Uganda – Afrikas perle

17

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Blir med til Uganda, landet som Winston Churchill kalte Afrikas perle. Årsaken var at han ble så begeistret for landets praktfulle natur, dyreverden og kultur. Noe som er fullt forståelig!

Turen byr på autentiske opplevelser med lokalbefolkningen og herlige safariopplevelser. Du kan forvente å involvere deg med de lokale mens du lærer om deres kultur i form av dans, matlaging og håndverk.

Foruten disse kulturelle opplevelsene blir det gorilla- og sjimpansetrekking, båttur og safariturer som tar deg tett på elefanter, løver, flodhester og bøfler.

Denne turen passer utmerket for de som ønsker safariopplevelser og kulturelle innslag.

Velkommen til Uganda – Afrikas perle!

Dag 1:

Norge – Entebbe

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Entebbe.

Dag 2:

Entebbe

Vel fremme i Entebbe går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen.

I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Hotellet ligger ved Lake Victoria, og vi anbefaler et solnedgangscruise på Afrikas største innsjø (ikke inkludert).

Overnatting: The Boma

Dag 3:

Entebbe – Ziwa Rhino Santuary – Murchinson Falls

Frokost på hotellet.

Taleo, Malaika, Uhuru og Luna.

Dette er navnene på noen av neshornene du kan se i Ziwa Rhino Santuary, dagens første stopp. Dette er det eneste stedet i Uganda du kan se neshorn, da de ble utryddet i det ville på 70- og 80-tallet. Senteret jobber hardt for å reintrodusere neshornet i nasjonalparkene. I dag er det 33 neshorn, voksne og barn.

Dere blir med en kunnskapsrik viltvokter på fottur i bushen for å se etter neshorn. For å beskytte dyrene fra krypskyttere, har neshornene døgnvakt, to viltvoktere per dyr.

En fantastisk opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Det blir lunsj og så fortsetter dere til Murchinson Falls nasjonalpark.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Fort Murchinson Safari Lodge

Dag 4:

Murchison Falls nasjonalpark

Safari i Ugandas største nasjonalpark byr på fantastiske opplevelser.

Det er fortsatt mørkt når dere kjører til parken. Med sine 5000 kvadratkilometer er Murchison Falls Ugandas største. Rollebesetningen er klar, med imponerende karakterer som elefant, løve, bøffel, leopard og giraff.

Parken er en drøm for safarientusiaster – rik på dyreliv, vakker natur og Nilen, som tilføyer litt ekstra magi.

Omgitt av høye, frodige klipper på begge sider av Nilen, tar kapteinen dere med på båttur. Elven er hjem til flodhester, krokodiller og fugler.

Lunsj på en restaurant i parken.

Båten tar dere til Murchison Falls, hvor Nilen presser seg gjennom en syv meter bred kløft i fjellsiden. Den mektige fossen eksploderer til slutt i den som kalles Devil’s Cauldron, 50 meter lenger ned.

Tilbake til lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Fort Murchison Safari Lodge

Dag 5:

Murchison Falls – Hoima

Etter frokost går turen til byen Hoima, hovedkvarter til kongeriket Bunyoro. Dette var et av de mektigste kongedømmene i Vest-Uganda fra det 13. til 19.århundre. Riket styres av en konge (Omukama), og posisjonen går i arv til eldste sønn.

Ankomst Hoima rundt lunsjtider.

Hoima er hjemsted for kongens bolig, som består av et rundt trehus med stråtak. Dere får se huset og de kongelige gravene og lærer mer om kongeriket Bunyoro.

Neste stopp er et besøk på det lokale markedet før dere sjekker inn på hotellet. Her blir det kulturell dans utført av lokale fra en nærliggende landsby.

Middag på hotellet om kvelden.

Overnatting: Hoima Cultural Village

Dag 6:

Hoima – Fort Portal

Frokost på lodgen.

I dag går turen til kongeriket Tooro. Dette var opprinnelig en del av kongriket Bunyoro, og ble grunnlagt i 1830 av en prins som gikk imot sin fars ønsker. Dagens konge inntok tronen da han var kun tre år gammel.

Akkurat som kongerikene Buganda, Bunyoro og Busoga, ble Tooro’s monarki avskaffet i 1967 av ugandiske myndigheter, men ble gjeninnført i 1993.

