Egypt med cruise på Nasser-sjøen

11

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er lett å danne seg eventyrlige bilder når Egypt blir nevnt. Dette eldgamle kulturlandet med en flere tusen år lang historie, hvor store statuer av gamle faraoer skuer tause ut i evigheten fra plassene i templene.

I Kairo skal dere besøke pyramidene og Det egyptiske museet.

Det blir besøk i et koptisk kloster i Wadi Natrun og dere skal gjenoppleve slaget ved El Alamein i 1942.

Alexandria ble grunnlagt rundt en liten, antikk egyptisk by cirka 331 f.Kr. av Alexander den store. Alexandria er umiskjennelige egyptisk, men dere merker fort en viss middelhavsstemning i byen. Derfor er byen også kjent som «Middelhavets perle».

Plutselig virker Nasser-sjøen like stor som den er. Det er som å være på havet uten land i sikte, men cruiseskipet seiler rolig av sted på den enorme, menneskeskapte sjøen. Landskapet rundt sjøen er ørken med fascinerende former. Det var her det gamle Nubia lå, med alle sine daddelpalmer, vakre hus og velsmakende fisker. Palmer og hus er borte, men faraoenes templer ble flyttet høyere opp, slik at de bevares. De delikate fiskene er her fortsatt, og tjener som føde for både mennesker og sjøens krokodiller.

Det blir besøk i fascinerende templer og graver, til og med en festning fra Saladins tid. Seilturen begynner ved Abu Simbel, det mest spektakulære av alle Egypts templer, og slutter i Aswan.

Dag 1:

Norge – Kairo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Kairo blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn. Hotellet ligger i området ved pyramidene.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Kairo

Dag 2:

Kairo

Frokost på hotellet.

Dere reiser 4500 år tilbake i tid, og befinner dere på Giza-platået. Det egyptiske eventyret starter med et besøk til pyramidene på Giza. Tre mektige, trekantede spisser strekker seg mot himmelen. Tre gravkamre til ære for faraoene Kheops, Khefren og Mykerinos.

Sfinksen vokter fortsatt over pyramidene, og den har sett og opplevd mye i løpet av sine 4000 år.

I Det egyptiske museet står du ansikt til ansikt med mumiene til faraoer som Ramses den store og Seti I. Gullmasken til den unge Tutankhamon tar pusten fra de fleste besøkende. Her vandrer dere i ganger, haller og gallerier fylt av skatter fra oldtiden.

I basarområdet Khan-el-Khalili er det lett å la seg rive med. Kast dere ut i storslått suvenirshopping, hvor pruting er en del av gamet. Senk skuldrene og la beina hvile mens dere nyter en kopp myntete og røyker vannpipe mens dere ser på menneskemyldret.

Overnatting: Kairo

Dag 3:

Kairo – Wadi Natrun – Alexandria

Dere blir hentet på hotellet og setter kursen nordover mot Wadi Natron. Dalen var sentrum for saltutvinning i mange tusen år, blant annet til balsamering av faraoene. Det utvinnes fortsatt salt i dalen.

Klosterliv ble utviklet i den østlige ørkenen, men det var i Wadi Natron reglene ble fastsatt, og her de koptiske pavene har blitt valgt de siste 1500 årene. Under romernes forfølgelser av de kristne på midten av 200-tallet, var dalen et utmerket gjemmested, fordi den lå så avsides til. Selv etter at forfølgelsene var avsluttet, ble mange unge menn boende i grotter. Dalen var et utmerket sted for meditasjon og å komme i kontakt med Gud.

Det blir besøk i ett av dalens fire klostre, slik at dere kan høre mer om denne delen av kristendommen.

Lunsj underveis.

Fortsett så til Alexandria, Egypts nest største by. Den ble grunnlagt rundt en liten, antikk egyptisk by cirka 331 f.Kr. av Alexander den store. Alexandria er umiskjennelige egyptisk, men dere merker fort en viss middelhavsstemning i byen. Derfor er byen også kjent som «Middelhavets perle».

Overnatting: Alexandria

Dag 4:

Alexandria

I dag er det klassiske Alexandria som står på programmet. Besøket begynner på Nasjonalmuseet, hvor dere får en fin innføring i byens gresk-romerske historie og overgangen til kristendommen.

Alexandrias katakomber Kom El Shuqafa, eller Alexandrias nekropolis, ligger ikke langt unna Pompeius’ søyler. Katakombene består av tre «etasjer» som er hogd ut i fjellet ned til 35 meter. Dekorasjonene i katakombene er en herlig blanding av kjente motiver: Slanger med den egyptiske dobbeltkrone bærer skjold med Medusa-hoder og Anubis og Sobek er kledd i romerske uniformer. Det er gravkamre og et kapell med tre romerske sarkofager hogd ut i fjellet. Relieffene over dem er i egyptisk stil.

