Rundreise i Egypt

12

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

En reise til Egypt innebærer imponerende pyramider, mektige kongegraver, cruise på Nilen, fantastiske skatter, enorme statuer og mystiske templer.

Opplev det beste av hva dette eldgamle kulturlandet, med en flere tusen år lang historie, har å by på.

Alexandria ble grunnlagt rundt en liten, antikk egyptisk by cirka 331 f.Kr. av Alexander den store. Alexandria er umiskjennelige egyptisk, men dere merker fort en viss middelhavsstemning i byen. Derfor er byen også kjent som «Middelhavets perle».

Det blir besøk i et koptisk kloster i Wadi Natrun og dere skal gjenoppleve slaget ved El Alamein i 1942.

I millionbyen Kairo venter besøk ved pyramidene, den merkelige og fascinerende Sfinksen og utallige skatter og mumier på Det egyptiske museet.

Tidlig om morgenen seiler skipet anker og begir seg ut på en reise i faraoenes fotspor. Landskapet skifter farge. Livet langs Nilen går sin vante gang, mens du slapper av om bord. Seilturen er kun avbrutt av besøk i templer underveis. Du seiler, bokstavelig talt, gjennom historien.

Etter endt reise er det ikke annet å si enn Fy farao – for et land!

Dag 1:

Norge – Kairo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Kairo blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn. Hotellet ligger i området ved pyramidene.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Mena House Hotel

Dag 2:

Kairo – Wadi Natrun – Alexandria

Dere blir hentet på hotellet og setter kursen nordover mot Wadi Natron. Dalen var sentrum for saltutvinning i mange tusen år, blant annet til balsamering av faraoene. Det utvinnes fortsatt salt i dalen.

Klosterliv ble utviklet i den østlige ørkenen, men det var i Wadi Natrun reglene ble fastsatt, og her de koptiske pavene har blitt valgt de siste 1500 årene. Under romernes forfølgelser av de kristne på midten av 200-tallet, var dalen et utmerket gjemmested, fordi den lå så avsides til. Selv etter at forfølgelsene var avsluttet, ble mange unge menn boende i grotter. Dalen var et utmerket sted for meditasjon og å komme i kontakt med Gud.

Det blir besøk i ett av dalens fire klostre, slik at dere kan høre mer om denne delen av kristendommen.

Lunsj underveis.

Fortsett så til Alexandria, Egypts nest største by. Den ble grunnlagt rundt en liten, antikk egyptisk by cirka 331 f.Kr. av Alexander den store. Alexandria er umiskjennelige egyptisk, men dere merker fort en viss middelhavsstemning i byen. Derfor er byen også kjent som «Middelhavets perle».

Overnatting: Hilton Alexandria Corniche

Dag 3:

Alexandria

I dag er det klassiske Alexandria som står på programmet. Besøket begynner på Nasjonalmuseet, hvor dere får en fin innføring i byens gresk-romerske historie og overgangen til kristendommen.

Alexandrias katakomber Kom El Shuqafa, eller Alexandrias nekropolis, ligger ikke langt unna Pompeius’ søyler. Katakombene består av tre «etasjer» som er hogd ut i fjellet ned til 35 meter. Dekorasjonene i katakombene er en herlig blanding av kjente motiver: Slanger med den egyptiske dobbeltkrone bærer skjold med Medusa-hoder og Anubis og Sobek er kledd i romerske uniformer. Det er gravkamre og et kapell med tre romerske sarkofager hogd ut i fjellet. Relieffene over dem er i egyptisk stil.

Lunsj på en lokal fiskerestaurant.

Etter lunsj går turen til det nye Alexandria Bibliotek, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Fra luften ligner biblioteket nærmest et stort, metallskinnende romskip. Ytterveggene er dekorert med relieffer av bokstaver og tegn fra all verdens gamle og moderne språk.

