Victoria Falls og safari i Botswana

12

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Victoria Falls er et av naturens mest imponerende kreasjoner. Med sine 1,7 kilometer i bredden og 110 meter i høyden, er fossefallene et spektakulært syn. Lyden av vannet som braser over kanten minner om torden.

Bli også med på et solnedgangscruise på den mektige Zambezi-elven og opplev Victoria Falls fra luften med en helikoptertur.

Botswana er et must for de som ønsker en ekte afrikansk villmarksopplevelse. Bli med på safari i magiske Chobe nasjonalpark, med sine elefanter, løver, antiloper og bøfler. Langs bredden ligger store krokodiller og flodhestene pruster i vannet mens båten tar dere med på en uforglemmelig tur på Chobe Channel.

Okavangodeltaet er et kaleidoskop av vakker natur og dyr. Bli med på en tur i en tradisjonell mokoro (kano), som stille flyter på elven, mellom høyt siv og gressøyer.

Dag 1:

Norge – Victoria Falls

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Victoria Falls.

Dag 2:

Victoria Falls

En sjåfør ønsker dere velkommen til Victoria Falls og kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Hotellet har sentral beliggenhet, med gangavstand til Victoria Falls.

Middag inntas på The Palms Restaurant, med utsikt mot hagen. I bakgrunnen kan dere skimte røyken fra de mektige fossefallene.

Overnatting: Ilala Lodge Hotel

Dag 3:

Victoria Falls

Frokost på hotellet.

Start dagen med en guidet tur til de spektakulære naturvidunderet Victoria Falls. Vannet velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende.

Den litt uvanlige utforming på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fjellene, på en avstand så nære som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter.

Lunsj på egen hånd.

Om ettermiddagen blir det solnedgangscruise på Zambezi-elven. Et cruise på Zambezi-elven er den perfekte måte å slappe av på etter en fantastisk dag med mange opplevelser. Det serveres snacks og drikke under turen.

Middag på lodgen.

Overnatting: Ilala Lodge Hotel

Dag 4:

Victoria Falls

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan utforske Victoria Falls nærmere.

Det er en rekke aktiviteter dere kan bli med på.

Øverst på listen for mange står en helikoptertur over Victoria Falls. Se fallene i fugleperspektiv når helikopteret tar dere med i en sirkel over de brusende fossefallene. Turen rundes av med en tur langs Zambezi-elven og tilbake over Zambezi-nasjonalpark. Helikopteret flyr svært lavt over fallene, og dere får den best tenkelige utsikten.

På Steam Train Bridge Run gjenopplever dere den gamle tiden med damptog. Togturen tar deg over Victoria Falls Bridge, hvor du får oppleve det dundrende bruset fra Zambezi-elven hundre meter under deg. Toget tøffer ut fra Victoria Falls Hotel og krysser Victoria Falls Bridge, hvor det blir en sundowner. Deretter kjører toget tilbake til stasjonen og slipper av reisende som kun skal oppleve solnedgangen. Så tøffer det inn i bushen for middag. Det er stor sjanse for å se dyr underveis, for det meste elefanter.

Andre aktiviteter inkluderer Gorge swing, zipline, white water rafting og kanotur på Zambezi-elven.

Turene er ikke inkludert og det anbefales å bestille ønsket aktivitet sammen med reisen for å sikre plass.

Overnatting: Ilala Lodge Hotel

Dag 5:

Victoria Falls – Chobe nasjonalpark (Botswana)

Frokost på hotellet.

Sjåføren står klar og dere setter kursen mot Botswana og Chobe nasjonalpark, den tredje største parken i landet og den mest allsidige.

Dere krysser grensen til Botswana og fortsetter til lodgen hvor dere sjekker inn.

Lodgen er en elegant, femstjerners lodge, som også er økosertifisert. Den ligger rett ved Chobe River.

Lunsj på lodgen.

Om ettermiddagen venter deres første safari i Chobe, Botswanas første nasjonalpark. Her venter en høy konsentrasjon av dyr, spesielt elefanter. Hele 50 000 av de majestetiske landdyrene vandrer rundt i Chobe. Parkens overdådige dyre- og fugleliv vil imponere enhver naturelsker.

Middag på lodgen.

Overnatting: Chobe Game Lodge

Dag 5:

Chobe nasjonalpark

Ved soloppgang, når de er sikre på at banen er klar, kommer marekattene opp fra hulene sine og etterlater seg noen mannlige og hunnlige barnevakter for å ta vare på de små valpene og bruker så det meste av dagen til å finne føde. De som er satt ut som vakter, klatrer opp på et høyt utsiktspunkt for å speide utover terrenget.

Chobe-elven er selve livsnerven, og den bukter seg gjennom området som en blåaktig slange, som gir liv til både natur, dyr og mennesker.

På slettene hersker elefanter, løver, neshorn, leoparder og bøfler. Foruten disse ettertraktede savannedyrene er det flust med sebraer, giraffer, antiloper, vortesvin og struts. Er dere riktig så heldige får dere også se den sjeldne afrikanske villhunden.

Dagen avsluttes med en båttur på Chobe River. Her er det vanlig å se elefanter som slukker tørsten eller tar seg en forfriskende dukkert. Flodhestene dupper i vannet som enorme korker og store krokodiller later seg på sandbankene. Magisk!

Middag på lodgen.

Overnatting: Chobe Game Lodge

Dag 7:

Chobe nasjonalpark – Savuti Channel

Frokost på lodgen.

Dere blir kjørt til Kasane flyplass hvor dere hilser på piloten og går om bord i flyet. Dagens destinasjon er Savuti, kjent for sitt fortryllende vakre landskap og dyreliv.

Området er kjent for sin mystiske og merkelige Savuti Channel. Da David Livingstone oppdaget denne i 1851, fløt elven bra. 30 år senere var elven borte og Savuti Marsh hadde tørket ut, og forble slik i nesten 80 år. Sent på 1950-tallet rant det masse vann igjen, med en plutselig stopp igjen på 80-tallet. Dermed har Savuti Channel blitt kjent som «elven som renner i begge retninger». I 2009, etter en lang pause, renner den igjen gjennom det vakre landskapet. Men ingen vet for hvor lenge….

Innsjekk på lodgen og lunsj.

Ettermiddagen til egen disposisjon slik at dere kan slappe av ved bassenget.

Middag på lodgen.

Overnatting: Savuti Safari Lodge

Dag 8:

Savuti Channel

Safari med firehjulstrekker i Savuti står på dagens program.

Dette er en avsidesliggende del av Chobe nasjonalpark, og har rykte på seg for å råe safariopplevelser, takket være det åpne landskapet, rike dyreliv og et høyt antall rovdyr. Savuti er kjent som stedet hvor løvene konkurrerer med hyener om mat og territorium, noe som faller i smak hos safarientusiaster.

Dere får også oppleve Savuti Marsh og hulemaleriene som San-folket har etterlatt seg i Gubatsa Hill.

Savuti hevder å være hjemsted for den nest største sebramigrasjonen i Afrika, som bestemmes av regnet. Du kan oppleve de store flokkene av sebraer i perioden november og desember og i februar til april. Da flytter dyrene seg fra elvene i nord til de friske og frodige gresslettene og fulle vannhullene i den sørøstlige delen av parken. I fotsporene til sebraene følger et høyt antall rovdyr, som vet at buffeten er klar.

Middag på lodgen.

Overnatting: Savuti Safari Lodge

Dag 9:

Savuti – Okavango Delta

Ikke noe slår en morgensafari, på jakt etter dyrene dere eventuelt gikk glipp av i går.

Frokost på lodgen og så blir dere kjørt til flyplassen hvor dere går om bord på flyet som tar dere til det spektakulære Okavango-deltaet, verdens største innlandsdelta. Det dekker et areal på 20 000 kvadratkilometer og danner et stort og frodig område med et rikt dyre- og fugleliv.

Innsjekk på lodgen, som ligger vakkert til på Nxaragha Island, i hjertet av Okavangodeltaet. Suitene står på treplattformer og fra den store verandaen får dere flott utsikt over landskapet.

Om ettermiddagen venter deres første naturopplevelse på lodgen.

Middag om kvelden.

Overnatting: Camp Okavango

Dag 10:

Okavangodeltaet

Frokost på lodgen.

Profesjonelle og kunnskapsrike guider står klare til å ta dere med på safari til vanns. Dere kan bli med på en tur med en moderne båt eller velge den mer tradisjonelle Mokoroen (kano laget av uthugd trestamme). Sistnevnte er absolutt å anbefale!

Stødig og trygg glir den sakte gjennom det høye gresset. Sommerfuglene sprer sine vinger og flyr rundt dere. Solen står som en knallgul sirkel på himmelen, og guiden styrer mokoroen med stø hånd.

For dere som ønsker å komme enda nærmere naturen, er en guidet fottur et enkelt valg. Fotturen skjer på en av øyene i nærheten og gir dere sjansen til å spore noen av landdyrene. Det er vanlig å se antiloper i buskene og flodhester i vannet. Fuglelivet er fargerikt og mangfoldig.

Camp Okvango er en lodge som baserer seg på aktiviteter på vannet, og safaribiler er ikke mulig her.

Lunsj og middag på lodgen.

Overnatting: Camp Okavango

Dag 11:

Okavangodeltaet – Maun – Norge

Frokost på lodgen.

Etter en siste aktivitet, som dere selv velger, blir dere tatt med til flystripen for fly til Maun. Her sjekker dere inn for fly hjem til Norge.

Dag 12:

Norge

Ankomst Norge – med fantastiske minner om reisen til Victoria Falls og Botswana!

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Victoria Falls/Maun – Norge
 • Innenlandsfly (småfly) i Botswana i henhold til program
 • Flyskatter
 • 3 netter på Ilala Lodge Hotel, inkludert frokost
 • 2 netter på Chobe Game Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag) og utvalgt drikke
 • 2 netter på Savuti Safari Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag) og utvalgt drikke
 • 2 netter på Camp Okavango, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag) og utvalgt drikke
 • 1 guidet tur til Victoria Falls, inkludert inngang
 • 1 solnedgangscruise på Zambezi-elven, inkludert snacks og drikke om bord
 • Safariaktiviteter i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Chobe, Suvati og Okavangodeltaet
 • Transport med engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Assistanse våre lokale samarbeidspartnere i Zimbabwe og Botswana

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Zimbabwe (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tilleggsutflukter
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører og guider

Reiseperiode: Hele året.
Beste periode for safari er fra mai til august (vinter i Botswana). 
Da er været mildt (gjennomsnittstemperatur på 25 grader), og dyrene trekker til vannhullene.
Regntiden er i perioden mellom november og mars. Perioden er kjent som Botswanas sommer, med høye temperaturer og risiko for tordenbyger og regn, som primært faller på ettermiddagen.

I perioden juli til oktober kan det kan det være lite vann i Victoria Falls, men det er fortsatt et flott syn.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Visum til Zimbabwe kan etter gjeldende regler kjøpes ved innreise mot betaling og koster USD 50,- per person (single entry). Visum er gyldig for 30 dager. Alle reisende til Zimbabwe anbefales å kontrollere visumetiketten nøye, slik at det ikke hersker tvil om visumets gyldighetsperiode. En overskridelse av reglene kan få meget alvorlige konsekvenser. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise. Det anbefales minst tre ledige sider i passet. Er det ikke nok plass kan innreise nektes.
Besøkende må også ha med seg bevis på at har arrangert utreise og tilstrekkelige midler for oppholdet.

Det anbefales følgende vaksinasjoner: Hepatitt A. Hepatitt B. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Zimbabwe er risikoområde for malaria og det anbefales å bruke malariaprofylakse om man reiser utenfor Harare.

Anbefalinger for reise i malariastrøk:

 • Husk at den beste måten å beskytte seg på er å ta forbehold for å hindre at man blir bitt.
 • Regelmessig bruk av insekt De fleste lodger og overnattingssteder tilbyr dette.
 • Bruk langermet genser/skjorter og bukser på kveldstid
 • Bruk myggnett de stedene det er tilgjengelig.
 • De stedene hvor det tilbys kan dere bruke insektmiddel for å drepe insekter som allerede har kommet inn på rommet / teltet.
 • Vifter og myggspiral er også effektive for å hindre myggstikk.
 • Dykkere bør være varsom ved bruk av Larium i sammenheng med dykking.

Det er færre hendelser av malaria på steder med liten befolkning. Dere vil høyst sannsynligvis nesten utelukkende oppholde dere i områder med lite malariaforekomst. Det tar minst 6 – 7 dager fra du blir bitt til malariasymptomene kjennes.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Grunnet store flyplasser og tidkrevende sikkerhetsopplegg anbefales det å være tilstede på flyplassen 2 timer før innlandsflyvninger og 3 timer før internasjonale flyvninger.

Ved internasjonale avganger fra flyplasser i Zimbabwe kan dere bli bedt om å betale USD 25,- per person. De aller fleste flyselskaper har inkludert denne prisen i billetten.
I januar 2011 ble det også introdusert en ”sikkerhetsskatt”. Denne kommer på USD 5,- per person for internasjonale avganger og USD 3,- for innlandsflyvninger. Dette kommer i tillegg til de overnevnte avgiftene.

Husk å ta med den nøyaktige summen USD som er påkrevet da man ikke kan veksle på flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Zimbabwe kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: 0 timer.
Vinter: + 1 time.

Zimbabwe er har et behagelig klima året rundt, og den beste tiden for når du skal besøke landet avhenger av hvilke aktiviteter du ønsker å oppleve og hvilke regioner du skal besøke.

For den optimale safariopplevelsen er det best i de tørre månedene: Juli – oktober. Da er vannbestanden og tilgang til drikke mindre så dyrene trekker ned til elver og vannhull, som gjerne er rundt lodger og spesielt bygde utkikksplasser.
Under regntiden er vegetasjonen sterk og det er tilstrekkelig med vann så dyrene er vanskeligere å se. Fordelen er jo at det er færre besøkende i parkene.

Beste tiden for å besøke Victoria Falls er i perioden mars – juni da det er mest trykk i fossefallene. Helt spektakulært! Men det kan også være vanskelig å se takket være all spruten fra fallene.

I den tørre perioden (da de aller fleste besøker Zimbabwe på grunn av safariopplevelsene), er det mindre vann i fallene – noen ganger bare noen tynne striper med vann. Til gjengjeld får du fantastisk utsikt over juvene og de flotte geologiske utformingene.
For det beste av begge opplevelsene er perioden juni til august å foretrekke, selv om det er litt tidlig den ultimate safariopplevelsen.

Mest populære perioden å besøke Zimbabwe er april til oktober.

Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden er dagtemperaturene omtrent som en gjennomsnittlig norsk sommerdag, med litt kjølige kvelder. Det anbefales å bruke solkrem med høy solfaktor for å beskytte huden og å drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering.

Deler av Zimbabwe ligger på 1000 meter over havet og høyere. Her kan temperaturen synke ned mot null grader om natten i den kalde årstiden.

Visa og MasterCard aksepteres vanligvis i Zimbabwe, både av banker og overnattingssteder. American Express og Diners Club vil det være vanskeligere å finne steder som godtar.
Vær oppmerksom på at det er høye gebyrer for bruk av bankkort, og vanskelig å ta ut i minibank (på grunn av pengemangel) og vi anbefaler kontant betaling.

Vi anbefaler at du tar med deg godt med kontanter hjemmefra – og da i amerikanske dollar (USD). Gjerne små sedler (USD 1 og 5) slik at du kan kjøpe drikkevarer, små suvenirer eller måltider underveis.
Gyldig valuta er amerikanske dollar og enkelte steder sørafrikanske rand.

De fleste safarier foregår i 4x4 landrover, med åpent tak og sitteløsning designet for at folk skal se så mye som mulig av området og dyrene. Enkelte steder, på grunn av varme, sand eller støv, brukes lukkede kjøretøyer med store vinduer.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Zimbabwe ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Enkelte steder tilbys safari til fots. Dette kan medføre risiko da det er ville dyr i reservatene. Vi tar ikke ansvar for eventuelle hendelser som skulle oppstå.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Zimbabwe, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. Vann kan drikkes etter grundig koking og filtrering. Da det er forurensing også av grunnvann og borehull flere steder, anbefales det å kjøpe drikkevann.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

På våre reiser kommer du i kontakt med hverdagsliv, skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke er vant med, som for eksempel skikken med driks.

I Zimbabwe er det vanlig å gi tips når man benytter ulike servicetjenester – mange lønninger er i stor grad basert på tips.

Som regel vil de ulike safarilodgene skrive anbefalinger i permer på hvert rom.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top