Reis trygt med oss!
Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.
En reise til Madagaskar er spennende og givende. Øya er nærmest uberørt, fargerik, vill og unik.
Dette eventyret tar dere til den sørlige delen av Madagaskar. På programmet står besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. Dere skal stå ansikt til ansikt med de søte lemurene, hilse på lokalbefolkningen, oppleve det lokale markedet og nyte late dager på stranden.
Madagaskars mange ansikter skifter fra tropisk regnskog til ufruktbare stepper. Fra monumentale kalksteinsklipper til krystallklare innsjøer og fra grønne koller med terrasserte rismarker til øde, kritthvite strender. Et kaleidoskop for alle sansene!
Dag 3:
Antananarivo – Antsirabe
Frokost på hotellet.
Dagen starter med et besøk i Lemur Park, hvor dere kan se de skjønne lemurene som Madagaskar er kjent for.
Ta farvel med lemurene og sett kursen mot Antsirabe. Turen tar dere gjennom og forbi rismarker, små landsbyer, fjellknauser og statuer og figurer laget av lokale kunstnere.
Om ettermiddagen blir det en omvisning i byen, som ble grunnlagt av norske misjonærer.
Det blir også et besøk til Lake Andraikiba og i et verksted som lager miniatyrsykler og rickshawer av resirkulert materiale. Siste stopp for dagen er et studio hvor de lager flotte suvenirer av hornene fra lokalt kveg (zebu).
Overnatting: Antsirabe
Dag 4:
Antsirabe – Ranomafana
Etter frokost kjører dere til Ranomafana.
Turen tar dere over den nye Fatihita Bridge, hvorfra dere får flott utsikt mot den gamle steinbroen.
Det blir en liten stopp i Ambositra for å se treskjærere fra den lokale Zafimaniry-stammen i arbeid.
Byens største attraksjon er Benedictine Monastery og katedralen.
Fortsett til Ranomafana hvor dere sjekker inn på hotellet.
Om kvelden blir det oppdagelsesferd i mørket hvor dere speider etter dyr som er aktive om natten.
Overnatting: Ranomafana
Dag 5:
Ranomafana – Fianarantsoa
I dag skal nasjonalparken Ranomafana utforskes.
Ranamafana betyr «varmt vann», og under kolonitiden var det nettopp det varme vannet, ikke lemurene, som trakk besøkende. Regnskogen byr på et rikt dyreliv, hvor de søte lemurene er hovedattraksjonen. Så sent som i 1986 oppdaget man gylden bambuslemur her, som i dag er kritisk truet. Mer enn 100 fuglearter kan observeres i parken.
Fotturen tar 3 til 4 timer, og er til tider krevende da den stien er røff og smal, med mye opp og ned.
Det kreves at deltagerne er i god form.
Deretter følger et besøk på det lokale markedet og de varme kildene (som i dag er et offentlig bad).
Fire km utenfor parken stopper dere for å se fossefallet Andriamamovoka, hvor besøkende kan se et stort antall frosker.
Overnatting: Fianarantsoa
Dag 6:
Fianarantsoa – Ranohira
Dagens første stopp er Ambalavao hvor det blir et besøk på en fabrikk som lager papir av bark fra det lokale Havoha-treet.
Om morgenen (onsdag og torsdag) avholdes det store markedet for salg av lokalt kveg (zebu).
Neste stopp er det lille naturreservatet Anja, som ble grunnlagt i 1999 av lokalbefolkningen. Parkens mest kjente attraksjon er fjellformasjonen Three Sisters og hundrevis av Katta-lemurer (ringhalelemur). Besøkende gleder seg over å se familiegruppene som spiser, leker og slapper av.
Kjøreturen fortsetter via Ihosy, hjemby til Bara-stammen, til Ranohira.
Overnatting: Ranohira
Dag 7:
Ranohira
Start dagen med en vandring (3 timer på steinete og til tider bratt sti) med en lokal guide i Isalo nasjonalpark.
Kombinasjonen av sandsteinsklipper med dype juv, sjeldne, endemiske planter og tørt vær gjør et besøk i Isalo nasjonalpark minneverdig. Botanikeren i deg våkner, og for lemurelskere er det store sjanser for å se sifakas, ringhaler og brunmaki.
Det kan bli varmt i parken, og da er det deilig med et avkjølende bad i en kulp som naturen selv har skapt, og fossene sørger for en stadig strøm av vann.
Ved solnedgang blir det et besøk til Window os Isalo. Solens siste stråler sørger for en gyllen farge på steinformasjonen.
Overnatting: Ranohira
Dag 8:
Ranohita – Tulear – Ifaty
Dagens kjøretur tar dere forbi busker, små kaktusskoger og Mahafali-graver, ofte dekorert med motiver.
I Ilakaka får dere et inntrykk av det livlige og ganske farlige livet i det som en gang var en gruveby for safirer. Her kan dere bli med en tur inn i gruven.
Så venter et besøk på Arboretum d’Antsokay, en botanisk hage. Her kan dere beundre mer enn 1000 ulike planter, hvorav mange er endemiske til Madagaskar. Det er også et stort antall fugler og reptiler.
I Tulear blir det en kort stopp før dere fortsetter til Ifaty. Byen lokker besøkende med sin flotte strand, som er beskyttet av et korallrev.
Overnatting: Ifaty
Dag 9:
Ifaty
Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan slappe av på stranden og nyte dagen under solens varme stråler.
Ifaty byr på strand, sol og snorkeling – en perfekt avslutning etter noen opplevelsesrike dager med rundreise på denne magiske øya.
Alternativt kan dere ta turen til Reniala Reserve, med store baobabtrær og et fristed for skilpadder. Det er to turstier i området, og dere kan velge mellom en turer på 1,5 time eller 2,5 time.
Overnatting: Ifaty
Dag 10:
Ifaty – Tulear – Antananarivo
FORSLAGET INKLUDERER
- Fly Norge – Antananarivo – Norge
- Innenlandsfly Tulear – Antananarivo
- Flyskatter
- 9 netter på mellomklassehoteller, inkludert frokost
- Inngang til naturreservatene Ranomafana, Anja og Isalo
- Engelsktalende lokale guider i parkene
- Besøk på Ambohimanga og det lokale markedet
- Engelsktalende guide fra vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar
- Transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
- Turistskatter
- Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar
FORSLAGET INKLUDERER IKKE
- Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
- Reise- og avbestillingsforsikring
- Måltider ikke nevnt i program
- Drikke
- Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
- Aktiviteter/utflukter i Ifaty
- Transport ikke nevnt i program
- Tips til sjåfør og guider
Det er mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg.
Turen kan forlenges med flere dager i Ifaty om ønskelig.
Beste reiseperiode: April til oktober.
REIS TRYGT MED OSS!
Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.
Norske statsborgere trenger visum for opphold på Madagaskar. Turistvisum kan utstedes på flyplassen ved ankomst. Visumet er gyldig i 30 dager, og koster EURO 35,- per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise.
Det er malaria i store deler av landet, og anti-malaria profylakse anbefales på Madagaskar.
Det anbefales vaksine mot Hepatitt A.
Myndighetene på Madagaskar krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.
Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.
Madagaskar har et varierende klima, mye takket være sin enorme størrelse. Generelt er nord på øya varmt og fuktig, østkysten våtere med mye regn, mens vest og sørkysten har sitt beste klima om sommeren.
Beste reiseperiode er mellom april og november.
Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer.
Vær oppmerksom på at veistandarden på Madagaskar er langt fra slik vi er vant med hjemme, og at veiene enkelte steder kan være svært dårlige.
Hotellstandarden på Madagaskar lever ikke nødvendigvis opp til de internasjonale standardene. Hotellene fungerer, og det finnes gode hoteller både i de større byene og i de mest populære turistområdene. På et mellomklassehotell kan maling være i ferd med å skalle av og det kan være knekte fliser på badet.
Det er en del av å reise – og sjarmen – ved å reise rundt på Madagaskar.
Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Madagaskar, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.
For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i myke bager fremfor harde kofferter.
På innenlandsflyene kan tillatt vekt på innsjekket bagasje være mindre enn på den internasjonale flyvningen. Noen ganger er tillatt vekt 15-20 kilo per kolli per person. Ekstra kilo betales direkte ved innsjekk.
I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.
Det er lurt å med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. En ryggsekk er absolutt å anbefale når dere skal på lengre fotturer eller på tur i nasjonalparkene.
På våre reiser kommer du i kontakt med lokalbefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette.
Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.
Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske.
Det anbefales å ta med førstehjelpsutstyr for å kunne rense sår og sikre mot ytterligere infeksjoner som lett oppstår i tropisk klima.
Det er fare for malaria i store deler av landet, og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse.
Husk at myggolje alltid bør være med, og at medbrakt myggnetting kan være nyttig om man reiser utenfor byer og større turiststeder.
Tidsforskjellen mellom Norge og Madagaskar kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer
På Madagaskar bruker man ariary (MGA).
Kun større hoteller, restauranter og shoppingsentre i Antananarivo aksepterer kredittkort.
Det kan tas ut kontanter i banker og minibanker i de største byene og på turiststedene Nosy Be (nord-vest) og Ile St. Marie.
Det mest utbredte kredittkortet er VISA, men Mastercard er også godkjent en rekke plasser. Kun et mindretall banker aksepterer Mastercard. Det anbefales å ta med en god beholdning utenlandsvaluta (amerikanske dollar eller euro). Det er ingen øvrig grense for innføring av valuta, men beløp må oppgis ved innreise som ledd i kontrollen med det svarte marked.
Vær oppmerksom på at svært mange fremdeles oppgir priser i den tidligere valutaen gassisk franc (FMG). Bytteforholdet er 5 FMG = 1 MGA.
I hovedstaden Antananarivo snakker mange fransk, men engelskkunnskapene er generelt mangelfulle. Det er en god idé å ha med en guide på hele rundreisen.
Skikk og bruk
Vær oppmerksom på at synet på hva som er sømmelig kleskode på offentlig sted er mer konservativt enn i Norge.
Det er nyttig å være oppmerksom på at lokalbefolkningen (gasserne) i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet: Man hilser når man går inn i en butikk eller passerer noen i et rom, sier unnskyld når man støter bort i noen og bruker ofte s’il vous plaît og merci.
Opplev sørlige Madagaskar
Vi sender vi deg gjerne et tilbud på denne reisen.
Fyller du inn informasjon under, så tar vi kontakt med deg så snart vi kan. Vi gleder oss til å hjelpe deg med din reise!
Fortell gjerne mer om din reiseønsker. Ønsker du noen endringer ift. reiseforslaget? Hva slags hotellkategori ser du for deg? Ønsker du et bestemt flyselskap? Er det noen annen relevant informasjon vi trenger å vite om?