Innsjekk og lunsj på lodgen.

Etter noen dager med hektisk program, er det godt å ha ettermiddagen til avslapning.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Mountains of the Moon

Dag 7:

Fort Portal

Etter en tidlig frokost skal dere utforske Amabere Ga Nyina Mwiru, et kulturelt sted med en fascinerende historisk tro. Herfra skal dere begi dere til fots opp Nyakasura Hill. På toppen belønnes dere med flott utsikt over tre innsjøer og Rwenzori-fjellene. Dere skal også se fotavtrykkene som man mener ble etterlatt av medlemmer i kongeriket Bachwezi.

Uganderne er åpne og gjestfrie, og ønsker dere velkommen med varme smil. Neste stopp er hos en lokal familie hvor dere skal hjelpe til med matlagingen og spise lokal mat.

Det blir også et besøk på det lokale markedet (avhengig av hvilken dag dere ankommer) hvor dere kan handle eller bare se på selgerne og slå av en prat.

Overnatting: Mountains of the Moon

Dag 8:

Fort Portal – Kibale nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Eventyret fortsetter til Kibale nasjonalpark, hjem til det største antall primater i Øst-Afrika.

I dag står sjimpansetrekking på programmet.

Opplevelsen starter med registrering, informasjonsmøte og inndeling i grupper.

Så legger dere i vei inn i skogen i håp om å få se Julius i sine naturlige omgivelser.

Plutselig ankommer dere en lysning, og det rasler i trekronene over deg. Viltvokteren har vist dere spor på bakken, i trærne og knekte grener. Han eller hun har lyttet, ruslet videre, stoppet opp og lyttet igjen. Vandreturen med en stor dose tålmodighet har vist seg verdt det: Dere står nå foran flokken med sjimpanser, som ikke bryr seg noe om at dere er kommet for å beundre dem. De daglige syslene består av å slappe av, pille hverandre i pelsen, krangle litt, spise og kose mye.

Lunsj i Tinka’s Place før dere blir med en lokal guide rundt i landsbyen Bigodi. Det blir stopp hos mannen som lager bananøl og madamen som lager kaffe. Besøket avsluttes hos den lokale medisinmannen, som har noen interessante løsninger for hvordan man skal kurere ulike sykdommer.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Mountains of the Moon

Dag 9:

Fort Portal – Queen Elizabeth nasjonalpark

Etter en tidlig frokost kjører dere til Kikorongo Women Community i Kasese. Kikorongo betyr «for mye solskinn» på det lokale Lukonzo-språket.

Siden Kikorongo ligger rett ved ekvator, forstår du hvorfor den har fått sitt navn. Det blir en stopp slik at dere kan ta bilde på ekvator.

Prosjektet ble opprettet slik at kvinnene i området rundt nasjonalparken kan tjene penger og brødfø familien. Flertallet av kvinnene er enker, da ektemennene var krypskyttere.

Besøkende kan delta i (noe kvinnene setter pris) flere av aktivitetene, som blant annet og lage kurver av naturlig materiell. Det er slett ikke så lett som det ser ut som.

Kvinnene danser og synger for dere.

Dere får mulighet til å kjøpe varer som belter, kurver, vesker og en rekke annet flott håndverk. Disse er fine gaver, men det viktigste er at det gir en inntekt til kvinnene. Kjøp av en liten kurv kan være starten på et godt vennskap.

Fortsett til Queen Elizabeth nasjonalpark hvor dere sjekker inn på lodgen.

Middag om kvelden.

Overnatting: Twin Lakes Safari Lodge

Dag 10:

Queen Elizabeth nasjonalpark

Tidlig opp for safari i Queen Elizabeth nasjonalpark, en av Ugandas største attraksjoner. Her får dere virkelig oppleve det villeste Afrika, omgitt av flott natur og fantastiske dyreopplevelser.

De store åpne slettene er fullspekket av lekne hjortedyr som koser seg i morgensolen, alltid med noen på vakt i tilfelle rovdyrene lurer i buskaset. Elefanter vandrer rundt, og dere kan møte både på flokker med små barn og enslige hannelefanter som spiser frokost. Bøfler og flodhester slåss om plassen i parkens «spa», som er store gjørmehull. Det gryntes og dyttes, for her gjelder det å sikre seg en fullstendig kroppsbehandling. Pumba traver av sted, med halen til værs, mens giraffene spiser fra tretoppene.

Lunsj på lodgen eller en lokal restaurant.

Om ettermiddagen blir dere med på en helt annen safariopplevelse når parken skal oppleves fra sjøsiden. En båttur på Kazinga Channel er en spektakulær opplevelse. Langs elvebredden ligger store flokker med bøfler som nyter ettermiddagssolen, mens flodhester pruster og peser mellom dem. Elefanter kan observeres på tett hold, der de majestetisk vandrer langs elvebredden og sluker tørsten. Krokodillene ligger som tømmerstokker, og fuglene kretser over båten.

Etter en begivenhetsrik dag i parken er det tilbake til lodgen for middag.

Overnatting: Twin Lakes Safari Lodge

Dag 11:

Queen Elizabeth – Bwindi nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Turen til Bwindi tar dere gjennom den delen av Queen Elizabeth som kalles Ishasha, kjent for sine treklatrende løver. Ja, dere leste riktig! Løvene i dette området elsker å tilbringe dagene i akasietrærne, spesielt midt på dagen og om ettermiddagen.

Parken er også hjem til antiloper, elefanter og har et rikt fugleliv, så safariopplevelsene består ikke bare av løver.

I Bwindi sjekker dere inn på lodgen og spiser lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon. Dere kan gjerne ta turen ned i landsbyen, med sine små, lokale butikker. Her er det gode sjanser for å kjøpe suvenirer av gorillaer og annet flott håndverk i tre.

Vi anbefaler et besøk på «Ride 4 a Woman», et prosjekt startet for landsbyens kvinner slik at de kan lære seg et håndverk og skaffe inntekt til familien. Hver dag samles kvinnene for å sy eller lage kurver og smykker. Gjenstandene de lager selges til inntekt for deltagerne på prosjektet.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Buhoma Haven Lodge

Dag 12:

Gorillatrekking i Bwindi nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Nå venter det som mest sannsynlig blir reisens høydepunkt: Gorillatrekking!

Det er ikke alle forunt å få oppleve dette intense, og uforglemmelige møtet, med gorillaer.

Det gir gjenlyd i skogen. Sølvryggen dunker hendene mot brystet. Unger som leker. Mamma som legger hånden over øynene og sovner, med fortsatt med et lite øye til minstemann som er i ferd med å utforske noen trær ikke langt unna. Gruppen har stoppet opp for en hvile.

Du har akkurat vandret i flere timer gjennom tropisk regnskog på jakt etter akkurat dette øyeblikket! Du føler utmattelse, eufori, glede, gråt, ydmykhet og engasjement. Den litt strabasiøse vandreturen opp er glemt, og du nyter øyeblikket hvor du står så nærme en av verdens vakreste skapninger: Gorillaen!

Dere har med pakket lunsj, som inntas underveis.

Vandreturen kan vare fra 3-8 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg.
Turen kan være strabasiøse, med bratte skråninger og tett skog.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Buhoma Haven Lodge

Dag 13:

Bwindi

Frokost på hotellet.

Rett utenfor Bwindi nasjonalpark bor Batwa-folket, som er de opprinnelige innbyggerne i Bwindi. Det antas at de har bodd her i mer enn 300 år. I 991 ble de tvangsflyttet ut av skogen da denne skulle bevares. I dag eier de ikke noe land og bosetter seg der det er mulig.

Batwaene er pygmeer og i dag skal dere bli med en av deres guider på en vandring langs Batwa Cultural Trail. Guiden forteller om hvordan de levde i skogen og om jaktteknikker. Hør om hvordan de samhandler med dyrene, hva slags mat de spiser og hvordan de bruker planer til medisinsk bruk.

Lunsj på lodgen.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Buhoma Haven Lodge

Dag 14:

Bwindi – Biharwe

Frokost på lodgen.

Uganda er hjem til mange ulike kulturer. I dag skal dere oppleve Ankore-kulturen i en lokal landsby.

På vei til landsbyen blir det et stopp på Great Lakes Museum, som forteller om livet i området.

Etter endt besøk på museet går turen til en landlig Homestead, som er et overnattingssted hos en familie i det lokale samfunnet. Her får dere oppleve det tradisjonelle hverdagslivet, som er en stor kontrast til hverdagen vår hjemme.

Din lokale Ankore-familien underholder deg med sang, dans og historier.

Lunsj og middag inntas med familien.

Overnatting: Homestead

Dag 15:

Biharwe

Dere må opp ved daggry for å hjelpe til med å melke Ankor-kuene, kjent for sine store horn.

Etter frokost går dere til landsbyen. Her skal dere lære mer om deres levemåter og hverdag. Dere kan hjelpe til med jordbruket og bli med gjeterne ut på åkrene. Lær mer om deres levemåte, mat og andre innfødte vaner.

Om kvelden blir det tradisjonelle danser og sanger.

Lunsj og middag på homestead.

Overnatting: Homestead

Dag 16:

Biharwe – Entebbe - Norge

Etter frokost tar dere farvel med vertene deres.

Sjåføren setter kursen tilbake til Entebbe. Kjøreturen er på rundt fem timer. Det blir lunsj underveis.

I Entebbe blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 17:

Norge

Ankomst Norge med uforglemmelig minner om en fantastisk reise i Uganda.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Entebbe – Norge
 • Flyskatter
 • 1 natt på The Boma, inkludert frokost
 • 2 netter på Fort Murchinson Safari Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Hoima Cultural Village, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 3 netter på Mountains of the Moon, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Twin Lakes Safari Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 3 netter på Buhoma Haven Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Homestead, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Besøk på Ziwa Rhino Sanctuary, inkludert guide og inngang
 • Safari i privat bil i nasjonalparkene Murchinson Falls og Queen Elizabeth
 • Inngang til nasjonalparkene Murchinson Falls, Kibale, Queen Elizabeth og Bwindi
 • Tillatelse til sjimpansetrekking
 • Tillatelse til gorillatrekking
 • Båttur på Kazinga Channel
 • Aktiviteter/utflukter i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Vannflasker i bilen
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Uganda

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Uganda (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Lodgene som er oppgitt er mellomklasse. Det er mulig å oppgradere mot et tillegg.

Det utstedes et begrenset antall tillatelser for gorilla- og sjimpansetrekking per dag. Det anbefales å bestille reisen minst 6 måneder før avreise.

Reiseperiode: Hele året.
Gorilla- og sjimpansetrekking er mer utfordrende i regntiden (oktober til november og april til mai). Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen.
Safari og gorilla/sjimpansetrekking oppfattes av mange som best i regnperiodene. I denne perioden er kostnaden for gorillatrekking lavere enn resten av året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger visum for opphold i Uganda. Det er obligatorisk å søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System minst syv dager før innreise til Uganda.
Søknaden kan leveres her: https://visas.immigration.go.ug/

Etter å ha fylt ut og sendt inn skjema får søker en bekreftelse på portalen og tilsendt per e-post. Denne bekreftelsen må skrives ut og tas med ved innreise til Uganda. Bekreftelsen er ikke et visum, men en autorisasjon for å få visum ved ankomst til Uganda. Mottatt bekreftelse betyr ikke at man er sikret visum ved ankomst Uganda.
Merk at om man sender en søknad samtidig, kan det variere når hver mottager får bekreftelse/godkjenning på visum.
Visum blir gitt for én måned og koster USD 50,- per person. Visum betales på nettet når søknaden fylles ut, og betales med kort (Visa eller Master Card). Du må også legge ved passbilde (kan tas med mobilen så lenge det er portrett), kopi av passet og kopi av gulfebervaksinen.
Det er også mulig å søke om East Africa Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Dette visumet koster USD 100,- per person.
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Uganda.
Myndighetene krever at man fremviser gyldig attest på gulfebervaksine ved innreise til Uganda.

Av obligatoriske vaksinasjoner er nå gulfeber det eneste som kreves. Myndighetene krever at man fremviser gyldig attest på gulfebervaksine ved innreise til Uganda.
Malaria forekommer over hele landet, også i Kampala om enn i noe mindre grad.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Uganda kan besøkes året rundt.
Selv om Uganda ligger nær ekvator, er landets høye beliggenhet over havets overflate med på å stabilisere temperaturen, så det aldri blir alt for varmt. Gjennomsnittstemperaturen er på cirka 26 grader om dagen og cirka 17 grader om natten.
Fotturer i fjellet, gorilla- trekking og andre gåturer i skogen er mer utfordrende i regnperiodene (oktober til november og april til mai). Det er ikke andre grunner til å frykte regnperiodene, da solen stort sett skinner. Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen. Safari og sjimpanse- trekking oppfattes av mange som best i regnperiodene.

Den lokale valutaen i Uganda heter Shillings (UGX). Valutaer som amerikanske dollar, euro og engelske pund er også brukbare i Uganda. Det er mulig å veksle i bankene og vekslingskontorer. Dollarsedler fra før 2006 aksepteres ikke i Uganda. Det er også lurt å ha små sedler (1-5 i USD) med seg for betaling på markeder, tips og lignende.
Kredittkort kan brukes på de større hotellene. De fleste minibanker aksepterer Visa og Mastercard. Det anbefales å ha kontanter da det kun er få restauranter og butikker som tar kredittkort. I de fleste tilfeller legges det på et gebyr på opptil fem prosent. Utenfor Kampala kan det være problematisk å få tatt ut kontanter, og mange turisthoteller utenom byene tar ikke kredittkort.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Ved ankomst i Uganda blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Uganda og Norge er to timer om vinterhalvåret og en time om sommerhalvåret.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Uganda, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Uganda.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inngår i pakken. Drikkevarer er for egen regning.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Uganda ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

På safariene brukes firehjulstrekkere. Taket på safaribilen kan åpnes under safarien.

Det er ikke utbredt å tipse i Uganda. Men ønsker du å vise at du har satt pris på god service, kan du selvsagt gi litt i tips. Hvor mye du ønsker å tipse, er helt opp til deg selv. Det forventes heller ikke tips på restauranter og barer.
Normalt er det vanlig å gi tips til guiden, med en tommelfingerregel på USD 5,- per person per dag. Vi anbefaler at du gir tips på slutten av turen.
For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Et møte med de utrydningstruede gorillaene er nok noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen. Gorillatrekking er intens, men en uforglemmelig opplevelse. Den koster, men det er en investering for livet. Gorillatrekking må planlegges i god tid før avreise (minst tre måneder) da det kun utstedes 32 tillatelser per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på gorillatrekking.
Vandreturen gjennom tett regnskog tar mellom 3-8 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg. En slik vandretur krever energi og rimelig god form.
Det er dette som kalles det perfekte samspill mellom dyr og mennesker!
Husk at det er ingen garanti for at du får se gorillaene. Gorillalisensen kan ikke endres til andre datoer enn de opprinnelig er utstedt på. De refunderes heller ikke om man er uheldig å ikke ser dem.
Ved sykdom er det heller ikke tillatt å dra ut for å se gorillaene. Det er rangers (viltvokterne) som har det siste ordet om en reisende er frisk nok til å kunne være med på trekkingen. Utgifter til tillatelse, kost og losji refunderes ikke ved sykdom.

I Kibale nasjonalpark bor det hele 1450 sjimpanser, som utgjør den største konsentrasjonen av menneskets nærmeste slektning i Uganda. Et møte med gruppen er ganske så unikt.
Sjimpansesafari skjer i den delen av Kibale som heter Kanyanchu, med to turer per dag. Det er kun tillatt tre grupper med seks personer i hver gruppe. Turen varer rundt 3 timer. Det er sjimpansesafari hver morgen og ettermiddag.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på sjimpansesafari.
Husk at dette er ville dyr, og det gis ingen løfter om et møte med sjimpansene. Du skal være riktig så uheldig om du ikke kommer tett på flokken under disse turene.

Uganda har 12 store nasjonalparker og 14 reservater. Queen Elizabeth nasjonalpark er den mest besøkte og kjente safariparken. Her kan du virkelig oppleve det villeste Afrika, omgitt av en spektakulær natur og fantastiske dyreopplevelser. Parkens mest berømte beboere er de treklatrende løvene, men også elefanter, flodhester, leoparder, sebraer, bøfler, bavianer og antiloper.

Når man møter en ugander, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilserituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter man har utvekslet hilsefrasene. Folk som er eldre enn en selv blir tiltalt som madam (nyabo på luganda) og mister (ssebo på luganda). Det er viktig å takke for tjenester.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen