Reiser til USA

WYOMING

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Enkelte ting kan ikke beskrives. De må oppleves!

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Yellowstone nasjonalpark er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine. Samtidig er dette verdens mest aktive geysirområde. Mellom 200 og 250 er geysirene er fortsatt aktive. Parken er også hjem til rundt 10 000 varme kilder, boblende mudderhull og fumaroler. Du kan se fosser som er blitt dannet av tusenvis av små terrasser formet av kalkstein. Varme kilder med alle regnbuens farger avtegnet på bunnen.

I 1872 ble Yellowstone verdens første nasjonalpark, beskyttet mot menneskenes rovdrift.

Old Faithfull- området leverer døgnet rundt Yellowstones største show. Bak verdens eldste tømmerhytte ligger den gamle, trofaste Old Faithful Geyser, som er nasjonalparkens mest folkekjære symbol. Gjennomsnittelig hvert 92 minutt har den utbrudd, som varer i mellom 1-5 minutter, da 14 000 – 32 000 liter kokende vann spruter 30-55 meter opp i været.

Yellowstone Lake er den største fjellsjøen i USA. Den ligger 2357 meter over havet og er litt av et paradis for hobbyfiskere. Det er mulig å leie fiskebåter, robåter og kanoer. Scenic cruisene er også populært, og de tar deg med på en times sightseeing på sjøen.

De fleste turister nøyer seg med å kjøre gjennom den 1255 kvadratkilometer store nasjonalparken Grand Teton på vei til eller fra Yellowstone. Ingen vil finne på å overse det gigantiske fjellmassivet som har gitt nasjonalparken navn. Den høyeste av de hvite fjelltindene, Grand Teton, er 4197 meter høy. Det finnes høyere fjell i USA, men ingen som så vakkert og bratt rager mot himmelen.

Jackson er en skjønn liten westernby. På torget har de laget store portaler av gevirer. Butikkene oser av cowboystemning, og om sommeren er det rodeo hver onsdag og lørdag.
Om dagen finnes det alle tenkelige tilbud om aktiv ferie: Sykling, ridning, fiske, kano, kajakk, fotturer, fjellklatring og båtturer. En av Jacksons mest populære aktiviteter er whitewater rafting på Snake Rivers brusende fall.

Byen Cody ble grunnlagt i 1898 av William E. Cody, alias Buffalo Bill. Den store bisonjegeren inntok hele Europa med sitt Wild West Show og begeistret til og med dronning Victoria av England så mye at hun forærte Buffalo Bill en bardisk. Baren kan fortsatt ses i hans Irma Hotel, oppkalt etter datteren. På Buffalo Bill Historical Center fortelles den fascinerende historien om Buffalo Bill.
Det er ekte villvest- stemning i Cody, og hele sommeren vrimler det med tilbud om rodeo, ridning, fisketurer og elveturer i gummibåt.
En sikker vinner for både barn og voksne er Cody Nite Rodeo, når cowboyer på hest svinger lassoen for å nedlegge oksekalver fortest mulig, eller prøver å ri på en sint okse lengst mulig.

Devils Tower, eller ”Djevelens tårn er et mystisk utseende fjell. Det rager 264 meter opp over det bølgende prærielandskapet, er flatt på toppen og har nesten loddrette klippevegger. Ved foten ligger noen kjempestore klippeblokker hulter til bulter, som falne søyler fra et tempel. Ikke underlig at Steven Speilberg brukte Devils Tower som kulisser i filmen Nærkontakt av tredje grad.
For indianere er fjellet hellig, og i mange trær i området har indianerne hengt opp fargete bånd og små drømmefangere. Prairie Dog Town (Præriehundebyen) ligger like ved inngangen, og præriehundene sitter og speider ved de tallrike hullene sine for å vokte inngangene til hulene og advare hverandre om prærieulv.

Beste reisetid til Wyoming er fra juni til september med gjennomsnittstemperaturer på 20-30 grader. Mai og oktober er normalt også behagelige måneder, men det kan være snø og stengte veier i for eksempel Yellowstone. Resten av året er det kaldt.

Wyoming er vanskelig å beskrive – delstaten må rett og slett oppleves!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV NORD-USA

Wyoming

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Yellowstone nasjonalpark er en perle man bare må besøke!

Les mer

South Dakota

En reise i South Dakota foregår i det tynnest befolkede området i USA (med unntak Alaska), og det er en reise i et område der nesten 90 prosent av befolkningen er hvite – de fleste med nordeuropeiske aner. I South Dakota er det for eksempel flere med norske aner (15 prosent), enn det er indianere (8 prosent) – selv om staten er Sioux – indianernes kjerneland. I Black Hills kan du oppleve mye av den western-kulturen som mange nordmenn leter etter i USA.

Les mer

North Dakota

Opplev legendariske North Dakota, det autentiske amerikanske vesten, og en stat med mange legender. Du kan bli med på et ekte «Wagon Train», være cowboy på en ekte ranch eller utforske statens vakre natur til fots, på sykkel eller i kajakk. Utforsk den flotte Theodore Roosevelt nasjonalpark med sine store bisonflokker eller padle avsted på Missouri-elven i kjølevannet av de legendariske eventyrerne Lewis og Clark.

Les mer

Montana

Helt nord i USA ligger Montana, som er fylt med opplevelser som gjør det verdt å reise hit. Lewis og Clark var to oppdagelsesreisende som utforsket nordvestlige Amerika, og veldig mye av den dramatiske naturen i dette området ble kartlagt av dem. I Montana er det vanskelig å peke ut spesielle attraksjoner og severdigheter, for statens skjønnhet gjør hele reisen til en opplevelse.

Les mer

Chicago

Få byer i USA har en historie så legendarisk som Chicago. I 1833 ble Chicago offisielt grunnlagt og allerede ved utgangen av 1850-årene bodde det mer enn 100 000 mennesker i byen. I 1865 åpnet Union Stockyards, som hjulpet av jernbanen gjorde Chicago til et knutepunkt for all handel i nasjonen. Byen vokste og brølte frem til den 8.oktober 1871, da – ifølge legenden – en ku eid av Mrs. O’Leary veltet en oljelampe og brente byen til jorden.

Les mer