Overnatting: Hilton Alexandria Corniche

Dag 4:

Alexandria – El Alamein – Kairo – Aswan

Det blir tidlig avreise mot kysten. Underveis passerer dere mange etterlevninger fra svunnen tid: Oldtidens Egypt, romersk og arabisk.

Det blir et spennende møte besøk på El Alamein. Det andre slaget ved Alamein varte fra 23.oktober til 5.november 1942. De alliertes seier her var et avgjørende vendepunkt på andre verdenskrig. Det var, med Churchills berømte ord, «… ikke slutten. Det er ikke engang begynnelsen på slutten, men det er, kanskje, slutten på begynnelsen».

Området er rikt på krigsminnesmerker. Det blir et besøk i Det egyptiske krigsmuseet fra 1952, som hyller den heroiske egyptiske innsatsen i krigen, det «mørke» minnesmerket for falne tyske soldater, den store Commonwealth- kirkegården og det elegante italienske marmormausoleet.

Dere blir kjørt tilbake til Kairo, og medbragt lunsj inntas underveis.

Innsjekk for fly til Aswan. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til det luksuriøse Old Cataract Hotel, bygd i 1899.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Old Cataract Hotel

Dag 5:

Aswan – Abu Simbel – Aswan

Den lille byen Abu Simbel ligger langt utenfor allfarvei, men er likevel ett av de mest besøkte stedene i Egypt. Her bygde nemlig Ramses 2. det store klippetempelet sitt, samt det noe mindre Hathor- tempelet, for mer enn 3000 år siden. I 1960-årene ble de to templene flyttet 68 meter oppover fra sin opprinnelige posisjon og bygd inn i et kunstig fjell.

Dere blir kjørt til cruiseskipet hvor dere sjekker inn og spiser lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan slappe av om bord eller utforske Aswan.

Middag om bord.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 6:

Aswan

Frokost om bord.

Start dagen med å utforske Aswans mange severdigheter. Første stopp er Den nye demningen, et stykke moderne egyptisk historie fylt med politiske intriger og internasjonale kriser. Bak den 4 km lange og 111 meter høye demningen ligger verdens største kunstige innsjø, Nasser-sjøen.

Philae-templene reiser seg vakkert forut for båten. Deretter går dere i land på øya og får en omvisning i templene, viet til gudinnen Isis.

Den uferdige obelisk, 42 meter lang høy og 1000 kg tung, er siste stopp på turen.

Lunsj om bord på skipet.

Om ettermiddagen blir det en seiltur med felukka, en herlig og tradisjonell måte å oppleve Aswan og landskapet på.

Middag om bord.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 7:

Aswan – Kom Ombo – Edfu - Luxor

Frokost om bord.

Hele dagen går med til å seile på Nilen, Egypts livsnerve.

Livet om bord er avslappende og behagelig. Dere nyter det vakre landskapet som sakte passerer forbi dere.

Cruiseskipet ankrer opp to steder underveis slik at dere kan gå i land og utforske templene.

Det tar bare noen minutter å gå fra cruiseskipet til tempelet i Kom Ombo. I oldtiden tilba man krokodilleguden Sobek og Haroeris, som var en form av falkeguden Horus. Dette er derfor et dobbeltempel.

Neste stopp er Edfu, Egypts best bevarte tempel. Dere ønskes velkommen av en imponerende pylon med bilder av farao som holder en gruppe fiender opp foran Horus. Deretter trer dere inn i tempelet, og inn i det aller helligste.

Skipet seiler videre til Luxor, hvor det ankrer opp for natten.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas om bord.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 8:

Luxor

Luxor byr på en rekke severdigheter, hvor oldtidens Egypt kommer til live og virkelig imponerer.

På avstand virker Memnon-kolossene ensomme der de står og skuer mot øst. Helt alene, merket av vær og vind og uten et tempel å lene seg mot, ønsker de velkommen til vestbredden.

Oldtidens egyptiske konger ble stedt til hvile i dype klippevegger i Kongenes dal. Fra det mørke gravkammeret dypt inne i fjellet, kunne kongen nå ta fatt på reisen mot det evige livet etter døden. På den farefulle reisen kunne han konsultere de religiøse formlene og bildene som ble malt og hugd inn i veggene. Det blir besøk i tre graver, avhengig av hvilke som er åpne.

Tett inntil klippeveggen ligger det et tempel bygget i tre terrasser. Dette er dronning Hatshepsuts terrassetempel (Deir el-Bahri), reist av henne selv som et minne om tiden hun regjerte Egypt som farao.

Om kvelden besøker dere det opplyste Luxor-tempelet.

Overnatting: MS Amarco II

Dag 9:

Luxor – Kairo

Frokost og utsjekk fra skipet.

Deretter skal dere utforske det vakre og spektakulære Karnak-tempelet. Morgenen har latt solstrålene brenne bort den magiske og mystiske atmosfæren som har ligget over tempelet om natten. Nå skinner den på tempelet der farao og yppersteprestene hans tilba statsguden Amon for 3000 år siden.

Om ettermiddag blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly tilbake til Kairo. Sjåføren står klar til å kjøre dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Middag på egen hånd.

Overnatting: Cairo Pyramids Hotel

Dag 10:

Kairo

Eventyret i Kairo starter på Det egyptiske museet hvor dere kommer ansikt til ansikt med mektige, gamle Ramses 2. og den unge Tutankhamon. Her vandrer dere i ganger, gallerier og haller fylt av skatter fra oldtiden, mumier og statuer. Høydepunktene inkluderer Tutankhamons gullmaske og mumierommet.

Etter endt besøk her går turen til Rifa’i-moskeen, grunnlagt i 1819. Den er et helhjertet forsøk på å inkorporere elementer fra tidligere og mer rikholdige tiders eleganse, men er mest kjent for å være gravmonument for to 1900-talls pariaer; henholdsvis Egypts siste regjerende konge, Farouk 1. og Irans siste sjah, Muhammad Reza Pahlevi.

Fortsett så til basaren Khan el-Khalili, hvor dere lett kan la dere rive med. La dere lede inn på ett av de mange te- og kaffehusene på Hussain-plassen og drikk et glass myntete mens dere røyker vannpipe. Eller dere kan kaste dere ut i storslått suvenirshopping i de trange smugene.

Om kvelden skal dere oppleve det fantastiske Sound & Light Show ved pyramidene. Historien fortelles av sfinksen, som forklarer deg de dypeste hemmelighetene fra oldtiden.

Overnatting: Cairo Pyramids Hotel

Dag 11:

Kairo – Saqqara – Memphis – Kairo

I dag blir det en reise tilbake til oldtidens Egypt. Til Saqqara og Memphis, Egypts tidligere hovedstad.

Djosers trappetrinnpyramide er den største og eldste, mens Unas' pyramide den første med tekster i gravkammeret. Tetis pyramide er åpen for besøkende. Saqqara er et sted der gjenstander fra oldtidens Egypt nærmest velter opp av jorden. Så mange at det ble bygget et museum bare for gjenstander fra Sakkara - det helt nye og moderne Imhotep Museum.

Memphis, Egypts gamle hovedstad, ble grunnlagt i cirka 3100 f.Kr. av Kong Menes. Severdigheter her inkluderer en liggende statue av Ramses II, tempelet der de hellige Apis-oksene ble mumifisert og Amenophis 2.s sfinks av alabaster.

Så venter et besøk ved pyramidene, siste hvilested for faraoene Kheops, Khefren og Mykerinos. Fra disse gravkamrene begynte kongen sin reise til det hinsidige. Kheops-pyramiden er den eneste av oldtidens syv underverker som fortsatt står.

