Ville og vakre Zimbabwe

11

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Zimbabwe er en safariperle med en unik historie. Dette vakre landet blir ofte oversett til fordel for sine mer kjente naboer, Sør-Afrika og Botswana. En reise hit byr på autentisk og uspolert afrikansk natur på sitt beste.

Ditt eventyr i Zimbabwe starter ved de mektige og imponerende Victoria Falls. Vannet velter over skrenten og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør inntrykk på alle besøkende.

Men Zimbabwe har langt mer å by på enn fossefall.

Hwange nasjonalpark er elefantenes rike samt hjem til løver, leoparder, neshorn og bøfler. Parken har også alle de klassiske savannesjarmørene – giraffer, sebraer, antiloper, villsvin og den sjeldne afrikanske villhunden.

Safarieventyret fortsetter med en unik togreise, med Elephant Express. Denne turen er kun for gjester som bor på Camelthorn Lodge.

Zambezi-elven lokker med båtsafari og kanotur. Flodhester som dupper i vannet, elefanter langs vannkanten, krokodiller på bredden og hylende hyener. Solnedgangen er ulik alle andre du har sett; det er som om solen eksploderer før den forsvinner.

Overnatting på de luksuriøse lodgene Gorges Lodge i Victoria Falls, Nehimba Lodge og Camelthorn Lodge i Hwange nasjonalpark og Zambezi Sands River Camp i Zambezi nasjonalpark.

Bli med på en magisk reise i ville og vakre Zimbabwe!

Dag 1:

Norge – Victoria Falls

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Victoria Falls.

Dag 2:

Victoria Falls

Vel fremme i Victoria Falls ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til Gorges Lodge.

Den lekre lodgen ligger fantastisk til på kanten av Batoka Gorge, 200 meter over Zambezi-elven. Her får dere en av de beste utsiktene i hele den sørlige delen av Afrika. Når kvelden kommer kan dere sitte på verandaen og nyte solnedgangen.

Middag på lodgen.

Overnatting: Gorges Lodge

Dag 3:

Victoria Falls

Frokost på lodgen.

Start dagen med en guidet tur til de spektakulære naturvidunderet Victoria Falls. Vannet velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende.

Den litt uvanlige utforming på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fjellene, på en avstand så nære som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter.

Lunsjen inntas ved fallene.

Om ettermiddagen blir det solnedgangscruise på Zambezi-elven. Et cruise på Zambezi-elven er den perfekte måte å slappe av på etter en fantastisk dag med mange opplevelser. Det serveres snacks og drikke under turen.

Middag på lodgen.

Overnatting: Gorges Lodge

Dag 4:

Victoria Falls – Hwange nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Sjåføren står klar og kjører dere til Hwange nasjonalpark, den største i Zimbabwe. Kjøreturen er på fire til fem timer, hvorav halvparten av turen tar dere gjennom denne spektakulære parken.

Safarien starter i den nordlige delen av parken, som kjennetegnes av åpne sletter med mopanetrær med blader formet som sommerfugler. Dette er elefantenes rike så alt er lagt til rette for fantastiske møter med disse kloke og fascinerende dyrene.

Innsjekk på lodgen, som ligger i et privat område av nasjonalparken. Hovedhuset og teltene har utsikt mot vannhullet. Her er alt tilrettelagt for møter med dyrene – rett utenfor teltet!

Middag på lodgen.

Overnatting: Nehimba Lodge

Dag 5:

Hwange nasjonalpark

Store flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten, og trekker nærmere og nærmere. Marken skjelver når jordens største og majestetiske landdyr ankommer vannhullene. Trærne rister litt, støvet samles som en stor sky bak flokken og lyden fra ørene flyter som en myk symfoni over savannen.

I det grønne gresset dukker også antiloper i alle former og størrelser opp. De sprer seg utover og nyter buffeen som nå er tilgjengelig. Med ører som vibrerer, på konstant vakt etter lyden av rovdyr, gumler de i seg av markens overflod.

Sebraenes herlige pysjamaser i sort og hvit bryter de grønne omgivelsene og det er vanskelig å telle hvor mange de er når stripene blandes i en herlig miks. Det er den perfekte kamuflasje. Gnuene trasker rundt, som et endeløst teppe av sorte oppsamlinger.

Er dere riktig så heldige får dere se afrikansk villhund og gepard. Synet av disse går ikke lett i glemmeboken.

Det blir morgensafari i Hwange og lunsj på lodgen.

På Nehimba Lodge er det inkludert to aktiviteter. Dere kan velge mellom morgen- og ettermiddagssafari med bil, fotsafari og nattsafari.
Vi anbefaler å bli med på morgensafari med bil og så nattsafari. Når mørket senker seg, våkner de nattaktive dyrene til live og begir seg ut på jakt. Safariopplevelsen er helt unik (og annerledes) etter mørkets frembrudd.

Middag om kvelden.

Overnatting: Nehimba Lodge

Dag 6:

Hwange nasjonalpark og Elephant Express

Frokost på lodgen.

Dere blir hentet på lodgen og blir kjørt til utkanten av parken hvor dere går om bord på Elephant Express, spesialbygd for safari og kun for Camelthorn Lodge sine gjester. Togturen tar rundt to timer og følger grensen til Hwange nasjonalpark så det stor sjanse for å se dyr underveis.

Transport til Camelthorn Lodge, unik i stil og design og strategisk plassert rundt et gammelt og gedigent camelthorn-tre.

Camelthorn gir deg også en unik mulighet til å komme tett innpå og fotografere dyrene, uten at de merker din tilstedeværelse. Lodgen har nemlig en Underground Blind, en seks meter lang tunnel hvor du kan sitte og beundre dyrene ved vannhullet.

Innsjekk på lodgen og lunsj.

Om ettermiddagen blir det safari i parken.

Middag om kvelden.

Overnatting: Camelthorn Lodge

Dag 7:

Hwange nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Dere velger selv hvordan dagen skal være. Bli med på safari i åpen safaribil, fotsafari, nattsafari, besøk en lokal landsby og skole eller tilbring noen timer i The Underground Hide.

Som gjest på Camelthorn kan du delta på en meget spesiell utflukt som er kjent som «Pump Runs». Lodgen er en del av Imvelo Safari Lodges, som er ansvarlig for åtte vannhull rundt om i området. Du kan bli med på en heldagsutflukt i parken hvor dere leverer forsyninger til vaktene. Så kommer en herlig pikniklunsj i det fri og deretter en safari.

Uansett hvilke to aktiviteter dere velger, får dere en fantastisk og minnerik dag!

Middag på lodgen.

Overnatting: Camelthorn Lodge

Dag 7:

Hwange – Zambezi nasjonalpark

Frokost på lodgen.

I dag går turen til Zambezi, en av Afrikas største elver. Dere blir hentet på Camelthorn og kjører gjennom Hwange til Zambezi Sands River Camp.

Denne lekre lodgen ligger rett ved elven. Både hovedhuset og de åtte luksusteltene er bygd på opphøyde tredekk med utsikt mot elven. Teltene har eget bad (dusj og toalett) og et lite basseng.

Lunsj på lodgen.

Vekk sansene og oppdag hvilke hemmeligheter og skatter som skjuler seg i den afrikanske bushen på en fotsafari. En profesjonell guide tar dere med ut i naturen. Han forteller om dyr, flora og fauna underveis.

Middag på lodgen.

Overnatting: Zambezi Sands River Camp

Dag 9:

Zambezi nasjonalpark

Start dagen med en kanotur på Zambezi-elven. Fra kanoen opplever dere en helt spesiell nærhet til naturen og dyrene. Ro mellom et nettverk av øyer og se elefanter, flodhester, krokodiller, antiloper og fugler.

Det er mulighet for pikniklunsj på en av øyene. Alternativet er lunsj på lodgen.

Om ettermiddagen blir det et cruise i solnedgangen – en herlig avslutning på oppholdet i Zimbabwe!

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Zambezi Sands River Camp

Dag 10:

Zambezi nasjonalpark – Victoria Falls – Norge

Frokost på lodgen.

Det er på tide å ta farvel med villmarken og sjåføren setter kursen mot Victoria Falls. Kjøreturen er på mellom 1 til 1,5 time, avhengig av hvilken rute dere tar.

I Victoria Falls blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 11:

Norge

Ankomst Norge med mange gode minner om en magisk reise til Zimbabwe.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Victoria Falls – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Gorges Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 2 netter på Nehimba Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 2 netter på Camelthorn Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 2 netter på Zambezi Sands River Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke o g aktiviteter
 • Guidet tur til Victoria Falls, inkludert inngang
 • Solnedgangscruise på Zambezi-elven (fra Victoria Falls), inkludert snacks og drikke
 • Safari i Hwange nasjonalpark med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Hwange og Zambezi
 • Togtur med Elephant Express fra Gorges Lodge til Camelthorn Lodge
 • Transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Zimbabwe

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Zimbabwe (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Utflukter/aktiviteter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Reiseperiode: Hele året.
Juli til oktober anses som den beste perioden for safari da dette er den tørre perioden. Merk at i denne perioden kan det være lite vann i Victoria Falls, men det er fortsatt et flott syn.
Regntiden er fra desember til mars.
Juni til august kan være noe kjølig så husk å ta med varme klær da det kan være kaldt om kvelden/natten.
November er uforutsigbar, og det kan være varmt og tørt, men sesongens første regn kan også forekomme.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Visum til Zimbabwe kan etter gjeldende regler kjøpes ved innreise mot betaling og koster USD 50,- per person (single entry). Visum er gyldig for 30 dager. Alle reisende til Zimbabwe anbefales å kontrollere visumetiketten nøye, slik at det ikke hersker tvil om visumets gyldighetsperiode. En overskridelse av reglene kan få meget alvorlige konsekvenser. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise. Det anbefales minst tre ledige sider i passet. Er det ikke nok plass kan innreise nektes.
Besøkende må også ha med seg bevis på at har arrangert utreise og tilstrekkelige midler for oppholdet.

Det anbefales følgende vaksinasjoner: Hepatitt A. Hepatitt B. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Zimbabwe er risikoområde for malaria og det anbefales å bruke malariaprofylakse om man reiser utenfor Harare.

Anbefalinger for reise i malariastrøk:

 • Husk at den beste måten å beskytte seg på er å ta forbehold for å hindre at man blir bitt.
 • Regelmessig bruk av insekt De fleste lodger og overnattingssteder tilbyr dette.
 • Bruk langermet genser/skjorter og bukser på kveldstid
 • Bruk myggnett de stedene det er tilgjengelig.
 • De stedene hvor det tilbys kan dere bruke insektmiddel for å drepe insekter som allerede har kommet inn på rommet / teltet.
 • Vifter og myggspiral er også effektive for å hindre myggstikk.
 • Dykkere bør være varsom ved bruk av Larium i sammenheng med dykking.

Det er færre hendelser av malaria på steder med liten befolkning. Dere vil høyst sannsynligvis nesten utelukkende oppholde dere i områder med lite malariaforekomst. Det tar minst 6 – 7 dager fra du blir bitt til malariasymptomene kjennes.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Grunnet store flyplasser og tidkrevende sikkerhetsopplegg anbefales det å være tilstede på flyplassen 2 timer før innlandsflyvninger og 3 timer før internasjonale flyvninger.

Ved internasjonale avganger fra flyplasser i Zimbabwe kan dere bli bedt om å betale USD 25,- per person. De aller fleste flyselskaper har inkludert denne prisen i billetten.
I januar 2011 ble det også introdusert en ”sikkerhetsskatt”. Denne kommer på USD 5,- per person for internasjonale avganger og USD 3,- for innlandsflyvninger. Dette kommer i tillegg til de overnevnte avgiftene.

Husk å ta med den nøyaktige summen USD som er påkrevet da man ikke kan veksle på flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Zimbabwe kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: 0 timer.
Vinter: + 1 time.

Zimbabwe er har et behagelig klima året rundt, og den beste tiden for når du skal besøke landet avhenger av hvilke aktiviteter du ønsker å oppleve og hvilke regioner du skal besøke.

For den optimale safariopplevelsen er det best i de tørre månedene: Juli – oktober. Da er vannbestanden og tilgang til drikke mindre så dyrene trekker ned til elver og vannhull, som gjerne er rundt lodger og spesielt bygde utkikksplasser.
Under regntiden er vegetasjonen sterk og det er tilstrekkelig med vann så dyrene er vanskeligere å se. Fordelen er jo at det er færre besøkende i parkene.

Beste tiden for å besøke Victoria Falls er i perioden mars – juni da det er mest trykk i fossefallene. Helt spektakulært! Men det kan også være vanskelig å se takket være all spruten fra fallene.

I den tørre perioden (da de aller fleste besøker Zimbabwe på grunn av safariopplevelsene), er det mindre vann i fallene – noen ganger bare noen tynne striper med vann. Til gjengjeld får du fantastisk utsikt over juvene og de flotte geologiske utformingene.
For det beste av begge opplevelsene er perioden juni til august å foretrekke, selv om det er litt tidlig den ultimate safariopplevelsen.

Mest populære perioden å besøke Zimbabwe er april til oktober.

Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden er dagtemperaturene omtrent som en gjennomsnittlig norsk sommerdag, med litt kjølige kvelder. Det anbefales å bruke solkrem med høy solfaktor for å beskytte huden og å drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering.

Deler av Zimbabwe ligger på 1000 meter over havet og høyere. Her kan temperaturen synke ned mot null grader om natten i den kalde årstiden.

Visa og MasterCard aksepteres vanligvis i Zimbabwe, både av banker og overnattingssteder. American Express og Diners Club vil det være vanskeligere å finne steder som godtar.
Vær oppmerksom på at det er høye gebyrer for bruk av bankkort, og vanskelig å ta ut i minibank (på grunn av pengemangel) og vi anbefaler kontant betaling.

Vi anbefaler at du tar med deg godt med kontanter hjemmefra – og da i amerikanske dollar (USD). Gjerne små sedler (USD 1 og 5) slik at du kan kjøpe drikkevarer, små suvenirer eller måltider underveis.
Gyldig valuta er amerikanske dollar og enkelte steder sørafrikanske rand.

De fleste safarier foregår i 4x4 landrover, med åpent tak og sitteløsning designet for at folk skal se så mye som mulig av området og dyrene. Enkelte steder, på grunn av varme, sand eller støv, brukes lukkede kjøretøyer med store vinduer.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Zimbabwe ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Enkelte steder tilbys safari til fots. Dette kan medføre risiko da det er ville dyr i reservatene. Vi tar ikke ansvar for eventuelle hendelser som skulle oppstå.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Zimbabwe, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. Vann kan drikkes etter grundig koking og filtrering. Da det er forurensing også av grunnvann og borehull flere steder, anbefales det å kjøpe drikkevann.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

På våre reiser kommer du i kontakt med hverdagsliv, skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke er vant med, som for eksempel skikken med driks.

I Zimbabwe er det vanlig å gi tips når man benytter ulike servicetjenester – mange lønninger er i stor grad basert på tips.

Som regel vil de ulike safarilodgene skrive anbefalinger i permer på hvert rom.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top