fbpx

Fargo

En annerledes by med herlig atmosfære!

Du kjenner det fra det øyeblikket du setter foten på bakken. Du kan føle det i luften og i vinden som blåser inn fra prærien. Dette stedet er annerledes. Ikke som noe sted du har vært tidligere. Det er ukjent område, men det er et område du vil tilbringe tid på.

Velkommen til Fargo – et sted som ligger listen høyt, langt høyere enn normalt!

Alt er annerledes i Fargo. Fra måten de har bygd sentrum til måten de omfavner vinteren på. Dette er en by full av eksentrisitet som oppfordrer til utradisjonell tankegang og oppførsel. Byens individualisme og unike kreativitet inspirerer kunstnere, artister, musikere og bestyrere som bor her, samt de som kommer på besøk.

Fargo er en liten by med en storbys atmosfære, og tilbyr en rekke kulturelle opplevelser, attraksjoner og aktiviteter som strekker seg langt utover hva som er typisk for en by med denne størrelsen.

Byens største attraksjon er hentet fra den berømte filmen Fargo – naturlig nok. Her finner du både ekte props fra filmen samt replikaer som gir hyllest til kjente scener fra filmen.

Alle som reiser til Fargo må innom å ta bildet med The Woodchipper (Flisemaskinen). For virkelig å sette prikken over i’en må du gripe tak i det falske beinet som stikker opp fra flisemaskinen og stolt bære en lue i ekte Fargo-stil.

Historiske downtown er hjem til Fargo Theatre, som dateres til 1920-tallet. Teateret lyser opp hjertet av sentrum, og ligger side om side med gallerier, boutiquehoteller, musikkbarer, små raritetsbutikker og moderne restauranter.

Fargo har også en Celebrity Walk of Fame, med 110 signaturer, fot- og håndavtrykk i sement. Store navn innen sport, musikk, kunst, politikk og film kan oppleves: Garth Brooks, Neil Diamond, Kiss, Debbie Reynolds, Bill Gates og Alice Cooper har alle vært med å sette sitt avtrykk på Fargo.

Mikrobryggerier er også i ferd med å ta helt av i North Dakota, og Fargo er intet unntak.

På Drekker Brewing kan alle som er glade i øl være med på en rundtur i mikrobryggeriet og smake på øl med fargerike navn som Roll Over, Sunstone og Techno Viking.

Fargo Brewing Company har spesialiteter som Iron Horse, en såkalt pale ale, og ingen som har sett filmen Fargo blir overrasket over at et av ølmerkene har fått navnet Wood Chopper.

Kilstone Brewing byr på både mørke og lyse øltyper samt at stedet er kjent for sin morsomme og trivelige runde med ølsmaking.

Sansene settes i full sving, og det er lett å la seg forundre ved et besøk på Red River Zoo.

Dyreparken spesialiserer seg på rare og utrydningstruede dyr fra et kaldt klima. Barn og voksne lar seg fascinere av mer enn 60 ulike arter, inkludert rød panda, ulv, kamel, ugle, rev og takin.

Et av høydepunktene er en kjøretur med karusellen fra 1928. Moro for hele familien!

Bli bedre kjent med Skandinavias historie i North Dakota og finn dine røtter. Det er som å være hjemme – nesten i alle fall.

Historical & Cultural Society of Clay County kan du se hvordan én manns drøm gikk i oppfyllelse. Robert Asp drømte om å bygge en replika av et vikingskip og seile med det til Norge, landet hvor hans forfedre kom fra. Han la fra kai i 1982 og seilte til Norge.

Skipet står i dag utstilt og det er ikke overraskende at navnet det stolt bærer er Hjemkomst. Museet viser også en stor samling fotografier og innspillinger fra reisen over havet.

Ikke vært i en stavkirke før?

Ditt først besøk kan fint skje i Fargo, hvor en replika av stavkirken i Vik stolt vises frem. Kirken brukes i dag til vielser, kulturelle hendelser og omvisning for både amerikanere og nordmenn.

For barnefamilier er det et must å besøke The Children’s Museum at Yunker Farm.

Mer enn 50 utstillinger gir familiens minste mulighet til å røre, se, lukte, lære og utforske verden. Her kan de leke i Pippi Langstrømpes hus, spille minigolf og fotball, se sommerfugler, utfolde seg på lekeplassen, utforske naturstien eller kjøre miniatyrtog.

En utmerket aktivitet for alle familiens medlemmer.

Fargo Air Museum kan du gi hyllest til luftens helter. Museet viser historien opp gjennom tidene for både flyging og militæret. I tillegg er det en utstilling på nye og gamle fly som fortsatt er flyvedyktige.

Fra kunst og musikk, til sport og historie - Fargo tilbyr en perfekt håndlaget opplevelse som etterlater evige minner!

Skroll til toppen