Lunsj på en lokal fiskerestaurant.

Etter lunsj går turen til det nye Alexandria Bibliotek, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Fra luften ligner biblioteket nærmest et stort, metallskinnende romskip. Ytterveggene er dekorert med relieffer av bokstaver og tegn fra all verdens gamle og moderne språk.

Overnatting: Alexandria

Dag 5:

Alexandria – El Alamein – Kairo – Aswan

Det blir tidlig avreise mot kysten. Underveis passerer dere mange etterlevninger fra svunnen tid: Oldtidens Egypt, romersk og arabisk.

Det blir et spennende møte besøk på El Alamein. Det andre slaget ved Alamein varte fra 23.oktober til 5.november 1942. De alliertes seier her var et avgjørende vendepunkt på andre verdenskrig. Det var, med Churchills berømte ord, «… ikke slutten. Det er ikke engang begynnelsen på slutten, men det er, kanskje, slutten på begynnelsen».

Området er rikt på krigsminnesmerker. Det blir et besøk i Det egyptiske krigsmuseet fra 1952, som hyller den heroiske egyptiske innsatsen i krigen, det «mørke» minnesmerket for falne tyske soldater, den store Commonwealth- kirkegården og det elegante italienske marmormausoleet.

Dere blir kjørt tilbake til Kairo, og medbragt lunsj inntas underveis.

Innsjekk for fly til Aswan. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Overnatting: Aswan

Dag 6:

Aswan

Aswan er moderne på en gammeldags måte, og har en rekke severdigheter som i dag skal utforskes.

Første stopp er Den nye demningen, et stykke moderne egyptisk historie fylt med politiske intriger og internasjonale kriser. Bak den 4 km lange og 111 meter høye demningen ligger verdens største kunstige innsjø, Nasser-sjøen.

Philae-templene reiser seg vakkert forut for båten. Deretter går dere i land på øya og får en omvisning i templene, viet til gudinnen Isis.

Den uferdige obelisk, 42 meter lang høy og 1000 kg tung, er siste stopp på turen.

Lunsj på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen blir det en seiltur med felukka, en herlig og tradisjonell måte å oppleve Aswan og landskapet på.

Overnatting: Aswan

Dag 7:

Aswan – Abu Simbel

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly til Abu Simbel. En sjåfør står klar til å kjøre dere til cruiseskipet hvor dere sjekker inn.

Dagens utflukt går til Abu Simbel, Ramses 2.s store klippetempel samt det noe mindre Hathor- tempelet, som ble bygd for mer enn 3000 år siden. I 1960-årene ble de to templene flyttet 68 meter oppover fra sin opprinnelige posisjon og bygd inn i et kunstig fjell.

Tilbake til skipet for middag. Seilturen kan begynne!

Nasser-sjøen er mer enn 500 kilometer lang, og opp mot 35 kilometer bred på det bredeste. Størsteparten av sjøen ligger i Egypt, og resten i Sudan, der innsjøen kalles Lake Nubia. Muligheten for å se krokodiller er stor på Nasser-sjøen.

Om kvelden anbefales Sound & Light Show ved Abu Simbel (ikke inkludert).

Overnatting: Steigenberger Omar Khayyam

Dag 8:

Nasser-sjøen

Skipet seiler ut om morgenen mens dere spiser frokost.

Kursen går nordover, mot Qasr Ibrim, den eneste av severdighetene rundt sjøen som fortsatt ligger på sin originale plass. Allerede på faraoenes tid var det en festning her, og under middelalderen stod det en katedral hvor man i dag kan se de romerske buene. Alt beundres fra skipets dekk da det ikke er lov å gå i land her.

Etter lunsj besøker dere Amada-templet, det eldste egyptiske templet i Nubia. Det ble bygd i det 18.dynastiet av Tuthmosis III og Amenophis II. Templet er dedikert til Amun Ra og Re-Herakhte.

Dere ser også Penouts grav. Han var guvernør av nordre Nubia under Ramses 2. Graven er meget uvanlig da det var ekstremt viktig for oldtidens egyptere å bli gravlagt i hjemlandet. Selv om han ikke klarte å komme seg hjem, viser relieffene på graven at han hadde et sterkt ønske om å gravlegges i fjellene i Theben (dagens Luxor).

Skipet seiler til Wadi El Sebou.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas om bord.

Overnatting: Steigenberger Omar Khayyam

Dag 9:

Nasser-sjøen

Skipet seiler til Wadi El Sebou (Løvedalen), hvor nok et tempel fra Ramses 2. venter. Templet er dedikert til gudene Amun, Re-Harakhte og Ramses 2. Navnet Løvedalen skyldes mest sannsynlig raden med 16 sfinkser som leder opp til inngangen. Som alltid har Ramses 2. dekorert templet med statuer av seg selv, samt medlemmer av familien. I hallen er han fremstilt som nubier. Statuene og relieffene er laget av nubiske håndverkere, og er ikke like bearbeidet som de i Egypt, men fargene er godt bevart.

Templet Dakkah er ptolemeer-romersk, og er rekonstruert etter at det ble flyttet for å unngå oversvømmelse da demningen ble bygd. Templet ble bygd av kong Arkamani i det tredje århundre etter Kristus, og er dedikert til Thoth, kunnskapens, litteraturens og vitenskapens gud.

Dere ser også ruinene etter det greskromerske templet Mcharakka, dedikert til Isis og Serapis. Relieffene her er en interessant blanding av romersk og egyptisk stil.

Skipet seiler så til Aswan hvor det ankrer opp for natten.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas om bord.

Overnatting: Steigenberger Omar Khayyam

Dag 10:

Aswan – Kairo

Frokost på skipet og utsjekk.

Det blir et besøk i Kalabsha-templet. Templet lå opprinnelig ved Bab al-Kalabsha, rundt 50 kilometer sør for Aswan. Det lå på Nilens vestre side, i Nubia, og ble bygd rundt år 30 f.Kr., i tidlig romersk periode. Templet ble bygd av keiser Augustus, men det ble aldri ferdig. Det var til ære for Mandulis (Merul), en nubisk solgud. Templet ble flyttet under byggingen av Den store demning slik at det ikke skulle forsvinne under vann. I dag står templet ikke langt unna demningen. Selv om det aldri ble fullført, er dette templet ett av de beste eksemplene på egyptisk arkitektur i Nubia.

Transport til flyplassen og innsjekk for fly tilbake til Kairo. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for en siste natt i faraoenes land.

Overnatting: Kairo

Dag 11:

Kairo - Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet av en sjåfør og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Kairo – Norge
 • Innenlandsfly Kairo – Aswan – Kairo
 • Flyskatter
 • Meet & Greet på flyplassen i Kairo og Aswan
 • 1 natt på hotell i Kairo, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i Alexandria, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i Aswan, inkludert frokost
 • 3 netter på Steigenberger Omar Khayyam, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 3 lunsj (dag 2, 3 og 4)
 • Alle utflukter, inkludert transport og inngang, i henhold til program
 • Engelsktalende guide (privat i nordlige Egypt og delt med øvrige gjester i sørlige Egypt)
 • Transport i henhold til program
 • Tips til mannskapet om bord på cruiseskipet, hotell og sjåfører
 • Visum til Egypt
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Egypt

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Billetter til Lyd & Lysshow ved Abu Simbel (anbefales å bestille sammen med reisen)
 • Tips til guider (anbefalt USD 5,- per person per dag)
 • Transport ikke nevnt i program

Reisen kan fint forlenges med noen dager i Luxor, ekstra netter i Kairo og Hurghada.

Reiseperiode: Hele året.
Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 40 grader i de sørlige områdene.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere må ha visum til Egypt. Visum kan kjøpes ved ankomst, og koster USD 25,- per person. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Egypt.

For reiser under tre uker til turistområder anbefales Hepatitt A og difteri/stivkrampe.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Egyptiske myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er mulig å reise til Egypt hele året. Klimaet er generelt tørt og solrikt, også når det er høstvær og vinter hjemme. Det ideelle reisetidspunkt er derfor et individuelt spørsmål om hvilken type ferie man ønsker. Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 450 C i skyggen i de sørlige områdene. Kulturreiser med mye sightseeing kan for noen være en prøvelse i sommervarmen, mens andre nyter den tørre heten. Mange velger å dra til Rødehavet om sommeren, både på grunn av havet og at det gjerne blåser litt. I vintermånedene kan det være ganske kjølig i de nordlige delene av landet. Fra februar til mai kan man være uheldig å støte på khamsinen, sandstormer som varer fra et par timer til flere dager. Uansett reisetidspunkt bør man ha med seg langbukser og en genser eller vindjakke i kofferten. Det kan være kaldt om kvelden, og om sommeren er mange restauranter, utfluktsbusser med mer kjøleskapskalde på grunn av klimaanlegget.

Reiseplaner
I prinsippet kan man fint oppleve Kairo i løpet av en langhelg, men utover det bør man minst sette av en uke for å oppleve Egypt. Det blir fort litt hektisk, men det er mulig å se pyramider, templer og graver og stikke føttene i Rødehavet i løpet av en uke. Vi anbefaler to uker hvis man i tillegg vil cruise på Nilen.

