender opp foran Horus. Deretter trer dere inn i tempelet, og inn i det aller helligste. I skrinet, som fortsatt står der inne, forestiller man seg at gudestatuen har "bodd".

Tilbake om bord på skipet, som seiler videre til Kom Ombo. Tempelet ligger bare noen minutters gange fra kaia. I oldtiden tilba man krokodilleguden Sobek og Haroeris, som var en form av falkeguden Horus. Dette er derfor et dobbeltempel. Det er ikke så rart man tilba en krokodillegud akkurat her, for det er utallige sandbanker rett ut i Nilen, der det var en overflod av krokodiller i oldtiden. Noen få av de 300 mumifiserte krokodillene som ble funnet i nærheten, er utstilt i tempelet.

Seilturen fortsetter til Aswan, Egypts sørligste by, som dere ankommer om ettermiddagen.

Lunsj og middag om bord.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 8:

Aswan

Frokost om bord.

Aswan er moderne på en gammeldags måte, og har en rekke severdigheter som i dag skal utforskes.

Første stopp er Den nye demningen, et stykke moderne egyptisk historie fylt med politiske intriger og internasjonale kriser. Bak den 4 km lange og 111 meter høye demningen ligger verdens største kunstige innsjø, Nasser-sjøen.

Philae-templene reiser seg vakkert forut for båten. Deretter går dere i land på øya og får en omvisning i templene, viet til gudinnen Isis.

Den uferdige obelisk, 42 meter lang høy og 1000 kg tung, er siste stopp på turen.

Lunsj om bord på skipet.

Om ettermiddagen blir det en kort båttur over til den nubiske øya hvor dere skal ri på kameler over de vakre sanddynene. Fra kamelryggen har dere flott utsikt.

Middag om bord på skipet.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 9:

Aswan

Etter frokost sjekker dere ut fra skipet.

Nå blir det en seiltur med felukka, rundt øya Elefantine. Vinden får godt tak i det store, hvite seilet, og felukkaen krysser hurtig fram og tilbake på Nilen.

Det blir et stopp i Botanisk Hage på øya før dere seiler rundt de store granittsteinene som ser ut som elefanter.

Dere forlater felukkaen i den lille havnen ved Old Cataract Hotel. Dette luksuriøse hotellet holder til i et viktoriansk palass, med rosa granittfasade. Hotellet ble bygd i 1899 og historien sitter i vegger og er nærmest til å ta i. En rekke kjente personer har bodd her: Winston Churchill, Howard Carter og Agatha Christie, som skrev Døden på Nilen nettopp her.

Om ettermiddagen serveres det te på terrassen mens dere nyter utsikten over Nilen.

Overnatting: Old Cataract Hotel

Dag 10:

Aswan – Abu Simbel – Aswan

Den lille byen Abu Simbel ligger langt utenfor allfarvei, men er likevel ett av de mest besøkte stedene i Egypt. Her bygde nemlig Ramses 2. det store klippetempelet sitt, samt det noe mindre Hathor- tempelet, for mer enn 3000 år siden. I 1960-årene ble de to templene flyttet 68 meter oppover fra sin opprinnelige posisjon og bygd inn i et kunstig fjell.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Aswan nærmere.

Begi dere til fots langs den fem km lange Cornichen, hvor sidegatene fører inn i suqen, med sine mange butikker, dufter, farger og lyder. Jo lenger inn du kommer, jo mer lokalt blir det.

Det nubiske museet er også verdt et besøk.

Overnatting: Old Cataract Hotel

Dag 11:

Aswan – Kairo

Frokost på hotellet og utsjekk.

Deretter følger et besøk i en nubisk landsby. Nubia strakte seg fra Aswan og inn i Sudan, men ble oversvømt da Aswan-demningen ble bygd. Mange av nubierne ble flyttet til området omkring Kom Ombo og Aswan, mens andre igjen har bodd der i generasjoner. Nubierne har sitt eget språk, som er et talespråk, og sine egne skikker og vaner. Landsbyene er ekte, nubierne er ekte, og familiene bor faktisk i de husene man besøker.

Dere blir kjørt til flyplassen for fly tilbake til Kairo. Her venter en sjåfør som kjører dere til hotellet for en siste natt i Egypt.

