Bilferie i Sør-Afrika

13

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Opplev vakre Sør-Afrika med egen bil!

Dette sør-afrikanske eventyret starter i Port Elizabeth og så besøk i Addo Elephant Park. Dere kjører selv rundt i parken og speider etter ville dyr, som inkluderer elefanter, løver, sebraer, antiloper og neshorn.

Fortsett så langs verdensberømte Garden Route, med stopp i Monkeyland & Birds of Eden før dere blir med på både besøk i Township’en og en båttur i Knysna.

I Oudtshoorn står strutsefarm og vakre kalksteinsgrotter på programmet før dere rusler langs kysten i hvalbyen Hermanus.

Vinlandet frister med pannekaker og vinsmaking. Dere skal høre mer om vinproduksjonen når det blir besøk på tre vingårder, inkludert smaking naturligvis.

Kapphalvøya frister med Kapp det gode håp, båttur til seløya Duiker Island og de herlige pingvinene på Boulders Beach.

Denne fantastiske reisen avsluttes i Cape Town, kjent for Table Mountain, Robben Island, vakre solnedganger og velsmakende måltider.

Velkommen til Sør-Afrika – hvor magien vekkes til live!

Dag 1:

Norge – Durban

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Durban.

Dag 2:

Durban – Port Elizabeth

Velkommen til Sør-Afrika!

I Durban går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen. Deretter sjekker dere inn for fly videre til Port Elizabeth (rundt en times flytur).

I Port Elizabeth henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på egen hånd.

Overnatting: Beach Hotel Port Elizabeth

Dag 3:

Port Elizabeth – Addo Elephant Park

Frokost på hotellet.

Dere kjører til Addo Elephant Park (South Gate inngangen) hvor dere kjøper tillatelse til å kjøre selv i parken. Dere får også utlevert kart over parken.

Addo ble erklært en nasjonalpark i 1931, med hensikt å bevare elefantene. På den tiden var det kun 11 igjen, men i dag har antallet steget til nærmere 600. Det er et spektakulært syn når de samles ved vannhullet, rusler foran bilen eller spiser i buskaset rett ved veien.

Parken er også hjem til bøfler, antiloper, sebraer, vortesvin, løver, struts og neshorn.

Lunsj inntas i parken. Det er et eget område (inngjerdet) med bord, benker og toaletter.

Deretter kjører dere til lodgen hvor dere sjekker inn.
Rundt vannhullet er det satt opp seter slik at dere kan se dyrene som kommer for å drikke. Det er også belyst om kvelden/natten.

Middag på lodgen.

Overnatting: Addo Main Camp

Dag 4:

Addo Elephant Park – Plettenberg Bay

Dere spiser frokost i campen og setter så kursen mot Plettenberg Bay.

Dagens første stopp er Monkeyland & Birds of Eden.
Monkeyland er verdens første redningssenter hvor apene får gå fritt på området. Kunnskapsrike guider tar besøkende med på en tur i skogen og forteller om apene dere ser. Formålet med parken er å gi besøkende informasjon om viktigheten av å bevare apene og hvilke trusler de lever under i det fri.

Rett ovenfor Monkeyland ligger Birds of Eden, verdens største frittstående fuglereservat med nett over. Besøket her tar dere langs broer, gjennom skogen, hvor fuglene kvitrer og flyr over hodet ditt eller spaserer rett foran eller ved siden av deg. Guide er ikke nødvendig.

Turen fortsetter til Jukani Wildlife Sanctuary, hjem til kattedyrene. Møt løver, tigre, hyener, sjakaler og geparder, som alle har vært ofre for menneskehandel eller har blitt holdt som kjæledyr. Kunnskapsrike og engasjerte guider tar dere med på en omvisning og forteller dyrenes historie.

Dere kjører til lodgen, som ligger vakkert til i skogen, og sjekker inn.

Resten av dagen til avslapning på lodgen.

Middag på lodgen.

Overnatting: Hog Hollow Country Lodge

Dag 5:

Plettenberg Bay – Knysna

Frokost på lodgen.

Turen går til Knysna, med idyllisk beliggenhet mellom fjell, skog og hav, rett ved en stor lagune.

