Uganda

– Møt King Kong!

Det er mange måter å beskrive Uganda på, men det var Winston Churchill som traff blink da han uttalte at Uganda var ”Afrikas perle”. Årsaken var at han ble så begeistret for landets praktfulle natur, dyreverden og kultur. Var Uganda godt nok for Churchill, så er det godt nok for deg også.

Uganda er et eventyr som venter på deg. Det ligger midt i hjertet av Afrika, og roper på deg. Det venter, lokker og forfører. Hovedattraksjonen i dette lille landet er de utrydningstruede fjellgorillaene. Gorillaen er kanskje verdens vakreste skapning. Tenk å sitte noen meter unna en gorilla og se inn i dens mørke, vakre øyne. Ingen tvil om at et møte med gorillaer er noe av det største og mest intime du kan oppleve innen dyreverden.

Uganda er ikke bare gorillaer. Landet har 12 store nasjonalparker og 14 reservater. Det er ikke dårlig for et så lite land. Her ser du løver som klatrer i trær, sjimpanser som leker og sover under og i fikentrær, giraffer som langsomt tråkker gjennom gresset, sebraer som spiser, antiloper i flokker, flodhester som boltrer seg i vannet og leoparder som svinger med halen fra greinen over deg.

Uganda er mer enn bare dyreliv. Du kan rafte på Nilen, foreta spennende landsbybesøk, hoppe i strikk eller ta en kanotur eller tre. Vandreturer i fjellene hvor innsjøer, fosser, grønne åser, tropisk regnskog, bambusskoger og en variert flora og fauna åpenbarer seg for deg. Kampala, landets hovedstad, med sine livlige gater og mange museer, er en fin introduksjon til landet. Bli med i dansen når lokalbefolkningen utfører gamle, tradisjonelle danser for deg, og syng gjerne med.
Uansett hvor i Ugandas du reiser, vil befolkningen møte deg med et varmt smil. åpne armer og en gjestfrihet du ikke har sett maken når. Siden landet ikke er så stort, rekker du det meste av hva landet har å tilby på en relativt kort reise. Den store turistbølgen har enda ikke nådd hit, og dermed vil din reise her bli meget genuin og ekte.

Men vi sier det igjen: Uganda er først og fremst gorillatrekking!

Pin It on Pinterest