OREGON

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Vinområder, høye fjell, strand og klipper!

Oregon er USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder i nord til strand og klipper langs Stillehavskysten i vest.

Rosenes by er Portlands offisielle kallenavn. Portland er i amerikansk sammenheng nesten litt København – aktig, med en stor gruppe av mennesker som sykler og har fokus på økologi og alternativ livsstil, men som også verdsetter godt brygget øl, kaffe, fotball og en klesstil som kanskje er hentet i en gjenbruksbutikk.
I Portland har man smaken for øl. Byen har ikke færre enn 68 mikrobryggerier med mange forskjellige spesialiteter. Ganske unik er Hopworks Urban Brewery med sin Bikerbar, med sykkelparkering og sykkeltema i baren. Mens du venter på din økologiske øl og mat kan du sykle litt på noen exercycles, som produserer strøm til bryggeriet.
Helt spesielt for Portland er de over 700 såkalte food carts, mobile matboder, som selger fersklaget mat rett ut til kundene. Maten er laget etter oppskrifter fra hele verden, og hver bod har sin egen spesialitet. Lyst på en unik smultring (donut)? Legg turen til Voodoo Doughnut som selger smultringer med tusenvis av forskjellige smaker og glasurer som M&M-sjokolade, bacon, karamell og farget popcorn.

Ha det gøy på skolen – for første gang. Drikk whiskey, røyk sigar og fall i søvn i klasserommet. Kennedy – skolen fra 1915 er bygget om til et hotell med kino, svømmebasseng, kafé, restaurant og bryggeri. Skolen er blitt en kjempesuksess!

Oregon blir stadig større på vin, og særlig produksjonen av pinot noir har gjort seg positivt bemerket.  Et av de mest anerkjente vinområdene er Willamette – dalen, som strekker seg fra Newberg i nord til Eugene i sør. Her er det ikke færre enn 225 produsenter og mange av vingårdene tilbyr prøvesmaking, i tillegg til mange restauranter med fokus på kulinariske opplevelser sammen med god vin.

En av USAs vakreste motorveisturer er på strekningen mellom Portland og The Dalles. Her følger motorvei 84 Colombia – elven, der den skjærer seg gjennom Cascade – fjellene og markerer grensen mellom Oregon og Washington. Stopp ved Vista House, fossefallene Multnomah, Bonneville Lock & Dam eller benytt en av de mange turstiene i området.

Astoria er med den seks kilometer lange, grønne broen helt bokstavelig talt brohodet til staten Washington – og et hyggelig stopp på veien. Havnefronten har mange gode fiskerestauranter og et godt elve – og skipsfartsmuseum.
Ellers er hele området sterkt forbundet med navnene Lewis og Clark. Etter at president Thomas Jefferson kjøpte det såkalte Louisiana – territoriumet av Napoleon i 1803, ville Jefferson vite mer om det ukjente landet, ikke minst for å utnytte elvene som handelsveier. Det ble starten på Lewis og Clark- ekspedisjonen fra mai 1804 til september 1806, der 30 menn og en ung indianerpike, Sacagawea fra Shoshone – stammen, dro av sted på den farefulle reisen gjennom ukjent territorium. Avlegg et besøk på Fort Clatsop. Det lille fortet er en rekonstruksjon av Lewis og Clark- ekspedisjonens vinterbolig i 1805-06. Det sies at det kanskje var første gang i amerikansk historie at en slave (han het York og «tilhørte» Clark) og en kvinne (Sacagawea) deltok i en demokratisk avstemning, der det ble avgjort at de skulle slå leir for vinteren.

Sandstranden ved Cannon Beach og klippehalvøya Ecola State Park er flotte representanter for kysten av Oregon. Du kan kjøre gjennom parken til Indian Beach. Herfra går det en flott rundtur på stien Clatsop Loop Trail som viser vei til et par utsiktspunkter mot fyrtårnet Tillamook Rock Lighthouse. På veien passerer du høye, gamle sitkagrantrær, som allerede var 200 år gamle da Clark kom forbi i 1806.

Bend er en moderne boomtown, med et kreativt miljø og bedre muligheter for friluftsliv: Slalåm, langrenn, fjellklatring, fotturer, sykkelturer, rafting og golf. Det solrike ørkenklimaet, med varme dager og kjølige netter, er også et trekkplaster. Byen er et morsomt stopp fordi den har ti mikrobryggerier. Turistkontoret har laget pass og kart til en øl-fottur til samtlige ti bryggerier, The Bend Ale Trail, og ti stempler i passet gir en premie.

Smith Rock State Park er et paradis for fjellklatrere, som bryner seg på de nakne, forrevne og nesten loddrette klippene. Men det eroderte, røde landskapet er også ideelt for fotturer, med ulike vanskelighetsgrader.

Vakre Crater Lake er et fascinerende eksempel på hvor farlige vulkanene i Cascade – fjellene kan være. For omkring 7700 år siden eksploderte den over 3500 meter høye vulkanen Mazama. Utbruddet skapte en gigantisk askesky. Da magmakammeret var forsvunnet, kollapset fjellveggene og etterlot det store, sirkelrunde krateret som kan sees i dag. Midt i innsjøen ligger Wizard Island, som det går båtturer til om sommeren. Du kan også kjøre den 53 kilometer lange turer rundt krateret.

