fbpx

Nord-California

Gigantiske trær, gullgraverbyer og hjuldampere!

Opplev verdens høyeste trær, og føl deg som en maur under de høye gigantene, som er over hundre meter høye. Du kan også se en aktiv vulkan, oppkalt etter en dansk eventyrer.

Bli med på whitewater rafting i en gummibåt ned American River eller ta en roligere båttur med hjuldamper på Lake Tahoe.

I Californias hovedstad Sacramento vekkes gullgraverhistorien til live gjennom en reise tilbake i tid.

En reise til den nordlige delen av California tar deg med til et variert naturområde. Landskapet veksler mellom frodige, grønne kyststrekningene med verdens høyeste trær, til de aktive vulkanene Mount Shasta og Lassen Peak.  Ved Lava Beds National Monument kan du se resultatene av tidligere vulkanutbrudd.

I Californias hovedstad Sacramento fortelles en historie som begynte for bare 165 år siden. Her ligger det legendariske gullgraverlandet med mange historiske parker og hyggelige landsbyer.

Old Sacramento er en reise tilbake til de gylne dagene på 1850-tallet og 1860-tallet. Ti kvartaler er nå bygd om til et levende museum med saloons, plankefortau, gasslamper, hestevogner og et par hjuldampere ved elven.

Du kan også oppleve spøkelsesbyene som oppstod når gull- og sølvgruvene ble tømt, og det ikke var andre arbeidsplasser i nærheten. Samtidig er det gode muligheter for å sykle på mountain bikes eller komme på ville rafting-turer i gummibåt.

Hele det gullholdige, kuperte landskapet ved foten av Sierra Nevada- fjellene kalles for The Mother Lode (Moderåren), som beskriver den utrolig rike gullåren som strakte seg fra Bear Valley til Auburn.

Du følger stort sett Highway 49 (oppkalt etter gullgraverne som kom i 1849), fra Downieville i nord til Mariposa i sør. På den vakre turen gjennom The Mother Lode møter du et åslendt og variert landskap. De 170 kilometerne fra Sierraville til Auburn har den vakreste naturen, og det er fortsatt mulig å fange litt av ånden fra de glade gullgraverdagene i Downieville og Nevada City.

Lake Tahoe er en sjelden skjønnhet med krystallklart blått vann, omgitt av kilometerhøye fjell, eviggrønne barskoger og malt i et fantastisk lys fra en gavmild sol. Her kan du delta på vannaktiviteter som padling, kajakk, kano, vannski eller en av de mange andre aktivitetene.

Lake Tahoe er også ett av Californias beste skisportsteder, og lokker vinterentusiaster fra hele verden.

Har du behov for å gire helt ned er det en god idé å gå om bord på en hyggelig hjuldamper med høye skorsteiner og soldekk, og krysse Lake Tahoe på tvers. Turen går til den vakreste delen av innsjøen, i Emerald Bay.

Lassen Peak er den sørligste av de store, aktive vulkanene i Cascade-fjellene, som fortsetter nordover til Canada.

I nasjonalparken kan du oppleve fire typer vulkaner, og du kan utforske parken til fots. Lavaformasjonene i Cinder Cone er meget spennende og det er også gode campingmuligheter.

Forbausende få turister tar seg tid til å oppleve en av Californias aller største stjerner: Sequoia sempervirens (redwood) i Redwood nasjonalpark.

Rødtreet er lett å kjenne igjen på sin tykke, rødlige bark. den er verdens høyeste tresort, og det høyeste treet av dem aller er et tre ved navn Hyperion på hele 115,6 meter.

Det er jo litt gøy å ha et bilde fra Californiaturen der du kjører gjennom et rødtre med bilen. Du finner ikke et bedre eksemplar enn Chandelier-treet.

Parken strekker seg over et område på 430 kvadratkilometer, og de imponerende trærne rekker hundre meter mot himmelen. Røttene derimot går bare tre til fire meter ned i bakken, men sprer seg 20-25 meter utover.

I den delen av parken som kalles Elk Prairie kan du ofte se gressende Roosevelt-kronhjorter, en ekstra stor rase der hannene kan veie over 500 kilo. De har vært nær utryddelse på grunn av sitt flotte revir, men i dag er bestanden kommet opp på rundt 2000 dyr, og 125 av dem lever i den nordlige delen av California.

Det er i det hele tatt mange dyr i nasjonalparken, blant annet sortbjørner, pumaer og vaskebjørn.

Nord-California har mye spennende å by, enten du vil utforske naturen til fots, med bil eller utfordre strømmen med en raftetur. Gjenopplev delstatens spennende og interessante gullgruverhistorie og tilbring noen late dager med avslapning ved Lake Tahoe før du setter kursen mot storbyene San Francisco og Los Angeles.

Nord-California passer utmerket å kombinere med delstatene Oregon og Washington.

Skroll til toppen