fbpx

8 opplevelser i Tanzania du ikke vil gå glipp av

Tanzania er Afrikas svimlende storhet i full utblåsning!

Med så mye å se og så mye å gjøre i landet, kan det være en utfordring å velge hva du skal oppleve – foruten safari i noen av de spektakulære nasjonalparkene naturligvis.

For å gjøre det litt lettere for deg har vi satt opp en liste over åtte av Tanzanias mest ikoniske steder – som du ikke vil gå glipp av!

1. Den dramatiske elvekrysningen under Den store vandringen
Det er et av verdens største naturfenomener. Tusenvis av hover dunder over savannen og slettene i Serengeti nasjonalpark. Engstelige rop fra gnuer og sebraer mens de utålmodig venter ved elvebredden på deres øyeblikk til å krysse. Kryssingen av Mara River i nordlige Serengeti er dramatisk og uforutsigbar. Det å observere den på nært hold er en en-gang-i-livet- opplevelse.

Ønsker du å være sikker på at du er på rett sted til rett tid? Se Den store vandringen - måned for måned, som hjelper deg med å bestemme når og hvor du skal dra.

2. Sjimpansetrekking i Gombe Stream nasjonalpark
Når du hører safari i Tanzania tenker du øyeblikkelig på De fem store (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard). Men hva med å møte menneskets nærmeste slektning i jungelen?

Gombe Stream nasjonalpark ligger ved den avsidesliggende delen av Lake Tanganyika og er et utemmet område med eldgamle trær, bratte bakker, elvedaler og innsjøer. Nyt en vandretur i den overdådige regnskogen og sitt med de herlige sjimpansene tett på. Se hvordan de leker, hviler og spiser. Dette er en helt unik og annerledes måte å oppleve dyrelivet – i deres naturlige miljø.

Tips: Bo på Gombe Forest Lodge, en vakker og intim lodge lokalisert inne i parken og ved kanten av Lake Tanganyika.

3. Gå i fotsporene til Hadzabe-stammen
Du har helt sikkert hørt om masaiene, men det er en annen, kanskje enda mer fascinerende og fortryllende stamme, som bor i Tanzania. Hadzabe (buskmenn) er Tanzanias første beboere og den siste jaktstammen i verden. Deres hjem er Lake Eyasi-området, en saltvannsinnsjø ved foten av Rift Valley.

Stå opp tidlig om morgenen og bli med hadzaene på en fottur, i jakt på honning eller på jakt med pil og bue. Du blir overrasket over deres kjennskap til dyrene og naturen, en verdifull kunnskap som har gått tapt for resten av verden. Et møte med denne «glemte» stammen er en utrolig og usedvanlig opplevelse.

Husk at et slikt møte skal foregå med hensikt å ikke forstyrre, men heller fremheve deres levemåte og tradisjoner.

4. Svev over savannen i varmluftballong
Berik safariopplevelsen din med en tur i varmluftballong over nasjonalparkene Serengeti eller Tarangire.

Det ene øyeblikket svever du rett over toppene. I det neste har brenneren løftet ballongen opp og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Samtidig kan ballongen fly såpass lavt at du får fantastisk utsikt over de overdådige dyreflokkene og kanskje Den store vandringen.

Ballongsafarien avsluttes med champagnefrokost servert midt i bushen.

Safari blir aldri helt den samme etter at du har prøvd det i en varmluftballong.

5. Fortap deg i Zanzibars historie
Zanzibar er kjent for sine vakre strender. Men enda mer fascinerende er historien og krydderhandelen. Spaser rundt i smug som er lagt opp som labyrinter i historiske Stone Town, besøk den travle havnen og de fargerike basarene mens du omgis av eksotiske krydderdufter.

Den arabiske påvirkningen kan føles og ses overalt; fra de gamle bygningene i arabisk stil (som House of Wonders) til det tidligere slavemarkedet og de utskårne tredørene. Fortap deg i Zanzibars magi!

Nysgjerrig på hva mer Zanzibar har å tilby? Se 10 ting å gjøre på Zanzibar

6. Oppdag utemmede Ruaha nasjonalpark
Til tross for at den er Tanzanias nest største nasjonalpark er Ruaha en av de minst kjente. Men den er uten tvil ett av de mest spektakulære beskyttede områdene i landet. Følg Ruaha River, selve livsnerven i parken der den bukter seg gjennom et vilt og fascinerende landskap.

Dyrelivet er i mangfold, med elefanter, løver, giraffer, bøfler, et utall antilopearter og ja, til og med flokker med den svært truede afrikanske villhunden.

Avslutt dagen med en perfekt sundowner mens du nyter stillheten og følelsen av å ha hele denne skjulte juvelen for deg selv!

7. Svøm med hvalhai i Det indiske hav
Dykk dypt ned i det varme vannet i Det indiske hav og utforsk den usedvanlige verden under havoverflaten som omgir Mafia Island. Det krystallklare vannet vrimler av fargerike korallrev og et utrolig dyreliv som barrakuda, rokker og skilpadder.

Mellom oktober og mars kan du gjøre dykkeopplevelsen enda mer spesiell og svømme med hvalhai! Til tross for navnet er ikke hvalhai hai og mangler det skrekkinngytende utseende som haier generelt har. De er verdens største fisk, og kan bli opptil 15 meter lange og veie nesten 15 tonn. Det å svømme så tett innpå disse milde kjempene er en overveldende og magisk opplevelse!

8. Stå på toppen av Afrika
Det står på ønskelisten til mange reisende, og alt vi kan si er oppfyll drømmen og bestig Afrikas høyeste fjell! Med sine 5895 meter er Kilimanjaro også verdens høyeste frittstående fjell.

Det er flere ulike ruter til toppen, hver med sitt særpreg, ulik utsikt og variert vanskelighetsgrad. Start turen gjennom tropisk regnskog, sumpmark og vulkansk ørken før du endelig når den evige snø. Fra toppen nyter du en utsikt som strekker seg flere hundre kilometer og du sitter igjen med en overveldende følelse av å ha oppnådd noe.

Verden ligger for dine føtter!

Inspirert av disse åtte stedene å besøke i Tanzania? Kontakt oss slik at vi kan hjelpe deg med å oppfylle drømmen. Eller alle åtte om det måtte være!

Skroll til toppen