Sfinksen, som har ligget her i mer enn 4000 år, har sett alt og mer til. Den store figuren, som er 73 meter lang og 20 meter høy, forestiller en løve med en konges ansikt, og har i det hele tatt sett ganske mye opp gjennom historien.

Transport tilbake til hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Cairo Pyramids Hotel

Dag 12:

Kairo - Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på flyplassen og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Kairo – Oslo
 • Flyskatter
 • 1 natt på Mena House Hotel, inkludert frokost
 • 2 netter på Hilton Alexandria Corniche, inkludert frokost
 • 1 natt på Old Cataract Hotel, inkludert frokost
 • 4 netter på MS Amarco II, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 3 netter på Cairo Pyramids Hotel, inkludert frokost
 • Alle utflukter i henhold til program, inkludert transport, engelsktalende guide og inngang
 • Billett til Sound & Light Show ved pyramidene på Giza
 • Meet & Greet på flyplassene
 • Transport i henhold til program
 • Tips til mannskap om bord skipet og sjåfører
 • Visum til Egypt
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Egypt

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Attraksjoner som faller under Tilleggsutflukt
 • Utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til lokale guider (anbefalt USD 5,- per person per dag)

Reiseperiode: Hele året.
Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 40 grader i de sørlige områdene.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere må ha visum til Egypt. Visum kan kjøpes ved ankomst, og koster USD 25,- per person. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Egypt.

For reiser under tre uker til turistområder anbefales Hepatitt A og difteri/stivkrampe.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Egyptiske myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er mulig å reise til Egypt hele året. Klimaet er generelt tørt og solrikt, også når det er høstvær og vinter hjemme. Det ideelle reisetidspunkt er derfor et individuelt spørsmål om hvilken type ferie man ønsker. Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 450 C i skyggen i de sørlige områdene. Kulturreiser med mye sightseeing kan for noen være en prøvelse i sommervarmen, mens andre nyter den tørre heten. Mange velger å dra til Rødehavet om sommeren, både på grunn av havet og at det gjerne blåser litt. I vintermånedene kan det være ganske kjølig i de nordlige delene av landet. Fra februar til mai kan man være uheldig å støte på khamsinen, sandstormer som varer fra et par timer til flere dager. Uansett reisetidspunkt bør man ha med seg langbukser og en genser eller vindjakke i kofferten. Det kan være kaldt om kvelden, og om sommeren er mange restauranter, utfluktsbusser med mer kjøleskapskalde på grunn av klimaanlegget.

Reiseplaner
I prinsippet kan man fint oppleve Kairo i løpet av en langhelg, men utover det bør man minst sette av en uke for å oppleve Egypt. Det blir fort litt hektisk, men det er mulig å se pyramider, templer og graver og stikke føttene i Rødehavet i løpet av en uke. Vi anbefaler to uker hvis man i tillegg vil cruise på Nilen.

Den lokale myntenheten i Egypt heter egyptisk pund (LE). 1 egyptisk pund deles i 100 piastre. Du kan veksle norske kroner, amerikanske dollar eller euro i banker, vekslingskontorer og på de fleste hoteller. Kredittkort (Visa, Master Card, American Express og Diners) aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Kontanter er eneste betalingsmiddel i drosjer, marked og små butikker.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

For de som har valgt rundreise i Egypt, vil enkelte etapper foregå med innenriksfly.

Ved ankomst i Egypt blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Egypt kan variere da Egypt veksler mellom sommertid og vintertid på andre datoer enn Norge. Dette fører til periodiske forskyvninger, men det meste av året skal du skru klokka en time frem når du kommer til Egypt.