Den lokale myntenheten i Egypt heter egyptisk pund (LE). 1 egyptisk pund deles i 100 piastre. Du kan veksle norske kroner, amerikanske dollar eller euro i banker, vekslingskontorer og på de fleste hoteller. Kredittkort (Visa, Master Card, American Express og Diners) aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Kontanter er eneste betalingsmiddel i drosjer, marked og små butikker.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

For de som har valgt rundreise i Egypt, vil enkelte etapper foregå med innenriksfly.

Ved ankomst i Egypt blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Egypt kan variere da Egypt veksler mellom sommertid og vintertid på andre datoer enn Norge. Dette fører til periodiske forskyvninger, men det meste av året skal du skru klokka en time frem når du kommer til Egypt.

Ramadan, den 9.måneden i den islamske kalenderen, er en fastemåned. Fra soloppgang til solnedgang skal den troende avstå fra å spise, drikke og røyke. Når solen går ned, ”brytes fasten” (iftar). Det er vanskeligere å reise under ramadan enn ellers; åpningstidene endrer seg, folk er forståelig nok mer sløve, alkoholen fjernes fra hyllene (unntatt de store hotellene) og så videre. Det er ingen som venter at ikke-muslimer deltar i fasten, men vær litt diskré med å spise og drikke på steder der andre faster.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Egypterne er vennlige og gjestfrie. Det forventes at besøkende følger landets moralkodeks med hensyn til påkledning. Kvinner skal helst ha på seg sømmelige og ikke for stramme klær som dekker albuene og knærne. Det er ikke nødvendig å bruke hodebekledning, men det er praktisk å ha et sjal eller tørkle lett tilgjengelig hvis man skal besøke en moské eller et annet sted hvor det kan være nødvendig å dekke til håret. Menn bør ikke bruke synlige halssmykker og skal helst ha på seg lange bukser.

Det forventes at man respekterer lokale helligdommer og skikker med ærbødighet og korrekt påkledning. Hvis man besøker en moské skal man huske å ta av seg skoene og legge skoene med sålene mot hverandre. Kvinner skal ha tildekte armer og bør bruke hatt eller annen hodebekledning.

Venstre hånd ses som uren, og bør derfor bare brukes til å ta på ting som er urene. Unngå å gestikulere med venstre hånd. Det er veldig uhøflig å peke på ting eller personer, og husk at det vestlige ”tommel opp”-tegnet er fornærmende i hele den arabiske verden. Når man sitter på en stol skal man ikke krysse benene, men sørge for at skosålene alltid berører gulvet for å unngå at de peker på noen.

På reisene våre kommer du i kontakt med lokalbefolkningen, hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende. Samtidig er drikssystemet en del av den kulturen man velger å besøke, og som man bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Lønnen er veldig lav i Egypt, og driks er derfor en viktig del av innkomsten. Derfor er det en god idé alltid å ha småpenger på seg, så man har til driks når det forventes. Det er vanlig å gi 5-10 prosent på restauranter, hoteller og i taxier – også selv om det er lagt til service charge på regningen.

Egypt er verdens eldste turistland, og har opplevelser og severdigheter nok til å fylle utallige ferier. I Kairo er det pyramidene, Sfinxen, Det egyptiske museet og basaren Khan el Khalili. I Luxor er det Kongenes dal, templene Luxor og Karnak og Hathsepsuts tempel. I Aswan venter basarer, den uferdige obelisk, Philae tempelet og ikke minst Abu Simbel.
Kombiner en reise tilbake til oldtidens Egypt med en ukes badeferie i Sharm El Sheik eller Hurghada.

En fantastisk og avslappende måte å oppleve Egypt og landets skatter på. Skipet seiler fra Luxor til Aswan (eller motsatt), en avstand på 220 kilometer. Så bestiller man én ukes seilas, så får man ikke en uke med aktiv seiltid. Skipene seiler om dagen og legger til om natten, og det er vanlig at skipene ligger helt stille i én eller to dager i Luxor og Aswan. Det er mulig å bestille seilturer som er kortere enn én uke. Cruiset inkluderer overnatting, helpensjon (frokost, lunsj og middag) og de fleste utflukter.

For de som ønsker noe utenom det vanlige cruiseskipet, anbefaler vi cruise med en tradisjonell egyptisk seilbåt: SS Dahabiyya Hadeel. Dette er den perfekte reise for deg som ønsker å oppleve Egypt i rolig tempo og har mulighet til å bruke ekstra tid på reisen. Skipet har god standard og service.

Egypterne elsker barn. Det blir gjort stor stas på dem, og de er velkommen overalt, også på fine restauranter, luksushoteller og cruiseskip. Hvis menyen på cruiseskipet ikke passer de yngre ganer, tryller som regel kokken fram barnevennlige spesialiteter.
Badestedene Sharm El Sheik og Hurghada egner seg utmerket til familieferie. Her er det mange andre barn, svømmebasseng, aktiviteter på stranden, barneklubber, lekeplasser og utflukter som passer familiens minste.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen