fbpx

Oahu

Honolulu, Waikiki Beach og et tropisk vidunderland!

Oahu er Hawaii slik du kjenner det fra tv, og byr ikke på skuffelser av noe slag. Hit ønskes alle velkommen med et smil og et aloha. Ikke så rart kanskje, når ordet oahu betyr «samlingsplass».

Fra hele verden ankommer turistene, med sine drømmer om tropisk paradis, late dager på vakre strender, Hawaii-skjorter og en paraplydrink eller to.

Hawaiis tredje største øy er hjem til øystatens største by, Honolulu, og den verdensberømte Waikiki Beach. Bak og utenfor disse stedene ligger et tropisk vidunderland som venter på å bli utforsket.

Oahus mest kjente attraksjon er Pearl Harbor.

Dramaet som utspilte seg den 7. desember 1941 vil for alltid skjære dypt i amerikanernes hjerter. Da japanerne bombet den amerikanske stillehavsflåten, trakk de USA inn i andre verdenskrig, og endret kurs for verdenshistorien.

USS Arizona Memorial er dedikert til de falne, de stolte, de modige.

Slagskipet, som minnesmerket er oppkalt etter, sank i løpet av ni minutter etter å ha blitt truffet.

Museet er innholdsrikt og ærbødig. Deretter følger en film om hendelsene før du blir ledet ombord i en båt som tar deg ut til selve monumentet. Båten nærmer seg, og passasjerene blir stille. Under deg ligger USS Arizona, gravplass til mer enn 1100 mennesker. Det amerikanske flagget vaier svakt i vinden, og navnene på de omkomne er inngravert på veggen.

Oahu er mer enn bare hendelser som endret verdenshistorien. Her handler det om å leve i nuet, og nyte hverdagen.

Er du klar for sol og bad, sand mellom tærne og palmesus, er det flere delikate strender å velge mellom.

Øverst på listen hos de aller fleste står Waikiki Beach, naturligvis.

På vestsiden av øya vil du oppdage noen av Oahus høydepunkter når det gjelder strandliv. Yokohama Beach er omringet av grønne fjell og krystallblått hav, og du må sjelden krangle om plassen. Lanikai Beach og Waimanalo er også gode valg.

Vil du hilse på skilpadder går de ofte i land på Laniakea Beach, og ønsker du å undersøke livet under havoverflaten, blir det Hanuama Bay, som er ideelt for snorkeling.

Ananas er en del av Hawaii, og på Dole Plantation kan du lære om ananasens historie, gå deg vill i en av verdens største labyrinter og spise kanskje verdens beste is – med ananassmak selvfølgelig.

Nøttegal? Da må du ta med deg en tur til Macadamia Nut Farm hvor du kan plukke, knekke og smake så mange nøtter du vil – med smak av både honning, kanel og salt.

Er du på Hawaii kommer du heller ikke utenom øyenes historie og opprinnelse. Legg turen innom det polynesiske kultursenteret og lær mer om øystatens fascinerende historie.

Oahu lokker også med surfing, kajakkturer, fotturer, snorkeling, dykking, båtturer, shopping, et hav av restauranter, den botaniske hage, akvarium for familien minste, fruktdrinker i solnedgangen og klatring i krateret til en utdødd vulkan.

Når de lokale spør om du har hatt et flott opphold og om du vil komme tilbake, er svaret ditt ganske så klart og enkelt: Ae mahalo (ja takk)!

Skroll til toppen