fbpx

Ville og vakre Zimbabwe

En magisk reise i ville og vakre Zimbabwe!

Velkommen til Zimbabwe

Zimbabwe er en safariperle med en unik historie. Dette vakre landet blir ofte oversett til fordel for sine mer kjente naboer, Sør-Afrika og Botswana. En reise hit byr på autentisk og uspolert afrikansk natur på sitt beste.

Ditt eventyr i Zimbabwe starter ved de mektige og imponerende Victoria Falls. Vannet velter over skrenten og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør inntrykk på alle besøkende.

Men Zimbabwe har langt mer å by på enn fossefall.

Hwange nasjonalpark er elefantenes rike samt hjem til løver, leoparder, neshorn og bøfler. Parken har også alle de klassiske savannesjarmørene – giraffer, sebraer, antiloper, villsvin og den sjeldne afrikanske villhunden.

Safarieventyret fortsetter med en unik togreise, med Elephant Express. Denne turen er kun for gjester som bor på Camelthorn Lodge.

Zambezi-elven lokker med båtsafari og kanotur. Flodhester som dupper i vannet, elefanter langs vannkanten, krokodiller på bredden og hylende hyener. Solnedgangen er ulik alle andre du har sett; det er som om solen eksploderer før den forsvinner.

Overnatting på de luksuriøse lodgene Gorges Lodge i Victoria Falls, Nehimba Lodge og Camelthorn Lodge i Hwange nasjonalpark og Zambezi Sands River Camp i Zambezi nasjonalpark.

Bli med på en magisk reise i ville og vakre Zimbabwe!

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Victoria Falls.

Reiser til zimbabwe, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, zimbabwe safari reiser, tur til zimbabwe, ballongsafari, ferie zimbabwe, victoria falls

Vel fremme i Victoria Falls ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til Gorges Lodge.

Den lekre lodgen ligger fantastisk til på kanten av Batoka Gorge, 200 meter over Zambezi-elven. Her får dere en av de beste utsiktene i hele den sørlige delen av Afrika. Når kvelden kommer kan dere sitte på verandaen og nyte solnedgangen.

Middag på lodgen.

Overnatting: Gorges Lodge

Frokost på lodgen.

Start dagen med en guidet tur til de spektakulære naturvidunderet Victoria Falls. Vannet velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende.

Den litt uvanlige utforming på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fjellene, på en avstand så nære som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter.

Lunsjen inntas ved fallene.

Om ettermiddagen blir det solnedgangscruise på Zambezi-elven. Et cruise på Zambezi-elven er den perfekte måte å slappe av på etter en fantastisk dag med mange opplevelser. Det serveres snacks og drikke under turen.

Middag på lodgen.

Overnatting: Gorges Lodge

Frokost på lodgen.

Sjåføren står klar og kjører dere til Hwange nasjonalpark, den største i Zimbabwe. Kjøreturen er på fire til fem timer, hvorav halvparten av turen tar dere gjennom denne spektakulære parken.

Safarien starter i den nordlige delen av parken, som kjennetegnes av åpne sletter med mopanetrær med blader formet som sommerfugler. Dette er elefantenes rike så alt er lagt til rette for fantastiske møter med disse kloke og fascinerende dyrene.

Innsjekk på lodgen, som ligger i et privat område av nasjonalparken. Hovedhuset og teltene har utsikt mot vannhullet. Her er alt tilrettelagt for møter med dyrene – rett utenfor teltet!

Middag på lodgen.

Overnatting: Nehimba Lodge

Store flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten, og trekker nærmere og nærmere. Marken skjelver når jordens største og majestetiske landdyr ankommer vannhullene. Trærne rister litt, støvet samles som en stor sky bak flokken og lyden fra ørene flyter som en myk symfoni over savannen.

I det grønne gresset dukker også antiloper i alle former og størrelser opp. De sprer seg utover og nyter buffeen som nå er tilgjengelig. Med ører som vibrerer, på konstant vakt etter lyden av rovdyr, gumler de i seg av markens overflod.

Sebraenes herlige pysjamaser i sort og hvit bryter de grønne omgivelsene og det er vanskelig å telle hvor mange de er når stripene blandes i en herlig miks. Det er den perfekte kamuflasje. Gnuene trasker rundt, som et endeløst teppe av sorte oppsamlinger.

Er dere riktig så heldige får dere se afrikansk villhund og gepard. Synet av disse går ikke lett i glemmeboken.

Det blir morgensafari i Hwange og lunsj på lodgen.

På Nehimba Lodge er det inkludert to aktiviteter. Dere kan velge mellom morgen- og ettermiddagssafari med bil, fotsafari og nattsafari.
Vi anbefaler å bli med på morgensafari med bil og så nattsafari. Når mørket senker seg, våkner de nattaktive dyrene til live og begir seg ut på jakt. Safariopplevelsen er helt unik (og annerledes) etter mørkets frembrudd.

Middag om kvelden.

Overnatting: Nehimba Lodge

Frokost på lodgen.

Dere blir hentet på lodgen og blir kjørt til utkanten av parken hvor dere går om bord på Elephant Express, spesialbygd for safari og kun for Camelthorn Lodge sine gjester. Togturen tar rundt to timer og følger grensen til Hwange nasjonalpark så det stor sjanse for å se dyr underveis.

Transport til Camelthorn Lodge, unik i stil og design og strategisk plassert rundt et gammelt og gedigent camelthorn-tre.

Camelthorn gir deg også en unik mulighet til å komme tett innpå og fotografere dyrene, uten at de merker din tilstedeværelse. Lodgen har nemlig en Underground Blind, en seks meter lang tunnel hvor du kan sitte og beundre dyrene ved vannhullet.

Innsjekk på lodgen og lunsj.

Om ettermiddagen blir det safari i parken.

Middag om kvelden.

Overnatting: Camelthorn Lodge

Frokost på lodgen.

Dere velger selv hvordan dagen skal være. Bli med på safari i åpen safaribil, fotsafari, nattsafari, besøk en lokal landsby og skole eller tilbring noen timer i The Underground Hide.

Som gjest på Camelthorn kan du delta på en meget spesiell utflukt som er kjent som «Pump Runs». Lodgen er en del av Imvelo Safari Lodges, som er ansvarlig for åtte vannhull rundt om i området. Du kan bli med på en heldagsutflukt i parken hvor dere leverer forsyninger til vaktene. Så kommer en herlig pikniklunsj i det fri og deretter en safari.

Uansett hvilke to aktiviteter dere velger, får dere en fantastisk og minnerik dag!

Middag på lodgen.

Overnatting: Camelthorn Lodge

Frokost på lodgen.

I dag går turen til Zambezi, en av Afrikas største elver. Dere blir hentet på Camelthorn og kjører gjennom Hwange til Zambezi Sands River Camp.

Denne lekre lodgen ligger rett ved elven. Både hovedhuset og de åtte luksusteltene er bygd på opphøyde tredekk med utsikt mot elven. Teltene har eget bad (dusj og toalett) og et lite basseng.

Lunsj på lodgen.

Vekk sansene og oppdag hvilke hemmeligheter og skatter som skjuler seg i den afrikanske bushen på en fotsafari. En profesjonell guide tar dere med ut i naturen. Han forteller om dyr, flora og fauna underveis.

Middag på lodgen.

Overnatting: Zambezi Sands River Camp

Start dagen med en kanotur på Zambezi-elven. Fra kanoen opplever dere en helt spesiell nærhet til naturen og dyrene. Ro mellom et nettverk av øyer og se elefanter, flodhester, krokodiller, antiloper og fugler.

Det er mulighet for pikniklunsj på en av øyene. Alternativet er lunsj på lodgen.

Om ettermiddagen blir det et cruise i solnedgangen – en herlig avslutning på oppholdet i Zimbabwe!

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Zambezi Sands River Camp

Frokost på lodgen.

Det er på tide å ta farvel med villmarken og sjåføren setter kursen mot Victoria Falls. Kjøreturen er på mellom 1 til 1,5 time, avhengig av hvilken rute dere tar.

I Victoria Falls blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Reiser til zimbabwe, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, zimbabwe safari reiser, tur til zimbabwe, ballongsafari, ferie zimbabwe, victoria falls

Ankomst Norge med mange gode minner om en magisk reise til Zimbabwe.

Reiser til zimbabwe, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, zimbabwe safari reiser, tur til zimbabwe, ballongsafari, ferie zimbabwe, victoria falls

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Victoria Falls – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Gorges Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 2 netter på Nehimba Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 2 netter på Camelthorn Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 2 netter på Zambezi Sands River Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke o g aktiviteter
 • Guidet tur til Victoria Falls, inkludert inngang
 • Solnedgangscruise på Zambezi-elven (fra Victoria Falls), inkludert snacks og drikke
 • Safari i Hwange nasjonalpark med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Hwange og Zambezi
 • Togtur med Elephant Express fra Gorges Lodge til Camelthorn Lodge
 • Transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Zimbabwe

Dette er ikke inkludert:

 • Visum til Zimbabwe (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Utflukter/aktiviteter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Reiseperiode: Hele året.
Juli til oktober anses som den beste perioden for safari da dette er den tørre perioden. Merk at i denne perioden kan det være lite vann i Victoria Falls, men det er fortsatt et flott syn.
Regntiden er fra desember til mars.
Juni til august kan være noe kjølig så husk å ta med varme klær da det kan være kaldt om kvelden/natten.
November er uforutsigbar, og det kan være varmt og tørt, men sesongens første regn kan også forekomme.

Ville og vakre Zimbabwe

Fyll ut skjemaet nedenfor, så starter vi jobben med å skreddersy ditt tilbud så snart vi kan. Ønsker du kun et raskt svar med et prisoverslag så krysser du av for det. Vi gleder oss til å hjelpe deg med din reise!

🛈 Vi opplever for tiden problemer med noen av våre eksterne tjenester. Last inn siden på nytt dersom kontaktskjemaet nedenfor ikke er synlig.

Skroll til toppen