Ramadan, den 9.måneden i den islamske kalenderen, er en fastemåned. Fra soloppgang til solnedgang skal den troende avstå fra å spise, drikke og røyke. Når solen går ned, ”brytes fasten” (iftar). Det er vanskeligere å reise under ramadan enn ellers; åpningstidene endrer seg, folk er forståelig nok mer sløve, alkoholen fjernes fra hyllene (unntatt de store hotellene) og så videre. Det er ingen som venter at ikke-muslimer deltar i fasten, men vær litt diskré med å spise og drikke på steder der andre faster.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Egypterne er vennlige og gjestfrie. Det forventes at besøkende følger landets moralkodeks med hensyn til påkledning. Kvinner skal helst ha på seg sømmelige og ikke for stramme klær som dekker albuene og knærne. Det er ikke nødvendig å bruke hodebekledning, men det er praktisk å ha et sjal eller tørkle lett tilgjengelig hvis man skal besøke en moské eller et annet sted hvor det kan være nødvendig å dekke til håret. Menn bør ikke bruke synlige halssmykker og skal helst ha på seg lange bukser.

Det forventes at man respekterer lokale helligdommer og skikker med ærbødighet og korrekt påkledning. Hvis man besøker en moské skal man huske å ta av seg skoene og legge skoene med sålene mot hverandre. Kvinner skal ha tildekte armer og bør bruke hatt eller annen hodebekledning.

Venstre hånd ses som uren, og bør derfor bare brukes til å ta på ting som er urene. Unngå å gestikulere med venstre hånd. Det er veldig uhøflig å peke på ting eller personer, og husk at det vestlige ”tommel opp”-tegnet er fornærmende i hele den arabiske verden. Når man sitter på en stol skal man ikke krysse benene, men sørge for at skosålene alltid berører gulvet for å unngå at de peker på noen.

På reisene våre kommer du i kontakt med lokalbefolkningen, hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende. Samtidig er drikssystemet en del av den kulturen man velger å besøke, og som man bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Lønnen er veldig lav i Egypt, og driks er derfor en viktig del av innkomsten. Derfor er det en god idé alltid å ha småpenger på seg, så man har til driks når det forventes. Det er vanlig å gi 5-10 prosent på restauranter, hoteller og i taxier – også selv om det er lagt til service charge på regningen.

Egypt er verdens eldste turistland, og har opplevelser og severdigheter nok til å fylle utallige ferier. I Kairo er det pyramidene, Sfinxen, Det egyptiske museet og basaren Khan el Khalili. I Luxor er det Kongenes dal, templene Luxor og Karnak og Hathsepsuts tempel. I Aswan venter basarer, den uferdige obelisk, Philae tempelet og ikke minst Abu Simbel.
Kombiner en reise tilbake til oldtidens Egypt med en ukes badeferie i Sharm El Sheik eller Hurghada.

En fantastisk og avslappende måte å oppleve Egypt og landets skatter på. Skipet seiler fra Luxor til Aswan (eller motsatt), en avstand på 220 kilometer. Så bestiller man én ukes seilas, så får man ikke en uke med aktiv seiltid. Skipene seiler om dagen og legger til om natten, og det er vanlig at skipene ligger helt stille i én eller to dager i Luxor og Aswan. Det er mulig å bestille seilturer som er kortere enn én uke. Cruiset inkluderer overnatting, helpensjon (frokost, lunsj og middag) og de fleste utflukter.

For de som ønsker noe utenom det vanlige cruiseskipet, anbefaler vi cruise med en tradisjonell egyptisk seilbåt: SS Dahabiyya Hadeel. Dette er den perfekte reise for deg som ønsker å oppleve Egypt i rolig tempo og har mulighet til å bruke ekstra tid på reisen. Skipet har god standard og service.

Egypterne elsker barn. Det blir gjort stor stas på dem, og de er velkommen overalt, også på fine restauranter, luksushoteller og cruiseskip. Hvis menyen på cruiseskipet ikke passer de yngre ganer, tryller som regel kokken fram barnevennlige spesialiteter.
Badestedene Sharm El Sheik og Hurghada egner seg utmerket til familieferie. Her er det mange andre barn, svømmebasseng, aktiviteter på stranden, barneklubber, lekeplasser og utflukter som passer familiens minste.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen