WASHINGTON

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– En aktiv vulkan blant vakre fjell!

Seattle er en flott inngang til det vestlige USA, og mange kombinerer en rundtur i det nordvestlige USA med opphold i Vancouver og nasjonalparker i Canada. Men det venter også store naturopplevelser hvis du kjører sørover mot California.

Seattle kalles også «The Emerald City» (den smaragdgrønne byen) og har en praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Punget, som har gitt grunnlag for en perfekt naturlig havn. I horisonten anes Olympic-fjellene mot vest og Mount Rainier (4392 meter) mot sørøst. Så sant du er heldig å se noe, for Seattle er beryktet for overskyet vær.

Seattle har hatt en barsk historie. Landsbyen ble til en storby i 1880-årene, men allerede i 1889 la en stor brann det meste av forretningsområdet i ruiner. I 1897 ble det funnet gull i Klondike i det nordvestlige Canada like ved Alaska. Over 100 000 gullgravere strømmet til Seattle, som ble en mellomstasjon før den videre reisen til Klondike. Først i 1962 kom Seattle tilbake på verdenskartet, da byen huset en verdensutstilling, som fortsatt er en stor attraksjon med Space Needle og monorail-banen. Siden 1990 har Seattle fått mange nye innbyggere og utviklet seg til en mer sofistikert kultby. Her har Jimi Hendrix, Nirvana og Pearl Jam sine røtter.

Et godt sted å starte rundturen i Seattle er Space Needle. Det 184 meter høye utsiktstårnet ser fortsatt moderne ut, selv om det ble bygget i 1962. I klart vær er det fantastisk utsikt over Seattles skyskrapere, Mount Rainier og Cascades- og Olympic-fjellene. Spis gjerne lunsj eller middag i den roterende restauranten SkyCity med 360 graders utsikt over Seattle.

Bygningen som huser Experience Music Project ser nesten ut som en smadret gitar. Innvendig kan du se en ti meter høy skulptur bygd av 600 gitarer, utstillinger om Jimi Hendrix, Seattle-musikkens utvikling og et galleri med 50 sjeldne elektriske og akustiske gitarer.

På Pioneer Square er du midt i Seattles gamle historiske bydel, som ble gjenoppbygd i omtrent samme stil som etter storbrannen i 1889. Det står en stor totempæl her, som er laget av tlingit- indianerne. Samme sted ligger Doc Maynard’s Saloon fra 1890-tallet, der du kan besøke Seattles undergrunn. Det er ikke noe vakkert syn som venter nede i ruinene fra brannen i 1889, som man har bygd den nye byen oppå. Men takket være guidenes morsomme historier om Seattles første barske innbyggere blir fortiden levende. Seattle byr også på mange interessante museer og et flott akvarium.

Byen Ballard ligger rundt ti kilometer nordvest for Seattle, og er et hyggelig skandinavisk kvarter med marina, sluser og forretninger omkring Market Street. Her er også det interessante Nordic Heritage Museum med gode utstillinger om de nordiske innvandrernes liv i det nye landet.

Kjører du på motorvei 90 bør du ta et lite stopp ved det 82 meter høye fossefallet Snoqualmie Falls. Stedet ble verdensberømt på 1990-tallet, da bilder av den vakre fossen der Laura Palmer ble funnet myrdet, innledet alle avsnittene av kultserien Twin Peaks. Ved toppen av fossen ligger seriens Great Northern Hotel, som i virkeligheten heter The Salish Lodge.

Olympic nasjonalpark strekker seg utover et område på 3734 kvadratkilometer, og det er bare noen få veier som trenger inn i den dype regnskogen og de brekledde fjellene, der det faller 350 centimeter regn i året. Du får imidlertid ikke oppleve en regnskog i vanlig forstand. Regnskogen ligger i den tempererte klimasonen, og her er det i første rekke nåletrær av arter som sitkagran, douglasgran og kjempetuja. Den eldste delen av regnskogen kan ses langs elvene Hoh, Queets og Quinault, som ligger i skråningene i vest. Det er også her du kan se noen av de 5000 Roosevelt – kronhjortene som man mener holder til på halvøya. Nasjonalparken huser mange rådyr, ekorn og jordekorn, foruten bjørn, vaskebjørn, otere, pumaer og murmeldyr.
Den beste inngangen til fjellene i nasjonalparken er den nesten 30 kilometer lange oppstigningen fra Port Angeles til åsryggen Hurricane Ridge. En flott kjøretur som tar deg opp til et storslått, åpent landskap med utsikt til isbreer og fjell, blant annet halvøyas høyeste fjell, Mount Olympus (2430 meter). Her er det gode turstier.

Hovedgaten i Forks: Store lastebiler med tømmer, lurvete moteller og kvartaler med forfalne mobilhomesomgitt av skrot og parkerte pickups. Forks er ikke et opplagt turistmål, men det er et MEN: Forfatteren til Twilight-sagaen Stephenie Meyer, lot hovedpersonen sin Bella Swan flytte fra sin mor i Phoenix til sin far i USAs mest regnfulle områder i landsbyen Forks, der hun møter den vakre, mystiske Edward Cullen. Mer behøver vi ikke å skrive, for det lille turistkontoret i Forks har et verdenskart fullt av nåler som viser hvor i verden alle kommer fra, fans som har tatt veien hit for å følge vampyrenes ferd. De kan se Forks High School, Bellas hus, Cullen home og politistasjonen.

Den 18.mai 1980 eksploderte vulkanen St. Helens med en slik kraft at en cirka 25 kilometer høy søyle av røyk og aske spredte seg over store deler av jordkloden. Samtidig ble St. Helens (2550 meter) cirka 400 meter lavere, mens innsjøen Spirit Lake ble hevet med 60 meter og 600 kvadratkilometer skog ble blåst vekk som fyrstikker eller begravd under aske og lava. Snøen fra toppen av vulkanen smeltet og startet et gjørmeskred.
Tidligere var St. Helens en perfekt kjegleformet stratovulkan, men eksplosjonen har gjort krateret hesteskoformet, så du kan se inn i vulkanen fra nord. I krateret kan du se den nye kjeglen, som allerede er over 250 meter høy etter de seneste utbruddene fra 2004-2008. Turstier går enda tettere på krateret. Det er ganske enestående at du kan se hvilke krefter som lurer i en vulkan på kloss hold.

Washington er beryktet for å være et regnfullt område, men det er enorme lokale forskjeller. Det meste av regnet faller langs kysten (for eksempel regnskogsområder på Olympic-halvøya) og i den vestlige delene av staten med byer som Seattle. Beste årstid er juli-september, da det normalt ikke regner så mye, og temperaturene topper seg ved 20-25 grader om dagen, men med kjølige netter. Det faller en del regn på våren, som ellers er en behagelig årstid. Vinterhalvåret er regnfullt og kjølig. Havet er for kaldt til bading året rundt.

Washington ønsker deg velkommen – med sine naturkrefter og vakre natur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VEST-USA

Yellowstone nasjonalpark

Yellowstone er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine. Over 200 fuglearter og 60 arter av pattedyr har sine hjem i nasjonalparken. Nyere opptelling anslår at det lever 300-600 grizzlybjørner her, 500-650 svartbjørner, 15-17 pumaer, 80 ulv, 500 bever, minst 300-500 bisoner, 400 elger samt flokker med hjorter, prærieantiloper og tykkhornsau.

Les mer

Washington

Seattle er en flott inngang til det vestlige USA, og mange kombinerer en rundtur i det nordvestlige USA med opphold i Vancouver og nasjonalparker i Canada. Men det venter også store naturopplevelser hvis du kjører sørover mot California. Seattle kalles også «The Emerald City» (den smaragdgrønne byen) og har en praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Punget, som har gitt grunnlag for en perfekt naturlig havn.

Les mer

Utah

Utahs fem nasjonalparker er blant de vakreste i USA, som med rette kan kalles naturens lekeplass med tallrike muligheter for en aktiv ferie. Beboerne i delstaten er først og fremst kjent for mormonene. Hele 60 prosent av statens 2,8 millioner er mormoner, og mange har etternavn som Jensen, Nielsen og Hansen.

Les mer

Oregon

Oregon er USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder i nord til strand og klipper langs Stillehavskysten i vest. Rosenes by er Portlands offisielle kallenavn. Portland er i amerikansk sammenheng nesten litt København-aktig, med en stor gruppe av mennesker som sykler og har fokus på økologi og alternativ livsstil, men som også verdsetter godt brygget øl, kaffe, fotball og en klesstil som kanskje er hentet i en gjenbruksbutikk.

Les mer

New Mexico

New Mexico glemmes ofte bort når USA-turen skal planlegges. De fleste ser staten som en tørr og nesten ubebodd delstat. Det er trist, for New Mexico, og spesielt den nordlige delen, har mye spennende å by på. Her kan du følge Billy the Kids fotspor, besøke et av de mange indianerreservatene, se enorme kaktuser, flaggermus, sjarmerende byer, spise meksikansk mat og kjøre deler av Route 66.

Les mer

Nevada

Nevada er mest kjent for Las Vegas, som er det villeste mennesket har bygd siden Babels tårn. Paris, New York, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor, Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Dette er så absolutt verdens fornøyelses- og gamblinghovedstad. Her får du 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året. Selv fantasien strekker ikke helt til.

Les mer

Monument Valley

Du får en fornemmelse av landskapet allerede når du kjører forbi på hovedvei 163. Monument Valley byr på røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra et flate ørkenlandskapet. De fabelaktige klippene som er har blitt brukt som kulisser i utallige cowboyfilmer, og det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Les mer

Grand Canyon nasjonalpark

Grand Canyon – et av verdens underverker, skapt av Colorado – elven på dens 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California – bukten i Mexico. Det er ikke et lite underverk vi snakker om: Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado – elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned.

Les mer

Colorado

Colorado, med klippefjellene Rocky Mountains byr på et møte med noen av USAs høyeste fjelltopper. Her ligger også noen av landets mest eksklusive og dyreste skisteder, Aspen og Vail. Denver er først og fremst en port til store opplevelser i Rocky Mountains-området. Men det er også mange fine attraksjoner og opplevelser i byens sentrum. Folk i Denver er først og fremst kjent for en aktiv livsstil i den fantastiske naturen, som attpåtil byr på mildt, tørt og solrikt vær året rundt.

Les mer

Chuckwagon middag

«When the dinner bell rings, line up to be served real cowboy fixin’s. Nobody goes away hungrey».
Det er så sant som det er sagt. Dere står på rekke og rad med hver deres skinnende tinntallerken. Første stopp er store, bakte poteter i sølvpapir, deretter – klask – en klatt brune bønner og – klask – eplekompott. Til slutt en solid porsjon kylling, oksekjøtt og mørkt bisonkjøtt. Hvem har vel hørt om cowboyer som spiser vegetarmat?

Les mer

Arizona

Cruisekontrollen er på, musikken strømmer ut av radioen og du kjører gjennom kilometer av langstrakte veier. I det ene øyeblikket møter du bisarre landsbyer med merkelige forretninger som Jackass Junction og Outlaw Willie’s. Etter noen timers kjøring med nesten ubebodd månelandskap åpenbares plutselig skjønnheter du ikke trodde var mulig: Grand Canyon, Monument Valley, Sedona og Den forsteinede skog.

Les mer

Las Vegas

New York, Paris, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor og Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Byen har satset milliarder av dollar på temakasinoer for å fastholde Las Vegas som verdens fornøyelses – og gamblinghovedstad. Har det lykkes? Ja, 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året og 40 millioner besøkende årlig, ja, det virker slik.

Les mer

Wyoming

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Yellowstone nasjonalpark er en perle man bare må besøke!

Les mer