fbpx

Gorillasafari

Møt den ekte King Kong!

Det gir gjenlyd i skogen. Sølvryggen dunker hendene mot brystet. Unger som leker. Mamma som legger hånden over øynene og sovner, med fortsatt med et lite øye til minstemann som er i ferd med å utforske noen trær ikke langt unna. Gorillafamilien har stoppet opp for en hvile.

Du har akkurat vandret i flere timer gjennom tropisk regnskog på jakt etter akkurat dette øyeblikket! Du føler utmattelse, eufori, glede, gråt, ydmykhet og engasjement. Den litt strabasiøse vandreturen opp er glemt. Nå nytes øyeblikket hvor du står så nærme en av verdens vakreste skapninger: Gorillaen!

Et møte med de utrydningstruede gorillaene er noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen. Det er rundt tusen gorillaer igjen i verden, og du kan møte dem i Uganda og Rwanda.

Gorillasafari er en intens, men uforglemmelig opplevelse. Den koster, men det er en investering for livet. Det er nemlig ikke hvem som helst som kan si de har sittet to meter fra en sølvrygg!

Gorillasafari må planlegges i god tid før avreise (minst seks måneder) da det kun utstedes tillatelse til 32 mennesker per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.
Aldersgrensen for å delta på gorillasafari er 15 år.

For å delta på gorillasafari må du være i rimelig god form for å kunne delta. Vandreturen gjennom tett regnskog tar mellom 3 til 8 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg. Når dere finner gorillaene er det tillatt med én time hos dyrene.

Gorillasafari innebærer at du står tidlig opp og begir deg ut i skogen. Du må registrere deg på en Ranger-stasjon før et kort foredrag om de unike skapningene starter og et informasjonsmøte om regler og hvordan du skal oppføre deg.

Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg.

Med niste i sekken vandrer dere mellom tykke slyngplanter og kratt for å finne gorillaene. Klimaet er behagelig, men det kan være fuktig og varmt. Landskapet er tett, men krysses stadig av stier tråkket opp av dyrene som lever i skogen, noe som gjør turen lettere. Fremme hos gorillaene slår du deg ned i nærheten og det er bare å nyte stunden med disse skjønnhetene. Fotografer og observer så mye du vil! Du kan høre gorillaene grynte, klage, spise, slappe av og leke med hverandre.

Dette er det som kalles et perfekt samspill mellom dyr og mennesker!

Skroll til toppen