Ahhh – herlige Madagaskar!

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR


Den nordlige delen av Madagaskar er karakterisert av dens variasjon, både i landskap og opplevelser. Den ene dagen er dere på fottur i regnskogen på jakt etter lemurer og kameleoner, den neste ruver enorme sandsteinstinder over dere. Deretter venter kritthvite strender og smaragdfarget hav, med late dager under palmene.

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

SONY DSC

DAG 1: Norge – Antananarivo

Avreise fra Norge. Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Overnatting: Antananarivo

Lemur_crowned

DAG 2: Antananarivo – Diego Suarez – Amber Mountain

Frokost på hotellet. Så blir dere kjørt til flyplassen for fly til Diego Suarez. Her blir dere hentet og setter så kursen mot Amber Mountain nasjonalpark, en fantastisk regnskog med fossefall, variert flora og fauna og fjelltopper fra 850-1475 meter. Parken er hjem til en rekke endemiske planter, fugler, reptiler og to typer lemurer – som naturligvis alle besøkende ønsker å se. Er du riktig så heldig kan du også se mungo og fossa, Madagaskars største rovpattedyr.

Det blir pikniklunsj i parken.

Overnatting: Joffreville

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 3: Amber Mountain – Ankarana

Frokost på hotellet. Deretter fortsetter reisen til Ankarana naturreservat. Underveis, om været tillater det, tar dere en avstikker til Red Tsingy, et erosjonsfenomen i lateritt. De høye, spisse toppene har en slående rødoransje farge og er mer avrundet på toppen.
Fortsett så til Ankarana nasjonalpark, kjent for sin skog av kalksteinstinder, som dekker et stort område. Fjellskogen inkluderer også en rekke grotter, hvorav mange er hjem til store flokker med flaggermus. Men de dramatiske formasjonene er ikke parkens eneste attraksjon – lemurer, reptiler og fugler gjør et besøk enda mer givende. Fotturen tar flere timer, med pikniklunsj underveis. Det blir også besøk i noen av grottene.

Overnatting: Ankarana

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 4: Ankarana – Ankify – Nosy Be

Frokost på hotellet før dere setter kursen mot Ankify, en liten landsby ved en hvit strand. Her blir det transport med båt til Nosy Be, den mest kjente av Madagaskars tropiske øyer. Ettermiddagen tilbringes på stranden.

Overnatting: Nosy Be

lemur-2449281_1920

DAG 5-6: Nosy Be

Dagene til egen disposisjon slik at dere kan slappe av på stranden eller delta på utflukter.
Bli gjerne med til Lokobe Reserve, en regnskog hvor dere kan se slanger, fugler og kameleoner. Andre muligheter er båttur til øya Nosy Komba, også kjent som Lemurøya. Lemurene er blitt vant til mennesker, og det er ikke uvanlig at de hopper opp på skuldrene mens de poserer for kameraet. En annet alternativ er Nosy Tanikely, en liten øy som ligger i et undervannsreservat. Snorklemulighetene er noen av de beste på Madagaskar, med vakre koraller, fargerike fisker i alle størrelser, skilpadder og hummer. Det er også et lite fyrhus, og på veien hit er det stor sjanse for å se lemurer, flaggermus og fugler.

Overnatting: Nosy Be

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 7: Nosy Be – Antananarivo

Frokost på hotellet og så transport til flyplassen for retur til Antananarivo. Her blir dere møtt og kjørt til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske hovedstaden nærmere.

Overnatting: Antananarivo

SONY DSC

DAG 8: Antananarivo – Norge

Etter frokost blir det besøk til det hellige Ambohimanga, som er på UNESCOs verdensarvliste. Kongepalasset er omgitt av frodig skog, med syv porter og huset til kong Andrianampoinimerina.
Tilbake i Antananarivo blir det et besøk på det lokale markedet.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Antananarivo – Oslo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Antananarivo – Diego Suarez i økonomiklasse
 • Innlandsfly Nosy Be – Antananarivo i økonomiklasse
 • 7 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost.
 • Inngang og avgifter til parkene Amber Mountain og Ankarana
 • Privat transport med firehjulstrekker og engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Pikniklunsj dag 2 og 3
 • Transport med båt fra Ankify til Nosy Be
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter på Nosy Be
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Det er også mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg.

Turen kan fint forlenges med noen dager i Nosy Be eller andre deler av Madagaskar.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

KLASSISKE MADAGASKAR

VARIGHET: 16 Dager

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer. Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

HERLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 12 Dager

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar. Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.