Opplev gorillaer og sjimpanser i Rwanda

9

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne fantastiske reisen byr på det beste av Rwanda – De tusen høyders land. Landet er bittelite, i størrelse. Opplevelsene derimot, er enorme.

Rwanda er ett av Afrikas mest naturskjønne og absolutt reneste land. Nasjonalparkene er en herlig blanding av skog og fjell, med ville dyr og fugler, fossefall og fargerik vegetasjon.

Hovedattraksjonen i Rwanda er fjellgorillaene, og møte med disse spektakulære skapningene er, for de aller fleste, høydepunktet på reisen.

Bli med ut i skogen på jakt etter sjimpanser i Nyungwe nasjonalpark. Det er vanskelig å ikke forelske se i disse herlige dyrene, som er menneskets nærmeste slektning.

Turen byr også på kulturelle og historiske opplevelser.

Dag 1:

Norge – Kigali

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Kigali.

Dag 2:

Kigali

Etter å ha passert passkontrollen ønskes dere velkommen av en sjåfør/guide som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Kigali, Rwandas hovedstad, er en spennende og vibrerende by. Deres engelsktalende guide tar dere med på en omvisning i byen. Turen inkluderer de største historiske og kulturelle attraksjonene. Dere kjører også gjennom flere ulike bydeler før turen avsluttes på Kigali Genocide Memorial Site. Dette er å anse som et obligatorisk stopp for alle besøkende da stedet minnes ofrene under folkemordet i 1994.

Tilbake til hotellet og middag om kvelden.

Overnatting: Heaven Boutique

Dag 3:

Kigali – Nyungwe Forest nasjonalpark

Frokost på hotellet.

På vei fra Kigali til Nyungwe Forest nasjonalpark er det bare å lene seg tilbake og nyte det vakre landskapet. Siden turen tar dere gjennom og forbi landsbyer, får dere et godt innblikk i hverdagslivet til befolkningen.

Dagens første stopp er i Huye hvor det blir et besøk på Ethnographic Museum of Rwanda. Museet forteller om landets historie, kultur og viser frem arkeologiske gjenstander.

Kjøreturen er på rundt seks timer og det blir lunsj underveis.

Ankomst i den vakre nasjonalparken sent om ettermiddagen.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Emeraude Kivu Resort

Dag 4:

Sjimpansetrekking i Nyungwe Forest nasjonalpark

Etter en tidlig frokost setter dere kursen mot Nyungwe nasjonalpark. Hovedattraksjonen her er sjimpansene, med sine herlige øyne og menneskelignende trekk. I dag skal dere begi dere ut på sjimpansetrekking, i håp om å se Julius i sine naturlige omgivelser.

Sjimpansetrekking starter med en kort introduksjon fra guiden før dere går ut i skogen for å se etter sjimpansene. Det er tillatt å tilbringe én time med sjimpansene når dere har lokalisert dem.

Dere tar dere frem gjennom tett buskas, omgitt av grønne og frodige trær og busker, lokket av apenes rop og lek. Plutselig ankommer dere en lysning, og det rasler i trekronene over deg. Guiden har vist dere spor på bakken, i trærne og knekte grener. Han har lyttet, ruslet videre, stoppet opp og lyttet igjen. Vandreturen med en stor dose tålmodighet har vist seg verdt det: Dere står nå foran flokken med sjimpanser, som ikke bryr seg noe om at dere er kommet for å beundre dem.

Etter lunsj skal dere oppleve regnskogen fra et nytt perspektiv: Canopy Walkway, som henger 60 meter over skogen, mellom enorme trær og topper. Dette er den eneste Canopy Walk i Øst-Afrika og den byr på vakker utsikt, dyreliv og natur.
Turen varer rundt 2 timer.

Retur til lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Emeraude Kivu Resort

Dag 5:

Nyungwe Forest – Volcanoes nasjonalpark

Avreise etter frokost, med kurs for Volcanoes nasjonalpark, hjem til fjellgorillaene. Parken ble etablert i 1925 og er Afrikas første nasjonalpark.

Dagens kjøreetappe (rundt 6 timer) tar dere på svingete veier og scenisk landskap. Det er lett å forstå hvorfor Rwanda kalles De tusen høyders land når dere ser dette landskapet.

Det blir stopp underveis slik at dere kan ta bilder og strekke på beina.

Lunsjen inntas på en restaurant.

Etter innsjekk blir det tid til å slappe av før middag.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Dag 6:

Gorillatrekking i Volcanoes nasjonalpark

Etter en tidlig frokost blir dere kjørt til parkens hovedkvarter for et kort informasjonsmøte om gorillatrekkingen.

Dere har sett de på film og lest så mye om dem at en nærmere presentasjon ikke er nødvendig. Dere har reist langt for å se dem selv. Det er virkelig en uforglemmelig opplevelse: I Virunga-fjellene skal dere møte de myteomspunne gorillaene i Rwandas tåkefulle regnskog. Få ting gir så varige, fine inntrykk som et møte med disse fantastiske skapningene!

Snart forlater dere landsbyer og åkrer, og regnskogen sluker dere.

Plutselig – en åpenbaring. Rett foran deg dukker to ravnsvarte gorillaer opp. De er kanskje 10 meter unna. Gorillaene er blitt virkelige, og alt strevet gjennom skogen, pusting og svettingen er glemt. Du kjenner bare glede. De sitter på sine ender og gomler videre på dagens frokost. Uten å ense at de har fått besøk og har oppfylt drømmen din. Fortryllelsen forsetter, den blir faktisk bare bedre, når de sorte og vakre skapningene begynner å røre på seg. Bambusen knekkes høylytt når de nesten rullende beveger seg mot en lysning i skogen. Så er de der, alle gorillaene. Det er som å komme inn på et slektstreff. Små og store. De er rundt deg og foran deg. Ungene er nesten til å spise opp, så søte er de der de leker og spiser og klatrer over mammaen sin. Mest imponerende er flokkens vokter, familiens overhode, sjefen selv. Hannen, en 200 kilo tung silverback, holder vaktsomt øye med begge gruppene – sine egne og din.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Dag 7:

Volcanoes nasjonalpark – Kigali

Dere våkner med minner om gårsdagens møte med gorillaene friskt i minne.

Etter frokost står sjåføren klar for å kjøre dere tilbake til Kigali.

Dere gjør et stopp i Iby’iwacu Cultural Village. Her kan dere forvente å bli tatt imot dundrende trommer, dans og stor gjestfrihet. Museet vektlegger hverdagslivet i det tradisjonelle Rwanda.

Mange av de som i dag jobber her var tidligere krypskyttere og jegere, men som har blitt omskolert og har funnet en ny måte å livnære seg og familien på.

Det er en rekke aktiviteter: Besøk hos medisinmann, besøk i en kongelig bolig, se hvordan de lager bananøl og brød og underholdning i form av dans og sang. Dere får også mulighet til å prøve dere på flere av aktivitetene om dere ønsker.

Etter lunsj fortsetter reisen til Kigali hvor dere sjekker inn for en siste natt i Rwanda.

Middag om kvelden.

Overnatting: Heaven Boutique

Dag 8:

Kigali – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 9:

Norge

Ankomst Norge med uforglemmelig minner om en fantastisk reise i Rwanda.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Kigali – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Heaven Boutique, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Emeraude Kivu Resort, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Le Bambou Gorilla Lodge, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • Tillatelse til sjimpansetrekking
 • Tillatelse til gorillatrekking
 • Aktiviteter/utflukter i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Nyungwe Forest og Volcanoes
 • Canopy Walk
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Vannflasker i bilen
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Rwanda

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Rwanda (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Lodgene som er oppgitt er mellomklasse og holder god standard. Det er mulig å oppgradere mot et tillegg.

Det utstedes et begrenset antall tillatelser for gorilla- og sjimpansetrekking per dag. Det anbefales å bestille reisen minst 6 måneder før avreise.

Reiseperiode: Hele året.
Gorilla- og sjimpansetrekking er mer utfordrende i regntiden (oktober til november og april til mai). Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen.
Safari og gorilla/sjimpansetrekking oppfattes av mange som best i regnperiodene.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere har visumplikt ved innreise til Rwanda. Visum fås kjøpt på flyplassen i Kigali uten forhåndssøknad. Passet må være gyldig minst seks måneder etter planlagt utreisedato.
Visum koster USD 50,- per person, som betales kontant ved ankomst.
Det er også mulig å søke om East Africa Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Dette visumet koster USD 100,- per person.

Det anbefales vaksinasjon mot hepatitt, difteri og tetanus samt gulfeber. Malaria forekommer over hele landet.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Rwanda kan besøkes året rundt. Gorillatrekking og andre fotturer er mindre krevende i den tørre perioden (mai til september og desember til februar), men det er fullt mulig også i den våte perioden. Når det er vinter i Norge, er Rwanda aller best for fugletittere, da en rekke fuglearter immigrerer til Rwanda og supplerer de lokale fuglene.

Klimaet er tropisk, men kraftig moderert av høyden. En kombinasjon av tropisk lokalitet og høyde medfører at mesteparten av Rwanda har en moderat temperatur hele året. Temperaturen overstiger sjelden 30 grader om dagen eller under 15 grader om natten. Unntaket er de øvre, kjølige åssidene i Virunga Mountains, og de varme lavtliggende områdene ved grensen til Tanzania i Akagera nasjonalpark.
De tørreste månedene er juli til september og de våteste månedene er februar til mai.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Ved ankomst i Rwanda blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Rwanda ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa. Men legg merke til at det ikke er søppel langs veikanten.

Det er ingen tidsforskjell mellom Norge og Rwanda når det er sommertid i Norge. Når det er vintertid, er klokken en time mer (+1 time) i Rwanda.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Rwanda.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inngår i pakken. Drikkevarer er for egen regning.

Den lokale valutaen i Rwanda heter rwandisk franc (RWF). Valutaer som amerikanske dollar, euro og engelske pund er også brukbare i Rwanda. Det er mulig å veksle i bankene og vekslingskontorer. Dollarsedler fra før 2006 aksepteres ikke i Rwanda. Det er også lurt å ha små sedler (1-5 i USD) med seg for betaling på markeder, tips og lignende.
Betaling med kredittkort er ikke utbredt i Rwanda. Det er mulig å bruke betalingskort (Visa og Master Card) på større hoteller i Kigali. Uttak av lokal valuta er mulig i minibanker i utvalgte banker og hoteller. Ha derfor alltid med deg kontanter på reisen utenfor Kigali.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Uganda, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Rwanda har innført totalforbud på bruk av plastposer. Plastposer har medført en enorm påføring på miljø, natur og dyreliv i Rwanda de siste årene, og landet innfører et lovforbud mot bruk av disse. Besøkende vil bli sjekket for plastposer (inkludert poser fra taxi- free butikker) så legg igjen plasten hjemme i Norge.
Vi ber derfor alle våre reisende til Rwanda om å respektere dette, og bruke tøyposer for pakking.  Tusen takk for hjelpen!

Selv om Rwanda er bittelite, så er det ikke størrelsen som teller! Det er for tiden Afrikas tryggeste, reneste og minst korrupte land. Hovedstaden Kigali er den mest attraktive av de afrikanske hovedstedene.

Hovedattraksjonen i Rwanda er fjellgorillaene. Men landet har også mye annet å by på: Nasjonalparker, hvor dyreliv og vakker natur går hånd i hånd. Volcanos nasjonalpark er den mest ettertraktede. Så følger Nyungwe og Akagera, med elefanter, løver, leoparder, nesthorn, giraffer, flodhester, sebraer, hjortedyr og apekatter venter. I Nyungwe kan du bli med på Øst-Afrikas eneste canopy-walk, en tur du ikke glemmer med det første!

Ved Lake Kivu nyter du late dager på solsengen, tar en avkjølende dukkert eller blir med noen av de mange vannaktivitetene.

Ønsker du en aktiv ferie er Congo Nile Trail perfekt. Du kan velge å følge hele ruten i 10 dager eller oppleve deler av den. Valget er mellom å oppleve den fra sykkelsetet eller bruke apostlenes hester.

Så er det fugletitting, kulturelle opplevelser, museer, markeder, grotteturer, helikopterturer, festivaler, safari, båtturer, kajakk eller kano, besøk på teplantasjer og naturligvis gorillatrekking.

Et møte med de utrydningstruede gorillaene er nok noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen. Gorillatrekking er intens, men en uforglemmelig opplevelse. Den koster, men det er en investering for livet. Gorillatrekking må planlegges i god tid før avreise (minst tre måneder) da det kun utstedes 32 tillatelser per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.
Det er 16 års aldersgrense for å delta på gorillatrekking.
Vandreturen gjennom tett regnskog tar mellom 1- 4 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg. En slik vandretur krever energi og rimelig god form.
Det er dette som kalles det perfekte samspill mellom dyr og mennesker!
Husk at det er ingen garanti for at du får se gorillaene. Gorillalisensen kan ikke endres til andre datoer enn de opprinnelig er utstedt på. De refunderes heller ikke om man er uheldig å ikke ser dem.
Ved sykdom er det heller ikke tillatt å dra ut for å se gorillaene. Det er rangers (viltvokterne) som har det siste ordet om en reisende er frisk nok til å kunne være med på trekkingen. Utgifter til tillatelse, kost og losji refunderes ikke ved sykdom.

I Nyungwe nasjonalpark kan du bli med på sjimpansesafari året rundt.
Det er kun tillatt tre grupper med seks personer i hver gruppe. Turen varer rundt 3 timer. Det er sjimpansesafari hver morgen og ettermiddag.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på sjimpansesafari.
Husk at dette er ville dyr, og det gis ingen løfter om et møte med sjimpansene. Du skal være riktig så uheldig om du ikke kommer tett på flokken under disse turene. Sjimpansene løper rundt, så et møte med dem er litt sporadisk og raskt enn et eventuelt møte med gorillaene. Men absolutt verdt å få med seg!

I Nyunwe nasjonalpark kan du også bli med på trekking etter golden monkey og colobus monkey. Besøkene utføres én gang om dagen.

Opplev gorillaer og sjimpanser i Rwanda

Vi sender vi deg gjerne et tilbud på denne reisen.

Fyller du inn informasjon under, så tar vi kontakt med deg så snart vi kan. Vi gleder oss til å hjelpe deg med din reise!

Fortell gjerne mer om din reiseønsker. Ønsker du noen endringer ift. reiseforslaget? Hva slags hotellkategori ser du for deg? Ønsker du et bestemt flyselskap? Er det noen annen relevant informasjon vi trenger å vite om?

Scroll to Top