Utforsk nordlige Madagaskar

10

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Den nordlige delen av Madagaskar er karakterisert av dens variasjon, både i landskap og opplevelser. Den ene dagen er dere på fottur i regnskogen på jakt etter lemurer og kameleoner, den neste ruver enorme sandsteinstinder over dere. Deretter venter kritthvite strender og smaragdfarget hav, med late dager under palmene.

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

Dag 1:

Norge – Antananarivo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Antananarivo.

Dag 2:

Antananarivo

Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Antananarivo

Dag 3:

Antananarivo – Diego Suarez – Amber Mountain

Frokost på hotellet.

Dere blir kjørt til flyplassen for fly til Diego Suarez. Her blir dere hentet og setter så kursen mot Amber Mountain nasjonalpark, en fantastisk regnskog med fossefall, variert flora og fauna og fjelltopper fra 850-1475 meter.

Parken er hjem til en rekke endemiske planter, fugler, reptiler og to typer lemurer – som naturligvis alle besøkende ønsker å se. Er du riktig så heldig kan du også se mungo og fossa, Madagaskars største rovpattedyr.

Det blir pikniklunsj i parken.

Overnatting: Joffreville

Dag 4:

Amber Mountain – Ankarana

Frokost på hotellet.

Deretter fortsetter reisen til Ankarana naturreservat. Underveis, om været tillater det, tar dere en avstikker til Red Tsingy, et erosjonsfenomen i lateritt. De høye, spisse toppene har en slående rødoransje farge og er mer avrundet på toppen.

Fortsett så til Ankarana nasjonalpark, kjent for sin skog av kalksteinstinder, som dekker et stort område. Fjellskogen inkluderer også en rekke grotter, hvorav mange er hjem til store flokker med flaggermus. Men de dramatiske formasjonene er ikke parkens eneste attraksjon – lemurer, reptiler og fugler gjør et besøk enda mer givende.

Fotturen tar flere timer, med pikniklunsj underveis. Det blir også besøk i noen av grottene.

Overnatting: Ankarana

Dag 5:

Ankarana – Ankify – Nosy Be

Frokost på hotellet.

I dag setter dere mot Ankify, en liten landsby ved en hvit strand. Her blir det transport med båt til Nosy Be, den mest kjente av Madagaskars tropiske øyer.

Ettermiddagen tilbringes på stranden.

Overnatting: Nosy Be

Dag 6-7:

Nosy Be

Dagene til egen disposisjon slik at dere kan slappe av på stranden eller delta på utflukter.

Bli gjerne med til Lokobe Reserve, en regnskog hvor dere kan se slanger, fugler og kameleoner.

Andre muligheter er båttur til øya Nosy Komba, også kjent som Lemurøya. Lemurene er blitt vant til mennesker, og det er ikke uvanlig at de hopper opp på skuldrene mens de poserer for kameraet.

Et annet alternativ er Nosy Tanikely, en liten øy som ligger i et undervannsreservat. Snorklemulighetene er noen av de beste på Madagaskar, med vakre koraller, fargerike fisker i alle størrelser, skilpadder og hummer. Det er også et lite fyrhus, og på veien hit er det stor sjanse for å se lemurer, flaggermus og fugler.

Overnatting: Nosy Be

Dag 8:

Nosy Be – Antananarivo

Frokost på hotellet.

Sjåføren kjører dere til flyplassen for retur til Antananarivo. Her blir dere møtt og kjørt til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske hovedstaden nærmere.

Overnatting: Antananarivo

Dag 9:

Antananarivo – Norge

Etter frokost blir det besøk til det hellige Ambohimanga, som er på UNESCOs verdensarvliste. Kongepalasset er omgitt av frodig skog, med syv porter og huset til kong Andrianampoinimerina.

Tilbake i Antananarivo blir det et besøk på det lokale markedet.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge.

Dag 10:

Norge

Ankomst Norge med uforglemmelig minner om en fantastisk reise på Madagaskar.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Antananarivo – Norge
 • Innenlandsfly Antananarivo – Diego Suarez
 • Innenlandsfly Nosy Be – Antananarivo
 • 7 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost.
 • Inngang og avgifter til parkene Amber Mountain og Ankarana
 • Privat transport med firehjulstrekker og engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Pikniklunsj dag 2 og 3
 • Transport med båt fra Ankify til Nosy Be
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter på Nosy Be
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Det er også mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg.

Turen kan fint forlenges med noen dager i Nosy Be eller andre deler av Madagaskar.

Beste reiseperiode: April til oktober.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger visum for opphold på Madagaskar. Turistvisum kan utstedes på flyplassen ved ankomst. Visumet er gyldig i 30 dager, og koster EURO 35,- per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise.

Det er malaria i store deler av landet, og anti-malaria profylakse anbefales på Madagaskar.
Det anbefales vaksine mot Hepatitt A.
Myndighetene på Madagaskar krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Madagaskar har et varierende klima, mye takket være sin enorme størrelse. Generelt er nord på øya varmt og fuktig, østkysten våtere med mye regn, mens vest og sørkysten har sitt beste klima om sommeren.
Beste reiseperiode er mellom april og november.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer.
Vær oppmerksom på at veistandarden på Madagaskar er langt fra slik vi er vant med hjemme, og at veiene enkelte steder kan være svært dårlige.

Hotellstandarden på Madagaskar lever ikke nødvendigvis opp til de internasjonale standardene. Hotellene fungerer, og det finnes gode hoteller både i de større byene og i de mest populære turistområdene. På et mellomklassehotell kan maling være i ferd med å skalle av og det kan være knekte fliser på badet.
Det er en del av å reise – og sjarmen – ved å reise rundt på Madagaskar.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Madagaskar, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i myke bager fremfor harde kofferter.

På innenlandsflyene kan tillatt vekt på innsjekket bagasje være mindre enn på den internasjonale flyvningen. Noen ganger er tillatt vekt 15-20 kilo per kolli per person. Ekstra kilo betales direkte ved innsjekk.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det er lurt å med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. En ryggsekk er absolutt å anbefale når dere skal på lengre fotturer eller på tur i nasjonalparkene.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalbefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette.

Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske.

Det anbefales å ta med førstehjelpsutstyr for å kunne rense sår og sikre mot ytterligere infeksjoner som lett oppstår i tropisk klima.

Det er fare for malaria i store deler av landet, og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse.

Husk at myggolje alltid bør være med, og at medbrakt myggnetting kan være nyttig om man reiser utenfor byer og større turiststeder.

Tidsforskjellen mellom Norge og Madagaskar kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

På Madagaskar bruker man ariary (MGA).
Kun større hoteller, restauranter og shoppingsentre i Antananarivo aksepterer kredittkort.
Det kan tas ut kontanter i banker og minibanker i de største byene og på turiststedene Nosy Be (nord-vest) og Ile St. Marie.

Det mest utbredte kredittkortet er VISA, men Mastercard er også godkjent en rekke plasser. Kun et mindretall banker aksepterer Mastercard. Det anbefales å ta med en god beholdning utenlandsvaluta (amerikanske dollar eller euro). Det er ingen øvrig grense for innføring av valuta, men beløp må oppgis ved innreise som ledd i kontrollen med det svarte marked.
Vær oppmerksom på at svært mange fremdeles oppgir priser i den tidligere valutaen gassisk franc (FMG). Bytteforholdet er 5 FMG = 1 MGA.

I hovedstaden Antananarivo snakker mange fransk, men engelskkunnskapene er generelt mangelfulle. Det er en god idé å ha med en guide på hele rundreisen.

Skikk og bruk
Vær oppmerksom på at synet på hva som er sømmelig kleskode på offentlig sted er mer konservativt enn i Norge.

Det er nyttig å være oppmerksom på at lokalbefolkningen (gasserne) i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet: Man hilser når man går inn i en butikk eller passerer noen i et rom, sier unnskyld når man støter bort i noen og bruker ofte s’il vous plaît og merci.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen