fbpx

Kerala Backwaters

En ferie utenom det vanlige!

Ønsker du en ferie utenom de vanlige hotellene?

Hvorfor ikke ta noen dager på en husbåt?

Det er ikke hvilken som helst type husbåt, men den typen inderne kalles kettuwallams.
Ordet betyr «båt av knuter», og opprinnelig var de bygget uten en eneste spiker.

I dag er båtene gjort noe om, men de er fortsatt bygget av lokalt materiale som bambus, kokosblader, treverk fra arecanut trærne og belysningen kommer fra solcellepaneler.

Båtene tilbyr samme standard som et mellomklassehotell og har private rom med bad.
Det er fullt utstyrte kjøkken og terrasse til å slappe av mens du nyter utsikten og omgivelsene. Middagen kan inntas på dekk, under stjernehimmelen og med stearinlys på bordet.

Fordelen med en husbåtferie er at du kommer frem til steder som ville vært umulig å ta seg frem til på annet vis.

Det damper fra rismarkene og kokospalmene svaier lett i vinden. Lyden av sang og takten av indisk musikk høres fra plastkannen et sted inne i jungelen. Innsjøene er dekket av blomstrende vannliljer og tebuskene sprenges av blader.

En reise på Kerala backwater tar deg tett på naturen. Mens båten glir stille frem på en blikkstille overflate, passerer du fuglereservater, døsige aper i trærne og kokosnøttplantasjer.

Du stopper ved byer som Alleppey og i Kumarakom, en landsby med avslappet atmosfære og livet går sin vante gang. Like sakte som vannet renner forbi den.

Innsjøene er forbundet av elver og kanaler, omgitt av lave diker med vaiende kokospalmer og et mylder av boliger, alt fra praktfulle villaer til palmebladhytter. Du befinner deg i kuttanand eller backwaters, et mektig våtområde mellom Kochi i nord og Kollam i sør, et lite stykke inn i landet, parallelt med kysten.

Området nord og sør for Alappuzha kalles rice bowl, og har ferskvann siden vannet kommer fra fjellene. Nær Kochi og Kollam er det brakkvann, hvor saltvann fra havet skyller inn.

Et seilas på Backwaters gir også et godt innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever. Folk vasker tøy eller barn, passer rismarker, padler i kano lesset med mat til kveg eller rusler på stiene langs kanalene med bylter på hodet.

Turen bør også inkludere et besøk i Kochin, grunnlagt i 1341. Byen ble fort et viktig knutepunkt for krydderhandelen her på Malabarkysten. Du besøker Dutch Palace og St. Francis Kirken hvor Vasco da Gama opprinnelig lå gravlagt.

Det er tropisk, det er frodig, og det er avslappende. Fargerike fugler synger i trærne, duften fra velduftende blomster og lydene fra kokosplantasjene.

Det er fredelig, det er stille og det er godt å bare være til der du slapper av på dekk!

Skroll til toppen