Dere blir med på en Township-tur. En guide tar dere med på en reise gjennom ulike deler av townshipen, med besøk hos en familie, i butikker og skole. En interessant tur viser hverdagen i de fattigere områdene i landet. Men livsgleden og gjestfriheten er stor hos innbyggerne!

Bli med på en båttur på lagunen slik at dere får se de store sandsteinsklippene, The Heads, som skjermer byen.

Knysna Marina har et bredt utvalg av butikker, kafeer og restauranter, med utsikt mot lagunen.

I matveien er Knysna spesielt kjent for sine østers og sjømat.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Orange Inn Knysna

Dag 6:

Knysna – Oudtshoorn

Frokost på hotellet.

Dere kjører innover i landet, gjennom vakker natur og det imponerende Outeniqua Pass, til Oudtshoorn, en gang kjent som strutsefjærenes hovedstad.

Her blir det besøk på en strutsefarm, med omvisning for å høre mer om disse fascinerende dyrene. Dere får også et innblikk i hvordan fjærproduksjonen foregår.

Kalksteinshulene Cango Caves tar dere med gjennom jordens indre. Guiden tar dere med til enorme huler med praktfull akustikk.

Dere kan også besøke en olivenoljefarm som byr på smaking av ulike olivenoljer.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Hlangana Lodge

Dag 7:

Oudtshoorn – Hermanus

Frokost på hotellet.

Kjøreturen tar dere med gjennom det sceniske og varierte landskapet i Lille Karoo, til Barrydale og så over Tradouw Pass.

Dere ankommer Hermanus, kjent som sentrum for Hvalruten. Byen er en av de beste i verden når det kommer til å se hval fra land. Mellom juli og november er det mulig å se de store dyrene boltre seg i bølgene like ved kysten.

Begi dere ut på en fottur langs The Hermanus Cliff Paths (12 km), en av byens unike attraksjoner. Langs stien er det flere utsiktspunkter og benker hvor dere slå dere ned for å nyte utsikten mot havet. Dere kan hele eller deler av ruten.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Windsor Hotel

Dag 8:

Hermanus – Stellenbosch

Frokost på hotellet.

I dag kjører dere langs kysten og til Franschhoek, en eiendommelig liten by med fransk karakter. I byen er det også et storslått minnesmerke og museum (Huguenot Memorial Museum) over de første hugenottene som ankom i 1688 med kunnskap om vindyrking i bagasjen.

Det er en rekke vingårder i området som tilbyr omvisning og smaking. Lunsjen bør inntas på en av mange fortauskafeene som serverer pannekaker.

Fortsett til Stellenborsch, hjertet i Vinlandet og Sør-Afrikas nest eldste by. Spaser nedover Dorp Street og se de vakre, gamle husene i Cape Dutch-stil. Det er også både vin- og brandymuseum.

Etter endt besøk her kjører dere til hotellet.

Middag på egen hånd.

Overnatting: Rusthuiz Guest House

Dag 9:

Stellenborsch

Frokost på hotellet.

I dag blir dere med på en vintur.

Opphenting på hotellet og så venter besøk på tre ulike vingårder. Omvisning og smaking er inkludert på hver vingård.

Stellenbosch Wine Route er den eldste vinruten, etablert i 1971. Denne uoffisielle vinhovedstaden er berømt for sine mange kvalitets- og prisvinnende viner.

Sør-Afrika er i dag verdens åttende største vinprodusent, med over 350 vingårder som produserer mer enn 6000 forskjellige viner.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Rusthuiz Guest House

Dag 10:

Stellenbosch – Kapphalvøya – Cape Town

Frokost på hotellet.

Før dere forlater Vinlandet kjører dere til Paarl for å se geitetårnet hos Fairview. Tårnets beboere er geiter som leverer melk til de fremragende ostene som produseres på stedet.

Eventyret fortsetter til Kapphalvøya, hvor det blir tre stopp. Dere kjører helt ned til sørspissen, Chapman’s Peak i Cape Point Nature Reserve. Nå står dere på Kapp det gode håp, et symbolsk og viktig rundemerke for sjøfarerne som kom nordfra. I dag er det en av Sør-Afrikas største attraksjoner.

Kjør nordover til Simon’s Town og Boulders Beach, en av de mest besøkte strendene på Kapphalvøya. Ikke på grunn av kritthvite strender, men sorte og hvite fjærkre som ikke kan fly. Her er nemlig en av verdens største kolonier av afrikanske pingviner, som i dag boltrer seg på et beskyttet område. Det er bygd gangbroer ned til stranden så besøkende kommer tett på pingvinene.