Overnatting: Le Meridien Cairo Airport Hotel

Dag 12:

Kairo - Norge

En siste frokost i faraoenes land.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge - Kairo - Norge
 • Innenlandsfly Kairo – Luxor/Aswan - Kairo
 • Flyskatter
 • 4 netter på Mena House Hotel, inkludert frokost
 • 1 natt på Winter Palace Pavillon, inkludert frokost
 • 4 netter på cruiseskipet MS Amarco II, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Old Cataract Hotel, inkludert frokost og ettermiddagste
 • Utflukter med engelsktalende guide, inkludert inngang, i henhold til program
 • Besøk på Solbåt-museet
 • Pikniklunsj på felucca i Kairo
 • Pikniklunsj i parken Al-Azhar i Kairo
 • Privat kokkekurs i Kairo, inkludert lunsj (selvlaget)
 • Billetter til Sound & Light Show i Kairo
 • Vinsmaking I Royal Bar på Winter Palace Pavillion
 • Ridetur på kamel i ørkenen
 • En flaske vin og fruktkurv i lugaren på MS Amarco II (ankomstdagen)
 • Transport med engelsktalende guide i henhold til program
 • Vannflasker i bilen under utfluktene
 • Visum til Egypt
 • Meet & Greet på alle flyplassene
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Egypt

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Utflukter/aktiviteter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører/guider (anbefalt USD 5,- per person per dag)

Reisen kan fint forlenges med noen dager i Hurghada eller ekstra netter i Kairo og/eller Alexandria.

Reiseperiode: Hele året.
Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 40 grader i de sørlige områdene.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere må ha visum til Egypt. Visum kan kjøpes ved ankomst, og koster USD 25,- per person. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Egypt.

For reiser under tre uker til turistområder anbefales Hepatitt A og difteri/stivkrampe.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Egyptiske myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er mulig å reise til Egypt hele året. Klimaet er generelt tørt og solrikt, også når det er høstvær og vinter hjemme. Det ideelle reisetidspunkt er derfor et individuelt spørsmål om hvilken type ferie man ønsker. Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 450 C i skyggen i de sørlige områdene. Kulturreiser med mye sightseeing kan for noen være en prøvelse i sommervarmen, mens andre nyter den tørre heten. Mange velger å dra til Rødehavet om sommeren, både på grunn av havet og at det gjerne blåser litt. I vintermånedene kan det være ganske kjølig i de nordlige delene av landet. Fra februar til mai kan man være uheldig å støte på khamsinen, sandstormer som varer fra et par timer til flere dager. Uansett reisetidspunkt bør man ha med seg langbukser og en genser eller vindjakke i kofferten. Det kan være kaldt om kvelden, og om sommeren er mange restauranter, utfluktsbusser med mer kjøleskapskalde på grunn av klimaanlegget.

Reiseplaner
I prinsippet kan man fint oppleve Kairo i løpet av en langhelg, men utover det bør man minst sette av en uke for å oppleve Egypt. Det blir fort litt hektisk, men det er mulig å se pyramider, templer og graver og stikke føttene i Rødehavet i løpet av en uke. Vi anbefaler to uker hvis man i tillegg vil cruise på Nilen.

Den lokale myntenheten i Egypt heter egyptisk pund (LE). 1 egyptisk pund deles i 100 piastre. Du kan veksle norske kroner, amerikanske dollar eller euro i banker, vekslingskontorer og på de fleste hoteller. Kredittkort (Visa, Master Card, American Express og Diners) aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Kontanter er eneste betalingsmiddel i drosjer, marked og små butikker.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

For de som har valgt rundreise i Egypt, vil enkelte etapper foregå med innenriksfly.

Ved ankomst i Egypt blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Egypt kan variere da Egypt veksler mellom sommertid og vintertid på andre datoer enn Norge. Dette fører til periodiske forskyvninger, men det meste av året skal du skru klokka en time frem når du kommer til Egypt.

Ramadan, den 9.måneden i den islamske kalenderen, er en fastemåned. Fra soloppgang til solnedgang skal den troende avstå fra å spise, drikke og røyke. Når solen går ned, ”brytes fasten” (iftar). Det er vanskeligere å reise under ramadan enn ellers; åpningstidene endrer seg, folk er forståelig nok mer sløve, alkoholen fjernes fra hyllene (unntatt de store hotellene) og så videre. Det er ingen som venter at ikke-muslimer deltar i fasten, men vær litt diskré med å spise og drikke på steder der andre faster.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Egypterne er vennlige og gjestfrie. Det forventes at besøkende følger landets moralkodeks med hensyn til påkledning. Kvinner skal helst ha på seg sømmelige og ikke for stramme klær som dekker albuene og knærne. Det er ikke nødvendig å bruke hodebekledning, men det er praktisk å ha et sjal eller tørkle lett tilgjengelig hvis man skal besøke en moské eller et annet sted hvor det kan være nødvendig å dekke til håret. Menn bør ikke bruke synlige halssmykker og skal helst ha på seg lange bukser.

Det forventes at man respekterer lokale helligdommer og skikker med ærbødighet og korrekt påkledning. Hvis man besøker en moské skal man huske å ta av seg skoene og legge skoene med sålene mot hverandre. Kvinner skal ha tildekte armer og bør bruke hatt eller annen hodebekledning.

Venstre hånd ses som uren, og bør derfor bare brukes til å ta på ting som er urene. Unngå å gestikulere med venstre hånd. Det er veldig uhøflig å peke på ting eller personer, og husk at det vestlige ”tommel opp”-tegnet er fornærmende i hele den arabiske verden. Når man sitter på en stol skal man ikke krysse benene, men sørge for at skosålene alltid berører gulvet for å unngå at de peker på noen.

På reisene våre kommer du i kontakt med lokalbefolkningen, hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende. Samtidig er drikssystemet en del av den kulturen man velger å besøke, og som man bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Lønnen er veldig lav i Egypt, og driks er derfor en viktig del av innkomsten. Derfor er det en god idé alltid å ha småpenger på seg, så man har til driks når det forventes. Det er vanlig å gi 5-10 prosent på restauranter, hoteller og i taxier – også selv om det er lagt til service charge på regningen.

Egypt er verdens eldste turistland, og har opplevelser og severdigheter nok til å fylle utallige ferier. I Kairo er det pyramidene, Sfinxen, Det egyptiske museet og basaren Khan el Khalili. I Luxor er det Kongenes dal, templene Luxor og Karnak og Hathsepsuts tempel. I Aswan venter basarer, den uferdige obelisk, Philae tempelet og ikke minst Abu Simbel.
Kombiner en reise tilbake til oldtidens Egypt med en ukes badeferie i Sharm El Sheik eller Hurghada.

En fantastisk og avslappende måte å oppleve Egypt og landets skatter på. Skipet seiler fra Luxor til Aswan (eller motsatt), en avstand på 220 kilometer. Så bestiller man én ukes seilas, så får man ikke en uke med aktiv seiltid. Skipene seiler om dagen og legger til om natten, og det er vanlig at skipene ligger helt stille i én eller to dager i Luxor og Aswan. Det er mulig å bestille seilturer som er kortere enn én uke. Cruiset inkluderer overnatting, helpensjon (frokost, lunsj og middag) og de fleste utflukter.

For de som ønsker noe utenom det vanlige cruiseskipet, anbefaler vi cruise med en tradisjonell egyptisk seilbåt: SS Dahabiyya Hadeel. Dette er den perfekte reise for deg som ønsker å oppleve Egypt i rolig tempo og har mulighet til å bruke ekstra tid på reisen. Skipet har god standard og service.

Egypterne elsker barn. Det blir gjort stor stas på dem, og de er velkommen overalt, også på fine restauranter, luksushoteller og cruiseskip. Hvis menyen på cruiseskipet ikke passer de yngre ganer, tryller som regel kokken fram barnevennlige spesialiteter.
Badestedene Sharm El Sheik og Hurghada egner seg utmerket til familieferie. Her er det mange andre barn, svømmebasseng, aktiviteter på stranden, barneklubber, lekeplasser og utflukter som passer familiens minste.

Kontakt oss for et tilbud!

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen