fbpx

Varanasi

Hellig, spirituelt og spektakulært!

Trekk pusten dypt, rens tankene, ro ned pulsen og gjør deg klar. Du er på vei til et av de mest fargesterke, kaotiske og ærligste steder på jord.

Varanasi trollbinder, forbauser og hypnotiserer deg, men er du klar for eventyret vil det høyst sannsynlig bli ett av dine beste i India.

Varanasi, kjent gjennom tidene som Kashi og Benares, er en av de 7 hellige byene innen hinduismen. Byens er sentrum for religion, meditasjon, kunnskap og lærdom, og her lever mytene, sagnene, guden Shiva og den hellige elven Ganges.

Pilegrimer kommer langveisfra for å gjennomføre gamle seremonier som har vært utført siden tidenes morgen og bade ved de mange trappenedgangene, kalt ghats.
Det sies at alle dine synder, selv for et helt liv, vil vaskes bort i den hellige elven. Ikke rart at folk bader her til alle døgnets tider.

Folk kommer også ofte hit for å dø, så bli ikke overrasket over de døde kroppene, de sørgende familiene eller kremert aske som drysser i eleven. Her oppnår man moksha, fritagelse fra reinkarnasjonssyklusen av fødsel og død (samsara).

Varanasi er virkelig det bankende hjerte i hinduismen.

Byen tilbyr ingen store, flotte palass eller unik arkitektur, ingen førsteklasses hoteller eller marmorlagte gater. Det er heller ikke grunnen til å besøke byen. Du kommer for følelsen. For fargene, luktene, tradisjonene. Du kommer hit for det spirituelle, for opplevelsen og for magien.

Gamlebyen er som en stor labyrint. Trange gater, som er altfor smale for trafikk, forvirrer deg og du kjenner pulsen stiger. Hvor er jeg?

Slapp av, de store hotellene og restaurantene har vært flinke til å skilte, så ut finner du alltid. Mest sannsynlig vil du ende opp på en av de mange ghat, og da kan du jo like gjerne bli med å ofre frukt, messe eller be en stille bønn. For alt som blir sagt eller ofret her ved Ganges, blir for alltid en del av universets syklus.

Om kvelden, når mørket senker seg, deltar du i Ganga Aarti-seremonien, en opplevelse du aldri vil glemme. Hundrevis av folk tar seg ned til ghatene for å delta.

Stillheten senker seg over, og menneskene setter sine små lykter og legger blomster ut i det hellige vannet. Store mengder av offergaver i form av levende lys, lykter og fargerike blomster flyter sammen nedover elven i mørket.

Inntrykkene er mange og kan virke overveldende, men de fleste som besøker Varanasi er enige om at dette er et magisk sted.

Varanasi er stedet hvor ritualer for både fødsel og død utføres, synder vaskes bort, karma repareres og sjeler finner ro!

Skroll til toppen