Neste stopp er Hoyt Bay hvor dere blir med på en båttur til Duiker Island for å se selene som slapper av på den lille øya.

Fortsett til Cape Town hvor dere sjekker inn på hotellet.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Villa Lutzi

Dag 11:

Cape Town

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan utforske vakre Cape Town.

Start med en båttur til Robben Island, Mandelas tidligere fengsel. Fengselet er i dag innredet som et museum for frihetskampen mot apartheid, og tidligere fanger jobber som guider.

Om ettermiddag går turen opp til Cape Towns landemerke, det vel tusen meter høye, flate Table Mountain. Det troner over byen om dagen og er flott opplyst om natten. Turen opp til platået foregår med kabelbane og tar to, tre minutter. Fra toppen har dere flott utsikt over Cape Town, innlandet og Kapphalvøya.

Table Mountain er også et utmerket sted å se solnedgangen fra.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Villa Lutzi

Dag 12:

Cape Town - Norge

Frokost på hotellet.

Formiddagen til egen disposisjon.

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 13:

Norge

Ankomst Norge med gode minner om en fantastisk reise i Sør-Afrika.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Port Elizabeth/Cape Town – Norge
 • Flyskatter
 • 1 natt på Beach Hotel Port Elizabeth, inkludert frokost
 • 1 natt på Addo Main Camp (selvbetjent lodge)
 • 1 natt på Hog Hollow Country Lodge, inkludert frokost
 • 1 natt på Orange Inn Knysna, inkludert frokost
 • 1 natt på Hlangana Lodge, inkludert frokost
 • 1 natt på Windsor Hotel, inkludert frokost
 • 2 netter på Rusthuiz Guest House, inkludert frokost
 • 2 netter på Villa Lutzi, inkludert frokost
 • 11 dager med leiebil, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Township tur i Knysna
 • Båttur på lagunen i Knysna
 • Vintur (tre vingårder), inkludert transport, omvisning og smaking
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Sør-Afrika

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter/parker
 • Bensin
 • Parkering
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips

Reiseperiode: Hele året.
Det er sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.

Addo Main Camp er en selvbetjent lodge slik at dere må ta med mat og drikke før ankomst. Det er restaurant (middag) og bord må forhåndsbestilles.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er ingen krav til visum for norske statsborgere for besøk inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minst tre måneder etter at besøket er avsluttet, og må inneholde minst to ledige sider. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes for reiser til Sør-Afrika.
Fra 1.juni 2015 kreves det fødselsattest med apostille for alle barn under 18 år uansett nasjonalitet ved reiser til og fra Sør-Afrika. Det er også andre spesielle krav for reise med barn (se eget vedlegg).
Dersom du ankommer Sør-Afrika fra et annet afrikansk land, kan du bli avkrevet bevis for at du har gulfebervaksine.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi anbefaler at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert oversikt vedrørende nødvendige vaksiner.
Malariapiller anbefales dersom reisen omfatter besøk i den nordlige og østlige delen av landet (Kruger nasjonalpark, Mpumalanga, Limpopo og det nordøstlige KwaZulu- Natal og det nordligste North- West), især hvis man er der i sommerhalvåret (november til juni). I resten av landet er det normalt ingen risiko for malaria.
Reisende til Swaziland bør ta malariapiller uansett årstid. Lesotho er malariafritt.
Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN) og anvendelse av impregnert myggnett.  Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.
Helsestasjonens smittevernavdeling anbefaler følgende vaksinasjoner: difteri, smittsom leverbetennelse (gammaglobin eller hepatitt A) og stivkrampe (tetanus).

Gulfeber- vaksinasjonssertifikat kan kreves av reisende som kommer fra andre afrikanske land.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sør-Afrika, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

På småflyene er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Sør-Afrika ligger på den sørlige halvkule. Derfor er det sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.
Det kan være en smakssak når man foretrekker å reise. Det kan også avhenge av reisens formål. I nord og nordøst er den subtropiske sommeren kvelende het. Ved kysten virker kjølige vinder fra havene svalende. Mange steder kan varme sommerdager bli avløst av voldsomme subtropiske regnskyll og noen ganger haglbyger.
Vinteren i nord er behagelig mild med kjølige netter. Dagene er solfylte, og det er sjelden det regner. I Johannesburg og andre høytliggende steder kan det bli ubehagelig kaldt med frost og risiko for snø fordi sørafrikanske hus som regel ikke er isolert. Likevel er vinterdagene normalt solfylte og regnfrie.