Oregons høyeste fjell, Mount Hood, er ikke bare fint for fotturer og skikjøring. Her ligger også «Ondskapens Hotell» – det ærverdige høyfjellshotellet Timberline Lodge. Jack Nicholson er heldigvis ikke her lenger….

Oregon er USAs lille nøtt, og når den knekkes, viser den spennende delstaten seg frem med sine innbydende natur, opplevelser og smaken av godt øl!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VEST-USA

Yellowstone nasjonalpark

Yellowstone er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine. Over 200 fuglearter og 60 arter av pattedyr har sine hjem i nasjonalparken. Nyere opptelling anslår at det lever 300-600 grizzlybjørner her, 500-650 svartbjørner, 15-17 pumaer, 80 ulv, 500 bever, minst 300-500 bisoner, 400 elger samt flokker med hjorter, prærieantiloper og tykkhornsau.

Les mer

Washington

Seattle er en flott inngang til det vestlige USA, og mange kombinerer en rundtur i det nordvestlige USA med opphold i Vancouver og nasjonalparker i Canada. Men det venter også store naturopplevelser hvis du kjører sørover mot California. Seattle kalles også «The Emerald City» (den smaragdgrønne byen) og har en praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Punget, som har gitt grunnlag for en perfekt naturlig havn.

Les mer

Utah

Utahs fem nasjonalparker er blant de vakreste i USA, som med rette kan kalles naturens lekeplass med tallrike muligheter for en aktiv ferie. Beboerne i delstaten er først og fremst kjent for mormonene. Hele 60 prosent av statens 2,8 millioner er mormoner, og mange har etternavn som Jensen, Nielsen og Hansen.

Les mer

Oregon

Oregon er USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder i nord til strand og klipper langs Stillehavskysten i vest. Rosenes by er Portlands offisielle kallenavn. Portland er i amerikansk sammenheng nesten litt København-aktig, med en stor gruppe av mennesker som sykler og har fokus på økologi og alternativ livsstil, men som også verdsetter godt brygget øl, kaffe, fotball og en klesstil som kanskje er hentet i en gjenbruksbutikk.

Les mer

New Mexico

New Mexico glemmes ofte bort når USA-turen skal planlegges. De fleste ser staten som en tørr og nesten ubebodd delstat. Det er trist, for New Mexico, og spesielt den nordlige delen, har mye spennende å by på. Her kan du følge Billy the Kids fotspor, besøke et av de mange indianerreservatene, se enorme kaktuser, flaggermus, sjarmerende byer, spise meksikansk mat og kjøre deler av Route 66.

Les mer

Nevada

Nevada er mest kjent for Las Vegas, som er det villeste mennesket har bygd siden Babels tårn. Paris, New York, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor, Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Dette er så absolutt verdens fornøyelses- og gamblinghovedstad. Her får du 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året. Selv fantasien strekker ikke helt til.

Les mer

Monument Valley

Du får en fornemmelse av landskapet allerede når du kjører forbi på hovedvei 163. Monument Valley byr på røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra et flate ørkenlandskapet. De fabelaktige klippene som er har blitt brukt som kulisser i utallige cowboyfilmer, og det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Les mer

Grand Canyon nasjonalpark

Grand Canyon – et av verdens underverker, skapt av Colorado – elven på dens 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California – bukten i Mexico. Det er ikke et lite underverk vi snakker om: Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado – elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned.

Les mer

Colorado

Colorado, med klippefjellene Rocky Mountains byr på et møte med noen av USAs høyeste fjelltopper. Her ligger også noen av landets mest eksklusive og dyreste skisteder, Aspen og Vail. Denver er først og fremst en port til store opplevelser i Rocky Mountains-området. Men det er også mange fine attraksjoner og opplevelser i byens sentrum. Folk i Denver er først og fremst kjent for en aktiv livsstil i den fantastiske naturen, som attpåtil byr på mildt, tørt og solrikt vær året rundt.

Les mer

Chuckwagon middag

«When the dinner bell rings, line up to be served real cowboy fixin’s. Nobody goes away hungrey».
Det er så sant som det er sagt. Dere står på rekke og rad med hver deres skinnende tinntallerken. Første stopp er store, bakte poteter i sølvpapir, deretter – klask – en klatt brune bønner og – klask – eplekompott. Til slutt en solid porsjon kylling, oksekjøtt og mørkt bisonkjøtt. Hvem har vel hørt om cowboyer som spiser vegetarmat?

Les mer

Arizona

Cruisekontrollen er på, musikken strømmer ut av radioen og du kjører gjennom kilometer av langstrakte veier. I det ene øyeblikket møter du bisarre landsbyer med merkelige forretninger som Jackass Junction og Outlaw Willie’s. Etter noen timers kjøring med nesten ubebodd månelandskap åpenbares plutselig skjønnheter du ikke trodde var mulig: Grand Canyon, Monument Valley, Sedona og Den forsteinede skog.

Les mer

Las Vegas

New York, Paris, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor og Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Byen har satset milliarder av dollar på temakasinoer for å fastholde Las Vegas som verdens fornøyelses – og gamblinghovedstad. Har det lykkes? Ja, 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året og 40 millioner besøkende årlig, ja, det virker slik.

Les mer

Wyoming

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Yellowstone nasjonalpark er en perle man bare må besøke!

Les mer