Den sørafrikanske myntenheten heter rand (ZAR). Én rand består av 100 cents.
Det er ingen problemer med å veksle utenlandsk valuta på de internasjonale flyplassene eller i større banker i byene. I mindre byer kan det være vrient å få vekslet norske kroner. Her er det bedre med dollar, euro eller pund. Vekslingskursen er som regel gunstigere i Sør-Afrika enn i en bank i Norge.
De mest brukte kredittkortene (Visa, Master Card og Diners) kan brukes overalt, bortsett fra i mindre byer på landet og i tidligere hjemland. Noen ganger tar det litt tid fordi kortet må sjekkes via et sentralt system. Man kan ta ut penger på de fleste kort. Det er minibanker på flyplasser og i de store byene.
Bensin kan vanligvis bare betales kontant eller med bensinkort som turister normalt ikke har.
Det er alltid greit å ha med seg amerikanske dollar eller euro som en reservere når man reiser til Sør-Afrika. Disse kan veksles inn ved ankomst.

Ved ankomst i Sør-Afrika blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Sør-Afrika er også en populær destinasjon for Kjør-Selv-Ferie. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen. Du blir ikke mottatt på flyplassen når du har leiebil.

Sør-Afrika har venstrekjøring. Veinettet er fremragende. De store riksveiene og motorveiene er minst like gode som i Europa. Husk at veiene (også hovedveiene) deles med dyr, fotgjengere, syklister, busser og lastebiler. Det er relativt greit å kjøre selv i Sør-Afrika, og gir en fantastisk frihet slik at dere selv kan bestemme hvor og når dere vil stoppe.

Når du henter leiebilen må du vise pass og førerkort. Det reserveres et depositum på kredittkortet ditt. Det blir tilbakeført når du leverer bilen.

Når du leier bil gjennom Unike Reiser, får du også tilsendt mer informasjon om bilkjøring i Sør-Afrika.

Sør-Afrika ligger en time foran Norge om vinteren. Når det er sommertid i Skandinavia, er det ingen forskjell.

De fastlagte turene tilpasses været og andre omstendigheter. Disse turene kan prinsipielt ikke byttes i noe annet eller refunderes. Safariturene foregår i åpne kjøretøyer, og fastlegges etter lodgens egne regler. Alle annen transport foregår i minibuss eller privat kjøretøy med aircondition.

Barn er hjertelig velkommen på de aller fleste lodger i Sør-Afrika og safariturene våre er meget barnevennlige. Unike Reiser tilbyr lodger som har egne aktiviteter og programmer for barn.
Merk at det er 12 års aldersgrense for å delta på safari til fots (bush walk). Kun barn over 6 år kan delta på kveldssafari i åpen bil.

De aller fleste steder – særlig i de store byene – kan man drikke vann rett fra kranen. Ofte smaker det klor. Ute på landet, og spesielt i de tidligere hjemlandene, bør man være mer forsiktig og ta med flaskevann.
Under alle omstendigheter: Husk å ta med vann på lengre utflukter, særlig i nasjonalparkene. I den stekende sola er det helt avgjørende å få i seg nok veske.
Maten er godt tilbredt på lodger og hoteller, og magetrøbbel er derfor sjeldent.

Sørafrikanske lønninger er generelt lave. Drikkepenger er derfor mer enn velkomne. Gi 10-15 prosent av beløpet på regningen på hotellet og restauranter, eller rundt av opp til et rimelig beløp.
Også på bensinstasjonen runder man oppover hvis frontruten blir vasket og servicen ellers er god. Taxisjåfører og pikkoloer på hotellet kan man gi cirka 10 rand.

På safaritur er det vanlig å gi tips til game ranger/ tracker og øvrige ansatte (rengjøringspersonale og de som jobber i ”kulissene”). Dere tipser dagen dere drar. I lodgens informasjonshefte vil det noen ganger være oppført hvor mye tips som forventes av gjestene.

Kontakt oss for et tilbud!

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen